Od pre nedelju dana sam vlasnik S4 9505. Pre toga sam skoro 2 godine koristio LG L9 P760 i posle LG ovaj S4 mi je poprilično razočarenje. Po specifikacijam je razlika između ova 2 modela velika, a u praksi mi S4 ima veću zadršku prilikom otključavanja, a pogotovo prilikom uključenja kamere. LG sam uzeo preko Vipa i još je pod garancijom, nikad nije root-ovan, a sve podatke sam preko Googla prebacio na S4 kao i memorijsku karticu od 16G klase 10, ne znam dal je Transcend ili Kingston. Sam korisnički interfejs je po funkcionalsti i mojim potrebama i željama na strani LG. A evo ukratko i zamerki, možda nekom i posluži ko se razmišlja dal uzeti ili ne. Jer se ja premišljam dal da ostanem na S4 ili da odem na iPhone 5S ali me interesuje kamera kako radi u odnosu na ovaj S4 gde je kamera zver u odnosu na LG koji pravi samo po suncu lepe fotke, a ovako su mrljave i zrnaste.
A evo i mojih zamerki:
-Za slanje MMS poruka na S4 moram da uključim MOBILE DATA ilii ti prenos podataka, dok je LG automatski slao MMS kao i SMS bez dodatnih peripetija
-DELIVERY REPORT se na LG pojavi gore u statusnoj liniji-vidljiva za čitanje sa informacijom o statusu poruke, zadrži se nekoliko sekundi i gubi iz telefona, a u okviru samog SMS ostaje u donjem desnom ćošku kukica štriklirana, kao znak da je poruka isporučena dok kod S4 Del. Rep. iskoči u statusnoj liniji, ali ne piše ni dal jeste ili nije isporučen nego status bar moram da spuštam na dole da vidim status poruke i posle toga moram da obrišem istu. Ako pošaljem poruku za porukom, onaj prvi DR se gubi i ostaje drugi.
-kad na LG stigne SMS odlaskom na SMS se automatski otključava ekran, a na S4 moram da kucnem na poruku i da otključam ekran dodatno... na oba je SWIPE korišćen tj. prevlačenje prstom preko ekrana
-direktno otključavanje na kameru iz LG je gotovo istog trena kao i na ženinom iPhone 4S dok kod S4 prođe 1-2 sekunde
-kod LG svi email nalozi rade odlično-primopredaja pošte, dok kod S4 moram da imam uključenu opciju SYNCHRONIZE ALL ako hoću van Gmail naloga da proveravam poštu
-na LG je manji ekran ali su ikone veće i preglednije, a u HOME režimu prikazuje dole 1 red a iznad 5 redova ikona po izboru dok je kod S4 iznad moguće samo 4 reda a ikone su manje i nepreglednije
-u HOME režimu ikone u donjem redu kod LG sve mogu da se premeštaju po želji, dok kod S4 uvek u donjem desnom uglu mora da bude prečica Apps i nema joj pomeranja
-kad se optereti ugreje se pozadi, pri tome ja igrice nemam i nikad za tako nešto nisam koristio fon
-prilikom pisanja poruka na S4 do zareza se stiže ulaskom na dugme Symbol, pa izađi u tastaturu natrag, dok je kod LG taj zarez bio pored SPACE dugmeta, mada je generalno odziv tastature i rad bolji na S4
Ne znam za koje babe zdravlje ima brz procesor i za šta služi, kad mi obične komande rade sporije nego na LG staroj ragi. Svi GESTURE i fore su mi isključene, samo mobile data (ali sam držao na 2G) i WiFi rade uvek, pričao sam ihaaaj, kuckao se po Viberu i pregledao po Chromu i
prvi dan mi je baterija od punjača do punjača tj sa 100 na 2% došla posle 14 sati i 2 minuta a upotreba kaže ekran 32%, Sistem Android 18%, govorni pozivi 17%,Operativni sistem ANdroid 7%, Viber 5%, WIFi 3%....
Koristim 4.4.2 verziju Andorida, Baseband version je I9505XXUFNC4, Sim free iz firme Roaming-a je uređaj.
I da sad ne budem najgori bolid koji piše hvalospeve o LG, napomenuću da je sve ostalo bolje na S4, ali ovo što nije me nervira i živcira jer sam promenio aparat u potrazi za bržom i efikasnijom kamerom jer mi znači da lovim trenutke a i ovaj LG je počeo da baguje i da se koči.
Ako bilo ko ima savet ili predlog kako da unapredim i ispravim gore pomenute stvarčice a da ne izgubim garanciju rad sam da pokušam i vidim kako će da radi. Fala unapred