Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pored domalog prsta,mali prst,nikako ne koristiti za otisak prsta,jer ako ne koristite štapiće za uši,bude jako nezahvalno i teško za korišćenje otiska prsta
Kao ni srednji prst jer usled čestog iskazivanja toplih pozdrava drugim učesnicima u saobraćaju vrlo često se može pojedinac naći u situaciji da mu je gorepomenuti prst obavijen zavojima i gipsom pa otežava očitavanje

Nikom ali sta ces kad imamo senzor iz doba jure

Ukoliko ste u prilici i i iz Beograda ste možete doći i lično da preuzmete sat svakog radnog dana u periodu od 09 do 17h na adresi Boška Petrovića 3a,Dedinje, samo je potrebno najaviti nam se pola sata ranije pre dolaska na broj telefona 069 8200 102 ili 069 8200 305. Takođe može i neko drugi umesto Vas da preuzme samo je bitno da ima slikanu Vašu ličnu kartu zbog broja lične karte.
Jutros preuzeo sat na adresi 👍

Da se prijavim 😄 zadnji samsung koji sam koristio bio je s8, nakon toga godinama sam bio huawei fan. Od danas korisnik s23 ultra. Prvi utisak je wow. Glatkoća i rada i displej su zaista fenomenalni.

Da li postoji mogucnost da se sakrije sadrzaj whatsapp pop up notifikacije kada je telefon otkljucan? (Bez da se u whatsapp-u aktivira fingerprint lock).

Malisan u akciji

3x zoom,portretni mod

Main kamera od 50mpix je dosta bolje optimizovanija nego ona na Ultra modelu.
Kapiram da je na Ultri novi senzor i da će pun potencijal da dostigne za godinu dana,ali ova od 50mpix na S23 je top

Poslednja izmena:
Malisan u akciji

3x zoom,portretni mod

Main kamera od 50mpix je dosta bolje optimizovanija nego ona na Ultra modelu.
Kapiram da je na Ultri novi senzor i da će pun potencijal da dostigne za godinu dana,ali ova od 50mpix na S23 je top

Супер слика, а јеси ли покушао да сликаш текст на папиру? Да ли има замућење и како изгледа? Било би лепо ако можеш да поделиш такву слику.
Искрено мене једино страх од тог проблема кочи од куповине малог Ѕ23 све остало ми је по мери.

^ Ima,neću da grešim dušu. Mada sam taj efekat imao i na Ultra modelu. Mnogi "stručnjaci" su se javljali pre dva meseca,pričali kako je to normalno,nabrajali raznorazne razloge,međutim,Samsung je sam priznao taj problem pre par dana,i rekao da će taj problem biti rešen i da neće biti problema.

Ponavljam opet,kompaktnost samog uređaja,lagano korišćenje nema cenu. Uradio sam zamenu,Ultra 12/512,uzeo 350e za neotpakovan S23 8/256...Ultra je bila 4 meseca korišćena.

Pravo osveženje je kada sam video kameru i primere sa 10x zoom. Ovaj uređaj nema periskop kameru,ali je "rame uz rame" sa Ultrom. Nema baš toliko detalja,kao Ultra ali za društvene mreže i više nego dobre. Prosto ostao u čudu. Slike dole u primeru.

Što se tiče baterije,jako zadovoljan. Max korišćen za društvene mreže,pozive i moj privatan posao. 80% 4g,20% wifi

Screenshot_20230610_165608_Device care.jpg

Screenshot_20230610_170720_Device care.jpg
Jedino gde nisam oduševljen je ta činjica da se više zagreva nego Ultra. Doduše,Ultra ima veći prostor,samim tim veće hlađenje,i Ultru sam imao kada nije bilo toplije vreme,ali bez obzira tu imam zamerku. Doduše,sve je bilo vani korišćenje uz max osvetljenost i 4g. Ako se i tokom leta bude tako grejao,ide na oglase. Ne zavisim od njega,paštete zbog njega ne jedem,tako da me baš briga.

Sve ostalo je u klasi sa Ultrom.

Par primera 10x zoom

Poslednja izmena od urednika:
Ja ću opet da ti kažem da je normalno da oštrina opada RAVNOMERNO od sredine ka ivicama fotografije kad je tako veliki otvor blende i veliki senzor a mala daljina, jer je u pitanju fizika i dok god nije u pitanju neko decentrirano sočivo (tipa jedna strana oštra, druga mutna), možeš ti da pričaš šta hoćeš o stručnjacima i "stručnjacima" ali na kraju jedino ti ispadaš smešan. Izjava da će Samsung to da popravi je tek hit, jer decentrirano sočivo ne može da se popravi softverski. Jedino što Samsung može da uradi jeste da ubaci da se koristi ultra široki objektiv za tekst kao što sada radi focus enhancement, samo da koristi neku foru da lepi oštre detalje sa uw kamere na fotku slikanu glavnom kamerom.

Pusti coveka, ne zna nista o fotografiji, skljoca samo sa telefonom i to je to. Normalan je njegov komentar skroz.

Poz drugari,
Isčitah celu temu :geek::geek: pa da se i ja prijavim u sektu.
Već 7 dana vlasnik jedne ultre 12/512, prezadovoljan naravno :)

Znam da nije to pametno reći ovde ali ovo mi je prvi Samsung u životu :eek::eek: (moram reći prvo pa muško iako je u lavanda boji)
Iz toga proizilazi i moje pitanje.
Naime, svi moji telefoni do sada su imali opciju da se sami uveče ugase i ujutru naravno upale i to sam koristio a kako je supruga oduvek imala samo Samsunge znam da oni tu opciju nemaju.

Sad... vidim da većina ne gasi telefon ali pitanje je da li ga gasiti, koje su prednosti i mane?
Izvinjavam se na dužem komentaru.

Kakvo gašenje i što bi to radio?...noć ti je stvorena da stoji na punjaču ;) Ako ti baš smeta, ostavi ga u drugoj sobi.

Neka te sliži, odličan (najbolji) izbor!

Poz drugari,
Isčitah celu temu :geek::geek: pa da se i ja prijavim u sektu.
Već 7 dana vlasnik jedne ultre 12/512, prezadovoljan naravno :)

Znam da nije to pametno reći ovde ali ovo mi je prvi Samsung u životu :eek::eek: (moram reći prvo pa muško iako je u lavanda boji)
Iz toga proizilazi i moje pitanje.
Naime, svi moji telefoni do sada su imali opciju da se sami uveče ugase i ujutru naravno upale i to sam koristio a kako je supruga oduvek imala samo Samsunge znam da oni tu opciju nemaju.

Sad... vidim da većina ne gasi telefon ali pitanje je da li ga gasiti, koje su prednosti i mane?
Izvinjavam se na dužem komentaru.
Ako te baš svrbi gašenje imaš ovu opciju pa ako telefon odluči da mu je potrebno, restartovace se sam.

Prilozi

• Screenshot_20230611_102705_Device care.jpg
    Screenshot_20230611_102705_Device care.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 109
Sta ce ovo da bude da jos nisu pustili update? :D

Moze livse nekako promeniti da kada se pali kamera, primarna NE bude ona od 12mp...
Generalno je skoro neupotrabljiva za slikanje u zatvorenom, previse zrnasta gde su senke i sl...

Moze livse nekako promeniti da kada se pali kamera, primarna NE bude ona od 12mp...
Generalno je skoro neupotrabljiva za slikanje u zatvorenom, previse zrnasta gde su senke i sl...
Није ми познато да то може, али свеједно то није проблем до сензора већ до софтвера.
Тако да ту можда помогне или онај advanced Camera mod па да се стави краћи shutter speed.
Или да пробаш неки G Cam Mod они би требало да праве боље слике тог типа indoor lowlight.

Koristi li neko od vas dodatno osvetljenje?
Ja ne koristim automatsko,pa sam aktivirao tu opciju od prilike držim između 40 i 60% po potrebi sad sam navikao i na dodatno nekako mi ostali ekrani izgledaju isprano

Ljudi jedno pitanje u vezi punjenja. U pakovanju se ne dobija punjač a sam telefon podržava 45w punjenje. Međutim u onom testu na GSM areni su utvrdili da nema razlike u brzini punjenja prilikom korišćenja 65w punjača i onog od 25w. I zaključak je da je onaj od 25w dovoljan.

Ja kod kuće imam jedan od nova 5t tj 22.5w i jedan od Xiaomi 11 Lite 5g tj 33w. Da li mogu bez problema da koristim ta dva ili bolje da uzmem neki prikladniji.

Nije da nema razlike, ali je razlika mala. Tipa na full punjenje imas 10 minuta razlike.

45W jedino ima poentu ako za kraće vreme treba što više da dopunis bateriju.

Takodje, uz 45W se dobije 1.8m kabl što ume da bude veoma korisno.

A da li je problem ukoliko koristim Huawei i Xiaomi punjače od 22.5w i 33w

Зашто би био проблем, може само спорије да ти пуни од онога што је Самсунг декларисао.
А ако ноћу остављаш телефон да се пуни, боли те уво свакако дал се пуни сат или 2...

Opet ja malo o kamerama... Definitivno je problem samo u softveru... Na profi modu rucno setovao ISO i shutter speed... Potpuno drugacije slike bez zrna... Na 50 i 200mp je i na automatici ok... Primetio sam da su sve fotke preexponirane i to otprilike pravi problem... Iso je svuda mnogo veci u odnosu na najpribliznije vrednosti oku nakon fotkanja i sa najmanje suma...
Nadam se da ce update neki ispraviti ovo, sramota je za kameru koja se automatski setuje pri startu aplikacije (12mp) jer ipak mnooogo ljudi samo otvori i fotka... Poslacu sutra i uporedne slike razlicitih podesavanja kamere

Nece ti puniti brzo kao sa Samsungovim, posebna je sertifikacija ili kako se vec zove. Punice ti samo fast, a ne super fast kao sa Samsungom.

Telekom opet digao cene za Samsung modele, evo recimo primer za s23 ultra sa pocetka aprila i na današnji dan... S23 najosnovniji je za nekih 1300 skuplji... Zeni sam u petak uzeo a54, koji je poskupeo za 425din na danasnji dan... Tako da za par dana ocekujem šatro snizenje, a namerno sam sacuvao sc da vidim kako ce im se kretati cene...

Prilozi

• Screenshot_20230611_201952_Chrome.jpg
    Screenshot_20230611_201952_Chrome.jpg
    56.1 KB · Pregleda: 91
  • Screenshot_20230417_235350_Chrome.jpg
    Screenshot_20230417_235350_Chrome.jpg
    62.1 KB · Pregleda: 84
Vrh Dno