Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

U momentu kopcanja na punjac tako nesto i kaze, oko sat, sat i 10 minuta, medjutim kako punjenje odmice, sve vise se to produzuje nekako. Ne znam, mislim da nije do punjaca ili kabla, jer sam probao dva razlicita, a punjac je uredno radio na svim proslim telefonima, meni ovo vise djeluje na neki softverski bag, neko neoptimizovano punjenje ili tako nesto.
Cekam 45W punjac ili ne-daj-boze update na ONEUI 7, sta prije stigne. :D
Možda glupo pitanje, jel' čist usb port na telefonu? Meni se jednom desilo na S24U da utikač nije "sjeo" do kraja i punio se satima dok nisam primetio komad prljavštine u dnu porta.

E to mi nije palo na pamet, probaću.

Ja zato svaki put dunem u tel i usb na kablu pre kacenja, mada ni to bas nije pametno....

Evo od jutros rezultati, na 39% telefon stavljen na punjač, vidi se i vrijeme i sve. Očistio sam malo USB ulaz četkicu. I dalje ovo nisu dobri rezultati.1000001754.jpg1000001756.jpg1000001758.jpg1000001760.jpg

Evo od jutros rezultati, na 39% telefon stavljen na punjač, vidi se i vrijeme i sve. Očistio sam malo USB ulaz četkicu. I dalje ovo nisu dobri rezultati.Pogledajte prilog 485009Pogledajte prilog 485010Pogledajte prilog 485011Pogledajte prilog 485012
Jesi li probao da restartujes telefon? Ovo lici na neki softverski problem jer ti pokazuje 54 minuta do 100 posto a puni preko 2 sata. Mozda ce kad ga restartujes pokazivati pravo vrijeme i onda ces znati jer problem do konektora ili punjaca

Misliš u toku punjenja? Restartovan je jednom ili dvaput u posljednjih nekoliko dana, ali nijednom tokom samog punjenja.

Moze li ko da mi kaze jeli ovo normalno za nov telefon
S24 kupljen prije dva dana,

Od 7 ujutro do 4 h baterija posla.

Stvarno se za to vrijeme jedno 35 posto tog vremena dijelio internet, nesto je bilo google mapsa , i ostalo normalno vrijeme ,klasicnog koriscenja, znaci dodje mi da ga bacim.

Razmisljao sam se izmedju ultre i rekoh da prodjem jeftinije uzeh ovaj manji je i rekoh odlicno.
Ima li iko ko ima s24 da je i njemu ovako losa baterija ili je ovo do mog modela nesto

Tethering ti je pojeo dosta baterije, a dodatno što je nov uređaj pa još "uči"...

Sta preporucujes a da je kamera minimum kao ovom modelu?
Tethering ti je pojeo dosta baterije, a dodatno što je nov uređaj pa još "uči"...
Koliko je moglo pojesti,30 posto ?
Koliko se moze poboljsat ova baterijw, sad ce i novo auzuriranje.
Znas sto je meni najgore sto ako je ona sad ovakva , a svaka baterija oslabi posle 2-3 god,ona nece trajat 4 h posle 2 god , bez ako ovom modelu nema dje sto vise da oslabi?

Kad baterija "uči" optereti što više telefon sa svim što ćeš koristiti svakodnevno i ponekad.Posle 5 dana kada nauči,biće ti bolja 40-50% uz isto korišćenje.Jeste da je smaranje 4 dana se ne odvajati od telefona ali meni upali...

Kad baterija "uči" optereti što više telefon sa svim što ćeš koristiti svakodnevno i ponekad.Posle 5 dana kada nauči,biće ti bolja 40-50% uz isto korišćenje.Jeste da je smaranje 4 dana se ne odvajati od telefona ali meni upali...
Sa duznim postovanjem, 40-50% bolja, kako glasi naslov ove komedije?

Tako što je to moje iskustvo sa prethodna dva Samsunga.Istina Snapdragon procesor je bio ali mislim da ne mijenja stvari.Ako ti baterija dok je u toj ćaci fazi od 4 dana traje 4 sata,posle te faze ti traje 6 sati.Ako traje 5h posle te faze 7,5h...Ja od početka/formatiranja koristim telefon sa svim što bi ga inače koristio i još malo više i mislim da ga tako tjeraš da izvuče koji sat duže...
Naravno,postoje procesori koji žderu bateriju(prijateljica mi koristi mali s22 sa Exinosom) i tu nema spasa:) njemu je 50% više sat i 10 minuta.

A ovo drugo jel zna mozda neko u prethodnom postu za life baterije?
Koliki ti je SOT za 8 sati korišćenja npr?
Jer ako ti za 3 sata upaljenog ekrana potrosi 30-40% i pri tom u pozadini radi još nešto kao deljenje neta itd, ja ne znam šta očekuješ od telefona sa najmanjom baterijom u toj S seriji od 4000mah?

PS ove dežurne pljuvače exynosa, bez konkrernih dokaza, slobodno ignoriši. Oni se još oslanjaju na iakustva exyja id pre par godina i onda ovde leče frustracije bez da ih iko pita.

Delenje neta trosi mnogo, ne samo na samsungu. Pa onda google maps ako se koristi preko mobilnog interneta,...

Na KP sam našao oglas. Čovek prodaje original Samsung bežični punjač koji je tek uzeo. A razlog je taj što je morao svaki put da telefon izvlači iz maske jer sa njom nije hteo da puni. Da li neko ima sličan problem?

Koliki ti je SOT za 8 sati korišćenja npr?
Jer ako ti za 3 sata upaljenog ekrana potrosi 30-40% i pri tom u pozadini radi još nešto kao deljenje neta itd, ja ne znam šta očekuješ od telefona sa najmanjom baterijom u toj S seriji od 4000mah?

PS ove dežurne pljuvače exynosa, bez konkrernih dokaza, slobodno ignoriši. Oni se još oslanjaju na iakustva exyja id pre par godina i onda ovde leče frustracije bez da ih iko pita.
Jeli sot vrijeme koliko je ekran upaljen?

Bio je 5 h upaljen danas jel to okej sad je na punjenje pa kad napuni pogledacu jeli se to restartovalo.

Da ne ostane nedorečeno, izgleda da sam rešio problem, jedva. Ništa nije pomagalo od ovoga što je predloženo, clear cache partition takođe ništa nije popravio, na internetu ima dosta ovakvih primera i nigde nema konkretnih rešenja, spominje se ovo što je i ovde predlagano. Stanje se sredilo nakon zabrane WhatsApp-u da sinhronizuje kontakte i instalacije Good guardians aplikacije, odnosno pokretanja Galaxy app booster koja je njegov deo. Ne znam šta je od ove dve stvari pomoglo, ali se nakon toga potrošnja contact storage-a vratila sa 20% (!) baterije dnevno na normalnih 0,2-0,5%

A sad izašla i martovska zakrpa i kako čovek sad to da instalira posle ovog haosa! :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Update: nije rešeno, nažalost. Contact storage se potpuno random ponaša, bilo je OK dan-dva, nakon toga ponovo počelo da divlja, instalirana i martovska zakrpa, ali se isto dešava - jedan dan bude relativno normalna potrošnja od 2-3% baterije (ako je to uopšte normalno za aplikaciju koja radi u back-u, ne znam ni šta radi...) a onda potroši 5% za par sati. :( Strašno.

P.S. WhatsApp-u ne možete zabraniti da sinhronizuje kontakte, tj. može ali ima dozvolu da uključi sam sinhronizaciju i to uredno uradi odmah...

^
vidi šta od aplikacija ima dozvolu da koristi kontakte pa probaj da isključiš nepotrebne.
settings -> Security and Privacy -> Permission manager -> Contacts

Sve odrađeno još prvih dana, bez rezultata. Sumnjam najviše na ovaj WhatsApp posle sistemskog ažuriranja, ali ne mogu mu ništa.

Jel ima neko ideju kako da uklonim ove ivice sa ekrana na youtube-u kad postavim telefon horizontalno a da nije zumiranje ekrana, pojavile su se pre sat vremena...s24u

Prilozi

• Screenshot_20250322_001315_YouTube.jpg
    Screenshot_20250322_001315_YouTube.jpg
    276.3 KB · Pregleda: 97
Update: nije rešeno, nažalost. Contact storage se potpuno random ponaša, bilo je OK dan-dva, nakon toga ponovo počelo da divlja, instalirana i martovska zakrpa, ali se isto dešava - jedan dan bude relativno normalna potrošnja od 2-3% baterije (ako je to uopšte normalno za aplikaciju koja radi u back-u, ne znam ni šta radi...) a onda potroši 5% za par sati. :( Strašno.

P.S. WhatsApp-u ne možete zabraniti da sinhronizuje kontakte, tj. može ali ima dozvolu da uključi sam sinhronizaciju i to uredno uradi odmah...
Drugar je imao isti problem da mu je sinhronizacija kontakta jela nenormalno bateriju na S24U, sve i svasta smo probali, nista nije pomoglo, morao je backup na komp, onda reset na fabricko i reset kes, vratio podatke sa kompa i sad sve radi normalno.

Nazad
Vrh Dno