Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ne znam meni S23 i S23+ izgledaju previše obično i jeftino naspram S23U
Znam mane zakrivljenih ekrana ali teško bi se navikao na ravan ekran posle već par godina za zakrivljenim, S9+, Oneplus 8 sad S23U
Nekako su preširoki ti S sa ravnim ekranom
Xiaomi ima drukčiji ratio pa bolje leži u ruci i ravan

@Sen5ei jel mozes da uporedis s23 ultra i s23+ kakvi su zvucnici na istim podesavanjima, koji je glasniji i kvalitetniji zvuk?

Koristio sam i S23 i S23+ i evo sada Iltru. Da S23+ nema onaj problem sa autofokusom prilikom slikanja dokumenata mislim da ne bih prodao nikad taj uređaj. Odličan je za držanje u ruci, trajanje baterije odlično, fotografije i video snimci odlički pri dobrom svetlu... Imao sam verziju 12/512, postavio hidrogel foliju ...ma perfektno! Ko ne slika dokumente i ne mari za 10x zoom kameru - nema boljeg!

Ups - slikam dokumente ... i sa lošijim kamerama lošijih telefona ispadali su OK ? Da li ovaj telefon ima neki problem sa slikanjem dokumenata ? Mada mogu da korisim i onaj skener PDF programčić možda je i bolje , ali svejedno , slikam često dokumente , takav mi je posao ... S23+ ... ne trebaju mi mali dokumenti , A 4 su svi - vide li se ?
I još jedno pitanje- s23+ - ima li 5G ?

Poslednja izmena:
Kako da povezem moj S23 ultra sa PC,ok znam kako da povezem :) ali koji program da koristim,posto hocu da prebacim slike i uzas mi da idem da kopam po folderima.
Jel ima neki program bas za Samsung da lepo udjem u galeriju vidim slike i selektujem sta hocu da prebacim?

@Peppa prase @Proday je u pravu. Uslikaj nekoliko dokumenata u poslivnici. Poodavno sam koristio S23+, možda je problem nalo ublažen. Kad sam ga koristio bio je baš iritantan. Dešavalo se pinekad da slika bude OK ali su izobličenja teksta bila prisutna ba 90% dokumenata.

Zna li neko da li i kako se može napraviti stabilna BT Android Auto veza S23+ sa Škoda Auto?
Preko USB kabla veza se odmah uspostavlja i stabilna je.
Preko BT se uspostavi i posle nekoliko sekundi se prekine.

Dva naizgled glupa pitanja.
Da li se negde u samom telefonu ukljucuje brzo punjenje ,jer stavih punjac na 12 posto 2.02h do 100,sto je malo mnogo.
Drugo na kojoj rezoluciji drzite ekran ,da li je to ova najvisa 3000x ....

Iz
Da li se negde u samom telefonu ukljucuje brzo punjenje ,jer stavih punjac na 12 posto 2.02h do 100,sto je malo mnogo.
Podešavanja pa u ptretragu kucaj Brzo punjenje. Klikni na rezultat pretrage pa štikliraj Brzo punjenje.
Drugo pitanje - Rezolucija ekrana FullHD+. Nema potrebe za većom

moguce da ti je brzo punjenje iskljuceno, udji u podesavanja > kontrola baterije i uredjaja > baterija > vise podesavanja baterije, tu se ukljucuje/iskljucuje brzo punjenje
ja drzim ekran na fhd+

moguce da ti je brzo punjenje iskljuceno, udji u podesavanja > kontrola baterije i uredjaja > baterija > vise podesavanja baterije, tu se ukljucuje/iskljucuje brzo punjenje
ja drzim ekran na fhd+
Tako i uradih ali nista,dal nije do punjaca koristim od honor Magic 5 pro,mada ne verujem
.

Prilozi

• received_870642204256996.jpeg
    received_870642204256996.jpeg
    62.2 KB · Pregleda: 22
Kako da povezem moj S23 ultra sa PC,ok znam kako da povezem :) ali koji program da koristim,posto hocu da prebacim slike i uzas mi da idem da kopam po folderima.
Jel ima neki program bas za Samsung da lepo udjem u galeriju vidim slike i selektujem sta hocu da prebacim?
Zašto bi to radio? Imaš folder sync pro aplikaciju i preko mreže prebacuj šta želiš automatski. Ili ako baš želiš ručno onda bilo koji explorer isto preko mreže uvališ se u sofu i prebaciš. Ja ne kapiram ljude koji u 2023 sede za računarom i prebacuju na taj način.

Tako i uradih ali nista,dal nije do punjaca koristim od honor Magic 5 pro,mada ne verujem
.
Moraš samsungov original ako hoćeš super brzo punjenje. Kao i svi ostali koji imaju brzo punjenje zahtevaju svoj kabl i punjač.

Ja koristim neki Baseusov punjač od 66W i originalan kabal. Sat 10-sat 15 mu treba. Ne znam može li brže od toga

Zašto bi to radio? Imaš folder sync pro aplikaciju i preko mreže prebacuj šta želiš automatski. Ili ako baš želiš ručno onda bilo koji explorer isto preko mreže uvališ se u sofu i prebaciš. Ja ne kapiram ljude koji u 2023 sede za računarom i prebacuju na taj način.
Ubijes me ako znam to da uradim :) ako moze pomoc moze i na pp.Htedoh preko phone link da to uradim ali mi ne da na racunaru (pise disable by administrator)

Snasao sam se,instalirao sam samsung gallery na pc.Onda ukljucio sync sa one drive i sad sve sto mi upload na drive to mi prebaci i u galeriju na racunaru.

Ako ima nesto bolje kazite :)

Poslednja izmena:
Ups - slikam dokumente ... i sa lošijim kamerama lošijih telefona ispadali su OK ? Da li ovaj telefon ima neki problem sa slikanjem dokumenata ? Mada mogu da korisim i onaj skener PDF programčić možda je i bolje , ali svejedno , slikam često dokumente , takav mi je posao ... S23+ ... ne trebaju mi mali dokumenti , A 4 su svi - vide li se ?
Prase, slikaj sa x2 opcijom dokumenta ako ima toga na s23+ i rešeni svi problemi

@Sen5ei jel mozes da uporedis s23 ultra i s23+ kakvi su zvucnici na istim podesavanjima, koji je glasniji i kvalitetniji zvuk?
Zanemarljivo mala razlika u reprodukciji zvuka. Imaju identične zvučnike, ali kako je Ultra malo veća i ima veću "rezonantnu kutiju", zvuk deluje maaalo punije. Ali opet ponavljam, zanemarljivo je. Čak i neprimetno kada je volume na manje od 50%.

Ubijes me ako znam to da uradim :) ako moze pomoc moze i na pp.Htedoh preko phone link da to uradim ali mi ne da na racunaru (pise disable by administrator)

Snasao sam se,instalirao sam samsung gallery na pc.Onda ukljucio sync sa one drive i sad sve sto mi upload na drive to mi prebaci i u galeriju na racunaru.

Ako ima nesto bolje kazite :)
DEX nativna aplikacija,po meni najbolja
Kad nisi do sad strpi se do serije 24,izlazi početkom 2024 a to je tu iga ugla još sad kad se vrati sat unazad nikad bliže
U najavi je ravan ekran,ali to je inside info kao

Zanimljiv test, definitivno nisam ovo ocekivao od iphone-a

Moraš samsungov original ako hoćeš super brzo punjenje. Kao i svi ostali koji imaju brzo punjenje zahtevaju svoj kabl i punjač.
Ne mora original punjac, ali mora da bude usb-c. Bitno je da ne bude neki teski kinez.

Nije bitno da bude usb C već da i kabal i punjač podržavaju PD 3.0 ili 4.0,ne znam koji je aktuelan sada za Samsung, pisano milion puta, punjači od huaweia, xiaomija i ostalih neće isporučiti najbrže punjenje kao ni obrnuto, zato što su proizvođači različito rešili opcije brzog punjenja na svojim telefonima. Ako neko traži punjač koji će sigurno puniti Samsung kako treba, a da nije Samsung, mora da podržava PD standard koji koristi Samsung, kao i taj kabal koji dolazi uz njega. Uglavnom, na aliju su to ugreen, baseus i slični...mada je moja preporuka kupiti, original Samsung od 25w i puniti uz originalni kabal koji je došao sa telefonom.

Upravo ga punim na starom punjacu i kablu za Poco F3 (podrzava PD 3.0), pise da mu treba 1h da ga napuni od 30% do 100%. Sa originalnim kablom na laptopu sam ga punio preko 2h od 20% do 100%.

^ na laptop ga puniš na 5w

Znam😁 Telefon je mlak trenutno, odlican punjac za male pare.
Osim zamerke na rad kamere i zagrevanje tokom iste, primetio sam da i malo slabije hvata signal u odnosu na npr. HM5P koji sam imao pre njega, mada u ovom delu BG-a je ocajan MTS signal.

Skinuo sam,ali mi ne nudi da je izaberem kada udjem u podesavanja.
Moraš da kopiraš u folder notifications da bi ti se pojavilo u listi za izbor.
Za zvuk zvona može i iz samsung music aplikacije, gde za svaki .mp3 ima "set as" opcija.

Na konto onog duplog back buga kada se koristi swipe gestures, imam tačno ovo što je opisano ovde. Da li je moguće da niko nije imao ovo?

Mnogo me nervira, a da se vraćam na dugmiće mi se ne radi nekako. Navikao sam na ovo mnogo.

Jedino što mi ostaje da vidim da li na Andorid 14 neće toga biti( a biće 100%), pa da uradim factory reset bez kopiranja stvari sa starog telefona preko smart switch. Da recimo nije on napravio neki problem.

Vrh Dno