Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

U Yettel-u sem na najjačem paketu svima su ograničili brzinu interneta na 150 MB/sec ... Tako da slobodno isključi 5gPogledajte prilog 550648
Sve si pomešao, nije to najveći paket. Najveći paket je XL i on nema ograničenje.

p.s. nešto čudno se desilo, nisu mi uopšte izašle ove poruke gde su ti objasnili već da to nije najveći paket. Pojavile su se tek kad sam poslao poruku. Čudno.

^ 🙂 to i rekoh , samo najjači paket (XL) ima neograničenu 5G brzinu , svi ostali paketi su ograničeni na 150 mb/s

Cek da pitam, jel je bila zakrpa za avg?

Колико ја знам, није још. Није ни на S26 серији била.

Je l postoji nacin da posaljem sliku u normalnim bojama preko whatsappa a da to ne bude kroz attachment vec kao normalna slika u cetu? Ne slikam u kameri na wa vec slike iz galerije. Pomislio sam da mi je kamera crkla kad sam video na sta lici slika u cetu, ono je zastrasujuce.
Osim toga, je l editujete slike u galeriji? S25 FE daje stvarno dobre slike, ali ipak malcice "pobeli" fotografiju, sredjujem naknadno saturaciju ili temperaturu boja. Je l imate neko bolje podesavanje za to ili nesto u samoj postavci kamera?

Da ne bude da samo pitam, hajde da ostavim misljenje o samom telefonu, ne prica se mnogo o njemu, a po meni je ovo ooozbiljan telefon za ovaj novac. Presao posle 5 godina sa iphone 11 pro max na s25 fe.

-Iako je ogroman, lepo lezi u ruci.
-Radi glatko, bez kocenja (videcemo kako ce to biti u narednim godinama)
-Normalan ekran, 120hz i dovoljno je svetao na suncu (sto je bila najveca mana 11pm, na suncu se nista nije videlo).
-Za bateriju sam procitao da je problematicna, a zapravo je vrhunska. Do 10h sot gde je vecinom na wifiju, a iskljucivo 4g bez wifija izdrzi do 8h, nisam palio 5g pa ne znam da l mnogo menja stvari). Baterija je neironicno 50% bolja nego na prijateljevom s25.
-Kamere su iznenadjujuce dobre uz blago podesavanje slike, fali da samo malo "pozuti" sliku. Kada se fotografija zumira, primeti se gubitak kvaliteta, pretpostavljam da je to razlika u odnosu na ostale S modele, ali za slikanje na x1 do x2 je po meni odlicna. Prednja kamera veoma dobra. Snimanje i napred i nazad u 4k 60fps sa odlicnom stabilizacijom, iznenadio sam se kvalitetom. Sirokougaona kamera nema opciju 60fps, tu su ga malo zakinuli, ali pitanje je koliko ce je i koristiti vecina korisnika.
-Po ceni (novi idu oko 380e) je u rangu androida Honor 600, polovnog! Iphonea 15, a jeftiniji od Xiaomi 17t. Iphone 15 je super, ali je polovan i to star 2 godine, dok je ovaj nov, pa ko kako voli. Sto se tice ovih androida, kratko sam isprobao oba u radnji. 99% stvari u vezi njih deluje super, ali sam stekao utisak da je Samsung po fotografisanju ispred njih, u radnji je dao osetno bolje slike. Koliko se secam Honor nema 60fps u nekom bitnom rezimu snimanja, bas veliki minus, dok Xiaomi ima bas dobar snimak, ali slike nekako ulepsa i ne daje mi prirodan izgled. Honor i ovi Xiaomi modeli su ozbiljno hvaljeni po kamerama, najbolje probajte i uverite se sami, meni tu nesto nije leglo, drugima ce mozda skroz odgovarati.

Nadam se da ce ovo nekome pomoci.

Je l postoji nacin da posaljem sliku u normalnim bojama preko whatsappa a da to ne bude kroz attachment vec kao normalna slika u cetu? Ne slikam u kameri na wa vec slike iz galerije. Pomislio sam da mi je kamera crkla kad sam video na sta lici slika u cetu, ono je zastrasujuce.
Osim toga, je l editujete slike u galeriji? S25 FE daje stvarno dobre slike, ali ipak malcice "pobeli" fotografiju, sredjujem naknadno saturaciju ili temperaturu boja. Je l imate neko bolje podesavanje za to ili nesto u samoj postavci kamera?

U Whatsapp Setting > Storage and data > Media upload quality i stavi tu HD

-Za bateriju sam procitao da je problematicna, a zapravo je vrhunska. Do 10h sot gde je vecinom na wifiju, a iskljucivo 4g bez wifija izdrzi do 8h, nisam palio 5g pa ne znam da l mnogo menja stvari). Baterija je neironicno 50% bolja nego na prijateljevom s25.
1787805132457.webp

@durlancity Drug ne znam kakvo je kod tebe stanje, posto se secam da smo obojica slali na servis telefone zbog istog problema, kod mene evo mesec dana nakon servisa ista prica, opet se na istom mestu podiglo staklo.

@durlancity Drug ne znam kakvo je kod tebe stanje, posto se secam da smo obojica slali na servis telefone zbog istog problema, kod mene evo mesec dana nakon servisa ista prica, opet se na istom mestu podiglo staklo.
Za sada sve normalno, proveravao sam s vremena na vreme. Ne bi me začudilo da krene ponovo. Ustvari, začudilo bi me da ove nove baterije izdrže još godinu dana. Jel možeš ds pritisneš malo, da li se vraća u prvobitan položaj? Dok mi je tel bio na servisu, tražio sam po netu još slučajeva, ljudi su prijavljivali telefone korišćene 3-6 meseci.

Za sada sve normalno, proveravao sam s vremena na vreme. Ne bi me začudilo da krene ponovo. Ustvari, začudilo bi me da ove nove baterije izdrže još godinu dana. Jel možeš ds pritisneš malo, da li se vraća u prvobitan položaj? Dok mi je tel bio na servisu, tražio sam po netu još slučajeva, ljudi su prijavljivali telefone korišćene 3-6 meseci.
Nisam pokusavao da pritiskam niti zelim. Treba da idem na neki odmor za par dana, pa cu ga koristiti za fotografisanje i to, a kad se vratim ide opet na servis uz napomenu da hocu povrat sredstava zbog ponovljenog kvara. E sad, sta cu posle toga, videcemo.

Supruga ima base 25 vec neko vreme i za sad je bez problema.

Nije problem u rezoluciji, mogu i naknadno pri slanju da oznacim HD, nesto Wa uradi sa bojama i unakazi ih
Мислим да је проблем што ти је приказ у галерији напуцан(Super HDR),и онда када шаљеш преко WA избледе јер су реалније приказане.

Preko Instagrama i Vibera je najnormalnija slika, samo je Wa unakazi, posivi fotografiju. Takva je situacija i na mom telefonu, ali i na telefonu primaoca.

Дај, окачи овде да видимо, скриншотуј.

Baš htedoh da pitam što se slike ne šalju kao attachment tj fajl...nebitno jel whatsupp, viber i sl? Ja sve učim kad mi nešto šalju da šalju kao fajl.

Нисам знао да то може!? Право да ти кажем, није ми ни пало на памет... Хвала ти! 💪

Nazad
Vrh Dno