Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Да ли ти други телефон подржава 5г?
Која су ти та два телефона? За које тржиште? Да ли си мењао CSC?

Морало би да ради, свима је прорадило. Да ниси на телефону искључио 5г?
Не знам, питам нека проста питања, да искључимо те могућности.
На крају, где си лоциран? Да ли хваташ 5г сигнал?

Zašto 5G radi u inostranstvu, a ne na mts-u?

1.

Regionalna blokada (XSG profil): Pošto je telefon konfigurisan za UAE mreže, njegov softver u sebi ima skladištene parametre i "belu listu" za operatore sa Bliskog Istoka. Kada ubacite karticu srpskog mts-a, telefon prepoznaje stranu karticu, ali unutar svog XSG koda nema unete 5G frekvencije i parametre koje mts koristi u Srbiji. Zbog toga softverski potpuno blokira 5G signal na teritoriji Srbije.

2. Zašto radi u Crnoj Gori i Kosovu?: Kada pređete granicu i uđete u roming, telefon se povezuje na tamošnje mreže preko generičkog roming profila koji često zaobilazi lokalna regionalna ograničenja. Strani operateri u tim zemljama koriste frekvencijske opsege koji se poklapaju sa UAE profilom u vašem telefonu, pa se 5G instant aktivira

Tako da večeras menjam csc kod da isprobam ...

Gde beše link kako da promenim CSC? Probao bi za običan S25, verujem da je slicno?

Pojacavanje u porodici za jos jedan Galaxy. Zena resila da batali iPhone 😂 odlucih se za 25 umesto 26 samo zbog Snapija, a i cena igra u korist starijeg, nije mi se placalo vise samo jer je oznaka novog za broj veca a telefon isti 😂

Ps. Ovaj mint extra izgleda sa zelenim ramom 😅

Prilozi

• 20260526_123609.webp
    20260526_123609.webp
    134.7 KB · Pregleda: 56
  • 20260526_122703.webp
    20260526_122703.webp
    90 KB · Pregleda: 56
  • 20260526_122713.webp
    20260526_122713.webp
    35.5 KB · Pregleda: 56
И ја имам белу ултру 😍
мада се боја никад не види, јер је увек у масци.

I promenio csc na EUX, i ništa... I stavio esim u drugi tel i ništa od 5g... MTS je ipak tu nešto...

Zašto 5G radi u inostranstvu, a ne na mts-u?

1.

Regionalna blokada (XSG profil): Pošto je telefon konfigurisan za UAE mreže, njegov softver u sebi ima skladištene parametre i "belu listu" za operatore sa Bliskog Istoka. Kada ubacite karticu srpskog mts-a, telefon prepoznaje stranu karticu, ali unutar svog XSG koda nema unete 5G frekvencije i parametre koje mts koristi u Srbiji. Zbog toga softverski potpuno blokira 5G signal na teritoriji Srbije.

2. Zašto radi u Crnoj Gori i Kosovu?: Kada pređete granicu i uđete u roming, telefon se povezuje na tamošnje mreže preko generičkog roming profila koji često zaobilazi lokalna regionalna ograničenja. Strani operateri u tim zemljama koriste frekvencijske opsege koji se poklapaju sa UAE profilom u vašem telefonu, pa se 5G instant aktivira

Tako da večeras menjam csc kod da isprobam ...
5G nije radio ni na telefonima za naše tržište (kupljeni od naših provajdera).
Realno, nema potrebe za njim, LTE je više nego dovoljan a i navodno bolji je za bateriju ali zna da nervira kad ne radi kako je predviđeno.

Poslednja izmena:
Kako mislis nema potrebe za njim i da je LTE dovoljan? Jel to pricas za sebe ili generalno misljenje o svacijim korisnickim potrebama?

Meni nije ni posle updejta na oneui 8.5, ali sam onda uradio Reset network settings (General management - Reset - Reset network settings), nakon toga poslao SMS sa porukom ALL na broj 4777 (da bi dobio podesavanja za MMS i internet) i proradio 5G

Meni nije ni posle updejta na oneui 8.5, ali sam onda uradio Reset network settings (General management - Reset - Reset network settings), nakon toga poslao SMS sa porukom ALL na broj 4777 (da bi dobio podesavanja za MMS i internet) i proradio 5G
Свака ти част на идеји!
Нисам знао за ту опцију. Ко шаље те податке за конекцију? Мислим, чији је то број 4777?

Едит: Аха, сад видех, МТС шаље.

Kako mislis nema potrebe za njim i da je LTE dovoljan? Jel to pricas za sebe ili generalno misljenje o svacijim korisnickim potrebama?
Meni je sve radilo ekstra brzo na LTE, nisam primećivao razliku ni ako sam na kućnom wifi a ni sada na 5G (jedino kad uradiš speed test). Upotreba za društvene mreže, VoIP i YouTube... čak i kada sam delio net sa porodicom na putovanjima. Računam da je takva upotreba 99% korisnika?

Meni je posle ovog poslednjeg update-a proradio 5g na s24 ultra.Yetel mreza je u pitanju.
Ono sto mi i dalje pravi problem to su neki kratki kodovi.To mi se desava najcesce kada se u firmi potpisuju neki aneksi ugovora i to onda ide preko sajta
betrsign.com na kome sam ja registrovan da bih dobijao pomenuta dokumenta preko firme na digitalni potpis.
I trebalo bi da kada kliknem na taj sajt da mi na moj broj telefona stigne neki kod od 5-6 cifara koji posle unesem na pomenuti sajt betrsign.com i da mogu da pogledam pomenuta dokumenta.
Meni iz nekog razloga na moj s24 ultra ne stize taj kratki kod.
Bio i do yetela da vidim imam li neka ogranicenja kod njih i proverili su i nemam.
Gledao u telefonu sve zivo i pod secret service i sve je omoguceno.
Onda tako kad se u firmi nesto potpisuje izvadim neki budjavi fon sa tastaturom,neku nokiu iz praistorije i ubacim svoju karticu i taj kod mi stigne normalno.
I dalje me kopka zasto mi taj kod sa pomenutog sajta betrsign.com ne stize na s24 ultra?
Neka glupost ali i dalje ne mogu da izvalim sta je po sredi.

^пробај, за почетак, да затвориш све апликације из меморије. И, наравно, рестарт.

Мене је тако зезало пар ствари после 8.5 апдејта, и поменуто ми је помогло.

Jel ti kod stize preko sms ili kao servisna poruka?

Meni je svojevremeno bas google messages pravio problem za kodove za banca intesu, a na samsung messages su stizali uredno. Sada sam opet na G messages, i rade normalno. Tada sam to povezao sa RCS jer ga nasi operatori ne podrzavaju.

Ajd' kad smo kod sms aplikacija, obzirom da uskoro Samsung messages prestaje sa radom, koju app preporučujete za sms?
Google messages mi ne odgovara, nema mogućnosti koje samsungova ima.

Dobio novi Yettel paket sa 5G sta god im to značilo
Ali po mapi pokrivenosti trebalo bi da hvatam i u mom kraju 5G međutim ništa.
S25U koji imam ima stock OneUI nula system updates. Jel to treba update sistema da bi uopšte radio 5G? 🤣
Mislim nije mi to toliko uopšte bitno jer iz nekog iskustva po par zemlja van velikih gradova skontao sam da je na 5G domet nikakav 50m verovatno od antena, urniše bateriju i dodatno greje telefon. Slična iskustva i par ljudi koji putuju često, doduše ne znam u zadnjih 6-9m da ima kakvih promena ali ne verujem je više dobaci čovek kamen nego 5G antene 😂

Dobio novi Yettel paket sa 5G sta god im to značilo
Ali po mapi pokrivenosti trebalo bi da hvatam i u mom kraju 5G međutim ništa.
S25U koji imam ima stock OneUI nula system updates. Jel to treba update sistema da bi uopšte radio 5G? 🤣
Mislim nije mi to toliko uopšte bitno jer iz nekog iskustva po par zemlja van velikih gradova skontao sam da je na 5G domet nikakav 50m verovatno od antena, urniše bateriju i dodatno greje telefon. Slična iskustva i par ljudi koji putuju često, doduše ne znam u zadnjih 6-9m da ima kakvih promena ali ne verujem je više dobaci čovek kamen nego 5G antene 😂
Treba, mnogima je 5g na samsungu proradio tek ovim prelaskom na oneui 8.5

Nazad
Vrh Dno