Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Jel ima problema u smislu slabog signala, pa da se bude nedostupan? Čitao sam tako nešto, zato držim isključeno

Sa volte možeš samo da uštediš bateriju, jer nema cimanja oko prebacivanja na 2g/3g tokom razgovora. Uvek držim uključen volte. Pre oko mesec dana je bio problem u mts-u kada nikome nije radio volte, na sat, dva, a bili su simptomi koje si naveo.

Jedna od "mana" volte je da toliko brzo uspostavlja vezu da više nema vremena za prekid ako nekoga greškom okrenete :)

Jel' neko prelazio za iPhona na S23U i da se pokajao? Dvoumim se izmedju 14P Max (necu uzimati 15) i Ultre. Koristim Macbook, imam Airpods, skoro sam presao na Garmin sat mada nije iskljuceno da bih mozda u buducnosti hteo da se vratim na AW Ultra/Ultra 2, i povrh svega zena je korisnik iPhona. Ali opet me nekako vuce S23U, da se cisto malo vratim na android. :)

Obzirom da vec imas ceo ekosistem izgradjen oko apple proizvoda, ja ne bih menjao

Ja se malo lomim da pređem ali teška priča. Jedino ako mi izleti neka dobra ponuda da menjam 14PM za nov S23U. Pa na proleće da menjam S23U za 15 Pro ako bude stvarno bolji od 14 Pro. 😅

Jel' neko prelazio za iPhona na S23U i da se pokajao? Dvoumim se izmedju 14P Max (necu uzimati 15) i Ultre. Koristim Macbook, imam Airpods, skoro sam presao na Garmin sat mada nije iskljuceno da bih mozda u buducnosti hteo da se vratim na AW Ultra/Ultra 2, i povrh svega zena je korisnik iPhona. Ali opet me nekako vuce S23U, da se cisto malo vratim na android. :)
Ja sam prešao sa 14PM na S23U i posle nekih mesec dana se vratio na iphone. Nije razlog da je iphone bolji nego sam 6god bio na androidu pa mi je valjda dojadio. Što kažu kolege posto imaš sve od apple bolje ostani u tom sistemu.

Žena koristi iPhone 13, a ja sam sada uzeo ultru. Iskren da budem odluka je do čoveka u smislu da ko voli da telefon (sistem, podešavanja, senzori) prilagodi sebi preporučio bih ultru, dok neko ko želi sistem bez neke velike optimizacije preporučio bih iPhone. Po meni iPhone vs Ultra d... glava. E sad ima i onog momenta što kod nas iPhone smatraju božanstvom....

Ja sam od iph 11pm na 14 pro i sad eto posle 3god jabuke na s23u, skoro dva meseca...telefon odlican
Dosta kustomizacije u odnosu na jabuku, jedino moze 15 da me natera da ga zamenim opet za jabuku...al isto tako ako imas sve od jabuke(macbook air itd) ne bi prelazio na s23...
Ja imam macbook ali ga ne koristim jer je zastareo, al sam nekoliko puta probao razmenu medju ajfona i njega, i tolko lako i jednostavno brukaa....dok je sa windowsem to "malcice" komplikovnije

Probao sam i iphone i samsung na smenu u poslednjih par godina. Najbitnija je softverska razlika. Prosto ios ima neke svoje metode koje su nepromenjive i meni nelogicne skroz (notifikacije katastrofa, hot spot - ne moze itd.). Prosto licno ja nisam mogao da se naviknem na svakodnevne nelogicnosti u koriscenju. Hardverski mislim da su tu negde, pogotovo ultra i pro max ako se porede…

Sa volte možeš samo da uštediš bateriju, jer nema cimanja oko prebacivanja na 2g/3g tokom razgovora. Uvek držim uključen volte. Pre oko mesec dana je bio problem u mts-u kada nikome nije radio volte, na sat, dva, a bili su simptomi koje si naveo.

Jedna od "mana" volte je da toliko brzo uspostavlja vezu da više nema vremena za prekid ako nekoga greškom okrenete :)
Još jedno potpitanje?
Imam dve kartice, jedna mi služi za razgovore druga za internet jer je neograničen. Da uključim volte na obe, ili...?

H

Ja sam ukljucio da ogranici na 85% kad se napuni, i onda tako ponisti, a u skucaju da punis manje, onda nzm :D

Na oneui 6 je malo to zeznuto...pokazuje kolko % kolko je saknuo i sot za to, ali ne od poslesnjeg punjen...nzm msm da je lakse bilo kao do sada
Pogledajte prilog 403631
Na one ui 6,0 meri koliko % od 00.00 do 24.59 i koliki SOT bude za to vreme,
Ne resetuje se kao pre na 100% punjenja.
Tako da dodje 10% baterije 1h SOT-a na one ui 6.0 kod mene.
I dalje me odusevljava koliko je fluidan i brz.
jedna dobra opcija, možda drugi znaju, ja sam je skoro otkrio....
2x i 3x tapkanje po pozadini ekrana da uradi neke stvari, meni korisno 2x tapkanje da prebaci u pop-up window.

Upustvo kako aktivirati :

Poslednja izmena:
Mene je staklo na S23 zezalo pa zezalo... na S23 Ultra stavio sam Spigen foliju i radi perfektno. A overio sam juče beton prvi put sa stola, preživeo je tako da sam miran. 😆
Јел ти нека радња ставила или се ставља сам? И која радња?

Sam staviš za 5min. To je ona folija/film što se na mokro stavlja. Košta 20e, ali dobiješ 2 folije, i alat/tečnost u flašici.
Јел иде од ивице до ивице на заобљеном делу Ултре? Где си пазарио? Јел се хвата прашина на ивицама?

Na one ui 6,0 meri koliko % od 00.00 do 24.59 i koliki SOT bude za to vreme,
Ne resetuje se kao pre na 100% punjenja.
Tako da dodje 10% baterije 1h SOT-a na one ui 6.0 kod mene.
I dalje me odusevljava koliko je fluidan i brz.
jedna dobra opcija, možda drugi znaju, ja sam je skoro otkrio....
2x i 3x tapkanje po pozadini ekrana da uradi neke stvari, meni korisno 2x tapkanje da prebaci u pop-up window.

Upustvo kako aktivirati :

Ovo 2 3 tapkanje od pozadi je meni na jabuci bas bolje radiko, ovde mora da zamanem nekad...zbog toga sam vise za stiskanje onog power dugmeta, mada na beta msm da jos uvek nije moguce zbog goodlock modula

Јел иде од ивице до ивице на заобљеном делу Ултре? Где си пазарио? Јел се хвата прашина на ивицама?
Ne ide baš do ivice, ali... u kompletu sa Spigen maskom taman toliko da je pokriven ekran skroz sa strana a gore i dole sam stavio malo lošije pa imam 1mm gore razmak između maske i folije a dole isto skroz pokriveno. Ne hvata se prašina.

Edit: pazario sam preko, nisam u srb...

Poslednja izmena:
Ovo se pojavilo od zadnjeg update, prvo mi je uvek bilo copy
Kako ovo da promenim da opet bude copy prvo?

Prilozi

• Screenshot_20230906_205020_Gmail.jpg
    Screenshot_20230906_205020_Gmail.jpg
    73.9 KB · Pregleda: 114
1000005067.jpg
Alert when phone picked up mi je ukljucen, a nista se ne desava kada imam propusten poziv pa nakon nekog vremena uzmem telefon u ruke, ne zavibrira. Na S21 FE mi je to savrseno radilo, kao i na A72. Ne znam u cemu je fora.

Ovo se pojavilo od zadnjeg update, prvo mi je uvek bilo copy
Kako ovo da promenim da opet bude copy prvo?
BAs se to malopre pitam, kopiram nesto, obelezim i ono mi nudi neke glupe opcije a "copy" je iza one tri tacke koje prvo mora da stisnem pa da tad idem na copy...znc zatupavi se nekad na maks

Pogledajte prilog 403768
Alert when phone picked up mi je ukljucen, a nista se ne desava kada imam propusten poziv pa nakon nekog vremena uzmem telefon u ruke, ne zavibrira. Na S21 FE mi je to savrseno radilo, kao i na A72. Ne znam u cemu je fora.
Обрисах кеш, али ништа. Мислио сам да није до Do not disturb мода, пошто га често користим, али није.

Ubija me fingerprint scanner posle stavljanja WSD stakla i avgust update, dodajem već treći palac
*** neverovatno mi je da traži da stisnem jače na ekranu, je*o ih tačno ovakav fingerprint scanner, na kraju ću da ga ugasim i ostavim samo pin i face recognition...
Reddit prepun istih problema na S22U, S23U
Izgleda za ovakav scanner je problem suva koža

Lizneš malo palac pre prislanjanja na staklo kao da ćeš da brojiš šuške i rešen problem.

1000005075.jpg
Не знам одакле ми оволико SOT-а, укључио сам light mode у performance profile пре неки дан, можда је то... али нешто не верујем.

^ odlično.
Mada ko intenzivno koristi Tik-Tok,FB, Instagram, Snapchat ... Uopšte društvene mreže, nema šanse da uz 50-50 WIFI i 4G sastavi 7-8h SOT na S23U.

evo malo ličnog iskustva...
dva 23U u kući, oba 12/512, jednom baterija traje 1 dan a drugom cela 2 dana

oba imaju skoro ista sva podešavanja s tim što je ovaj prvi uglavnom na mobilnim podacima i ima aplikaciju koja ubija bateriju čak i dok je u pozadini i ukupno ima mnooogo više instaliranih app

dakle sve je do korisnika, telefon i baterija su odlični

Izgleda da ce uskoro jos neki apdejt, nocas mi stiglo obavestenje da ima apdejta, jutros proveravam ono nista...il su ga povukli trenutno il neam pojma sta rade..

Bas mi deluju neozbiljno sa ovim apdejtovima...kao da su juce osnovali ime i firmu i poceli da rade te stvari....znc neverovatno

Jel ima neko savet koji bezicni punjac da uzmem za S23 ultru i Samsung sat i po mogucstvu i slusalice :)
Nemam stvarno volje da punim sve pojedinacno izgubim 3h cekajuci svaki ponaosob da se napuni 😃

Bas mi deluju neozbiljno sa ovim apdejtovima...kao da su juce osnovali ime i firmu i poceli da rade te stvari....znc neverovatno
Imam utisak da jure da izbace One UI 6 sto pre. Kao da je to prioritet..

Nazad
Vrh Dno