Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Koliko sam ja citao,dok sam imao 25 ultra, deklarisano je bilo na 2000 punjenja,za razliku od Iphona ,koji je na 1000. Samsung ftw.😁

Baterije u s25 seriji su deklarisane na 2000 punjenja, ove u s26 seriji na navodno 1200. Baterije iz obe serije su pravljene od recikliranih baterija.
Ja licno preziveo haos sa baterijom u s25U, dva puta je menjana zbog naduvavanja.

@micko357 Ne crkne posle 2000 punjenja, nego je deklarisano da bi trebalo da izdrzi 2000 ciklusa pre padanja BH na 80%.

Baterije u s25 seriji su deklarisane na 2000 punjenja, ove u s26 seriji na navodno 1200. Baterije iz obe serije su pravljene od recikliranih baterija.
Ja licno preziveo haos sa baterijom u s25U, dva puta je menjana zbog naduvavanja.

@micko357 Ne crkne posle 2000 punjenja, nego je deklarisano da bi trebalo da izdrzi 2000 ciklusa pre padanja BH na 80%.
Pa ako padne na sto kazes 80 sad mi sOT Traje 4 sata od 0/do 100 prema toj racunici baterija ce trajati 3 sata ili 3.5.Nije to strasno....Ako sam dobro napisao i razumeo te onda je to Glupost

To oko broja ciklusa punjenja baterije je jedna od bitnijih stavki o kojoj se malo priča za razliku od SoT-a. Svakako bitna stvar za one koji u kupovinu novog telefona idu sa stavkom da će taj isti telefon koristiti više godina.

Pa ako padne na sto kazes 80 sad mi sOT Traje 4 sata od 0/do 100 prema toj racunici baterija ce trajati 3 sata ili 3.5.Nije to strasno....Ako sam dobro napisao i razumeo te onda je to Glupost
To znaci da ce kroz 2000 ciklusa kapacitet da padne za 20%, i da ce ti trajati 20% krace. E sad, period od 2000 ciklusa je poprilicno dugacak, generalno je baterija na 25 seriji dobra, tako da za taj broj ciklusa ti treba minimum cca 5 godina.

Samo povremeno izvadi telefon iz futrole da vidis dal ti je poklopac jos uvek zalepljen za ram.

Btw SOT je komplikovana stvar i ne zavisi samo od kapaciteta baterije vec i od drugih stvari, individualnih - koji android imas, koje aplkacije koristis, sta ti je popaljeno itd.

Treba se podmatrati iskljucivo samo kapacitet i ti ciklusi su vezani samo za kapacitet.

Ali sa trenutnim stanjem samsunga gde im se naduvaju baterije, sta znam, bolje na to da obrate paznju nego na cikluse, jer mnoge baterije im ni ne stignu do tih ciklusa. 🙂

Samo povremeno izvadi telefon iz futrole da vidis dal ti je poklopac jos uvek zalepljen za ram.

Btw SOT je komplikovana stvar i ne zavisi samo od kapaciteta baterije vec i od drugih stvari, individualnih - koji android imas, koje aplkacije koristis, sta ti je popaljeno itd.

Treba se podmatrati iskljucivo samo kapacitet i ti ciklusi su vezani samo za kapacitet.

Ali sa trenutnim stanjem samsunga gde im se naduvaju baterije, sta znam, bolje na to da obrate paznju nego na cikluse, jer mnoge baterije im ni ne stignu do tih ciklusa. 🙂
Upravo tako. Ko je ispratio, zna kroz sta sam ja prosao. Prva baterija se naduvala posle 300 ciklusa. Druga posle 15. Cekamo da vidimo kako ce se ponasati ova u S26U.

Sad kad to spomenu Cime da se to zalepi ako se skine poklopac sam od sebe ?

To oko broja ciklusa punjenja baterije je jedna od bitnijih stavki o kojoj se malo priča za razliku od SoT-a. Svakako bitna stvar za one koji u kupovinu novog telefona idu sa stavkom da će taj isti telefon koristiti više godina.

Simple twist: Ako je nekome potrebno 6h SOT dnevno, sa nekom baterijom će to biti jedan ciklus dnevno, a sa nekom dva ciklusa dnevno. I eto nas duplo brže na istom broju ciklusa punjenja.

1000 ciklusa je skoro 3 godine, sa jednim ciklusom dnevno, a to je deklarisan minimum i telefon nakon toga nastavlja dugo da radi bez problema. Ja baš retko menjam telefon i od kad smo na smart modelima, to radim kada baterija nije više dovoljna za ceo dan. Telefon ne prodam, već dobije drugo mesto za upotrebu i uglavnom radi još godinama.

Poslednjih nekoliko dana mi se često dešava da dobijem poruku sa slike i u tom momentu se kao defaultni SIM prebaci sa SIM 1 na SIM 2. Da bi vratio na prethodno stanje, moram da uđem u podešavanja i prebacim na SIM 1.
Ovo mi se dešava i na 4G i 5G, na različitim lokacijama i u različitim periodima.
Vadio fioku sa karticama i brisao ih. Nisam probao eSIM.
Da li je neko od vas imao sličan problem?

Prilozi

• 42913.webp
    42913.webp
    30.8 KB · Pregleda: 36
Poslednjih nekoliko dana mi se često dešava da dobijem poruku sa slike i u tom momentu se kao defaultni SIM prebaci sa SIM 1 na SIM 2. Da bi vratio na prethodno stanje, moram da uđem u podešavanja i prebacim na SIM 1.
Ovo mi se dešava i na 4G i 5G, na različitim lokacijama i u različitim periodima.
Vadio fioku sa karticama i brisao ih. Nisam probao eSIM.
Da li je neko od vas imao sličan problem?
Ne baš, ali slično. Koristio sam samo jednu sim karticu i uzmem prepaid e-sim i od tada kreće *******cija sa sim - iako isti operater manji signal, ne prepoznaje karticu, ispada iz mreže, prebaci esim da bude default... Rešio sam tako što sam uzeo i drugi e-sim za primarni broj.

Koristim dual sim (već 20 godina ali to nije sad bitno) i nisam nikad video tako nešto. Trenutno sam na s25u

Ja sam dual SIM koristio i na telefonima od nešto malo više od 100 eur i nikad problem nisam imao. S25 je kupljen u Srbiji i imam regularnu garanciju ali se bojim da bi rešavanje problema u servisu portajalo jer ga je nemoguće predvideti i uloviti u odgovarajućem trenutku.
Kao kod još nekoliko ljudi sa foruma, i kod mene je poklopac baterije počeo da se krivi. Jedva primetno ali definitivno ima promena. Uz opisani problem sa SIM karticom baš počinje ozbiljno da me nervira. A nikad skuplji telefon nisam koristio 🙂

Sa esim nisam imao tih problema.. ne koristim dugo vec fizičke kartice.

Najviše me iskreno smara onaj update sim-a

14607.webp

Nazad
Vrh Dno