Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ako koristis onaj koji je dosao sa telefonom onda i da imas punjac od 500W ne bi se telefon punio vecom snagom od 25W jer taj kabli je od 3A i ne podrzava 45W punjenje. Da bi na samsungu(koji to podrzava) imao 45W punjenje odnosno "veoma brzo punjenje 2.0" Prvo moras imati uredjaj koji podrzava 45W punjenje onda kabli od 5A(i vise) koji podrzava 45W punjenje i punjac koji isporucuje min 45W i koji je kompatibilan sa samsung standardom.
Bivsi S24+ ,kabal iz kutije imao sam 2.0 punjenje .Imam i taj drugi kabal od 5A.Isto pokaze 2.0 uz 45w punjac.Sad S25U punim sa 15w .Steta sto ne mogu da probam .Nemam vise punjac od 45w .Al mislim da bi bilo isto

Ako koristis onaj koji je dosao sa telefonom onda i da imas punjac od 500W ne bi se telefon punio vecom snagom od 25W jer taj kabli je od 3A i ne podrzava 45W punjenje. Da bi na samsungu(koji to podrzava) imao 45W punjenje odnosno "veoma brzo punjenje 2.0" Prvo moras imati uredjaj koji podrzava 45W punjenje onda kabli od 5A(i vise) koji podrzava 45W punjenje i punjac koji isporucuje min 45W i koji je kompatibilan sa samsung standardom.

Ja imam oriiginalni punjac 25w i sporije puni od ovoga tako da.... tronic bas sam danas merio od 11%-80% napunio za 27minuta na ovom 25 nisam merio ali video sam odmah da brze puni od ovog samsungovog.Tu je u sustini glavna razlika 25w vs 45w do 80% posle tih zadnjih 20% puni preko 20min.

Originalni kabl koji je dosao uz s25+ podrzava 45w punjenje

Originalni kabl koji je dosao uz s25+ podrzava 45w punjenje
Ni jedan kabli koji dolazi uz bilo koji samsung telefon do S25U(za S26 seriju videcemo) ne podrzava 45W punjenje. Kabli koji dolazi uz telefon podrzava 25W sto je "veoma brzo punjenje" a kabli od 5A(duzi 1.8m i deblji od onog iz pakovanja telefona) koji dolazi uz samsung punjac od 45W puni telefon jacinom od 45W i to je "veoma brzo punjenje 2.0".

Bivsi S24+ ,kabal iz kutije imao sam 2.0 punjenje .Imam i taj drugi kabal od 5A.Isto pokaze 2.0 uz 45w punjac.Sad S25U punim sa 15w .Steta sto ne mogu da probam .Nemam vise punjac od 45w .Al mislim da bi bilo isto
To prosto nije tacno za kabli od s24+ ili bilo koji samsung telefon do sada. To je samsungova politika a da li ce je menjati nadalje videcemo uskoro. U kuci imam S24U, S23+ i S25U(imao sam i S23U) i imam kablove od sva tri telefona koja su dosla sa telefonom u kutiji i ni jedan ne podrzava 45W punjenje t.j. "veoma brzo punjenje 2.0"

Xiaomi punjac 3A sa kablom MI ili Samsung nisam siguran od 67%-100% napuni za 45min.
Tronic punjac 45w sa istim kablom isto vreme.

To prosto nije tacno za kabli od s24+ ili bilo koji samsung telefon do sada. To je samsungova politika a da li ce je menjati nadalje videcemo uskoro. U kuci imam S24U, S23+ i S25U(imao sam i S23U) i imam kablove od sva tri telefona koja su dosla sa telefonom u kutiji i ni jedan ne podrzava 45W punjenje t.j. "veoma brzo punjenje 2.0"
Tacno je ,nazalost nemam vise punjac od 45w a ni S24+ da ti slikam

Meni je kao radilo jedno vreme brzo punjenje na s25u sa kablom uz telefon sto je dosao,i punjacem 45w samsung. Ali je onda pocelo da baguje i da prekida punjenje kao da se prikljucuje kablic ponovo. Onda sam presao na isti punjac i kabl koji je dosao uz taj punjac. A kabl iz kutije radi normalno sa samsung punjacem 25w...

Meni je kao radilo jedno vreme brzo punjenje na s25u sa kablom uz telefon sto je dosao,i punjacem 45w samsung. Ali je onda pocelo da baguje i da prekida punjenje kao da se prikljucuje kablic ponovo. Onda sam presao na isti punjac i kabl koji je dosao uz taj punjac. A kabl iz kutije radi normalno sa samsung punjacem 25w...
Nije ti radilo "veoma brzo punjenje 2.0"(sto je 45W max) vec ti je radilo "veoma brzo punjenje"(sto je 25W max), do prekida dolazi zato sto taj kabli iz pakovanja telefona ne moze da prenese jacu struju pa iskljucuje punjenje(u samom kablu ima elektronike koja regulise prenos struje).
Kod samsunga se na ekranu prilikom povezivanja pojavi informacija o vrsti punjenjenja,
"veoma brzo punjenje 2.0" sto je do 45W max.
"veoma brzo punjenje" sto je do 25W max.
"punjenje" do15-18W max.
"sporo punjenje" sto je do 5W max obicno kad se poveze na usb kompjutera ili neki dosta slabiji punjac.

PD-PPS strujni adapteri i Samsung S24U/S25U vrlo lako ugovore i realizuju 13-15V /3A punjenje (40-45 W).

Meni napise veoma brzo punjenje 2.0 ali na displeju kabla ne predje 34W. Doduse, pogledam prvi minut kad stavim telefon na punjac sa nekih 20ak %. Vreme punjenja do 80% je nekih 25, 27 min sto se poklapa sa 45W punjenjem. Da li u nekom trenutku napise na kratko 45W nemam pojma. Kabl je Essager 100W i definitivno gura bar 60W posto mi je ta cifra izlazila na punjenju drugih uredjaja.
Navodno Samsung insistira na 10V*4.5A sto ne pise ni na jednom mom punjacu ali ne pise ni na Samsungovom 45W. S obzirom da je izvor AI, ko ce ga znati.

AI naravno,
How Samsung’s 45W Charging Curve Works
• Handshake phase (0–10% battery): The phone negotiates PPS. You might briefly see 40–42W, but not a stable 45W.
• Main fast‑charge window (10–60% battery):
• The phone draws ~34–38W sustained, sometimes peaking near 40W.
• It never holds a perfect 45W — the system manages current dynamically to control heat.
• Mid‑range (60–80%): Power tapers to ~25–30W.
• Final stage (80–100%): Drops sharply to ~10–15W to protect the battery.

Ako si punio telefon snagom 45W onda taj kabli sigurno nije iz pakovanja samsung telefona. Original kabli za 45W je dolazio uz originalni samsung punjac od 45W.
Samo cu se nasmejati.
Ja nisam lud a ni glup.
Znam kako se punio i znam sta sam napisao.Da se ponovim,probano sa oba kabla 2.0 punje.Animacija ,naravno plave boje

Meni originalni kabl iz kutije puni do 25w

Na S25U? Ja sam uzeo Samsungov orginal punjač 45W koji je došao bez kabla, sa fabričkim kablom sam imao Super Fast Charging 2.0, takođe sam sa tim kablom isto imao i na Samsung 65w punjaču sa 3 porta

Verovatno telefoni koji podržavaju punjenje od 45W dolaze sa odgovarajućim kablovima. Sad proverio na S25 FE i Honor SuperCharge punjaču, telefon pokazuje Super Fast Charging 2.0 sa kablom koji je došao iz uređaj.

Samo cu se nasmejati.
Ja nisam lud a ni glup.
Znam kako se punio i znam sta sam napisao.Da se ponovim,probano sa oba kabla 2.0 punje.Animacija ,naravno plave boje
Smej se smej, uvek se smej... 🙂
Ja nisam rekao ni jedno ni drugo(ovo sto si ti rekao) samo ti kazem da taj kabli kojim si punio "veoma brzo punjenje 2.0" nikako ali nikako nije iz bilo kog samsungovog pakovanja telefona jer je kabli iz pakovanja 3A a za 45W ti treba kabli od 5A i vise. Cisto za info i animacija za "veoma brzo punjenje" je plave boje. Pozdrav.

Verovatno telefoni koji podržavaju punjenje od 45W dolaze sa odgovarajućim kablovima. Sad proverio na S25 FE i Honor SuperCharge punjaču, telefon pokazuje Super Fast Charging 2.0 sa kablom koji je došao iz uređaj.
Podrzava i note 10+(i sve ultre) 45W punjenje pa nije dolazio sa kablom od 5A t.j. za punjenje od 45W.

Na S25U? Ja sam uzeo Samsungov orginal punjač 45W koji je došao bez kabla, sa fabričkim kablom sam imao Super Fast Charging 2.0, takođe sam sa tim kablom isto imao i na Samsung 65w punjaču sa 3 porta
Samo cu se nasmejati.
Ja nisam lud a ni glup.
Nikako ne volim AI ali zna da bude i koristan. Evo objasnjenja i potvrde.

Prilozi

• Screenshot_20260204_132806_Google.jpg
    Screenshot_20260204_132806_Google.jpg
    83.7 KB · Pregleda: 50
Hvala na potvrdi.Posto vidim da ne veruju
Ne radi se o verovanju vec o cinjenicama koje sam ti izneo. Jedino da ste vas par koji tvrdite suprotno od cinjenica i prodatih desetine miliona primeraka samsungove S serije nekim slucajem dobili kabli od 5A u pakovanju telefona pa mozete puniti vas telefon tom snagom. To je jedino moguce objasnjenje a ako je tako pravi ste srecnici.

Oznaka kabla je EP-DN980 GH39-02176A.
Verovatno je 3A ali koliko sam video na netu, Samsung je omogućio 45W punjenje sa 3A kablom (15V 3A) Link

I ja isto na S25+ punio 45W sa kablom iz kutije.
Znači 3A, 5A, koga briga, punjenje tim kablom deklariranom brzinom je moguće.
Nije moguće jedino prijenos podataka USB 3.2 brzinom

Kolege, posle ne znam ni sam koliko godina citanja ovog foruma sam se konacno i registrovao. Godinama pratim teme koje me zanimaju i zaista ste vasim savetima, komentarima, meni pomogli ko zna koliko puta do sada. Hvala vam svima na tome!

Da se prebacimo na temu - @samurai1974 punjenje je moguce od serije S25 i sa 3A kablom i to da se dobije 45W. To je omoguceno jer je Samsung "pustio" mode 15V/3A sto se i moze videti u Settings/Status information/Rated gde pored 10V/4.5A (standardnog godinama unazad), sada postoji i mode 15V/3A. Sto se tice kablova koje si spominjao (5A i 3A) a koji su se dobijali uz seriju 24 - da, zaista su neki dobijali kablove od 5A a neki od 3A i tu svakako postoji razlika. Ono sto je takodje bitno napomenuti je da se pik snage punjenja dobija do nekih 30%, a da nakon toga snaga punjenja opada, sto verujem da znate svi sami vec.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno