Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Neko od ljudi koji su uzeli telefon, ako mogu samo da provere da li može da se podešava AOD brightness ili i dalje to ne radi? Tj brljavi preko Lockstara.

Ne mogu da se otmem utisku da je Samsung presao na 6.3" kod najmanjeg S modela zato sto je i Apple to uradio sa iPhone.

Zanimljivo je da na nekim Samsung stranicama širom neta piše da manji S26 ima UWB (što S26+ i Ultra sigurno imaju), dok na zvaničnoj specs stranici ne postoji takav podatak, ni u specs listi, ni u propratnom tekstu/opisu telefona.

Ja sam možda staromodan ali ako nemam u kešu za telefon onda ga ne kupujem. Zadužujem se samo za neophodne stvari. Recimo razbio si stari, treba ti odmah novi a nemaš keš. Zadužiti se da sa S25, 24, 23 pređem na 26 je... Hajde da kažem samo da to nije pametno ponašanje.
Upravo to. Kupovina samo za keš, i za onoliko novca koliko možeš da odvojiš u tom trenutku, to se dugoročno uvek najviše isplati. S tim što su cene kod nas takve da uvek treba juriti akcije, sniženja, jer stvarno ima previše bahatih prodavnica.

Jeste,ali posle 6 meseci izlazi novi Fold.On ce da ima 200mAh vise i 0.00001mm deblje staklo🤣I tu kod "iskusnih" krece lomljenje, "sta raditi"...Fold ipak ima sve to bolje,a ovaj vec zastareo...da li uzeti Fold,ovaj..ili ipak cekati novi februar
Najbolja kupovina je ca. mesec dana pre Black Friday vec potvrđeno vise godina unazad. Eventualno mozda neki jun ili jul ako natrci neka akcija kada su ljudi pukli pare na odmore, pa ako se neko zezne.

Najbolja kupovina je kad daju tel. uz tel. 🙂 Bilo je i tablet, sat i slusalice i kako sad da uzmes tel i dobijes eventualno punjac ako si se reg za promociju, glupost.
Ja iskreno ostajem na S24U ali uzimati sada tel pa realno i nema nekog smisla al dobro, svako uzima za sebe.

Na 2:10 govori o ekranu. Ipak ima razlike zbog tehnologije oko privacy-a. I tu je isto neki kao downgrade, videcemo sta kazu ljudi uzivo da li toliko to smeta.

Nadam se da tu privacy glupost neće ispratiti Kinezi i Google.. prosto 90% ljudi to nikada ne bi ni koristilo niti im to treba a trpeli bi penale u vidu lošije reprodukcija boja i lošijih uglova gledanja bez razloga.
Po meni možda najveća glupost ikada ubačena kao neki wau faktor na telefon

Nadam se da tu privacy glupost neće ispratiti Kinezi i Google.. prosto 90% ljudi to nikada ne bi ni koristilo niti im to treba a trpeli bi penale u vidu lošije reprodukcija boja i lošijih uglova gledanja bez razloga.
Plus što ni ne radi. Pravi privacy screen radi Vec na 10-15 stepeni od centra, po videima ovaj počinje da radi tek na nekih 60-70 stepeni.

Ču 90%...ja verujem druže da je ispod 1%.

Sta znam, ne bih se ja bas tako sprdao sa tim privacy display kad živimo u svetu gde je informacija sve i onaj koji barata informacijam vlada svetom. Ne kažem da će ovo koristiti Trampu i Putinu, ali ima mnogo rukovodećih ljudi po raznim kompanijama koji u telefonu imaju jako osetljive podatke. Da ne pričam što bar 30 puta dnevno pokrenem bankovne aplikacije, od toga bar pola u javnosti. Zato se i ja što sam stariji sve vise okrećem Samsungu, a napuštam kineze čiji sam nekad bio glavni fan. Tamo bukvalno kako otključam telefon imam osećaj da me tri kineščeta špijuniraju.

"personal preference" čuveni zaključak koji važi već zadnjih par godina 🙂

Plus što ni ne radi. Pravi privacy screen radi Vec na 10-15 stepeni od centra, po videima ovaj počinje da radi tek na nekih 60-70 stepeni.
ajde što ne radi, nego što je ekran sam po sebi lošiji i kad privacy screen nije uključen 🤣

lošiji uglovi vidljivosti i tint ako se ne gleda direktno u ekran.

Sta znam, ne bih se ja bas tako sprdao sa tim privacy display kad živimo u svetu gde je informacija sve i onaj koji barata informacijam vlada svetom. Ne kažem da će ovo koristiti Trampu i Putinu, ali ima mnogo rukovodećih ljudi po raznim kompanijama koji u telefonu imaju jako osetljive podatke. Da ne pričam što bar 30 puta dnevno pokrenem bankovne aplikacije, od toga bar pola u javnosti. Zato se i ja što sam stariji sve vise okrećem Samsungu, a napuštam kineze čiji sam nekad bio glavni fan. Tamo bukvalno kako otključam telefon imam osećaj da me tri kineščeta špijuniraju.
Zato na Samsung daješ sve informacije na 4 AI - Bixby, Gemini, ChatGPT, Perplexity... Pored svih kontakata, lokacije, poruka, aplikacija, plaćanja koje po default već daješ Googlu.

Najmanje koristi od svega toga će imati senilni dedica koji sedi iza tebe u autobusu kad slučajno vidi izazovu sliku svalerke, a kog taj "privacy" mod neće ni spreciti jer ne radi.

Peca da iznajmi autobus ili tramvaj za unboxing i test S26 ultra.

Nešto mi privacy display nije interesantna opcija,po meni najbolja je dijeljenje memorije instant pristup svim datotekama s starog telefona.Olovčica se teže vadi nego na ostalim modelima jer je zadebljan vrh tastera-možda subjektivno

Prilozi

• Screenshot_20260227_233030_My Files.jpg
    Screenshot_20260227_233030_My Files.jpg
    67.1 KB · Pregleda: 92
Ne vidim jednu prednost aluminijuma. Titanium je mnogo čvrći materijal, više premium, ima nas dosta što nosimo telefone bez maske. S25U mi je ispadao više puta, bez ikakvih tragova po leđima i frejmu dok je čovjeku samo jednom ispao S26U i desilo se ovo, o ovome pričam, svaki iphone sjećam se mi je bio ovako izranjavan...
Daleko od toga da branim S26 seriju ili bilo koji telefon sa aluminijumskim okvirom ali na kraju dana sve se svodi na srecu tj kako ti je ispao telefon, sa koje visine, kojom briznom je padao, pod kojim uglom, na sta je pao itd. Meni se cosak na S24U blago ulubio a telefon je bio u masci.

Dosad se kao jedan od razloga za ne usvajanje Si-C baterija pominjao manji broj ciklusa punjenja u odnosu na klasične Li-Ion baterije.
Samsung je "uspeo" i to da reši sa ovom serijom; umesto 2000 ciklusa punjenja koliko je imala baterija u seriji S25, sada je vek trajanja baterije 1200 ciklusa. Isto kao na tim "lošim" Si-C baterijama kineskih proizvođača.
Ako se spremaju da za narednu generaciju (napokon) počnu da koriste Si-C baterije, mogu marketinški da pokriju kako su "jedini i prvi" na svetu rešili da nova "turbo mega giga" baterija ima isti broj ciklusa punjenja kao i Li-ion baterije (naravno, prvi posle Apple 🙂 )

Prilozi

• EU samsung.png
    EU samsung.png
    681.8 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:

Ciljaju na poslovne korisnike na brifingu/sastanku/kolegijumu to se upali da ne vidi onaj ko sedi do tebe, zatim su tu političari itd. Ideja iz mog ugla pun pogodak. Za običnu raju tubere i one što žive u gta modu ima onaj horizontalni mod, pokrili sve.

Nije se Samsnug nešto mnogo trudio, nije ni morao kad je Apple izbacio ono čudo od ios 26, Samsnug ne treba samo nigde da zezne i prolazi dobro.

Vidim da može da se isključi, ali se pitam da li je napravio ekran lošijim samim tim što postoji?

Nazad
Vrh Dno