Šta je novo?

Samsung Galaxy S25

Pozdrav

Da li neko mozda zna, zasto na mom S25+ nedostaje opcija CallerID and Spam protection. Aplikaicija za pozive ne prikazuje mi nazive za poznate brojeve koje nemam u imeniku (klinike, picerije...)? Na starom telefonu sa Googlovom apikacijom za pozive uredno je prikazivao to.

1747395232719.png

Nesto se desilo sa baterijom, od kad ga imam nije mi se desilo da ode na 63% od 8 ujutru do 13:30. Slicno ga koristim...a sinoc mi se ispraznio pre spavanja po prvi put. A znao je do uvece de bude i 40%...

Proverite kamere, možda su i tu nešto čačkali sa update-om. Bateriju zeznuli još I kamere da su

Bili su "Android System Key Verifier" i "Android System SafetyCore" servisi.
Ja makoh upravo

"Android System Key Verifier

Mislim da sam ga pre vec unistalirao okle sad ovde neznam,uglavnom mako sam ga opet

Ali SOT Drzi 4/6 sati vec zadnjih par updejtova u startu je bilo 8/9...Šta je tu je,Powerbank je tu ako zatreba pa kako god

Poslednja izmena:
Ponovo je instaliran kada si odradio update. Tako će se verovatno navraćati i ubuduće, pa valja proveriti.

ljudi, da ne listam temu unazad, pitam se vredi li prelazak sa s23u na s25u? pretpostavljam odgovor unapred ali tražim neke razloge da ubedim sebe da pređem.

Da li je bezbedno ukloniti oba "Android System Key Verifier" i "Android System SafetyCore"?

Evo ja koji ne verujem skroz u teorije o "sakacenju telefona", primecujem nakon poslednjeg azuriranja da je telefon zagrejan u gornjoj polovini... Do sada je bio 'ladan. Mozda je maj doneo nesto...
Najjače je ovo kao teorija za sve što se ..njalo da je samo teorija se ispostavi kasnije da baš i nije. Ne radi to samo Samsung već i svi drugi a jasno je i zašto.

Tesko da ce biti nekih fixeva uskoro, krece A16 i One UI 8 beta krajem maja, valjda na leto stize konacna verzija. Pa zakrpe tokom jeseni zbog bagova i onda zima i novi ciklus kukanja na trajanje baterije (i kod mene ista prica). 😆

ljudi, da ne listam temu unazad, pitam se vredi li prelazak sa s23u na s25u? pretpostavljam odgovor unapred ali tražim neke razloge da ubedim sebe da pređem.
Ako je mala razlika u odnosu na s24 u prelazi. Rece mi kolega da je oko 100 e. Inace za 2 broja veci....

Uporedivo je jer koriste isti android nafilovan AI glupostima i špijunskim procesima...
Gledam u svom S24U , preko 450 predinstaliranih aplikacija i procesa i svaki apdejt dodaje nove.
Nije uporedivo jer na s25u je nova baterija na s23u je bauerija 3-4 god stara, i kako moze isti SOT biti, kakve veze ima android sa tim?Obojica imaju isti android, baterije nisu iste i one igraju ulogu u ovom slucaju oko SOTa. On se zali na trajanje baterije i kaze da nike zadovoljan u odnosu na njegovog ortaka koji ima SOT od 5h koliko vec na 44% baterije, a on jedva izvuce 5-6h za ceo dan..
Baterija degradirala, na S25u nova baterija, zato i ima toliki SOT.. Razmisli malo

Ja sam presao i realno ne vredi. Jedino sto mi je prijala promena u dizajnu..

Pridruzio sam se i ja klubu Samsungovaca (iz Xiaomi tabora sa kojim sam bio zadovoljan ali 15U nema u CG). Neki savjeti oko aplikacija i podesavanja telefona?

Sve po zelji i izgledu, a za detalje ja koristim youtube...Oni klipovi za podesavanje, sada ima brdo stvari i moze da se ide do sitnih crevca, za koje nisam nikad cuo.

Poslednja izmena:
Постоји ли фора да се избаци иконица на екран за закључавање екрана?

Imas dupli klik na ekran, sta ce ti ikonica?

Ikonice mislim da su imali Honori.....

Mozda neki dzentlmen, ima ih puno medju vama odgovori, na ponovljeno pitanje.
Da li postoji nacin da se Google pomocnik ukloni iz podrazumevanih aplikacija? Digitalni pomocnik mi ne treba i ranije je bilo nacina da se odabere da ne bude ni jedan. Hvala
S razumevanjem, postovanjem, ljupka dama miss J

Hvala Dzentlmenu Amortizzeru!

Edit: medju opcijama nema, samo da se aktivira GEMINI.

Ako neko zna resenje neka javi.

Poslednja izmena:
Na One UI 7 je ta opcija gašenja uklonjena. Jedino postoji mogućnost da se isključi prečica njegovog pokretanja sa Power dugmeta.

Imas dupli klik na ekran, sta ce ti ikonica?
Па с' обзиром да сам навео изнад да сам тек стигао са "hyperOS" нисам са тим био упознат. Оба начина су супер...
Ikonice mislim da su imali Honori.....
Xiaomi такође и мени је то доста добро решење, ма да је супер и овај дупли притисак

Nazad
Vrh Dno