Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Ja od kako znam za sebe koristili smo gcam ko hoce bolje slike na flagshipovima svih proizvodjaca skoro, mozda ne samo za google pixel.

Nikad softveri kamera flagship telefona nisu izvlacile maksimum iz hardvera koji imaju.

Ja ubacio i poredim sa 16PM, stock ima vise noise a Gcam ista ako i ne bolja od 16PM.
Meni je dobra i stock ali sto rece kolega nebo i zemlja. I iskreno ja sam na androidu bas zbog ovakvih stvari, mogucnosti i izbora. Isti fazon kao i kod Windowsa, ima on Windows Media Player al smo svi sibali Winamp itd 😀

Po meni je SULUDO kupiti flagship telefon od 1000e i davati 20e mesecno za subscription za aplikaciju za kameru. Pirateriju na flagshipu necu ni da komentarisem.
Izvini,za koju je to kamera aplikaciju pretplata 20e mjesečno?
A za pirateriju ne znam šta da ti kažem,ja platim samo što ima smisla🙂Mislim da bi trebao koristiti Iphone,tamo je sa kamerom kako oni žele,a plaćaš i što treba i što ne treba...

Nije me mrzelo da je instaliram ponovo da bih ti pokazao posto je zapravo aplikacija. Znaci nije ni 20e mesecno koliko sam prvobitno istripovao vec je 10e nedeljno. Ljudi, jel ja gresim negde nesto sa ovom GCAM aplikacijom?? 40e mesecno?! Jesam premoren od posla poslednjih dana, ispravite me ako gresim molim vas.

Djoreza, nije poenta da mislis za mene, izvini. Nije ni poenta da se ja saltam sa telefonima. Ja razumem da svako svog konja hvali, kakav god da je. Al brate, treba biti realan prvenstveno sa ocekivanjima, jer kao sto rekoh, dao sam brdo kesa za flagship telefon koji mora da ispuni ocekivanja jer upravo to placam. A ne kao kupim flahship i sad *** i subscription 40e mesecno za kameru. Ma ajde....

1763708403821.png

Ako nekoga zanima, pre par dana sam na telefon zalepio Nillkin H+ PRO zaštitno staklo. U odnosu na sva koja sam do sada koristio, ovo je neuporedivo bolje. Prst lepo klizi po ekranu, otisak radi odlično (ne brzo kao bez stakla) i uopšte se ne prlja. Što se mene tiče, apsolutna preporuka.
Na nekom starom telefonu sam imao C+ PRO i mnogo je lošije od H+.

Lele tolko dobro radi kao pesma da moras da instaliras "externe" aplikacije posebna za slikanje posebna za snimanje...

Da se ne lazemo, kamera mu je KRS. Nepredvidiva, mutne fotke, prepuna neuspele i prenabudzene AI obrade da bi kolko tolko ispeglao nedostatke. Video snimanje - ovo je isto katastrofa, snimak secka, kao da ima stuttering u 4k 60fps, kao da ne moze da isprati osvezavanje ekrana i stucne.
Kameru je glupo komentarisati vise, losa je. Kako sam ja uspeo da malo poboljsam kvalitet instalirao prvo Camera Assistant pa onda Expert RAW app, nju koristim za slikanje. Sve sa Galaxy Store, S25 u pitanju.

Sto je glupo komentarisati? mislim da je bolje da se siri vest sto vise i da se na neki nacin utice na proizvodjaca da preduzme nesto povodom toga. Makar na nove serije telefona. Da sam hteo da koristim expert raw za svakodnevno slikanje, kupio bih DSLR aparat.

Nije me mrzelo da je instaliram ponovo da bih ti pokazao posto je zapravo aplikacija. Znaci nije ni 20e mesecno koliko sam prvobitno istripovao vec je 10e nedeljno. Ljudi, jel ja gresim negde nesto sa ovom GCAM aplikacijom?? 40e mesecno?! Jesam premoren od posla poslednjih dana, ispravite me ako gresim molim vas.

Djoreza, nije poenta da mislis za mene, izvini. Nije ni poenta da se ja saltam sa telefonima. Ja razumem da svako svog konja hvali, kakav god da je. Al brate, treba biti realan prvenstveno sa ocekivanjima, jer kao sto rekoh, dao sam brdo kesa za flagship telefon koji mora da ispuni ocekivanja jer upravo to placam. A ne kao kupim flahship i sad *** i subscription 40e mesecno za kameru. Ma ajde....

Pogledajte prilog 513709
Ma odakle ti to skidas?
Gcam je besplatna aplikacija koja NIJE na trgovini play nego se skine sa sajta:

Evo skini ovu verziju (link sa samsung u nazivu)

i ubaci u nju ovaj config za s24u (iste su kamere)

Sto je glupo komentarisati? mislim da je bolje da se siri vest sto vise i da se na neki nacin utice na proizvodjaca da preduzme nesto povodom toga. Makar na nove serije telefona. Da sam hteo da koristim expert raw za svakodnevno slikanje, kupio bih DSLR aparat.
Expert RAW slikas u auto modu, slike su ostrije i sa manje suma, po difoltu su 24mp.

Ok, mogu da probam. Kako da pomerim expert rav iz onog "more" podmenija i da bude prvi po redu?

EDIT: Kreirao sam ikonicu expert raw. Ignore.

Ako nekoga zanima, pre par dana sam na telefon zalepio Nillkin H+ PRO zaštitno staklo. U odnosu na sva koja sam do sada koristio, ovo je neuporedivo bolje. Prst lepo klizi po ekranu, otisak radi odlično (ne brzo kao bez stakla) i uopšte se ne prlja. Što se mene tiče, apsolutna preporuka.
Na nekom starom telefonu sam imao C+ PRO i mnogo je lošije od H+.
Kakav je sto se tice prozurnosti? Jel "pisvetljuje" ekran?

Ok, vidim da
Koi dio da gcam nije na play store nije jasan.
Znaci to je neka kopija, prevara, nemam pojma.
Ok, vidim da to nisu iste aplikacije. Kazi mi, posto si poslao config za s24u i kazes da su iste kamere, meni treba za base verziju s25, da li je to ispravan config file? I jos jedno pitanje, da li telefon mora biti rutovan da bih ubacio ovaj config file?

Ako se sada uzima S25 Ultra da li je bolje uzeti Enterprise verziju ili ne?

Aj sto je našao gcam za 40e nedeljno nego gde nadje s25 za 1000e. 😃 Ja uzeo za 89k sad dok je trajala promocija i čekam s25fe. Njega da utopim i za 45k ispod svake cene (a sigurno ću za više) izaći će me s25 45k. Eeej 380e za s25 256gb regulare fiskalni i garancija. Pa za te pare nema samo sd 8 elite da kupiš, a ne da pikselpipuješ kameru. Sve i da je neko preskočio ovu promociju sad je regularno s25 za oko 500 i nešto evra i opet je ubedljivo najbolja kupovina za te pare. Da je kamera najbolja na svetu svakako nije, ali ako uzmemo sve u obzir...smešno je zamerati mu na takvim stvarima s obzirom na cenu. E sad moguće da je on s25 platio 1000+e ne sporim, al to onda nije do telefona nego do njega. 😃

Telefon nisam ni koristio bez
Kakav je sto se tice prozurnosti? Jel "pisvetljuje" ekran?
Telefon skoro da nisam ni koristio bez zaštitnog stakla pa ne mogu da ti kažem koliko je lošiji prikaz slike sa njim nego bez ikakve zaštite ali u odnosu na prethodno staklo koje sam imao, razlika je očigledna. Definitivno je lepša boja na ekranu.
Za pohvalu je i kalup u koji se telefon stavi pre lepljenja pa je savršeno pozicionirano.

Steta sto nema staklo sa ovim anti reflektiv im premazom kao sto prave i foliju, koju takodje ne mogu naci kod nas 🤪

Aj sto je našao gcam za 40e nedeljno nego gde nadje s25 za 1000e. 😃 Ja uzeo za 89k sad dok je trajala promocija i čekam s25fe. Njega da utopim i za 45k ispod svake cene (a sigurno ću za više) izaći će me s25 45k. Eeej 380e za s25 256gb regulare fiskalni i garancija. Pa za te pare nema samo sd 8 elite da kupiš, a ne da pikselpipuješ kameru. Sve i da je neko preskočio ovu promociju sad je regularno s25 za oko 500 i nešto evra i opet je ubedljivo najbolja kupovina za te pare. Da je kamera najbolja na svetu svakako nije, ali ako uzmemo sve u obzir...smešno je zamerati mu na takvim stvarima s obzirom na cenu. E sad moguće da je on s25 platio 1000+e ne sporim, al to onda nije do telefona nego do njega. 😃
*** brate, nemam vremena da idem i lovim po internetu aplikacije, ipak su godine u pitanju, obaveze, odgovornosti. Da imam jedno 20 godina manje, bakcao bih se sa tim jer bih verovatno bio dokon 😀 . Ja sam ti u fazonu da dam pare za flagship bas iz razloga da ne moram da trosim slobodno vreme na to. I ovako sedim i radim za kompom u proseku 10h dnevno, jos mi to fali...

npr gcam se instalira za 240 sekundi. (rešeno fotkanje) 🤗
snimanje možeš da radiš sa stock aplikacijom u pro video modu... 4k u 120fps ubija... nema seckanja niti laga.
i eto rešio si problem sa fotkanjem i snimanjem. 🫡
treba se više zapitati koliko drugim flagship-ovima (kako glupa reč) treba i fali da budu kao S Ultra serija... 😉

snimanje možeš da radiš sa stock aplikacijom u pro video modu... 4k u 120fps ubija... nema seckanja niti laga.
treba se više zapitati koliko drugim flagship-ovima (kako glupa reč) treba i fali da budu kao S Ultra serija... 😉
Tu ima puno podesavanja oko slikanja koja su neka osnovna ili najbolja podesavanja za cisto upaliti kameru point and shoot da ne moram u svakoj situaciji da podesavam?

Pa taj gcam nesto nece da radi kod mene (s25u) . Skinuo sam sa linkova od pre par postova i app se upali i ugasi posle 5 sekundi.

Ne želim da se razvije priča o aplikaciji u ovoj temi ali jeste činjenica da je sramotno da iz telefona koji toliko košta treba da instaliraš neki dodatni software da bi izvukao max iz hardvera.

Sa te strane (efikasnost is korišćenja hardvera) je iphone svetlosnu godinu ispred androida (ne samo samsunga).

Na taj gcam na mali s25 kad slika obicnu sliku on je slika u 3060x4080p a obicna kamera sve isto ista pozicija slikanja on uradi u 3000/4000p sto znaci bolje u gcam medjutim on kad slika u gcam slika je mracna a u obicnu fabricku app slika je cista prava dobro izgleda sad na gcam klikne se nocni rezim i on kad napravi sliku slika bude bolja nego u fabricku kameru medjutim kad radi nocni rezim treba biti miran par sekundi nebi li napravio tu sliku sad u odredjenom trenutku nema se vremena cekati biti miran par sekundi za bolju sliku sto znaci trenutno s ovim podesavanjima ja ne dobijam neko poboljsanje na gcam msm ima ga ali kakve koristi od toga kad moram da cekam mirno da napravi sliku

Nazad
Vrh Dno