Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Kako prepoznati da li je kopija S4?
Drugar dao S3 i 20e za S4, pa mu drago al poceo da sumnja :D

Амолед не може да се копира.
А и може да скине cpu-z да види шта пише за SoC.

Imam ja stalno :) pruvremeno resim to takl sto gurnem neki malo deblji papir (od vizit karte npr) izmedju home dugmeta i ekrana i napravim "krug", posle toga mi se cini da je uvek malo bolje :)

Meni se to javilo posle mesec dana koristenja, hteo sam da ga bacim kad god bi cuo to krckanje. Onda sam jednom papirom napravio "krug" oko dugmeta i godinu dana nakon toga se nikad vise nije culo skljocanje.

Morali bi da ubace papir u kutiju kao dodatnu opremu :p Kod mene nije krckalo za godinu dana koriscenja

Cao drugari :) imam jedno pitanje, posto dugo nisam flashovao romove, pa sam skroz sve zaboravio :)

Imam flashovan, pitaj boga kad, AOSP rom 4.4.3 GPE. Posto sam prodao S4 i treba da ga sredim decku, da li mogu preko ovoga da ODINOM falshujem I9505XXUGNK2_I9505PHEGNK3_PHE? To sam skinuo sa sammobile, vidim da je poslednji rom koji je Samsung izbacio. Da li treba da is recoverija da uradim wipe svega, pa onda da odinom flasujem ili mogu samo u DL mode i flash?

Veliko hvala

Uvek je preporucljivo raditi wipe, mada ako cepas odinom na stock i ne mora

Kako ne mora, ostaće mu cela data particija, rom koji sam ja flešovao preko odina čak nije uradio ni format system pa je ostao npr SuperSU apk :D
Bio je S3 ali ista stvar.

Meni je isto ostajao data skoro uvek.

Od pre nedelju dana sam vlasnik S4 9505. Pre toga sam skoro 2 godine koristio LG L9 P760 i posle LG ovaj S4 mi je poprilično razočarenje. Po specifikacijam je razlika između ova 2 modela velika, a u praksi mi S4 ima veću zadršku prilikom otključavanja, a pogotovo prilikom uključenja kamere. LG sam uzeo preko Vipa i još je pod garancijom, nikad nije root-ovan, a sve podatke sam preko Googla prebacio na S4 kao i memorijsku karticu od 16G klase 10, ne znam dal je Transcend ili Kingston. Sam korisnički interfejs je po funkcionalsti i mojim potrebama i željama na strani LG. A evo ukratko i zamerki, možda nekom i posluži ko se razmišlja dal uzeti ili ne. Jer se ja premišljam dal da ostanem na S4 ili da odem na iPhone 5S ali me interesuje kamera kako radi u odnosu na ovaj S4 gde je kamera zver u odnosu na LG koji pravi samo po suncu lepe fotke, a ovako su mrljave i zrnaste.
A evo i mojih zamerki:
-Za slanje MMS poruka na S4 moram da uključim MOBILE DATA ilii ti prenos podataka, dok je LG automatski slao MMS kao i SMS bez dodatnih peripetija
-DELIVERY REPORT se na LG pojavi gore u statusnoj liniji-vidljiva za čitanje sa informacijom o statusu poruke, zadrži se nekoliko sekundi i gubi iz telefona, a u okviru samog SMS ostaje u donjem desnom ćošku kukica štriklirana, kao znak da je poruka isporučena dok kod S4 Del. Rep. iskoči u statusnoj liniji, ali ne piše ni dal jeste ili nije isporučen nego status bar moram da spuštam na dole da vidim status poruke i posle toga moram da obrišem istu. Ako pošaljem poruku za porukom, onaj prvi DR se gubi i ostaje drugi.
-kad na LG stigne SMS odlaskom na SMS se automatski otključava ekran, a na S4 moram da kucnem na poruku i da otključam ekran dodatno... na oba je SWIPE korišćen tj. prevlačenje prstom preko ekrana
-direktno otključavanje na kameru iz LG je gotovo istog trena kao i na ženinom iPhone 4S dok kod S4 prođe 1-2 sekunde
-kod LG svi email nalozi rade odlično-primopredaja pošte, dok kod S4 moram da imam uključenu opciju SYNCHRONIZE ALL ako hoću van Gmail naloga da proveravam poštu
-na LG je manji ekran ali su ikone veće i preglednije, a u HOME režimu prikazuje dole 1 red a iznad 5 redova ikona po izboru dok je kod S4 iznad moguće samo 4 reda a ikone su manje i nepreglednije
-u HOME režimu ikone u donjem redu kod LG sve mogu da se premeštaju po želji, dok kod S4 uvek u donjem desnom uglu mora da bude prečica Apps i nema joj pomeranja
-kad se optereti ugreje se pozadi, pri tome ja igrice nemam i nikad za tako nešto nisam koristio fon
-prilikom pisanja poruka na S4 do zareza se stiže ulaskom na dugme Symbol, pa izađi u tastaturu natrag, dok je kod LG taj zarez bio pored SPACE dugmeta, mada je generalno odziv tastature i rad bolji na S4
Ne znam za koje babe zdravlje ima brz procesor i za šta služi, kad mi obične komande rade sporije nego na LG staroj ragi. Svi GESTURE i fore su mi isključene, samo mobile data (ali sam držao na 2G) i WiFi rade uvek, pričao sam ihaaaj, kuckao se po Viberu i pregledao po Chromu i
prvi dan mi je baterija od punjača do punjača tj sa 100 na 2% došla posle 14 sati i 2 minuta a upotreba kaže ekran 32%, Sistem Android 18%, govorni pozivi 17%,Operativni sistem ANdroid 7%, Viber 5%, WIFi 3%....

Koristim 4.4.2 verziju Andorida, Baseband version je I9505XXUFNC4, Sim free iz firme Roaming-a je uređaj.

I da sad ne budem najgori bolid koji piše hvalospeve o LG, napomenuću da je sve ostalo bolje na S4, ali ovo što nije me nervira i živcira jer sam promenio aparat u potrazi za bržom i efikasnijom kamerom jer mi znači da lovim trenutke a i ovaj LG je počeo da baguje i da se koči.
Ako bilo ko ima savet ili predlog kako da unapredim i ispravim gore pomenute stvarčice a da ne izgubim garanciju rad sam da pokušam i vidim kako će da radi. Fala unapred :)

Možeš recimo da instaliraš Nova Launcher i SwiftKey tastaturu i rešiš probleme vezane za te stock aplikacije. Za slanje MMS drži uvek uključen data ako je tako mada stvarno kome šalješ MMS u 2015oj maltene? :) za delivery report mislim da imaš xposed modul ali za xposed treba root a on poništava garanciju...

Inače za trajanje baterije je najmerodavnije kada u toj statistici klikneš na stavku ekran pa vidiš koliko vremena je radio odnosno koliko si ga aktivno koristio, uz podatke o osvetljenju i naravno samoj upotrebi...

Hvala na savetima, ubacio Swift Key i zadovoljan sam, N. Launcher skinuo al nisam stigao da se poigram sa podešavanjima. A evo dole i koliko je bakterija izdržala. Osvetljenje na Auto, wi fi i automatski odabir mreža stalno uključeni. Malo slikao, puno pričao, kucao se po Viberu...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1418130351818.png
    uploadfromtaptalk1418130351818.png
    230 KB · Pregleda: 153
  • uploadfromtaptalk1418130377131.png
    uploadfromtaptalk1418130377131.png
    129.4 KB · Pregleda: 156
To ti je to od S4, ne moze puno bolje... mada imas previse ASystem, odradi disable jos par stvari i miran si.

Sem gore navedenog sve ostalo mi je isključeno, da ja znam tj. uključena je stalno sinhronizacija ali podešena da se sinhronizacija vrši ručno. Čak mi je uključena opcija RESTRICT BACKGROUND DATA pa mi stalno na ekranu u levom ćošku stoji trougao u kom je znak uzvika. Jel imaima neka fora kako da mi ovaj znak ne bode oči :p

Pozdrav! Koji rom bi mi preporucili koje instalirao s4>s5, i koji metod za root je najbolji i koji clockwork recovery? Nije mi toliko bitan Knox da bude 0 jer svejedno nemam garanciju.

Jel moze prelog za prvi rom koji ce ici na I9505? Znaci koja kombinacija da se izabre? Rom plus kernel?

Izasao GPE LP ROM na xda, sad cu da ga probam :)

Jel zna iko gde moze da se kupi i9505g tel da se ne aka sa romovima i kernelima?!

@ aleksandar
Za pocetak probaj prvo samo kernel... KT bih preporucio. A od ROMa vidi sta ti se svidja... sve je manje vise isto (touchwiz romovi).

Ja sam za sada na CM 11 (official), radi super...nikako da uhvatim malo vremena da probam CM 12... :)

Nazad
Vrh Dno