Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

jel se nekome dešava da se s23u sam od sebe zaključava? majko moja u poslednje vreme bar jedno-dvaput dnevno. ne znam da li postoji nešto tipa gesture ili slično da odradim i on to prepozna kao zaključavanje? izvinjavam se ako je slučajno neko pre pomenuo, neko vreme nisam pratio temu a sada sam par stranica unazad išao.
Meni ne,nikada nista slicno.

Могуће да је укључена заштита од крађе па он препозна да је телефон украден или offline

Ne dešava se, ako imaš neko zaštitno staklo možda negde ne naleže dobro pa "double tapka" umesto tebe po ekranu, double tap zaključava ekran, jedino mi to pada na pamet. Probaj da isključiš u podešavanjima pa vidi hoće li se dešavati i dalje.

isključio sam pa ćemo videti. Nego bere se grožđe ovih dana :D bude povremeno izlepljen ekran od toga pomalo pa možda i to napravi problem, tad mi se najviše puta i desilo.

Променим моју ултру после 14 месеци коришћења. Прво сам добио уређај са лошом камером, заменили су ми за други уређај...Једно време сам заиста био презадовољан радила је савршено батерија, дисплеј, оловка и камера феноменална, али после сваког апдејта све горе и горе. Камера је постала употребљива само у неким савршеним условима са пуно природног светла, ако има нешто светлије у позадини...готово само бела светла и муње на све стране...Батерија преко ноћи оде до 30%>>>Ресетовао инсталирао пешке са одином, брисао блоат све џаба...Користио АГЦ последња три месеца...Штета прелеп уређај, оне УИ (иако ми је мрско да признам) тренутно Гуи са најбољим могућностима икад...Али то јајарење са скидањем перформанси камере је ужасно ниско и кварно...
Заменио сам ултру са старом љубави...ПИКСЕЛОМ ХЛ...Ни близу интерфејс са самсунгом али камера људи...

Променим моју ултру после 14 месеци коришћења. Прво сам добио уређај са лошом камером, заменили су ми за други уређај...Једно време сам заиста био презадовољан радила је савршено батерија, дисплеј, оловка и камера феноменална, али после сваког апдејта све горе и горе. Камера је постала употребљива само у неким савршеним условима са пуно природног светла, ако има нешто светлије у позадини...готово само бела светла и муње на све стране...Батерија преко ноћи оде до 30%>>>Ресетовао инсталирао пешке са одином, брисао блоат све џаба...Користио АГЦ последња три месеца...Штета прелеп уређај, оне УИ (иако ми је мрско да признам) тренутно Гуи са најбољим могућностима икад...Али то јајарење са скидањем перформанси камере је ужасно ниско и кварно...
Заменио сам ултру са старом љубави...ПИКСЕЛОМ ХЛ...Ни близу интерфејс са самсунгом али камера људи...
Možda si samo trebao da probaš Gcam na Ultri :)

Meni se dešava od prekjuče, par puta. Danas nije nijednom. Ali mi je zato baterija zadnjih par dana bolja, završim dan sa 4h SOTa i 40% baterije.

Edit: pisali smo u isto vreme, mislim na zaključavanje telefona bez vidljivo razloga.

A pojavio se i neki udoate, nisam jos instalirao.

To je Telegram grupa od Egoist developera,tu imas sve sto treba.

Jel neko zna dal postoje jači magsafe magnet prstenovi da mogu da zalepim na telefon i preko stavim futrolu i da opet hvala na magnet držač u kolima?
Imam neke obične sa Aliexpressa kad ih stavim tako ne hvata ništa dok mi Nillkin Frosted shield magnetic hvala vrhunski već skoro 2g
Ima dosta futrola koje mi odgovaraju ali nemaju magnet, a to je must have jer sam navikao tako u kolima da držim i po meni ne postoji bolji način za držanje telefona u kolima.

Da li neko zna kako da podesim default music player kad se telefon nakaci na bluetooth u kolima? Trenutno se otvara ymusic, hteo bih da bude aimp
(nije android auto). Mozda nije pitanje za ovu temu :?

Nikada mi nije pošlo za rukom da podesim to, da mi otvara Samsung music recimo. Kod mene najčešće izabere SoundCloud, verovatno iz razloga što on najčešće ostane u background apps. Rešio je Android Auto wireless dongle.

Evo onako na brzaka poređenje kamere S23U i S25U
Čisto da vidite kao i ja sad iz prve ruke kako su nam uništili kameru sa updates
Prve tri su sa S23U druge tri S25U 10x kamere
Ako imate predlog sta da slikam recite da uporedimo, nisam ja neki stručnjak za fotografiju

Prilozi

• 20250927_162640.jpg
    20250927_162640.jpg
    340.4 KB · Pregleda: 124
  • 20250927_163041.jpg
    20250927_163041.jpg
    373.2 KB · Pregleda: 69
  • 20250927_163124.jpg
    20250927_163124.jpg
    300.1 KB · Pregleda: 64
  • 20250927_162621.jpg
    20250927_162621.jpg
    434.3 KB · Pregleda: 64
  • 20250927_163041.jpg
    20250927_163041.jpg
    380.3 KB · Pregleda: 66
  • 20250927_163125.jpg
    20250927_163125.jpg
    310.8 KB · Pregleda: 98
Kako je to poređenje uopšte i zašto ima veze sa updates? Da si uporedio fotografije sa istog telefona pre i posle update, onda bi bilo poređenje i mogli bismo okriviti update. Porediš telefone sa 2 generacije razlike, razlika je i u hardveru i u softveru.

Pa uništili su kameru na S23U odavno
Slike na 10x kameri su bile savršeno jasne, verovatno ih imam gomilu po galeriji, sećam se da sam bio oduševljen kad sam uzeo telefon.
Kako bi nam uvalili novi model ako kroz updates ne unište bateriju i kameru?

Evo ti random 10x skljoc od pre par dana, kompresija ne bi trebalo da je ubije skroz

Prilozi

• 20250921_181954.jpg
    20250921_181954.jpg
    246 KB · Pregleda: 111
Pa uništili su kameru na S23U odavno
Slike na 10x kameri su bile savršeno jasne, verovatno ih imam gomilu po galeriji, sećam se da sam bio oduševljen kad sam uzeo telefon.
Kako bi nam uvalili novi model ako kroz updates ne unište bateriju i kameru?
Ja tebe razumem i takođe mislim da je kamera na s23u bila nešto bolja na početku. Ono što je moja poenta je da ne možeš porediti telefon iz 2023. koji ima jedan hardver + je dobio xy nadogradnji sa trenutno aktuelnim flegšipom iz 2025. sa novijim hardverom i manje nadogradnji kojim su ga "ubijali" kako kažeš. Ne mogu se žaliti da je lošiji Audi Q3 iz 2023. sa pređenih 100k i Q3 iz 2025. sa 10k i novijom opremom. Mogu reći da je sada Q3 iz 2023. lošiji nego što je bio kada je kupljen, zbog tog, tog i tog, ali ne da je lošiji od ovog iz 2025. jer je prešao više i uništili ga loš benzin i putevi.

@Proday kakva je tebi 10x kamera na S23U sa OneUI 6.1? 👀
Ista ili ima neke razlike kad si uzeo nov?

@marko_ns pojma nemam, prodao sam 23U ima vec neko vreme, presao na fold 5.

edit: ali ako me iz,edju redova pitas da li da ubijes nadogradnje na novom s25u apsolutno preporucujem ;)

Poslednja izmena:
Da li neko zna kako da podesim default music player kad se telefon nakaci na bluetooth u kolima? Trenutno se otvara ymusic, hteo bih da bude aimp
(nije android auto). Mozda nije pitanje za ovu temu :?
Trebalo bi da u modes and routines možeš da definišeš koju app telefon otvara kada se poveže na bluetooth u kolima.

Probaću, hvala

Edit: ovo će u svakom slučaju da upali aimp, a ja hoću samo kad prebacim na bt input, jel imaš ideju kako da podesim:

1000011548.jpg

Poslednja izmena:
Evo onako na brzaka poređenje kamere S23U i S25U
Čisto da vidite kao i ja sad iz prve ruke kako su nam uništili kameru sa updates
Prve tri su sa S23U druge tri S25U 10x kamere
Ako imate predlog sta da slikam recite da uporedimo, nisam ja neki stručnjak za fotografiju
Slažem se. Ja za 10x senzor koristim isljučivo Gcam. Fotke sa stock kamerom na 10x su sive i sramota bi me bilo da ih negde koristim ili nekome pošaljem.

Da, ali ja ne želim da otvara cim se poveze. Nego kad prebacim audio source u kolima (ili kako se vec zove) na bluetooth. Jer meni se telefon poveze na bt čim udjem u kola, ali nekad slušam radio ili muziku sa usb-a. Kad prebacim na bt, onda telefon pali neku od aplikacija, a ja ne znam kako da podesim koju da pokreće.

To ne može. :)
Jedino da da ugašenim BT ulaziš u kola pa da ga pališ onda kada ti treba BT source za muziku. To što ti želiš bi morala imati kola kao podešavanje, ne telefon. 😄

Pa sad se ponaša tako da upali neku random aplikaciju kad se prebaci na bt: music, YouTube, aimp, ne mogu da ukapiram pravilo. Mislio sam da moze negde u telefonu da se podesi default app. Nema veze, moraću rucno

Ne znam da li app tipa Tasker/MacroDroid npr moze da odradi ovo, tj da prepozna stanje bt konekcije u autu pa u zavisnosti od toga da pokreće zadatu app.

Kad se biraju slike i Gallery zašto samo kad je 1 izabrana nudi print ikonicu, a čim selektuješ 2 ili više nema print samo može share i onda HP, ali ne nudi opciju obostrane štampe kao kad štampam iz Adobe reader plug in.

Prilozi

• Screenshot_20250928_142938_Gallery.jpg
    Screenshot_20250928_142938_Gallery.jpg
    262 KB · Pregleda: 31
  • Screenshot_20250928_142958_Gallery.jpg
    Screenshot_20250928_142958_Gallery.jpg
    69.7 KB · Pregleda: 25
  • Screenshot_20250928_143039_IntentResolver.jpg
    Screenshot_20250928_143039_IntentResolver.jpg
    79.2 KB · Pregleda: 28
Da li je bilo kod od vas koji kukate na kameru,mozda kojim slucajem probao Gcam,za koji sam okacio link? Msm cisto da znam,da ne kacim bzvz sledeci put....posto konstantno slusam kuknjavu na kameru,i posle tajac kad ostavim link do eventualnog resenja problema....

Nekad davno sam koristio Gcam
Verovatno I sad ima nekih bagova?

Nazad
Vrh Dno