Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Meni se svidja goodlock za 9-u sa dva prsta mogu da pojacavam npr osvetljenje na ekranu, da ne moram da jurim po suncu neke stvari 😀

Status baterije nakon godinu dana.
400 punjenja što znači svaki dan više od jednom, tačnije oko 1.1x
Baterija kao i prvi dan nakon instalacija svega i svačega. Baterija je na 93% bila i nakon 120 ciklusa.
90% vremena se puni Bežično (preko noći na punjaču), ono 10% je power bank kabal za dopunu .

Prilozi

• Screenshot_20260926_074423_aBattery.webp
    Screenshot_20260926_074423_aBattery.webp
    18.5 KB · Pregleda: 58
Dobar dan,
dugo nisam izlazila na forum, može li hitno mali savet?
Dvoumim se između S25 i S26. S26 je trenutno još i na akciji sa poklonom A57. Nije da mi treba taj A57 ali zašto da ne ako se već nudi. Prvenstveno se dvoumim zbog procesora na našem tržištu između S25 i S26. Da li je razlog mog dvoumljenja opravdan - Snapdragon vs. Exynos?
Šta vi kažete?
Hvala. 🍀

Status baterije nakon godinu dana.
400 punjenja što znači svaki dan više od jednom, tačnije oko 1.1x
Baterija kao i prvi dan nakon instalacija svega i svačega. Baterija je na 93% bila i nakon 120 ciklusa.
90% vremena se puni Bežično (preko noći na punjaču), ono 10% je power bank kabal za dopunu .
Ja sam onda jos i dobar

Prilozi

• Screenshot_20260926_091102_Settings.webp
    Screenshot_20260926_091102_Settings.webp
    36.7 KB · Pregleda: 47
Dobar dan,
Dvoumim se između S25 i S26. S26 je trenutno još i na akciji sa poklonom A57. Nije da mi treba taj A57 ali zašto da ne ako se već nudi. Prvenstveno se dvoumim zbog procesora na našem tržištu između S25 i S26. Da li je razlog mog dvoumljenja opravdan - Snapdragon vs. Exynos?
Šta vi kažete?
Hvala. 🍀
Mislim da je s26 opcija bez razmisljanja. Dobijes pride solidan telefon koji mozes da prodas,poklonis,sta god. S26 noviji telefon,novija tehnologija izrade cipa. Nema tu vise razlike kao nekad,ni po kojem parametru.

Mislim da je s26 opcija bez razmisljanja. Dobijes pride solidan telefon koji mozes da prodas,poklonis,sta god. S26 noviji telefon,novija tehnologija izrade cipa. Nema tu vise razlike kao nekad,ni po kojem parametru.
Hvala na brzom odgovoru. Ne znam kako je sada, sećam se ranijih poređenja snapdragon-a i exynosa. Lično, imam iskustva sa note 9 gde je ta razlika bila vrlo primetna.

Objasniću ti šta me još dovodi u tu dilemu. Trenutno pišem sa a54. Čim sam duže na telefonu, on se zagreva. Još uvek imam taj Note 9 sa snapdragonom koji je naravno slabiji sa baterijom zbog godine proizvodnje ali on se, pri istim uslovima korišćenja, ne zagreva kao a54.

Uf,tesko je to usporedjivati. Racunam da taj tvoj a54 ima najvise 6gb rama. S26 ima 12gb. Procesori se ne mogu ni porediti. Aplikacije sve alavije za resursima i to a54 sada tesko gura.

Evo da se i ja uključim malo na forum. Imam s25 i zaista dobar uređaj u svakom pogledu. Evo koga zanima oko baterije. Vidim da je tel. nakon update sve bolji.
Pozdrav

Prilozi

• Screenshot_20260926_105813_Settings.webp
    Screenshot_20260926_105813_Settings.webp
    40 KB · Pregleda: 40
Uf,tesko je to usporedjivati. Racunam da taj tvoj a54 ima najvise 6gb rama. S26 ima 12gb. Procesori se ne mogu ni porediti. Aplikacije sve alavije za resursima i to a54 sada tesko gura.
A54 ima 8 RAM, note 9 ima 6 RAM a ne greje se toliko. Nemam nikakvu primedbu na a54, odličan je telefon, sve super otvara, brzo i pouzdano radi, baterija mu je skroz ok ali eto malo greje telefon kada se duže drnda a njemu je baterija 5.000 a na s26 i s25 je 4.000, pa sam zbog toga pomislila - Šta će se desiti sa tom baterijom sa exynos procesorom na duge staze jer takav telefon nemam nameru da menjam godinama unapred.
Rekla sam da nemam primedbe na a54 ali želim telefon sa savršenom kamerom koji je takođe malen i kome će baterija pristojno da traje u narednih npr. pet godina. Dakle ta baterija mi je glavni znak pitanja u kombinaciji sa exynos procesorom. Mislim da kasnije neću biti u mogućnosti da uzmem neki flagship.
Zatim što se tiče s26 promocije: to je jako dobra promocija ako njom rešavaš dva telefona u porodici. Ali ako ga ga uzimaš sa namerom da ga prodaš, pitanje da li ćeš ga uopšte prodati s obzirom na to koliko je ljudi ušlo u tu akciju sa idejom da poklon telefon prodaju i na kraju će biti da ćeš ga pokloniti ili da ćeš ga ti koristiš. S te tačke gledišta, da li je to i isplativo.
Pišem, razmišljam naglas, razmenjujem mišljenja samo, da čujem i vaša...

A54 ima 8 RAM, note 9 ima 6 RAM a ne greje se toliko. Nemam nikakvu primedbu na a54, odličan je telefon, sve super otvara, brzo i pouzdano radi, baterija mu je skroz ok ali eto malo greje telefon kada se duže drnda a njemu je baterija 5.000 a na s26 i s25 je 4.000, pa sam zbog toga pomislila - Šta će se desiti sa tom baterijom sa exynos procesorom na duge staze jer takav telefon nemam nameru da menjam godinama unapred.
Rekla sam da nemam primedbe na a54 ali želim telefon sa savršenom kamerom koji je takođe malen i kome će baterija pristojno da traje u narednih npr. pet godina. Dakle ta baterija mi je glavni znak pitanja u kombinaciji sa exynos procesorom. Mislim da kasnije neću biti u mogućnosti da uzmem neki flagship.
Zatim što se tiče s26 promocije: to je jako dobra promocija ako njom rešavaš dva telefona u porodici. Ali ako ga ga uzimaš sa namerom da ga prodaš, pitanje da li ćeš ga uopšte prodati s obzirom na to koliko je ljudi ušlo u tu akciju sa idejom da poklon telefon prodaju i na kraju će biti da ćeš ga pokloniti ili da ćeš ga ti koristiš. S te tačke gledišta, da li je to i isplativo.
Pišem, razmišljam naglas, razmenjujem mišljenja samo, da čujem i vaša...
Неће тај нови егзинос имати проблема са батеријом, одавно је то упеглано да је мала разлика. Оно где ће сигурно имати проблема, јесте пријем сигнала, који је осетно лошији него на снепу. Ако је цена слична S25 и S26, боље иди на новији модел, то је увек логичније размишљање.

Неће тај нови егзинос имати проблема са батеријом, одавно је то упеглано да је мала разлика. Оно где ће сигурно имати проблема, јесте пријем сигнала, који је осетно лошији него на снепу. Ако је цена слична S25 и S26, боље иди на новији модел, то је увек логичније размишљање.
Ne, nije cena ista. S26 je za 20 hiljada skuplji od s25 ali sa njime daju poklon a57 pa ljudi računaju i cenu tog telefona u kompletnoj cifri. Ja zaista mislim da je mala verovatnoća da prodaš po nekoj normalnoj ceni taj a57 s obzirom koliko će takvih tel. biti na tržištu posle ove promocije.
Meni treba odgovor danas, ako uzimam s26 da ne zakasnim na promociju.

Losiji prijem - teze hvatanje signala - losija baterija... I dalje je opste misljenje da ako imas dva ista telefona (a ova dva to jesu), a razlika je u procesoru, idi na siguricu a to je snep. Ako ti ne treba a57 odnosno nemas nekog svog da mu das/prodas...

Ne, nije cena ista. S26 je za 20 hiljada skuplji od s25 ali sa njime daju poklon a57 pa ljudi računaju i cenu tog telefona u kompletnoj cifri. Ja zaista mislim da je mala verovatnoća da prodaš po nekoj normalnoj ceni taj a57 s obzirom koliko će takvih tel. biti na tržištu posle ove promocije.
Ако се узима у радњи са гаранцијом, ја бих ишао на S25 у том случају.

Imam standardni s25 i zadovoljan sam istim, pre svega iz razloga velicine samog uredjaja (cak je malo manji od s26). Sad, u ovoj situaciji, uzimajuci u obzir taj A57 (koji ce vrv stici negde krajem Novembra) bih dao malu prednost s26, da je situacija takva da su u prodaji s25 vs s26 "jedan na jedan", licno bi moj izbor bio s25.

Dobar dan,
Šta vi kažete?
Hvala. 🍀
Ja sam vise za S25 zbog Zmaja definitivno, u svemu je bolji i efikasniji koliko toliko. Jedino taj A57 ako ti igra ulogu ili cak i da prodas ga pa povratis neki deo novca u dzep.

E super, mnogo vam hvala svima na odgovorima. 👍
Upravo sam tako i ja razmišljala a zbog procesora sam se najviše dvoumila.

Moram danas da odlučim jer ako uzimam s26 ja to moram danas da uzmem. A i s25 ima samo u jednoj boji tu gde je najjeftiniji, doduše piše na sajtu, valjda ga ima.

Da, uzimam u radnji sa garancijom, pa vidite da pričamo o promociji s26.
S25 - 80 hilj /
S26 - 100 hilj (+a57)

Nije mi neophodan drugi telefon. Bar ne takav. Ako budem htela drugi telefon, pre ću uzeti (kasnije kad pojeftini) onaj Xiaomi sa baterijom 10.000 da mogu da ga drndam po ceo dan bez griže savesti da ću ga upropastiti.
Nemam kome da prodam a57 u bližoj okolini ili daljoj okolini, naravno svako će uzeti telefon na poklon ali ja tu ništa ne dobijam samo gubim, jer onda je to meni S26 za 20 hilj skuplji od s25.

Može li još ovo pitanje vrlo konkretno u kojem ne razmatram da li a57 postoji ili ne, naravno da ću ga uzeti ali nije prioritet.

Da skratim na meni najvažnije:
  • Baterija i
  • Kamera

Kamera: Ne zanimaju me napredne AI mogućnosti u obradi fotografije i tome sl., niti me zanima ručno podešavanje fotografisanja. Želim automatsko okidanje na kameri i da to bude perfektno, bez naknadnih obrada.

Baterija: nisam prezahtevan korisnik, nikada nisam igrala igrice, sve ostalo koristim normalno kao i svi ostali, niti malo niti previše. Želim da ovaj telefon koristim u narednih pet godina i da mi baterija bude super.

Koji je bolji?

EDIT: pitanje bi suštinski bilo ovako - da su iste cene, koji biste uzeli a da vam je bitna dugotrajnost baterije i dobra kamera?

Poslednja izmena:
Kamere na oba modela su pristojne ali nista spektakularno, mada ako si ok sa slikama koje pravi sadasnji A54, svakako ces biti zadovoljna ma koji od dva da uzmes. Inace su kamere gotovo identicne na oba modela, razlika negde postoji u obradi samih fotografija i videa zbog razlicitih resenja koja se koriste - SD vs Exynos.

Koliko mi je poznato baterija je malo bolja na s26, tu je i godinu dana duza podrska kod s26 sto se tice update-ova.

Ono sto je bitno napomenuti, nisi navela ni u jednom postu iznad, je da s26 dolazi sa najmanje 256GB memorije dok s25 postoji i u 128GB izvedbi. Za nekog ko zeli da koristi duze vremena taj model, svakako da je negde "moranje" da se ide na model sa 256GB memorije.

Kamere na oba modela su pristojne ali nista spektakularno, mada ako si ok sa slikama koje pravi sadasnji A54, svakako ces biti zadovoljna ma koji od dva da uzmes. Inace su kamere gotovo identicne na oba modela, razlika negde postoji u obradi samih fotografija i videa zbog razlicitih resenja koja se koriste - SD vs Exynos.

Koliko mi je poznato baterija je malo bolja na s26, tu je i godinu dana duza podrska kod s26 sto se tice update-ova.

Ono sto je bitno napomenuti, nisi navela ni u jednom postu iznad, je da s26 dolazi sa najmanje 256GB memorije dok s25 postoji i u 128GB izvedbi. Za nekog ko zeli da koristi duze vremena taj model, svakako da je negde "moranje" da se ide na model sa 256GB memorije.
Nisam rekla da sam zadovoljna sa kamerom na A54. Da sam vrlo zadovoljna kamerom ne bih ni tražila drugi telefon pošto je ovde baterija skroz OK.
Možda nećeš verovati ali ja i dalje koristim Note 9 ako hoću baš dobru fotku. Note 9 ima vrlo visoku rezoluciju što je možda i važnije za dobru fotografiju od optičke stabilizacije.

Ovi u ponudi - S26 i S25 imaju isto: 12 / 256.

Eto pitanje je ustvari sledeće:

S25 S26:
Koji bi uzeo da su iste cene i da ne razmišljaš o tom a57 a da su ti najvažnije dve stavke dugotrajnost baterije i odlična fotografija?

(Meni je važna stavka i da je malen ali to oba telefona zadovoljavaju)

2. odgovor:

Napisao si i da S25 i S26 nemaju neku kameru. Ja ne mogu da pričam Ultra seriji, to je cenovni rang koji mi je nedostižan. Niti bih pričala o drugim brendovima. Kada bih baš mogla da biram, ja bih izabrala Pixel koji ima i odličnu kameru i čist Android, ali ne mogu da biram.
Pa bih se zaustavila na S seriji po pitanju kamere.

Lično bih uzeo s25, sad noviji model nije ništa lošiji po tim pitanjima, izbor je na tebi i šta ti više odgovora.

Lično bih uzeo s25, sad noviji model nije ništa lošiji po tim pitanjima, izbor je na tebi i šta ti više odgovora.
OK idem da vidim da li ga ima, pošto sam ga samo primetila na jednom sajtu.

Što se tiče tog famoznog poklona u vidu A57, to jeste sigurno dobar telefon, ja imam a54 i odličan je, međutim pitanje je da li ti treba tj. da li treba da trošiš novac na nešto što ti ne treba.

Čak i da ti treba, pazi ovu logiku:
Minimum 70% ljudi koji uzimaju S seriju sa poklonom, računaju na to da će da prodaju A57. Tržište će biti zasuto tim telefonom. Cena će morati dobro da se spusti da bi se taj tel. prodalo. Bićeš u mogućnosti da taj telefon uzmeš za 20.000 bez ikakvih problema, jer će ponuda biti velika i mnogi ljudi će hteti pošto poto da ga se otarase. Oni koji ne budu hteli da spuste cenu ostaće sa tim telefonom da ga koriste kao drugi. To je ona varijanta s početka - misliš da si nešto dobio sa tim akcijama u kojima ti poklanjaju nešto što ti realno ne treba a na kraju ispada da si bacio pare bezveze na nešto bez čega si lagano mogao da budeš.

Nikad nisam volela te fore "kupi ovo a ja ti dam poklon" pa ako ti ne treba ti ga prodaj. Moj odgovor bi bio uvek bio - zašto ga ti ne prodaš ako je to tako lako, pa mi spustiš cenu na minus taj poklon.

Mislim da kod severnih komsija moze da se uzme jeftinije za tu cenu poklona, proveri i te opcije...

Mislim da kod severnih komsija moze da se uzme jeftinije za tu cenu poklona, proveri i te opcije...
Misliš na S26 + A57? Ja sad pokušavam da dođem do S25 ali ne mogu od ovih mašina da dođem do živog čoveka, a putem mašina ne mogu ništa da uradim.
Kojih severnih komšija, ako mi kojim slučajem bude trebalo? Ko je na severu, Mađari?

Misliš na S26 + A57? Ja sad pokušavam da dođem do S25 ali ne mogu od ovih mašina da dođem do živog čoveka, a putem mašina ne mogu ništa da uradim.
Kojih severnih komšija, ako mi kojim slučajem bude trebalo? Ko je na severu, Mađari?

Tako je, ako je razlika u ceni 200,300e u odnosu na nasu prodavnicu onda ne moras da se mlatis sa potencijalnom prodajom tog poklona.

Takodje, pokloni se dobijaju ponekad i sa mesecima zakasnjenja posto ih salje direktno Samsung..

Tako je, ako je razlika u ceni 200,300e u odnosu na nasu prodavnicu onda ne moras da se mlatis sa potencijalnom prodajom tog poklona.

Takodje, pokloni se dobijaju ponekad i sa mesecima zakasnjenja posto ih salje direktno Samsung..
Dobro, to su KP Mađari i telefoni bez garancije. Na sreću mi nikada nije ni trebala garancija. 🙏
U redu, ipak je 200 300 eur manje značajan činilac. Možete li mi napisati ime / imena pouzdanih Mađara da vidim šta imaju? 🙂

Što misliš da nemaju garanciju ako su od mađara? Ja sam imao problem sa jbl zvučnikom uzetim jednom prilikom od mađara, poslao čoveku nazad i zamenili mi za novi..jedino što sam čekao nekih 2.5 meseca dok sve nije prošlo

Što misliš da nemaju garanciju ako su od mađara? Ja sam imao problem sa jbl zvučnikom uzetim jednom prilikom od mađara, poslao čoveku nazad i zamenili mi za novi..jedino što sam čekao nekih 2.5 meseca dok sve nije prošlo
Pa Ok, lepo da je tako. Možeš li preporučiti nekoliko njih za koje smatraš da su pouzdani?

Nazad
Vrh Dno