Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Probao, ne radi.
I još jedno, gluplje, pitanje.
Naručio sam preko Aliexpress-a bežični Samsung punjač, navodno original. Ali šta ako nije i ako nije očigledni lažnjak?! Da li mogu da oštetim bateriju/telefon koristeći ga ili je bolje takve stvari uzimati kod naših ovlašćenih prodavaca?

Poslednja izmena:
Probao, ne radi.
Naručio sam preko Aliexpress-a bežični Samsung punjač, navodno original. Ali šta ako nije i ako nije očigledni lažnjak?! Da li mogu da oštetim bateriju/telefon koristeći ga ili je bolje takve stvari uzimati kod naših ovlašćenih prodavaca?
Bolje je takve stvari uzimati kod ovlascenih prodavaca.

Zica je mama za punjenje kod Samsunga i dalje.

Planiram Spigen staklo koje koristi UV lampu. Kada dođe vreme za zamenu tog stakla da li se lako skida? Ne oštećuje ekran?

^ ne. Lepilo se skida sa staklom i ekran ostane čist.

Kupio posle S22U, preporodio se. Savetujem i ostalima kojima ne odgovaraju kamere i bagovi na Samsungu.

Kome treba 10x tele i olovka *** nema vam druge opcije, nažalost.

Pa s23U sa SD čipom je bolji od s22U ako si uzeo exy verziju.
Probao, ne radi.
Za bežične punjače uzmi neki kršteni, ali ne mora da bude samsungov. Ja sam punio mnoge telefone na ankerovim, baseus, Seneo. Rade i dan danas posle 6god. Za žičane bih uzimao samo oriđinale ili anker.

OneUI 6 is available...LATER! Najbolja novogodisnja odluka koju sam mogao da donesem. Jos da nadjem neku caku da ugasim vezu ka serverima da ne smara da je dostupan update i milina.

Ja ne znam sta su tacno upropastili na s23? Koristim ga od kad je izasao i ne vidim neko upropascavanje... Mozda nisam strucan, ne znam, obican sam korisnik, ali slikam dosta, i nema ko se od "obicnih smrtnika" ne odusevi fotkama... E sad za ove "eksperte" ovde, to je nesto drugo...

Ni ja ne znam.

Od kako imam telefon, ponasa se potpuno isto.
I baterija, i kamera, i softver generalno.

Ja razlike nisam primetio ni na jednom update-u.

A sto se tice s24u i one slike na kojoj ima kao ispravljen ekran, drago mi je sto ga nisam cekao. Meni bar ono jako ruzno izgleda, lepse je na ovolkom telefonu kockastog formata da bude malo zakrivljen.

Nisu generalno ništa "upropastili", samo su ga malo nekako sveli na prostije po meni. Nisam ni ja primetio da mi nešto ne radi, osim što mi Instagram zabode pa moram da ga ubijem iz procesa, dok se to na 5.1 ne dešava, i što mi je ogavan onaj notification panel sa onom sivom bojom.

Evo, ja prvi put ne vidim potrebu za novom serijom, a svi znate koliko nisam normalan :D. Još kada sam uzeo opet 512 miran sam sigurno naredne 2-3 godine, jer sam sve živo isprobao što je dostupno na sceni. On Flip-a, Fold-a, Apple-a itd. i na kraju se opet vratim S seriji jer najviše se dobija upravo sa njom.

Isto se tako ja tesim i ubedjujem sebe. I na kraju svake godine promenim telefon. Stvarno se nadam da cu da preskocim 24 seriju. Najvise sto mislim da ce pomak biti mizeran kao kod Iphona

Fokus stavljaju na AI, tako da...ko zna šta će biti u narednim iteracijama. Treba naravno uvek sačekati, ali mislim da je retko zaokružen proizvod S23 serija. Jedino što po meni nije trebala ova 200 mega pikselna kamera. Tu moraju da nauče kako Apple radi posao sa ne frljanjem oko mega piksela.

Od kako su uveli AI u fotografiju krenulo je nizbrdo, mesečarenje, astro izmišljotine i slično. Čist škljoc bez ikakvih AI optimizovanja, sa čistim kamerama, mirnom rukom i dobrim fotografskim okom pravi i dalje najbolje stvari. Osim naravno na benchmark forumu, ovde su xiaomi i poco i stotine drugih telefona bolji. 🤡

Vrh Dno