Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pa da, to i jeste cela poenta ove price koju smo pokrenuli. Nije fora da trazim alternativna resenja koja polu rade, da se bakcem sa nekim aplikacijama van google play store, vec da se siri prica o losim stranama koje su i te kako izrazene na ovom telefonu, da ljudi znaju sta kupuju, a i da se na neki nacin utice na proizvodjaca.

Jasno je da postoje alternative i da tu moze nesto da se skarabudzi, kao i za vecinu stvari u zivotu, ali nije poenta da skarabudzujem. Da sam hteo to da radim, kupio bih telefon od 200e i bakcao bih se.

Nekada davno mi je bio trip da se zezam sa htc touch pro, instalirao custom romove da izvucem maksimum iz uredjaja. To vreme je odavno proslo, ne zelim da trosim vreme na te gluposti.

Nisam siguran da cemo mi na srpskom trzistu da uticemo na samsung uz duzno postovanje. nisam bas detaljno svaki post pratio ali cak i ja znam kom su prioritet slike i samsung da ide na ultru jos pre pola godine. Pisali su vec ljudi o slikama na non ultra s25 modelima🤷‍♂️

Slaze se sa tobom, zato sam prestao da koristim Samsung telefone. S4 pa nakon vise godina kupim 23 i prodam ga posle par dana.
Kako rade, sumnjam da kositi neki njihov model. Pre sam za Honor ili Vivo

Jos smesnije sto telefon ima fabričku aplikaciju koja ne izvlači maksimum iz hardvera. Moraš da skidaš treću apk da bi nesto uradjo
e pa to jeste zapravo greška... ali šta ćes, uvek ides opcijom da probaš bolje. Zapravo kad pogledaš ti porizvodjaci tih kamera i senzora na mnogim telefonima si isti... Sony i Samsung ili mi se čini...

Pa da, to i jeste cela poenta ove price koju smo pokrenuli. Nije fora da trazim alternativna resenja koja polu rade, da se bakcem sa nekim aplikacijama van google play store, vec da se siri prica o losim stranama koje su i te kako izrazene na ovom telefonu, da ljudi znaju sta kupuju, a i da se na neki nacin utice na proizvodjaca.

Jasno je da postoje alternative i da tu moze nesto da se skarabudzi, kao i za vecinu stvari u zivotu, ali nije poenta da skarabudzujem. Da sam hteo to da radim, kupio bih telefon od 200e i bakcao bih se.

Nekada davno mi je bio trip da se zezam sa htc touch pro, instalirao custom romove da izvucem maksimum iz uredjaja. To vreme je odavno proslo, ne zelim da trosim vreme na te gluposti.
Mozemo mi ovde da pricamo i pisemo do sutra, nista se nece promeniti.

Ako hoces da te cuju ne uzimas njihove telefone, oni jedino sto vide na kraju meseca je crta i zarada.

Ako im opada zarada to je znak da nesto treba da rade, a ako ide odlicno kao sada, nema razloga.

Mislim da se ovde maši poenta malo. Nije gcam aplikacija koja ce da poboljsa slike na samsung modelima, već generalno na svim telefonima će gcam dati bolje rezultate od fabričke. Čak verujem da bi izvukla više i iz iphone kamere samo kad bi mogla da se instalira. Ja sam je koristio nekad pod obavezno dok sam koristio midrejndžere i na njima je bila must have ako iole hoćeš pristojnu fotku. Od kad koristim da kažemo bolje telefone nije mi potrebna, ali svakako da bi i iz njih izvukla više, samo meni više ne treba. Ionako kameru telefona u 95 posto slučajeva koristim da skeniram dokumenta i slikam gradilište. Kome treba mislim da vredi izdvojenih 5-10 minuta da je instalira i sve lepo podesi. Kome ni to nije dovoljno onda šta da kažem...oppo, vivo, ćomi ultra...svakako imaju bolje kamere. Ali kao neko ko je obrnuo krug opet se nekako vratim na samsung jer je celo iskustvo korišćenja ubedljivo najkompletnije. Jedino sad razmišljam da uzmem ovog ćomija 15t pro i to samo da premostim dok ne izadje neka ultra bas po mom ukusu.

Neki predlog za Gcam za S25+?
Našao sam neki text gde predlažu BSG ili Arnova8G2.

^
^
prebacivao sam fotke sa iphone-a na pc i gledao na monitoru, slike iz night mode - a su blagi užas... gcam procesing je daleko bolji... od te "famozne STOCK aplikacije" to su toliko mizerni senzori da je to strasno... čudi me da dji ima bolje fotke i video od svih telefona a isti su senzori manje više.
i to da jedna aplikacija vadi neki maximum iz senzora a da stock app daje loše rezultate... pa to je kao da kupiš Porsche GT3 RS i on nema dobar Akrapovic izduv... a realno je bolji od fabričkog rešenja... uvek i svemu ćeš naći mane...

Instalirao sam Gcam sa predhodne stranice na s24u.Mnogo ceka u night modu?

pa to je kao da kupiš Porsche GT3 RS i on nema dobar Akrapovic izduv... a realno je bolji od fabričkog rešenja... uvek i svemu ćeš naći mane...
Ne stoji ti poređenje. Da taj motor na Poršeu nema konja koliko reklamiraju pa mora prepravka da bi imao konja koliko reklamiraju to bi bilo isto poređenje, jer je to ovde slučaj sa fabričkom aplikacijom kamere. Dodati mu nov izduv je kao dodati na telefon još sočiva da izvučeš još više iz kamere. Poenta je da fabričkom aplikacijom nisu zadovoljni već moraš da budžiš nešto od nekog lupam Indusa koji razvija kući ili garaži portovono sa Pixel telefona (a Akrapovic nije nikakav Indus iz kućne vartijante portovan sa drugog auta pa nabudžen).

Mozda je od izbora kamere G ili stok,vazniji su uslovi za fotografisanje.Kolicina ,odnos i prelamanje svetla.I sam trenutak u vremenu ,za okidanje.

Btw nije problem samo u kvalitetu fotke, vec je prisutan i video stuttering kada se snima u 4k 60fps

Samsung kasni par godina za Kinezima po pitanju sociva na svojim telefonima, iako ih oni cesto prave pa prodaju istim tim Kinezima.
Izbacili 10x socivo, ubacili 5x i pojacali AI crtanje.
S23 ultra pravi bolje fotke na 10x od 25 ultre, iako je samsung pilicarskim forama degradirao 10x socivo kod 23 ultre.
Kod hoce da pravi dobre fotke bez dslr-a - Vivo, Oppo, Xiaomi...

Btw nije problem samo u kvalitetu fotke, vec je prisutan i video stuttering kada se snima u 4k 60fps
Imam uporedo i Ultru i base model, pomenuti stuttering nisam niti jednom primetio. Bez da branim brend, cinjenica je da kaskaju za tim famoznim nijansama u kvalitetu za kinezima(bar sto se kamere tice), ali opet, kinezi stavljaju veca sociva i onda dobijes nazad onu ringlu koja je sve samo ne lepa. Po neki kompromis na svakoj strani, pa ko sta vise voli nek izvoli.

^ u pravcu druženja profesionalnih fotografa i elaboriranja oštrine mačijih dlaka u Barandi fotkanih sa Kalemegdana 🤔

Ljudi imaju pravo.

Nisu uzeli A32 telefon od 150 eura pa da zmure, nego flagship telefon koji vazi za najbolja sto je izaslo uz samsung fabrike i platili 160.000+ din i da im kamera bude losija od srednjeg segmenta konkurencije, Apple recept su krenuli da kopiraju.

Ali dzaba mi ovde pricamo kazem opet oni jedino sto vide jeste zarada, ako kiksne znaju da trebaju da sredjuju nesto.

Na zalost nomogu svi dati 1.000+ evra za telefone.
Mislim da se treba obazirati na srednju klasu koja ima dobar hardver + Gcam.

Imam uporedo i Ultru i base model, pomenuti stuttering nisam niti jednom primetio. Bez da branim brend, cinjenica je da kaskaju za tim famoznim nijansama u kvalitetu za kinezima(bar sto se kamere tice), ali opet, kinezi stavljaju veca sociva i onda dobijes nazad onu ringlu koja je sve samo ne lepa. Po neki kompromis na svakoj strani, pa ko sta vise voli nek izvoli
Kakvi su ti utisci i razlike između Ultre i Base modela, fizički dimenzije base modela mi više odgovara, da li je velika razlika u kameri na standardnom slikanju bez zoom-a, čekam Black Friday pa da vidimo da li će biti nekih popusta i da li dodati na ultru dodatnih 300-400€

Kakvi su ti utisci i razlike između Ultre i Base modela, fizički dimenzije base modela mi više odgovara, da li je velika razlika u kameri na standardnom slikanju bez zoom-a, čekam Black Friday pa da vidimo da li će biti nekih popusta i da li dodati na ultru dodatnih 300-400€
Pisao sam ranije u temi dok sam ih koristio oba. Sad vec neko vreme unazad koristim samo Ultru a base eno ga čami u fioci. Razlika u bateriji i nema, manji kapacitet na base ali i manji ekran/rezolucija, SoT odlican. Rezolucija jeste manja ali je i dijagonala pa je i to vidljivo bas cepidlakama. Ja licno ne kupujem telefon zbog kamere, te je meni ovo "laprdanje", da ne kazem neku neprimerenu rec, oko ostrine, zuma, suma, detalja potpuno besmisleno, jer pricamo o mobilnoj fotografiji. Zna se sta koristi onaj ko hoce da slika. A reci da je fotografija losa, sta god da se koristi od aplikacija, puka glupost, samo ajd, ne bi imali o cemu da "laprdamo" da nismo svi najpametniji na svetu 😅

Ne znam kako da se obratim Benchmarku, koji su naveli na sajtu da S25+ ima 25w punjenje sto nije tacno. Samo S25 ima 25w, a ostali iz serije imaju 45w.

Ima i Ultra od 1TB 🙂.

Od 256 GB je 117000 ultra.Nisam video. Dovoljno memorije za prosecnog korisnika.

Nazad
Vrh Dno