Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Igra li se jos ko sa ovim test oficijelnim 4.4.2, iskustva, impresije?!

Da li je neko probao GOOGLE EDITION 4.4.2 by Danvdh, Kryten2k35 & Ktoonsez?

Koliko vidim sve radi na tom romu.
Zanima me samo da li ima sync kontakta sa facebookom?

de3anyta.jpg

Razbio sam display, nije bilo u crnoj boji u BG elektroniku, pa sam svakako morao da čekam, te sam u medjuvremenu video koliko je jednostavna zamena i odlučio sam da sam zamenim, ne zbog 20 eur razlike u ceni (display/display sa zamenom), nego da ne čekam + dva puta idem u servis.

Ono što je zanimljivo, garancija nastavlja da važi i ako sami zamenite display!

Inače sve pohvale za BG elektronik, ne znam ko je vlasnik itd, ali već mnogo uzastopnih pozitivnih iskustava, sve je profesionalno, prosto mi ne liči na srbiju..

Nemam pojma, nisam ni ja očekivao, ali tako su mi rekli i to nedvosmisleno, pitao sam dva puta.

Zamena kompletnog displeja, dakle front frame, staklo, displej i sve to, ceo prednji deo telefona je skroz jednostavna, sve se svodi na klik/klik konektore otkačiš, zakačiš.. Nema ništa da se ošteti, nikakav rad lemililicom i slično, imei ostaje isti, ista je ploča naravno..

U principu, čak i da su rekli da ne važi garancija ako sam menjam, nikako ne može da se vidi da je nešto tu menjano..

Nikakva fora osim da moraju naravno da se odvrnu i ponovo zavrnu :)

Nema nikakav lak na njima ako to misliš pa da se vidi da su odvrtani. Koristi se odgovarajući krstasti odvijač i apsolutno se ne vidi da su dirani.

Ali nebitno, rekli su da važi garancija dalje (još 18 meseci) i ako sam menjam, ne moram da krijem :)

Meni kad su menjali display menjali su i komplet srafova, ne znam zasto :)

Naravno da vazi jer nema warranty nalepnicu preko srafova tako da nema sta da se osteti.

Reboot koliko te je iskostala zamena?

Sama zamena ništa, sam sam zamenio, a display sam platio 17300 din. Zanimljivo je da neki servisi otkupljuju display sa polomljenim staklom (ako sve radi..) za 50 eur.
Tako da me košta slično kao ona grozna metoda čupanja starog stakla i leplenja novog kineskog.. uz sva oštećenja koja bi ostala na lajsni od pada.

Danas sam poppppzdeo.... telefoni meni padaju jednom godisnje. S4 mi je vec 2x pao i oba puta ode ekran :( WTF, kakav je to otporan ekran/?
Iskreno dodje mi da uzmem iPhone samo da ne bude samsungvise!

F*** it.

Garantujem da ne pucca ovako lako.
Ja sam uspeo 3 Samsung ekrana da unistim- od 3 pada Samsung telefona!
Dok su mi Xperie padale prilicno nezgodno i nista im nijednom nije falilo.

iPhone ne bih uzeo stvarno, ali recenica pokazuje koliko sam ozbiljan :D

Druze kod tebe Marfi bas ne miruje :( Da li koristis ikakvu zastitu za telefon?!

Meni je s4 pao pravo na plocice i to na ekran sa nekih 40cm puklo kao bomba,nisam smeo da ga podignem reko otisao ekran sigurno kad ono nista :),e od tad nosim gumenu masku...

Garantujem da ne pucca ovako lako.
Ja sam uspeo 3 Samsung ekrana da unistim- od 3 pada Samsung telefona!
Dok su mi Xperie padale prilicno nezgodno i nista im nijednom nije falilo.

iPhone ne bih uzeo stvarno, ali recenica pokazuje koliko sam ozbiljan :D

Ako vec nemas srece sa padovima.. veruj mi da ne zelis da kupis iphone :) osim ako ne bi drzao u nekom warproof kucistu od 80$, u tom slucaju bi preziveo i prelazak kamiona :)

Nema zezanja sa velikim ekranima, minimal bezelima i padovima.. ti si nazalost jos jednom to potvrdio. Sve zavisi kako i gde telefon padne ali je procenat stradanja ekrana mnogo veci nego ranije sa manjim dijagonalama.

Zato ja uvek capdase silikon i foliju na svaki telefon; ivica mu je mm do dva vislja od samog ekrana pa i kad se desavalo da ispadne na tu stranu gde je ekran ne moze isti bas direkt da kontaktira podlogu, ipak mu taj silikon malo ublazi pad. Eh kad se setim jadni desire s koliko mi je ispadao, svakih par meseci sam mu menjao foliju na ekranu i bogu hvala nikad nista :D ...zato alfa izgleda menja ekrane i za nas ostale!!

Ako mi treba folija i futrola za telefon koji ionako viri iz dzepa, idem na matori W902 :)
iPhone je bio samo predstava koliko sam smoren vise Samsungom.

Xperia S nema bezel neki, padala je i gore od S4, ali nema nikakvo ostecenje ekrana - ja na S4 vidim ostecenja ekrana ;)
Xperia ArcS jos nema ni ostecenje bezela bre :D

Meni je S4 isto jedanput pao i pukao mu ekran. Gnex padao milion puta, Galaxy S isto, iPhone takođe, Arc S je pao minimum 100 puta i na beton i gde god i nijedan mi nije prsao. A S4 posle 3 dana kupovine na beton iz krila kada sam izlazio iz kola i puče ceo.

To i kazem - najveca fora je sto sestra sada koristi ArcS, a njoj pada svakih sat vremena, i jos uvek nema ogrebotinu :) (i njoj je ispao koji put samo S3, i ona je uspela da slomi jednom ekran, ali ne toliko dobrim prosekom kao ja :D)

Ali ja ne nosim tasne kroz grad, vec imam problema da stavim novcanik pored telefona i kljuceva u dzepove, kad sam probao sa futrolom, nije ni bio u dzepu :D Ako tako treba da cuvam, jbs to. Neka ga naprave takvog. U svakom slucaju, ja sam zavrsio sa Samsungom.

Auu, "napusti" nas Jamal...

Prodao S4 i kupio N5, dosta mu je ****** sa Knoxom, iz Samsunga mu odgovorili da ce ubuduce da ide Knox uz svaki kernel i recovery i da ce biti prakticno nemoguce raditi sa custom romovima :(

Nego, vi sto ste na KK, koji modem koristite? Ja imam sa MJ5 doata veliki lag kad odgovaram na poziv, javim se i tek se posle sekunde ili dve uspostavi veza, vicem "halo" u prazno :)

*** izgleda da ce morati da se menja proizvodjac ako covek hoce da se igra sa custom romovima ubuduce. Bas steta posle tri galaxyja cu morati da potrazim nesto drugo(nesto divlje :p)

S4 je prvi android koji nisam rootovao i flesnuo drugi rom. Pocecu da molim ribu da mi da u zamenu njen Nexus 4.

Mada kolko sam shvatio Knox ne sprecava flashovanje nego covek gubi garanciju i to je to

Samo izgubi garanciju;) seronje su i izhubice kupce zbog toga

Da ali izgleda da to nije veliki procenat pa ih ne brine previse. Jel ima neki kod koji ukucam za factory reset ali onaj sto pobrise sve sa interne kartice i slike i instalacije programa kao kad je telefon nov

Ne moras kod da kucas, odradi sve iz telefona i FR i wipe interne.

*** izgleda da ce morati da se menja proizvodjac ako covek hoce da se igra sa custom romovima ubuduce. Bas steta posle tri galaxyja cu morati da potrazim nesto drugo(nesto divlje :p)

S4 je prvi android koji nisam rootovao i flesnuo drugi rom. Pocecu da molim ribu da mi da u zamenu njen Nexus 4.

Mada kolko sam shvatio Knox ne sprecava flashovanje nego covek gubi garanciju i to je to
Knox ce se samo povecati na 0x1,koliko puya flesovao romova ili puta rutovao on ostaje na 1,Knox je najcistija glupost koju je Samsung stvorio,ne ometa nikakvo flesovanje ali mi krivo zbog garancije.

Garancija kod nas ionako vredi nista, pa nista ne gubis :D

Nazad
Vrh Dno