Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Da vidi se razlika u toj "neprirodnosti boja" u ovom tvom prvom primeru prva slika je sa ukljucenim druga sa iskljucenim a i na drugom primeru trava ispod tobogana je na drugoj slici prirodnija. Definitivno slike prirodnije ispadaju kada je scene optimizer na OFF i auto lens OFF (moje misljenje)
Zapravo je kontra, prva je bez a druga sa :D tjst ova gde je zgrada izrazenija je sa ukljucenim. Na drugom paru slika ja iskreno i ne vidim neku razliku ali je isto, prva bez druga sa 🤷‍♂️

Čeka se oko 3-4 nedelje. Kakav Ali, ovo stiže iz Nemačke, možeš da dobiješ i kod da pratiš pošiljku i sve vidiš. Ima na stanju ali se sve toliko čeka jer ide regularnom poštom

Mene su ispalili tako za isporuku. Poručio, platio, pisalo da ima i zove me čovek i kaže, nema više. Ja pitam, ali kako je onda na sajtu. Odgovor je bio krajnje kratak, možemo da vam refundiramo. Hvala, refundirajte, prijatno i od tada mobilefun sajt. Znalo je i tu da ne stigne ali nekako su mi pouzdaniji.

Pozdrav drustvo, evo ima 3 nedelje kako koristim s23 ultra, telefonom sam prezadovoljan 😊. Ovo su slike od juce i danas za bateriju, inace ovo zadnje punjenje sam stavio sve aplikacije u sleep mod (sve do sad nisam to radio) i primetio sam da je zauzece ram-a nize kada se ubace aplikacije u sleep mod, ne prelazi 6gb, (ranije je islo do 7.5gb) baterija bolje drzi kada su app u sleep modu, samo sto se tada aplikacije ne otvaraju bas u sekundi zato sto su delimicno budne 😜, ali sva obavestenja stizu normalno. Deep sleep nista, adaptive battery ON, light mode koristim, ekran 60hz xD, rezolucija FHD+ xD, signal uglavnom odlican, osvetljenje na nekih 10-15% kada sam u kuci, napolju naravno jace, wi-fi po ceo dan, igrice ne igram. Volim da slusam muziku na zvucnicima koji su perfekcija, u odnosu na ostale modele, bar sto se samsunga tice. I ono sto mi je zapalo za oko, baterija na ovom modelu dugo drzi na 100% dok ne padne na 99% moze jedno 20-25 minuta sot da bude, slicno kao nekada huawei mate 10 kojeg sam imao.

Prilozi

• Screenshot_20231009_152648_Device care.jpg
    Screenshot_20231009_152648_Device care.jpg
    56.7 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_20231010_185754_Device care.jpg
    Screenshot_20231010_185754_Device care.jpg
    52 KB · Pregleda: 86
  • Screenshot_20231010_185809_Device care.jpg
    Screenshot_20231010_185809_Device care.jpg
    60.9 KB · Pregleda: 75
  • Screenshot_20231010_183331_Device care.jpg
    Screenshot_20231010_183331_Device care.jpg
    49.1 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20231010_204347_Device care.jpg
    Screenshot_20231010_204347_Device care.jpg
    40.3 KB · Pregleda: 63
  • Screenshot_20231010_204849_Device care.jpg
    Screenshot_20231010_204849_Device care.jpg
    43.3 KB · Pregleda: 80
Pozdrav drustvo, evo ima 3 nedelje kako koristim s23 ultra, telefonom sam prezadovoljan 😊. Ovo su slike od juce i danas za bateriju, inace ovo zadnje punjenje sam stavio sve aplikacije u sleep mod (sve do sad nisam to radio) i primetio sam da je zauzece ram-a nize kada se ubace aplikacije u sleep mod, ne prelazi 6gb, (ranije je islo do 7.5gb) baterija bolje drzi kada su app u sleep modu, samo sto se tada aplikacije ne otvaraju bas u sekundi zato sto su delimicno budne 😜, ali sva obavestenja stizu normalno. Deep sleep nista, adaptive battery ON, light mode koristim, ekran 60hz xD, rezolucija FHD+ xD, signal uglavnom odlican, osvetljenje na nekih 10-15% kada sam u kuci, napolju naravno jace, wi-fi po ceo dan, igrice ne igram. Volim da slusam muziku na zvucnicima koji su perfekcija, u odnosu na ostale modele, bar sto se samsunga tice. I ono sto mi je zapalo za oko, baterija na ovom modelu dugo drzi na 100% dok ne padne na 99% moze jedno 20-25 minuta sot da bude, slicno kao nekada huawei mate 10 kojeg sam imao.

Izvini druze ali prosto moram da ti postavim pitanje da li je tebi S23 U zaista potreban? Sta je svrha da kupis premium uredjaj i "sve ugasis" i koristis ga bukvalno kao neki telefon od 100e? Telefon ima 12GB rama ti si mu stavio sve aplikacije u sleep mod, stavi si 60hz i FHD rezoluciju, osvetljenje si spustio skroz, sta je smisao svega toga? Zasto ne uzmes Samsung A14?

Izvini druze ali prosto moram da ti postavim pitanje da li je tebi S23 U zaista potreban? Sta je svrha da kupis premium uredjaj i "sve ugasis" i koristis ga bukvalno kao neki telefon od 100e? Telefon ima 12GB rama ti si mu stavio sve aplikacije u sleep mod, stavi si 60hz i FHD rezoluciju, osvetljenje si spustio skroz, sta je smisao svega toga? Zasto ne uzmes Samsung A14?
Aplikacije u sleep, ajde, moze da prodje, realno retko ko koristi vise od 10 aplikacija aktivno svaki dan. Light mode, prihvatljivo skroz. Ali FHD i 60hz... ja bih ti konfiskovao telefon zbog ovoga :D
Druze, imas telefon sa najboljim ekranom na svetu, koristi ga kako dolikuje.

Da si samo stavio dark mod umesto ovu belu boju, vise bi ustedeo na bateriju nego sto si sve to pogasio/iskljucio :D

Svako koristi fon kako oce, al na 60hz me stv bole oci(nije bilo slucaj na ajfonu ranije jer na jabuci su ti 60hz fluidniji nekako) al ovde jeste, i sve mogu da prezivim i fhd i da mi ne dolaze obavestenja, ali da na ovakav ekran i sa ovim cipom stavim na 60hz to nikako :D

A takodje mislim da 7-8h sot-a sa upaljenim 120hz i bez nekog power save moda je sasvim dovoljno za 1 dan...msm i 7h gledanja u fon je preterano...a svako uvece moze da stavi na 30min fon da se dopuni i teraj dalje bez da se muci i da koristi fon od 1000e kao da je tamo neki A14 :D ili saomi note 9

U potpunosti se slažem. Opusti se prijatelju! Ja sam danas izvukao čita ih 8 sati SOT-a a popaljeno mi sve živo! Light mod koristim, darko mod i to je to! Čuj 60Hz! Ovo je jedan od najbržih i najboljih telefona današnjice, ne guši ga! Tvoj telefon, tvoja stvar kako ćeš ga koristiti naravno. Samo ti kažemo da uživaš u njemu! Nije on tebe kupio nego ti njega!

Bravo, bravooo, ajd sad izvadi i karticu, ona mnogo troši i stavi ga u airplane mod da uštediš još koji %, e da, obavezno da ide dark tema i kad sve to završiš, stavi ga u neku fioku jer tebi s23u realno ni treba 😂

Pozdrav drustvo, evo ima 3 nedelje kako koristim s23 ultra, telefonom sam prezadovoljan 😊. Ovo su slike od juce i danas za bateriju, inace ovo zadnje punjenje sam stavio sve aplikacije u sleep mod (sve do sad nisam to radio) i primetio sam da je zauzece ram-a nize kada se ubace aplikacije u sleep mod, ne prelazi 6gb, (ranije je islo do 7.5gb) baterija bolje drzi kada su app u sleep modu, samo sto se tada aplikacije ne otvaraju bas u sekundi zato sto su delimicno budne 😜, ali sva obavestenja stizu normalno. Deep sleep nista, adaptive battery ON, light mode koristim, ekran 60hz xD, rezolucija FHD+ xD, signal uglavnom odlican, osvetljenje na nekih 10-15% kada sam u kuci, napolju naravno jace, wi-fi po ceo dan, igrice ne igram. Volim da slusam muziku na zvucnicima koji su perfekcija, u odnosu na ostale modele, bar sto se samsunga tice. I ono sto mi je zapalo za oko, baterija na ovom modelu dugo drzi na 100% dok ne padne na 99% moze jedno 20-25 minuta sot da bude, slicno kao nekada huawei mate 10 kojeg sam imao
Druže , stavi ekran na HD rezoluciju i obavezno uključi "uštedu energije" zatim isključi lokaciju , sinhronizaciju i prebaci na 2G mrežu .
Biće još bolji rezultat 👍👍👍

Kupio sam na Kp uređaj star 2 meseca. Cena bila dobra (menjao sam za Honor Magic5 Pro) pa nisam obraćao pažnju na boju. Iskreno, nisam znao koje boje postoje za ovaj uređaj. Na slici je više vukla na neku bronzanu boju. Naravno imam masku ali me malo nervira i pored toga. Sad šta je, tu je.
Kad smo kod maske molim za predlog neke kvalitetne .aske ispod koje se vide samo kamere. Guess masku imam, dobio sam je uz telefon, ali ona ne pokriva prostor između kamera. Inače je vrlo kvalitetna maska
Sta bi stavio kao plus , a sta kao minus izmedju ova dva uredjaja? Razmisljam se izmedju njih.

Samsung ima bolji softver, bolju bateriju, bolje video-snimanje u svim uslovima. Honor ima prijatniji ekran za oči. Kvalitet prikaza je podjednako dobar na oba uređaja. Što se fotografisanja tiče pri dobrom svetlu oba su odlična s tom razlikom što Honor ima prirodnije boje od Samsunga. Po slabom svetlu Honor je tata! Takođe, Honor je bolji za fotografisanje dece ili ljudi u pokretu.
Samsung pravi bolje portrete.
U većini slučajeva bićeš zadovoljan kamerama i jednog i drugog telefona.
Naravno olovčica je dobra stvar kome treba. Meni ponekad zatreba.
Honor ima poneku 'bubicu' u softveru. Recimo kad šaljem SMS poruke sa uključenim Volte primalac poruke dobije istu tek posle jednog minuta. Kad je Volte ugašen sve je OK.
Kad se interfejs podesi na Srpski na Google Feed-u skoro da ne stižu nikakve vesti. Kad prebacim interfejs na bilo koji drugi jezik sve bude OK.
Razlozi zbog kojih sam prešao na Samsung su video snimanje, olovka i softver. Ako ti je fotografija na prvom mestu kupi Honor.
Razlika u trajanju baterije je možda 10 pošto u korist Samsunga.
Vidljivost na direktnom suncu je podjednako dobra na oba modela.
Samsung ima bolji softver, bolju bateriju, bolje video-snimanje u svim uslovima. Honor ima prijatniji ekran za oči. Kvalitet prikaza je podjednako dobar na oba uređaja. Što se fotografisanja tiče pri dobrom svetlu oba su odlična s tom razlikom što Honor ima prirodnije boje od Samsunga. Po slabom svetlu Honor je tata! Takođe, Honor je bolji za fotografisanje dece ili ljudi u pokretu.
Samsung pravi bolje portrete.
U većini slučajeva bićeš zadovoljan kamerama i jednog i drugog telefona.
Naravno olovčica je dobra stvar kome treba. Meni ponekad zatreba.
Honor ima poneku 'bubicu' u softveru. Recimo kad šaljem SMS poruke sa uključenim Volte primalac poruke dobije istu tek posle jednog minuta. Kad je Volte ugašen sve je OK.
Kad se interfejs podesi na Srpski na Google Feed-u skoro da ne stižu nikakve vesti. Kad prebacim interfejs na bilo koji drugi jezik sve bude OK.
Razlozi zbog kojih sam prešao na Samsung su video snimanje, olovka i softver. Ako ti je fotografija na prvom mestu kupi Honor.
Razlika u trajanju baterije je možda 10 pošto u korist Samsunga.
Vidljivost na direktnom suncu je podjednako dobra na oba modela.
Zaboravih, kod Honora adaptivno osvežavanje ekrana ne radi kako treba. Telefon se ponaša kao da je na 60Hz postavljeno osvežavanje ekrana. Mora se postaviti osvežavanje ekrana na 120Hz da bi sve bilo fluidno.

Poslednja izmena:
😄 pa kako su onda pouzdaniji? Ja sam poručio sigurno 5 pošiljaka, maske i neke druge stvari, i sve je stiglo bez problema
Pa carina stopira, a kada carina stopira, a ti se žališ i tražiš da ponovo pošalju, stiže za 7 dana :).

Upravo stigla sigurnosna zakrpa za oktobar oko 382mb

Što ste napali čoveka, možda hoće da vidi koliko max može baterija da izvuče. Ja sam rekao da bih voleo nekad da vidim sprintere na 100 metara da im legalno dozvole da se dopinguju, recimo neke Olimpijske igre na legalnom dopingu, čisto da vidimo kolko ljudsko telo može na max da istera...

Evo ja sam juce do gasenja imao 6h47m. Sve sto moze da bude upaljeno je upaljeno i ceo dan je zakacen sat, ni na cemu ne stedim i zavrcem performanse.

@Spanjeli @zoreli_ @War10ck_97 @psychofedex @The Witcher ®
Nisam mislio nista lose, niti se hvalim sa ovim postom, ja sam cisto hteo da vidim koliko moze sa nekim umerenijim koriscenjem, naravno da se podrazumeva da se koristi 120hz i ostalo 👍, nego eto ja sam ga malo vise "postedeo" ovo neko vreme koje sam testirao neke opcije. Izvinite jos jednom na ovakvom postu, ispao sam glup i smesan...

Nisi ispao ni glup ni smešan, svako koristi telefon kako želi. Možeš da kupiš Ferarija i da ga voziš samo do pijace jer si tako u mogućnosti ;) Meni lično svi vi što kačite screenshotove sot-a niste jasni (a ima vas dosta) upravo zbog ovoga. Svako ima različite navike i potrebe i to nema nekog velikog smisla porediti. Mada je ovaj forum odavno izgubio smisao gde ljudi mogu da pričaju o svemu i dele iskustva bez opomena o off topicu, ovakvog "vređanja" i sličnih gluposti

@Spanjeli @zoreli_ @War10ck_97 @psychofedex @The Witcher ®
Nisam mislio nista lose, niti se hvalim sa ovim postom, ja sam cisto hteo da vidim koliko moze sa nekim umerenijim koriscenjem, naravno da se podrazumeva da se koristi 120hz i ostalo 👍, nego eto ja sam ga malo vise "postedeo" ovo neko vreme koje sam testirao neke opcije. Izvinite jos jednom na ovakvom postu, ispao sam glup i smesan...
ne verujem da je neko hteo da ispadne tako, samo ti kazemo da uzivas u telefonu :D odlican je u svakom smislu....svako si prilagodi kako njemu odgovara, ne mogu ni ja ni bilo ko da ti kaze kako ces da koristis svoj fon, ako tebi to odgovara odlicno...ja samo uzmem ovaj dark mod i light performance profil ukljucim i to je to, a ove aplikacije pustim da ih on sam doda vremenom...

Da odgovorim samom sebi za bug koji sam imao da mi radi dupli back u Telegramu i Viberu. Sve podatke sam prebacivao preko Smart Switcha. Nakon reinstalacije Telegrama, Vibera i još par aplikacija, sve radi kako treba. Izgleda da Smart Switch napravi neku pometnju.

Ja od kako sam zamenio CSC kod (zadnjih 2 meseca otprilike) na SEK, ne dobijam nikakav OTA update, tipa te nadogradnje od 300nak MB. Nebitne su mi te sitne ispravke, ali hocu da sve stize kako izlazi. Da li nesto treba uraditi nakon promene CSC koda da bih dobijao ponovo OTA ?

Ja od kako sam zamenio CSC kod (zadnjih 2 meseca otprilike) na SEK, ne dobijam nikakav OTA update, tipa te nadogradnje od 300nak MB. Nebitne su mi te sitne ispravke, ali hocu da sve stize kako izlazi. Da li nesto treba uraditi nakon promene CSC koda da bih dobijao ponovo OTA ?
Nisu iste firmw veezije za eux i za tipa sek ins...pisao sam negde, razlicito je mozda modem il tako nesto, i neces dobiti sve dok il ne vratis na stari csc ili ne flesujes ceo firmw preko odin od trenutni csc ako zelis za njega da dobijas ota

Nisu iste firmw veezije za eux i za tipa sek ins...pisao sam negde, razlicito je mozda modem il tako nesto, i neces dobiti sve dok il ne vratis na stari csc ili ne flesujes ceo firmw preko odin od trenutni csc ako zelis za njega da dobijas ota
Meni si odgovorio, bas sam krenuo da kuckam :D
Kao sto warlock rece, vrati na prethodni, azuziraj i onda si slobodan da menjas ponovo. Trenutno sam na THLu, isto jutros dobio oktobarski kao i ostali.

Hipotetički, ako bi napunili 0-100% klasičnim punjenjem i 0-100% brzim punjenjem i koristili u oba slučaja telefon na identičan način dok se ne isprazni da li bi se ispraznio nakon isto vremena u oba slučaja, brže u prvom ili brže u drugom slučaju?

Takođe da li konstantno brže punjenje dugoročno gledano brže prazni bateriju?

I poslednje, da li baterija brže strada od brzog punjenja ili od toga što se puni do 100% i prazni ispod 15% umesto da ide 15-85% ?

Pitam ovo jer sam do sada uvek menjao telefon na 2 godine i nikad nisam imao potrebe da čuvam bateriju, ovo je sada prvi telefon koji planiram da koristim više godina.

Hipotetički, ako bi napunili 0-100% klasičnim punjenjem i 0-100% brzim punjenjem i koristili u oba slučaja telefon na identičan način dok se ne isprazni da li bi se ispraznio nakon isto vremena u oba slučaja, brže u prvom ili brže u drugom slučaju?

Takođe da li konstantno brže punjenje dugoročno gledano brže prazni bateriju?

I poslednje, da li baterija brže strada od brzog punjenja ili od toga što se puni do 100% i prazni ispod 15% umesto da ide 15-85% ?

Pitam ovo jer sam do sada uvek menjao telefon na 2 godine i nikad nisam imao potrebe da čuvam bateriju, ovo je sada prvi telefon koji planiram da koristim više godina.
1..Brzina punjenja apsolutno nema veze sa brzinom praznjenja.
2. odgovor pod 1
3. podeljenja misljenja. Brzo punjenje kao brzo punjenje nije problem, problem je temperatura koja se generise. Ako drzis telefon na staklenom stolu, gde se toplota brze rasipa i telefon ostaje hladan, manje ces ostetiti bateriju. Ako telefon drzis na cebetu, pod jastukom, pa i da ga punjis sa 2w, ako se pregreva, brze ce se ostetiti.
Takodje, litijumska baterija najmanje gubi kapacitet kada izmedju 20-80%. Ako je praznis do kraja ili punis do kraja, ti elektroni ili elektroliti, ne znam ni ja sta su, se pomeraju od negativne do pozitivne katode. Ako ispraznis do kraja, oni ostaju zalepljeni i vise ne mogu da se "pune" odnosno pomeraju do pozitivne strane. isto vazi i ako napunis bateriju do kraja.

Nazad
Vrh Dno