Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Može li da se podesi stari font nekako?

Imas na galaxy store fontove, ali ne znam kako se zove taj stari.

Steta sto ovde nema ona !RemindMe funkcija kao na reditu, pa da me podseti kroz 3 meseca da se vratim, da vidim dal da radim upgrade na OneUI 6 ili jok.

Ja ne vidim nikakav problem posle update-a, sve radi kako treba. Osim novog fonta i ovog boldovanog sata na lock screen-u, za sada ništa ne upada u oko kao vaaauuuu, vidi ovo novo je. Ikonice iste kao što su i bile. Ebank i GPay takođe bez greške.
Nisam radio factory već samo mali wipe cache.
Mali S23.

Ovo su osnovni fontovi na oneui 5.1, osim samsung sans, te sam ja dodao.
Znam ja to. Nisam ni ja jos dobio update, ali za podrazumevani font ne pise ime nego samo default. Mada ja kotistim SamsungOne, i videcu kako ce mi leci taj novi, ali verovatno cu se vratiti na ovaj.

Za ovih 24 sata nikakav problem nisam primetio

Ja sam obustavio update do daljnjeg za svaki slučaj. Kad se malo primiri situacija onda ćemo ubaciti. Ovako radi bez greške a ne želim maltretiranja i probleme kao što su neki naveli.

Telefon leti, nema nikakvih problema. Jedino što meni smeta su ikonice kao da imam 70 godina i da ne vidim ništa.

Ja sam obustavio update do daljnjeg za svaki slučaj. Kad se malo primiri situacija onda ćemo ubaciti. Ovako radi bez greške a ne želim maltretiranja i probleme kao što su neki naveli.
A bio si toliko nalozen da ga instaliras. :D Kreces polako sa kupovinom iPhone 15. :D A realno trebas da imas oba telefona u isto vreme i nema promene tabora svakih par meseci. :D

Evo ga stigao na tajland. Dobio vece ikonice, ne primećujem nista drugo. Zasad mi zeznuo Ebank, sreca proradio posle reinstall
Tacno sam znao da ce ovo da se desi :D

Mesecima sam bio na THL-u, juce isprobam sve ove evropske i ostanem na TOP-u, rekoh ajde, sigurno ce A1 da pusti za Evropu nego Azija.
I eto jutros Tajland pustio a A1 i dalje nista :D
Vratio sam i upravo azuriram.

Elem, nevezano za azuriranje, slucajno kliknuh na google meet pa skontah da imam problem sa tim.
Apsolutno nikad nisam "dostupan". Nego mi posle nekog vremena iskacu notifikacije za propusten poziv.
Pokusavao sam da koristim meet za video pozive jer je kvalitetniji video i od Telegrama i od Vibera, ali bas nikad niko ne moze da me dobije, a i ja vala imam problema da dobijem drugog

Nije u sleepu, deep sleepu, nista slicno.

I dalje je sve OK sa telefonom (osim par sitnica), a već sam se navikao i na ove ogromne ikonice, biće problem ako ih opet vrate na staro :)

Od promena koje su zanimljive i koje sam primetio jeste mogućnost snimanja HDR10 + videa u kombinaciji sa high bitrate-om, isto tako i hevc može da se kombinuje sa time.
Koliko me sećanje služi, to nije bilo moguće ranije, ili jedno ili drugo al' ispravite me ako grešim.

Druga stvar dosta lakše i lepše editovanje fotografija, fino rešenje da object eraser i remaster ubace u info meni.

Ostalo vala isto, možda sam čak primetio i seckanje prilikom navigacije, dok se ne slegne sve valjda.
Ako ostane tako ubagovano, da se nose.
Ali će srediti i to sa novembarskim, već su na Membersu napisali da su izbacili relativno nedovršenu stabilnu verziju i da spremaju update za novembar.

Isto tako, notifikacije za rutine, airq aplikaciju, tj. Bilo koje aplikacije za koje nisam mogao da sklonim notifikacije, sad mogu, vrh stvar.

I galaxy app booster je rekordno završio posao, mislim da nije ni 3 minuta trajalo, do sad je sigurno bilo desetak minuta.

A bio si toliko nalozen da ga instaliras. :D Kreces polako sa kupovinom iPhone 15. :D A realno trebas da imas oba telefona u isto vreme i nema promene tabora svakih par meseci. :D
Po beti koju su prikazivati bilo je dosta poboljšanja pa sam zato i čekao da se pojavi ali na kraju ispadne koji problem i kad se reši lagano ću ga uraditi. Što se tiče iphone ne vidim da ću ga uzimati u skorije vreme.

Niko ne pominje nove animacije, o kojima samsung vristi duze vreme, ocigledno da ni one nisu primetne.

^ u tome se slažem sa tobom 100%. Taj deo fluidnosti u animacijama će teško dostići Apple.

Kako da bekapujem rutine?
ja sam ceo backup odradio preko smartswitch aplikacije, izmedju ostalog obuhvatio je i rutine. backupujes sve sa telefona na komp preko te apliakacije i onda restore nakon sto odradis update na android 14 i factory reset. vrati sve kako je bilo na pocetku (sve slike, fajlove ,foldere, izgled pocetnog ekrana, wifi sifre, rutine...)

Tako je u pravi su.
Najbolje je onda izbaciti "istu" verziju softvera i pokvariti brdo stvari, ako je sudeci po ljudima i njihovim komentarima.

Vala baš, do sada ispada da su upropastili kameru i izgled. Sada se čeka da neko ispljuje bateriju, pa da bacamo telefon :)
:):)

JA sam brisao sve pa radio preko odina, animacije i dalje uzasne :D nmvz
A inace kakvo olaksanje, prikacio sam usb c fles, odradio bekap(130gb bas brzo), odradio odinom i vratio posle, ama bas sve kao sto je bilo-cak i rutine i sve aplikacije(i one koje nisu sa play stora)...odlicno olaksanje, sa ovim mogu na svaki apdejt da radim reset 😂😂😂

Ja sam preko Odona radio update ali bez brisanja podataka. Sve OK.
Nvidim ja tu nekih većih promena. Ubačen ćirilični interfejs, pr kozmetičkim promena, neke promene u Galeriji...
Slikanje pbjekata u pokretu i dalje katastrofa! Uspe poneka slika pri baš dobrom svetlu ali to je više izuzetak nego pravilo.

Novi good lock modul, Edge lighting +

Pored novih animacija za popup notifikacije, nudi i opciju da se ugasi otvaranje aplikacije u malom popup prozoru ako se notifikacija svajpuje na dole (Advanced -> Prevents swipe down)

Čini mi se da je ovde neko tražio tu opciju...

1000015412.jpg

Nazad
Vrh Dno