Šta je novo?

Samsung Galaxy S3

bogme i omnia 7 je od metala, mnogo bolje uklopljeno nego bilo koji htc koji sam drzao(izuzev legenda)

Mislim da ni Samsung ne zna tacno specifikacije GS3... Znace posle 4.10 ;)

Sto kada ono sto ce ici u iPhone 5 vec postoji na trzistu, u jednom ili drugom obliku.

Ova slika iz 1.posta je S2 samo razvucen...tacnije,to je ova slika,samo razvucena:

Samsung-Galaxy-S2_6.jpg

...i Boze, povuci rucnu,dosta mi je ovog hyper svega ,hocu malo da zivim! :smash:

A nemam pojma... ***** sam, sta cu.

Nesto mi bas bolo oci...

Ово више није телефон. Ово је уређај који има опцију телефонирања... :D

A jel postoje neka nagadjanja o bateriji :) dzaba quad-octa core ako cu moci da uzivam u tim carima 2-4h

ne verujem da ce biti promena na tom polju...jeste recimo quad core ali druga tehnologija sa manjom potrosnjom, hm, tj sa izbalansiranijom potrosnjom sto se na kraju svede na isto....ona fora kao super amoled + trosi manje od super amoleda, ali fora kada stavis ovaj prvi na 4,3" a ovaj drugi na 4" onda ti se svede na isto :D

Cuo sam da je Samsung ulozio gomilu para u neku kompaniju koja se bavi tehnologijom za smanjenje potrosnje ekrana. Sa druge strane meni to deluje kao intel kada se ubacio na trziste ssd diskova i razvoj tehnologije. Ako to ulaganje urodi, mozemo pored superiornog samsung amoled-a imati i jos ekran koji trosi 50% manje nego danasnji s amoled. Kada se sabere quad core i ostale tehnologije sa povecanom potrosnjom, pa oduzme ovakav vid ekrana, imacemo od prilike istu bateriju kao i sada. Dakle, baterije se nece menjati, dok hardwer hoce.

Meni nije jasno zasto danas, kad su vec krenuli da guraju dual core, ne nastave na njihovom razvoju (ucine ih stedljivijim) nego sada ocigledno jure sto vise jezgara, a realno i single core procesori u mob telefonima su i vise nego dovoljni (pogledajmo Galaxy S, ja ne znam sta njemu hvali po pitanju performansi - bukvalno sve radi brzinom munje)... Evo tegra 2, jos nisu resili njene bubice i sw podrsku za taj SoC, oni razvijaju tegru 3, pa proizvodjaci sw kad krenu optimizaciju za nju, nastaje kupus u ovom segmentu def... Ne znam, ali se meni ne svidja preterano ovo nabijanje jezgara samo zato da se ljudi pale na takve stvari

Iskreno me zanima kako ce peto jezgro od tegre 3 pokazati u praksi? Na papiru deluje odlicno, potrosnja bi se znatno oborila. Sa nekim super low power displejom ovo bi bio pogodak u centar gledajuci potrosnju.

Slažem se, ali sa druge strane, tehnologija MORA da neumitno napreduje, to je prirodan sled događaja u IT svetu. Možda je nama dovoljno jedno ili dva jezgra,ali ljudi koji su zaduženi za razvoj tehnologije kažu drukčije, očigledno.

Trebalo bi da se tu i stane, ta 4 ili 6 jezgra biće ohoho i više nego dovoljni za narednih 4 do 6 godina razvoja mobilnih telefona. Trebalo bi da se, takođe, razvoj usmeri na štedljive dual-core procesore kako bi se vek trajanja baterije produžio na barem 7 do 10 dana pri normalnoj upotrebi.

"7 do 10 dana"... :D:D:D:D:D:D

Slažem se, ali sa druge strane, tehnologija MORA da neumitno napreduje, to je prirodan sled događaja u IT svetu. Možda je nama dovoljno jedno ili dva jezgra,ali ljudi koji su zaduženi za razvoj tehnologije kažu drukčije, očigledno.

Trebalo bi da se tu i stane, ta 4 ili 6 jezgra biće ohoho i više nego dovoljni za narednih 4 do 6 godina razvoja mobilnih telefona. Trebalo bi da se, takođe, razvoj usmeri na štedljive dual-core procesore kako bi se vek trajanja baterije produžio na barem 7 do 10 dana pri normalnoj upotrebi.

Naprotiv, bas suprotno...razvoj tehnologije nikada ne sme stati, jer bi onda i dan danas koristili monohromatske telefone bez OSa sa procesorima od 100,200MHz i velikim autonomijama.. Oni ce svakako stati u nekom trenutku najvise zbog tehnologije baterije. Mada mi se cini da ce u medjuvremenu i taj problem resiti. Krajnji cilj, po meni, bi bio jedan uredjaj koji bi zamenio sve.. A za to ti treba i gomila jezgara i dobra autonomija...

Lako je tebi, imao si Wave pa znas kako je to kad baterija traje 3 dana :D

Joj cuti, gde je lako... sa 3-4 dana u proseku (ponekad vala i celih 5!), predjoh na ovo gde muku mucim da sastavim dva dana :)

Malo je reci da me je prvih metar dana, dok se nisam svikao na odgovarajuci rezim punjenja, prodavao svaki put kad krenem negde... ono tipa imam 20% (sto kod Talasa opusteno znaci citav dan opasnog maltretiranja), a kako pokrenem nesto, cas posla svuce do 7-10% i polako otkazuje poslusnost.
Nije bilo lako... pizdeo sam opasno.

Sta se smatra opasnim maltretiranjem, kada 20% izgura ceo dan? To bi znacilo 5 punih dana hevy usage-a.

spremite se, ubrzo će iznenađenje :) mnogo drugačije nego što sam igde video da je procurelo ;)

@ byMaX jel znas nesto sto mi me znamo?

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Sta se smatra opasnim maltretiranjem, kada 20% izgura ceo dan? To bi znacilo 5 punih dana hevy usage-a.

Opasno maltretiranje: pozivi, poruke, surfovanje, slusanje muzike, nesto klipova - sto sa samog telefona, sto sa neta. Jedino igrice na telefonu ne igram, niti sam igrao. Eto, to je "opasno maltretiranje"... nije bas da ceo dan stoji u fijoci ili dzepu.
I to ce isterati ceo dan bez problema.

Nexus Prime S?

Pa mogao si bar da das jos neki podatak o iznenadjenju :D

izvinite ali moram..
off : care, ako se secam ti si imao talas sa badom 1.0 ? E on ima bolesnu autonomiju, na 1.0.2 je losija a 1.2 ima malo bolju od 1.0.2, recimo 100min gps-a i bada sports aplikacije, 15-ak fotografija, par min 720p snimanja, malo muzike i konstantno trazenje 3g signala [voznja kroz vukoj****e] baterija je spala na 65 %. Meni je ovo odlicno i tesko bih se navikao na losiju autonomiju..

Vrh Dno