Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Od skoro ljudi ne mogu da me dobiju, nisam nedostupan ali ne zvoni kada me pozivaju. Nekad dobijem poruku a nekad ne o propustenom pozivu. Telefon uzet u martu i do sada nisam imao problem (ili nisam znao). S24 8/256 exynos.

Ako uzmem u obzir da je baterija katastrofalna, probleme sa lokacijom od samog starta (ziroskop/akcelerometar sta god da je) i sada ovo, ovaj telefon je jedan od vecih promasaja koji sam uzeo u skorije vreme.
Standarnda prica sa Exynos-om ako mene pitas. Iste muke sam imao ja sa S22U koji je isto taj lom od CPU-a koristio. Kada krene da zeza ne staje, kao da je degradirao modem u samom cipu posle nekog vremena. Mozda uspes nekako da resis kao sto su kolege gore navele, ali ako mene piatas bato samo prodaja i zmaja gledaj. Sto puta je o tome vec polemisano ovde na forumu...
Ja od kada sam na S23U nikad problem i sl. Bolje da si uzeo S23 seriju ako volis manje telefone jer tu su svi modeli bili sa zmajem. A od S24 serije samo Ultra vredi po meni ostalo ne. Razumem da ljudi vole/odgovara manji model ali mora da se gleda i CPU u telefonu jer u njemu nije samo procesor vec dosta drugih stvari.

Od skoro ljudi ne mogu da me dobiju, nisam nedostupan ali ne zvoni kada me pozivaju. Nekad dobijem poruku a nekad ne o propustenom pozivu. Telefon uzet u martu i do sada nisam imao problem (ili nisam znao). S24 8/256 exynos.

Ako uzmem u obzir da je baterija katastrofalna, probleme sa lokacijom od samog starta (ziroskop/akcelerometar sta god da je) i sada ovo, ovaj telefon je jedan od vecih promasaja koji sam uzeo u skorije vreme.
Prodaš taj poluproizvod i kupiš isti sa zmajem ili neki drugi telefon sa bilo kojim procesorom koji nije exynos. :)
Isto sam se patio sa signalom i baterijom (uz restart tokom poziva) sa S22U, gori telefon nisam imao.
Sad sa S24U sam prezadovoljan, ni najmanjih problema nisam imao.

Jel ima jos neko da nije dobio poklone iz promocije. Ja sam ih zvao i dobio info da su poslati i da ce videti sa kurirskom sluzbom da li su vraceni nazad ako nisu preuzeti. (A nije ni pokusana dostava)

Pisalo je da je krajnji rok za poklone kraj januara, ja sam se prijavio zadnjih dana te promocije tako da im se još ne nadam.

Takodje se prijavio zadnjih dana promocije, dobio mail da sam se uspesno registrovao i od tada nista.

Izašao decembarski update.

Prilozi

• Screenshot_20241212_220613_Software update.png
    Screenshot_20241212_220613_Software update.png
    201.8 KB · Pregleda: 65
Izašao decembarski update.
Koji ne donosi apsolutna nista novo kao ni poslednjih 10 apdejta, niti poboljsavaju bilo sta cak sta vise degradiraju sve u njemu i bateriju kako bi se odmah preslo na 25 seriju, kameru nista nisu softverski dirali od pocetka, poceli su sve druge brendove da kopiraju sto je po meni dno dna. Bukvalno svake godine ista prica bezobrazluka, moj im novac vise nece puniti dzepove.

Ljudi kako da namestim u galeriji da video pusta sa zvukom? Kad skrolujem i naidjem na video on ga automatski pusti ali bez zvuka...

Jel ima jos neko da nije dobio poklone iz promocije. Ja sam ih zvao i dobio info da su poslati i da ce videti sa kurirskom sluzbom da li su vraceni nazad ako nisu preuzeti. (A nije ni pokusana dostava)
Ja nisam dobio ni mail. Jos uvek nista.

Da li si dobio meil u kom ti javljaju da je prijava uspešna.

Standarnda prica sa Exynos-om ako mene pitas. Iste muke sam imao ja sa S22U koji je isto taj lom od CPU-a koristio. Kada krene da zeza ne staje, kao da je degradirao modem u samom cipu posle nekog vremena. Mozda uspes nekako da resis kao sto su kolege gore navele, ali ako mene piatas bato samo prodaja i zmaja gledaj. Sto puta je o tome vec polemisano ovde na forumu...
Ja od kada sam na S23U nikad problem i sl. Bolje da si uzeo S23 seriju ako volis manje telefone jer tu su svi modeli bili sa zmajem. A od S24 serije samo Ultra vredi po meni ostalo ne. Razumem da ljudi vole/odgovara manji model ali mora da se gleda i CPU u telefonu jer u njemu nije samo procesor vec dosta drugih stvari.
Ja koliko vidim u temu za S23 sa ZMAJEM svebperfektno, niko nema problema. Evo mali deo u poslednjih mesec dana, samo ću citirati:
"
Ranije sam mogao lagano da izguram ceo dan (5-6 sati sot) sa mojim nacinom koriscenja, sada je to gotovo nemoguće (3,5-4h)

Ja sam primetio da osetno "seče" bateriju na iole lošiji 4g signal. A sad baš da nameštam prošlogodišnji flegšip na 3g pa da mi ne radi VoLTE, ne pada mi na pamet.

Jel neko imao sa malim s23 da mu baterija brljavi, vec par puta ujutru skinem sa punjaca, ono 67%...bas se sporo puni kad je ekran iskljucen, pa recimo pise 72%, restartujem kad ono 90%?

Imao sam i ja problema sa zamrzavanjem prilikom javljanja na poziv. Desilo mi se nekoliko puta i dešava se od kupovine telefona. I svaki put mislim rešiće to nekim softverskim updejtom kojih je bilo nekoliko do sada, i nije se rešilo i dalje.

Ne, ti se kao javis ali telefon i dalje zvoni i pojavi se poruka "answering" i ne mozes nista sem da spustis slusalicu i pozoves tog ko te je zvao.

E to se i meni dešava isto. Connecting stoji i zaglavi se tu. Znači nisam jedini.

Da li se vam desava da na S23 zaledi ekran?
Meni se desava vec par puta, ugasio sam ram plus ali opet isto."

Ne ulazim u razloge zašto se sve gore navedeno dešava, al nije taj ZMAJ kako mu tepate baš bezgrešan i svemoćan. Al zato, čim se neko požali na S24, odmah je kriv exynos.

Exynos je uvek bio i ostao đubre.

Ja koliko vidim u temu za S23 sa ZMAJEM svebperfektno, niko nema problema. Evo mali deo u poslednjih mesec dana, samo ću citirati:
"
Ranije sam mogao lagano da izguram ceo dan (5-6 sati sot) sa mojim nacinom koriscenja, sada je to gotovo nemoguće (3,5-4h)

Ja sam primetio da osetno "seče" bateriju na iole lošiji 4g signal. A sad baš da nameštam prošlogodišnji flegšip na 3g pa da mi ne radi VoLTE, ne pada mi na pamet.

Jel neko imao sa malim s23 da mu baterija brljavi, vec par puta ujutru skinem sa punjaca, ono 67%...bas se sporo puni kad je ekran iskljucen, pa recimo pise 72%, restartujem kad ono 90%?

Imao sam i ja problema sa zamrzavanjem prilikom javljanja na poziv. Desilo mi se nekoliko puta i dešava se od kupovine telefona. I svaki put mislim rešiće to nekim softverskim updejtom kojih je bilo nekoliko do sada, i nije se rešilo i dalje.

Ne, ti se kao javis ali telefon i dalje zvoni i pojavi se poruka "answering" i ne mozes nista sem da spustis slusalicu i pozoves tog ko te je zvao.

E to se i meni dešava isto. Connecting stoji i zaglavi se tu. Znači nisam jedini.

Da li se vam desava da na S23 zaledi ekran?
Meni se desava vec par puta, ugasio sam ram plus ali opet isto."

Ne ulazim u razloge zašto se sve gore navedeno dešava, al nije taj ZMAJ kako mu tepate baš bezgrešan i svemoćan. Al zato, čim se neko požali na S24, odmah je kriv exynos.
Ovo sto si naveo za bateriju to je od azuriranja do azuriranja.
Na mnogo vecim platformama/racunarima iste stvari se desavaju, tako i telefoni. Ako ti radi nesto ne diraj, lepo-prosto receno. (Ili sacekas da vecina da pozitivan feedback i onda ordaris nadogradnju)
Sto se tice signala, zavisi u kojim uslovima koristis telefon, koja jacina je tog signala, koliko si udaljen od bazne stanice i da nisi sto je najgora izmedju 2 bazne stanice. Ako te nesto vise zanima oko toga, forum je tvoj, prosiri znanje da bih znao kako sam telefon funkcionise. Preporuke S22 tema sa Exynos-om naravno.
Zamrazavanje nakon uspostave poziva, takodje problem do operatera gde telefon i mreza treba da se "rukuju" pa iz nekog razloga ne prodje najbolje request. Moze i telefon da bude a moze i mreza.
E da zaledi ekran to moze vec biti kvar no sta to ima veze sa pitanjem (koje je on postavio) tj problemom od ranije sto se ticalo mreze. Moze i tebi da zeledi ekran ali bice da nisi imao taj problem, stim je fokus bio i odgovor na problem koji trenutno je kolega ima.
Podelio sam svoje iskustvo i rekao sta je kod mene bila solucija. Da li ce to da neko usvoji ili ne to je njegova stvar, ili da ides u polemiku i vodis politiku da li S23 serija ima problema ili nema, stvarno meni je totalno nebitno.
Odgovorio sam iz najbolje namere jer znam kako je to kada ti treba telefon za razgovor a nemas ga bukvalno.
S'druge strane nisam morao nista da kazem, za sebe znam a mogao je npr da ide kod majstora i da mu uzimaju pare iz dzepa sa pricama, zveknucemo novi softver i bice to reseno, kada je ustvari problem tehnicke prirode tj sam modem na Exynosu.

Omašio si poentu mog posta i citiranja a nije bio namenjen tebi

Koji ne donosi apsolutna nista novo kao ni poslednjih 10 apdejta, niti poboljsavaju bilo sta cak sta vise degradiraju sve u njemu i bateriju kako bi se odmah preslo na 25 seriju, kameru nista nisu softverski dirali od pocetka, poceli su sve druge brendove da kopiraju sto je po meni dno dna. Bukvalno svake godine ista prica bezobrazluka, moj im novac vise nece puniti dzepove.
Ne piše to, već da ubrzava uređaj.
Ne znam zašto bi više vjerovao tebi nego Samsungu?

I ja sam istog misljenja. Ne azuriram telefon. Kad sam ga kupio, odradio sam 1 apdejt sto je trazio na ukljucenju i to je to. Nikad ne bi ni kupio samsung, ali je xiaomi 14 imao vlagu u kameri, a telefon sam morao da kupim, posto sam stari razbio

Jedina logika koja mi nešto govori je "Ne verovati proizvođačima ni darove kad nose (a kamoli kada govore afirmativno o svom proizvodu)"!

Znači pristalica si da će neko svoj telefon koji se još uvjek prodaje i prodavaće se još godinu dana kao nov, namjerno osakatiti.

Zar to nije malo tužno.

Jesam li ja baš to rekao? Siguran sam da nisam...

Btw jeste tužno ali ne zbog toga da li neko veruje ili ne veruje već zato što ste tako brzo zaboravili čitavu priču oko Apple i namernog usporavanja iPhonea pre jedno sedam godina zbog čega je nakon kolektivne tužbe u USA priznao sve i platio i odštetu preko nagodbe (tzv. batterygate) i naivno verujete da toga više neće biti...

Nazad
Vrh Dno