Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ok, ok, svi smo dobili update, samo ko će ga kada pustiti da se instalira. Nema razloga da svako kači screen shot.

MTS korisnici potvrdili da je 5G proradio.
Čekamo da se javi neko sa Yettel mreže.

Par sitnica koje sam primetio, dobrih:

-Scan funkcija u kameri (mislim da nije bila), jako dobro radi.
-Gboard je drugaciji (ne znam zasto ima veze sa 8.5 update?)
-Notifikacije su lepse dosta
-Sam status bar je lepsi cini mi se

Da vas korigujem, pokazuje signal samo je sad podeljen taj signal bar, gore pokazuje za sim1 dole za sim2...meni lično ovako bolje. Kada se spuste notifikacije, onda je odvojeno kao što kolega reče iznad već.
Znači kao na Iphone-u. I nije tako loše, manje prostora zauzima.

Meni je ovo sa signalom za dve kartice katastrofa. Ova druga se i ne vidi, baš je.loše rešeno. Jeste zauzima manje prostora ali taj prostor je ionako prazan, pa bolje valjda da bude preglednije nego da zvrji prazan prostor.
Nešto poporave, nešto pokvare, kao i uvek.
Inače proradio 5G i na yettelu kod mene

Nikad do sad se nije desilo da mi ažuriranje potpuno promeni raspored i podešavanja ekrana.
Ko nije azurirao nek se spremi..

Проради ми 5g на Јеттелу.
Јутрос сам писао, али нисам навео која мрежа.

Jel vam radi podešavanje jačine osvetljenja AOD-a na 8.5?

Apsolutna prednost.
Gemini na Android auto.

Napokon na našem jeziku i napokon ide konverzacije i naredbe glasom.

Apsolutna prednost.
Gemini na Android auto.

Napokon na našem jeziku i napokon ide konverzacije i naredbe glasom.

Hteo da preskočim apdejt, ide ODMAH!

Lista dodatnih stvari mi zvuči bezveze, jer bar nekoliko funkcija koje su najavljene kao nove (ne unapređene) već imamo.

Nikako mi nije bilo jasno zašto sistemski nema voice recognition Za srpski, kada prokleti swift keyboard radi savršeno. Sem znakova interpunkcije.

Tek instalirao ali na brzinu gledam galerija je subjektivno lepša (default app), vidim ima i onih novih AI kod obrade fotografije koje je do sada imala samo s26 serija koliko znam, ok dešava se "nešto"

Naravno da je kod obe strane za tango je potrebno dvoje ALI cim na svim drugim telefonima radi od starta i ako je problem jednostrano resen Samsungovom akcijom mogao je i odmah da bude resen Samsungovom akcijom. Bol u ....

Do nedavno je bio Google Asistent koji naš ne razumije.

Gemini radi sve samostalno. Bukvalno mi pravi plan rada i prodaje , kuca mailove i odgovore, otvara tikete. Nevjerovatno koristan alat dok voziš.

Kucanje mailove i ostale pomenute aplikacije koristiš preko Android Auto i/ili komandi na volanu i/ili na telefonu?

Tek instalirao ali na brzinu gledam galerija je subjektivno lepša (default app), vidim ima i onih novih AI kod obrade fotografije koje je do sada imala samo s26 serija koliko znam, ok dešava se "nešto"
Koji je hit&miss. Ok, standardno (kao i ranije) odradi posao kad treba da obrises neki objekat. Promt da ti izmeni fotografiju u fazonu "ok buraz, nisam trazio veliki tenis", bolje kapira kad mu crtas.
UI wannabe iOS, samo nema "finder" ikonice na pocetnom ekranu, evo vidim kukaju ljudi na redditu zasto je to samo za S26, a pljuvali kad su ubacili u neku betu da je kopija sa iOS-a. Hvala im sto moze battery pill da se skloni, ovaj novi je manji i nista ne vidim. Ikonice vriste "welcome to 2012". Scan odlicno radi posao kad slikas, dok nisam krenuo iz galerije da ucitavam slike, pa mi izbaci sken 1/2 ili 1/4 slike.

Da, isro ka što je FIFA kriva što mi nismo uspeli da se kvalifikujemo na svetsko prvenstvo.
Ista logika
Ovo ti je kao onom starom, kartu? Klavir! Kakvu si paralelu izvukao? Svi telefoni rade osim S25 na MTS i Yettel ali samo odredjenih CSC. Ostali, svi ali apsolutno svi rade i Samsung posle tri meseca mahne carobnim stapicem i sad svi prorade i kao nije Samsung drvio... taman i da su ovi nasi raspali operateri nesto zeznuli (ali samo na S25 i to samo na nekim CSC a svi ostali rade ok) gde je podrska proizvodjaca, aloe sabani, pogresili ste tu i tu... ali kako si samo paralelu sa FIFA ubacio respect (jes da ne mogu da je pronadjem).
Koji je hit&miss. Ok, standardno (kao i ranije) odradi posao kad treba da obrises neki objekat. Promt da ti izmeni fotografiju u fazonu "ok buraz, nisam trazio veliki tenis", bolje kapira kad mu crtas.
UI wannabe iOS, samo nema "finder" ikonice na pocetnom ekranu, evo vidim kukaju ljudi na redditu zasto je to samo za S26, a pljuvali kad su ubacili u neku betu da je kopija sa iOS-a. Hvala im sto moze battery pill da se skloni, ovaj novi je manji i nista ne vidim. Ikonice vriste "welcome to 2012". Scan odlicno radi posao kad slikas, dok nisam krenuo iz galerije da ucitavam slike, pa mi izbaci sken 1/2 ili 1/4 slike.
Ovo za scan je odlicno, neko je napisao i Androd Auto na srpskom i to je odlicna i korisna stvar (prvenstveno ako se odnosi na diktiranje adresa u navigacijama). Ovo sa slikama, nista novo mi nije uspelo, uvek mi napise posle nekog vremena da nije moguce odraditi (npr, promeni mi na slici da je umesto fudbalske kosarkaska lopta... mozda trazim previse)

jeste jedna od sitnica ali panel iz priloga ranije nije moglo da se menja u ovoj meri ako se dobro sećam, uklonio sam par kartica (npr nearby devices), a mogu dodati neke druge umesto prethodnih

Screenshot_20260511_222243_One UI Home.jpg

Ovo ti je kao onom starom, kartu? Klavir! Kakvu si paralelu izvukao? Svi telefoni rade osim S25 na MTS i Yettel ali samo odredjenih CSC. Ostali, svi ali apsolutno svi rade i Samsung posle tri meseca mahne carobnim stapicem i sad svi prorade i kao nije Samsung drvio... taman i da su ovi nasi raspali operateri nesto zeznuli (ali samo na S25 i to samo na nekim CSC a svi ostali rade ok) gde je podrska proizvodjaca, aloe sabani, pogresili ste tu i tu... ali kako si samo paralelu sa FIFA ubacio respect (jes da ne mogu da je pronadjem).

Ovo za scan je odlicno, neko je napisao i Androd Auto na srpskom i to je odlicna i korisna stvar (prvenstveno ako se odnosi na diktiranje adresa u navigacijama). Ovo sa slikama, nista novo mi nije uspelo, uvek mi napise posle nekog vremena da nije moguce odraditi (npr, promeni mi na slici da je umesto fudbalske kosarkaska lopta... mozda trazim previse)
Kao prvo nema nikakve veze sa csc-om, to smo već više puta videli u ovoj temi.
Kao drugo, paralela sa fifom je ta, da moraš da se kvalifikuješ, da dokažeš kvalitet i pouzdanost da bi učestvovao u nečemu što zahteva kvalitet i pouzdanost. Mts i yettel to očigledno nisu uspeli u početku pa su morali da čekaju neki sledeći veliki apdejt da ih ovi vajtlistuju. Pa neće valjda jedna od najvećih svetskih firmi da pravi apdejt specijalno za neke pilićare operatere u nekoj maloj zemlji zbog stvari koje su morali da urade na samom početku. To što je nekima radilo se može smatrati bug-om.
Kako drugačije objašnjavaš da je svima radilo na A1 i u inostranstvu.

Edit: Treće, nije samo s25 već i s23, s24....

Poslednja izmena:
Kao prvo nema nikakve veze sa csc-om, to smo već više puta videli u ovoj temi.
Kao drugo, paralela sa fifom je ta, da moraš da se kvalifikuješ, da dokažeš kvalitet i pouzdanost da bi učestvovao u nečemu što zahteva kvalitet i pouzdanost. Mts i yettel to očigledno nisu uspeli u početku pa su morali da čekaju neki sledeći veliki apdejt da ih ovi vajtlistuju. Pa neće valjda jedna od najvećih svetskih firmi da pravi apdejt specijalno za neke pilićare operatere u nekoj maloj zemlji zbog stvari koje su morali da urade na samom početku. To što je nekima radilo se može smatrati bug-om.
Kako drugačije objašnjavaš da je svima radilo na A1 i u inostranstvu.

Edit: Treće, nije samo s25 već i s23, s24....
1. Sta smo videli kad su ovde na temi 100x potvrdili da su dobili 5G sa promenom CSC.
2. Upravo time da je Samsung drzao kljuc u ruci. Svima drugima valja 5G na ove dve mreze, samo samsungu ne. Da nikom drugom nije radilo pa da razumem i sad na kraju moze i bez dokazivanja kvaliteta i pouzdanosti od strane operatera. Mogli su to odmah da urade nego bol u...
3. Ok, i S23 i S24... opet samo Samsung.

Ok tebi su nasi smradovi meni su i jedni i drugi, s tim da mi je Samsung ispao veci. Isto kao i za Galaxy satove, isto kao i Starlink (ovi u Africi su sigurno ispunili sve standarde), isto kao i Tesla, isto kao i GoPro, isto kao i Xbox i PS... nego sve moramo kroz krivine, smrde im nase pare.

Nazad
Vrh Dno