Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Nemam ni staklo ni masku. Kako izađe iz kutije tako ga koristim.

Stanje baterije nakon 2 godine i 5 meseci korišćenja:
  • prema mojim testovima u aprilu 2024. tj. mesec dana nakon kupovine kada je baterija bila najbolja postizao sam SoT između 6h i 7h, sada je to između 3:30 i 4:30 u rasponu od 14h - 16h korišćenja. Nažalost u poslednje vreme teško izguram 4h.
  • accubattery pokazuje 4,098.3 mAh od 4,855.0 mAh na statistici preko 10 meseci korišćenja.
Što znači da nije samo baterija krivac, softver i aplikacije su tu verovatno uzeli dobar deo.
  • uvek punjen na originalni punjač i to 25W, minimalno wireless u autu (do 15 min dnevno, ali tek u poslednjih godinu dana)
  • telefon u proseku koristim 5:11 (h:m) dnevno (SoT) u poslednjih 365 dana.
Za 15 dana radim zamenu u ProMobi pa javljam koliko se poboljšalo. Svakako ga menjam sa S27U ako ispune ono što se najavljuje, a to je minimalno 5500mah.

Zaključak, užasna autonomija za relativno aktuelan flagship. O kakvih 7 godina podrške oni pričaju...

7 god podrške važi za softver. Niko ne može da garantuje toliko trajanje baterije. Koliko te inače košta zamena?

Ja sam moj običan S24 SD prosledio ženi, njoj i dalje tera ceo dan i kusur... A vezano za zamenu baterije, na starom S22 SD koji je kod deteta, posle 4 godine korišćenja baterija geknula, već oko 15h prazna, kupio neku zamensku, Deji, 2000 dinara, sam zamenio i sad gura kao prvog dana bukvalno...

Nazad
Vrh Dno