Šta je novo?

Samsung Galaxy S26

Ako je nekom OK da nema signala onda realno može da ima to koristeći Airplain mode.

Ja želim da imam signal kada mi je potreban, a ne kada odluci čip 🤣
Mislim da je tako za ogromnu većinu ljudi.
Оштроуман закључак 🤣

Moze da se desi i da bude dobra serija, nikada ne znas dok se ne pojave zvanicen informacije a ne one koje cure.

Galaxy unpacked zakazan za 25. februar 2026. godine

Galaxy S26 Ultra:

• Exynos 2600 (selected regions, subject to change) / Snapdragon 8 Elite Gen 5
  • 6.9" QHD M14 OLED + AI privacy display
  • 200MP main camera (updated sensor)
  • 50MP ultra-wide camera (updated sensor)
  • 50MP 5x telephoto camera
  • 12MP 3x (1/2.55”) or 50MP 3x or bigger 12MP 3x camera (not confirmed)
  • 5400mAh battery (last-minute change, not guaranteed)
  • S Pen
Galaxy S26+:

• Exynos 2600 (selected regions) / Snapdragon 8 Elite Gen 5
  • 6.7" QHD M14 OLED display
  • 50MP main camera (updated sensor: 1/1.3" or 1/1.56")
  • 50MP ultra-wide camera
  • 12MP 3x telephoto camera (1/2.55”)
  • 4900mAh battery
Galaxy S26:

• 6.3" QHD M14 OLED display
  • 50MP main camera (updated sensor: 1/1.3" or 1/1.56")
  • 50MP ultra-wide camera
  • 12MP 3x telephoto camera (1/2.55”)
  • 4200–4300mAh battery
Galaxy S26 Edge (cancelled):

• 6.7" QHD M14 OLED display
  • 200MP main camera (same as S25 Edge)
  • 50MP ultra-wide camera
  • 4300mAh battery
Galaxy S26 'more slimmer' model (status: unknown):

• Exynos 2600
  • 6.6" QHD M14 OLED display
  • 50MP main camera
  • 50MP ultra-wide + telephoto camera
  • ≥4300mAh battery

Poslednja izmena:
Nagadjanja, tj. nema niti jedne zvanicne informacije, kao sto i pise u tekstu😅

Ali zašto je ustaljen stav da samsung, apple, google ciljaju da ubede ili ne ubede ljude da upgraduju prošlogodišnji model na najnoviji? Naravno neće sigurno reći (javno) da je to glupost ali valjda smo i mi zrele jedinke da smo svesni i iskustveno i ako znamo da čitamo spec telefona da nije ni logično ni isplativo doplacivati 400-500+ evra za marginalna poboljšanja. Ako neko ima žarku želju ne žali za doplatom i voli najnoviji model to je isto sasvim ok. Ali odavno je industrija mobilnih telefona postala samo mašinerija za stvaranja profita. Nikom nije u interesu da drastično menja proizvodne procese, ustaljene deal-ove, ugovore, dobavljače da bi pravio gubitke i usrećio 'nekoliko' tech entuzijasta u moru casual korisnika kojima je i druga boja wow. Suma sumarum ne treba se bedaciti nečim što već svi uveliko znamo i sto se ponavlja duži niz godina

To je prilično diskutabilno pitanje. Često putujem u inostranstvo sa porodicom, svaki trenutak koristimo da obiđemo još neko parče ove planete jer to ćemo pamtiti, ne koji smo telefon imali i koliko se brzo punio. In real life, što se kaže, kada sednete u neki restoran na ulicama Berlina, Madrida, Kopenhagena, Milana, Rima, Pariza, Amsterdama, vidite lokalce koji sede sa svojim prijateljima, porodicama, vidi se da su dobrostojeći... gle čuda, retko ko nosi najnoviji model telefona. Često polupanog stakla, čuknuti, ajfoni nemaju 3 ringle nego 2, ok su im i midrange Samsunzi, deluju srećno.
Globalni "trend" je na internetu, u rilsima koje mahnito prate oni koji nemaju pametnija posla u životu, YouTube recenzijama onih kojima je to statusni simbol na ulicama Beograda ili na društvenim mrežama. Pa i ovde na forumu. Mnogo bi srećniji ljudi bili kada ne bi brinuli o Eksinosu, SOT i animacijama.

Kod tih stari S2,S3,S8+ islicnih iz tog vremena boljka je bila gubljenje mreze i propusteni pozivi.To mi je vise smetalo.

Na s3 dok sam bio na telenoru nisam izgubio mrežu ni jednom. Nosio sam telefon 4 godine, možda i 5.
Mrežu sam promenio sa novim telefonom tako da ne znam niti se sećam da je sa drugim mrežama taj konkretan model imao problem.

Za kockare, alkoholicare, narkomane itd mozemo reci da su zrele jedinke pa i dalje idu gde idu i rade sta rade, slican mehanizam je i ovde primenjen.

Otvorite temu "kozumerizam" ili "potrosacko drustvo" pa mozemo pisati da ne idemo ovde u off.

vidite lokalce koji sede sa svojim prijateljima, porodicama, vidi se da su dobrostojeći... gle čuda, retko ko nosi najnoviji model telefona. Često polupanog stakla, čuknuti, ajfoni nemaju 3 ringle nego 2, ok su im i midrange Samsunzi, deluju srećno
Може се видети и у Србији.

Za kockare, alkoholicare, narkomane itd mozemo reci da su zrele jedinke pa i dalje idu gde idu i rade sta rade, slican mehanizam je i ovde primenjen.

Otvorite temu "kozumerizam" ili "potrosacko drustvo" pa mozemo pisati da ne idemo ovde u off.
Zapravo si pobrojao bolesti zavisnosti koje se i hospitalizuju a ne osobine zrelih jedinki tako da ne možemo reći. A nije toliki off pričati dal ce new model biti worth buying al završićemo na ovome.😁

Може се видети и у Србији.
Tačno, osim ako ne gledaš benčmark forum, tu svi samo najnovijeg konja hvale, ostalo ne valja ništa, a ne valja ni to novo većina članova bi mnogo bolje napravila 26icu ali ih, prokletstva li, niko ne pita.

Zapravo si pobrojao bolesti zavisnosti koje se i hospitalizuju a ne osobine zrelih jedinki tako da ne možemo reći. A nije toliki off pričati dal ce new model biti worth buying al završićemo na ovome.😁
Shopping se takodje moze svrstati u bolesti zavisnosti, zbog toga kako utice na mozak i kakav stimulans ima.

Takodje su svesni da nemaju jos puno karata u rukavu jer su telefoni udarili u zid, zato dizu cene i pokusavaju da prodaju telefone po principu luksuznih stvari.

Ali opet kazem moze se otvoriti tema jako je zanimljiva za diskusiju.

Na s3 dok sam bio na telenoru nisam izgubio mrežu ni jednom. Nosio sam telefon 4 godine, možda i 5.
Mrežu sam promenio sa novim telefonom tako da ne znam niti se sećam da je sa drugim mrežama taj konkretan model imao problem.
S3 је био звер, највећи проблеми Егзиноса су били после серије 10 па овамо, мада су и 8 - 9 знали озбиљније да се греју и троше.
Потенцијални проблем 26 серије је, што конкуренција на скоро свим пољима (камера, батерија, пуњење, PWM dimming) иде озбиљно напред, док се Самсунг и не труди толико да доноси хардверска побољшања. Ок, са софтвером су вероватно и најбољи, у најгорем случају једни од најбољих, као и са AI могућностима, али то су ствари које се најчешће користе за троловање и зезање, не сматрам их толико битним као горе 3 наведене ствари.

Shopping se takodje moze svrstati u bolesti zavisnosti, zbog toga kako utice na mozak i kakav stimulans ima.

Takodje su svesni da nemaju jos puno karata u rukavu jer su telefoni udarili u zid, zato dizu cene i pokusavaju da prodaju telefone po principu luksuznih stvari.

Ali opet kazem moze se otvoriti tema jako je zanimljiva za diskusiju.
Ovo je apsolutno tacno. Sta marketing radi, i curenje infiormacija. Postepoeno te ubedjuje da ti nesto treba i ako ti relano ne treba. Sustina je trosi trosi trrosi. Kupovna nakratko izaziva osecaj zadovoljstva i radi se o psihickoj zavisnosti. Luci se hormon srece, ali to je prividna sreca, sustinski to je slicno drogi. Moze da izaove jako teske poremecaje.

Nije tu samo jedan hormon u pitanju, ima ih više: dopamin, endofrin, oksitocin i serotonin.

Vrh Dno