Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Da li je neko kupovao preko MyTrendyPhone i za koliko stižu pošiljke? Spigen koji sam naručio piše da ga imaju na stanju.

Da li je neko kupovao preko MyTrendyPhone i za koliko stižu pošiljke? Spigen koji sam naručio piše da ga imaju na stanju.
Ја сам поручио Spigen маску и стигла је за 20дана. То "има на стању" је у Немачкој па они поруче, стигне на адресу тамо па преузме њихов човек који то донесе овамо кад му наиђе "тура".
Тако да окрени обрни 15-20 дана буде испорука пошто они нису радња са стањем у нашој земљи. Све се поручује из Немачке па довози овде.
Али поред дугог чекања, је супер и поуздано, ја сам успео да нађем и добијем Spigen Core Armor маску коју нигде нисам могао да нађем.

PRolistaj temu, nema mnogo strane :D
Nocni mod i dalje ima neki algoritam nemam pojma, samo da sto vise pusti svetlost, a sta ce da se vidi/ne vidi i da l ce da lici na nesto phh...
Preko dan nisam ni probao, al sad na prvi mrak i dalje ima dosta mutnih glava :D u odnosu na 14p...videcemo

Da l ne moguće da su to konačno rešili? To je jedini problem sa kamerom ovog telefona koji imam! Može li neki sample? Ne mora dete, kuca, maca, svejedno šta
Ne bi da stavljam slike deteta. Videcu sutra prekosutra slikati nesto.
Danas bio u NS i pustio dete godinu i 2 meseca po trgu da trckara, 10 slika i nijedna nije mutna sve dobre. :)
Iskjucen auto lens switch...

Desava li se nekom od Vas da npr dok Vam je izabran video,niste jos ni pokrenuli snimanje,8k ukljuceno(mada desava se i na ostalim rezilucijama) da se kad cimnete naglo da promenite kadar,kao da odradi fokus i cuje se vibracija kamere,zujanje neko? To se ne cuje kad lagano pomeram.
Imam na snimku kad se to desilo,kao da zadrhti slika na 2oj pa na 4oj sekundi otprilike,cuje se na snimku i zvuk zujanja. Nije da mi smeta nesto jer ni nemam nekog razloga da ga cimam ovako,vise sam testirao. I hteo bih da cujem Vase misljenje desava li se slicno i treba li se zabrinuti? Ja mislim da ne...
Dok se fotka,nema nikakvih problema.
Ne znam kako da okacim video da vidite i cujete.

Молим више информација по овом питању.
Odakle da počnem 😬

HDR im je otišao u tri lepe sa ovim senzorom. 108mpx kamera iz s22u je bila vrhunska za HDR, kao Note 10, s23u promašaj po tom pitanju.
Po danu se ne vidi toliko, ali previše izoštravaju, menjaju boje u nekim situacijama, previše graina čak i u dobrim uslovima.
Noćni mod ne vredi pominjati, ubedljivo najgori od svih kineskih konkurenata.
Kod slike računara, obrati pažnju na samo kućište i oko kućišta i iznad monitora levo. Takođe i HDR i prikaz slike samog monitora.

Prilozi

• 20231017_215533.jpg
    20231017_215533.jpg
    225.5 KB · Pregleda: 167
  • AGC_javav18srp_20231017_215547375.NIGHT.jpg
    AGC_javav18srp_20231017_215547375.NIGHT.jpg
    186.5 KB · Pregleda: 105
  • AGC_javav18srp_20231017_215557263.NIGHT.jpg
    AGC_javav18srp_20231017_215557263.NIGHT.jpg
    197.8 KB · Pregleda: 91
  • AGC_javav18srp_20231016_204427155.NIGHT.jpg
    AGC_javav18srp_20231016_204427155.NIGHT.jpg
    280.6 KB · Pregleda: 89
  • 20230925_135827.jpg
    20230925_135827.jpg
    108.3 KB · Pregleda: 75
  • STP_6_20230925_135851590.NIGHT.jpg
    STP_6_20230925_135851590.NIGHT.jpg
    91.8 KB · Pregleda: 73
  • AGC_javav15srp_20230925_144117955.jpg
    AGC_javav15srp_20230925_144117955.jpg
    90.1 KB · Pregleda: 85
  • 20231016_204439.jpg
    20231016_204439.jpg
    229.3 KB · Pregleda: 88
  • 20231016_203140.jpg
    20231016_203140.jpg
    186.5 KB · Pregleda: 87
  • 20230925_144107~2.jpg
    20230925_144107~2.jpg
    108.4 KB · Pregleda: 177
Ne bi da stavljam slike deteta. Videcu sutra prekosutra slikati nesto.
Danas bio u NS i pustio dete godinu i 2 meseca po trgu da trckara, 10 slika i nijedna nije mutna sve dobre. :)
Iskjucen auto lens switch...
Evo jedna. Izbrisao sam klinca sa slike....i ostali su ljudi u pokretu i sasvim korektno slikano. (Bar je meni dobro, mozda se nekom drugom nesto ne svidi).

Lp.

Prilozi

• 20231020_220645.jpg
    20231020_220645.jpg
    285.7 KB · Pregleda: 195
Evo jedna. Izbrisao sam klinca sa slike....i ostali su ljudi u pokretu i sasvim korektno slikano. (Bar je meni dobro, mozda se nekom drugom nesto ne svidi).

Lp.
Preko dana na dnevnom svetlu je super, ili u super osvetljenim uslovima.
Ovo sam večeras u 20:30 fotkao, u Aviv parku, dobro osvetljeno. Bio sam u pokretu, brzo hodao, plus se em desna ruka kojom sam držao telefon drmala, em leva gde sam držao te gluposti.

Ljudi su zamućeni na slabijem svetlu, u kući, stanu itd.

A to se vidi ovde na drugoj slici.

Prilozi

• IMG_20231020_205149_443.jpg
    IMG_20231020_205149_443.jpg
    115.3 KB · Pregleda: 182
  • 20231003_170246~2.jpg
    20231003_170246~2.jpg
    157.9 KB · Pregleda: 173
Poslednja izmena:
Preko dana na dnevnom svetlu je super, ili u super osvetljenim uslovima.
Ovo sam večeras u 20:30 fotkao, u Aviv parku, dobro osvetljeno. Bio sam u pokretu, brzo hodao, plus se em desna ruka kojom sam držao telefon drmala, em leva gde sam držao te gluposti.

Ljudi su zamućeni na slabijem svetlu, u kući, stanu itd.

A to se vidi ovde na drugoj slici.
One ui 6 beta 8 ili si na 5.1??

One ui 6 beta 8 ili si na 5.1??
5.1 ali nema razlike. Probaj da fotkas u stanu/kuci gde nemas sunce, otvoren prostor. Gde imas zidove, vestacko svetlo, prozore.
Pokretne "mete" mogu samo da srede tako sto ce pogorsati HDR i generalno kvalitet slike gde ces dobiti maksimalno preosvetljene delove fotografija kao sto su prozori, sijalice, bilo koji izvor svetlosti i verovatno dodati dosta suma.
Iskreno se nadam da gresim, ali na tviteru sto sam video, sve te fotke sa sestice nisu nista specijalno.
Vidim da su u camera assistentu dodali ovo sto znaci da ce svakako zrtvovati kvalitet slike zarad brzine shutter-a. Jednostavno ne znaju da srede ovo. Ili ne znaju, ili jednostavno ne mogu da izadju na kraj sa ovim senzorom gde mogu da pruze kvalitetnu fotografiju bez kompromisa.

samo saomi ili jabuka :D
Meni ova 10x kamera bas kao da nema fokus, msm on se fokusira al kad slikam i priblizim kao da nije to to...
3x
20231019_103646.jpg
10x
20231019_102809.jpg

Shvatite ni S30 kad izadje nista se promeniti nece po pitanju kamera :sleep: dzaba samo prazne price vodite nesto malo ce ovaj UI 6 da sredi ali opet je sve to nista.

@War10ck_97 vala ni jedno ni drugo :D Trenutno Oppo Find X6 Pro, a mozda i Vivo ili Huawei.
Mislim da se razumemo. Samsung, s23u je u 80% slucajeva odlican, sa Gcam-om ide do 90%. Ali jednostavno za svetski, vodeci brend Androida, nije dopustivo da ih kinezi koji su pre 5 godina poceli ozbiljno da se bave telefonima presisaju sa kamerom i u hardveru i u softveru.

Note 9 je imao bas slab senzor za nocne fotogarfije, u uglove je na skoro svakoj slici ostavljao ljubicastu boju, preko dana je top...
@psychofedex ne volim njihov izgled, taj zadnji deo me bas nekako ne privlaci...

ne volim njihov izgled, taj zadnji deo me bas nekako ne privlaci...
Tobdzija ili furundzija? :D Salim se, privlacio, ne privlacio, kamere su im dosta bolje od Samsungove, na nasu zalost. Mada mi je onaj zeleni x6 pro vrh.

Da te podsetim samo na ovog monstruma levo :D
note-20-ultra-vs-s20-ultra.jpg

Nekome ce mozda biti smesno, ali juce sam poredio A52s i S23 Ultra. Mrale, A52s pravi bolje fotke portreta u low light situacijama. Totalno bi covek rekao da je Ultra telefon od 300e a A52s flagship... Ali ok, stigao danas Pixel 8 pa cu da ga igustiram dobro. :D

Ja sam na temi iPhone 15 stavio jednu fotografiju, noć ali baš dosta veštačkog svetla da objasnim kako mali S23 pravi muljave i loše fotke pa se nekolicina uvredila. Ja prosto nisam uspeo bolje iz tog telefona da izvučem i zato mi je kamera neupotrebljiva. U bilo kojim uslovima ima dosta šuma i kao "vodenih boja"

Bez uvrede IP ima bolje fotke i IP13PM i 14PM a i 15PM u odnosu na samsung flafship modele
Imao sam do mesec dana unazad IP13PM , ne namestam nista , samo okinem i slika bude ful . Sada imam Fold4 ali moja 13ka je pravila mnogo bolje fotke , nema veze sto su softwerski odrađene , bolje su i bolje su odrađene i od Samsung Flagship telefona

Bez uvrede IP ima bolje fotke i IP13PM i 14PM a i 15PM u odnosu na samsung flafship modele
Imao sam do mesec dana unazad IP13PM , ne namestam nista , samo okinem i slika bude ful . Sada imam Fold4 ali moja 13ka je pravila mnogo bolje fotke , nema veze sto su softwerski odrađene , bolje su i bolje su odrađene i od Samsung Flagship telefona
Da se ne lažemo, do juče nisu znali šta je HDR. 😬
Ne možeš da promašiš iPhone, tačno znaš koji je telefon u pitanju kad vidiš fotografiju.

E sad, 15 pro sa ovim novim HDRom i 24mpx fotkama, već je druga priča.
Za point and shoot definitivno iPhone, ali onaj ko zna i ima par sekundi da se smisli, razmisli, pogotovo sa GCamom i raznim izborima, može da napravi šta hoće sa Samsungom.

Meni se kod iPhone baš sviđa fokalna distanca na 5x i portreti koje pravi, ma generalno sve, 120mm je pun pogodak, kao na 7pro. Ostalo manje više korektno, opet nedovoljno jer i oni kaskaju za Kinezima.

Mislim da ste malo preterali što se tiče kamere. Neke stvari se mogu uzeti kao mana i mogu da se složio da iPhone ima konstantno bolju kameru. Ali ne treba zaborviti ni prednosti. Za dobru fotku ne treba ti napucani ai, već dobar kadar vredan slikanja. A kad smo već kod kadriranja, 3x i 10x zasebni objektivi ko zna da iskoristi potencijal telefona može imati prednost u odnosu na druge proizvođače. Ništa gcam ništa kinezi. Da kupim Kineza da bi slikao noćne ulice grada i slične manje više beznačajne slike, ne. Da je tako, bio bi u nekoj drugoj temi.

Slazem se, citam poslednje stranice i pitam se sto imam s23 a ne xiaomi i njegove magije. U telefonu od hiljada slika, nemam 50 slikanih u nocnom modu, ultra wide itd. Sve je u kadru, prilici, i trenutku. Ali zato bih ludeo sa bagovima softvera, ili nemogucnostima ios operativnog sistema... Ispade s23 najgora od svih, sto svakako nije tacno. U zadnjih godinu dana isao sam sa s21 na iphone 13 pro, pa na s23, i apsolutno tu iphone magiju kamere nisam video u svakodnevnoj upotrebi. Neke slike secam se iz kafane, takodje sumovite, cesto brljave... Pricamo o kamerama telefona, ne o profi fotografskoj opremi. Koji god opis da se pogleda na yt moj zakljucak je da su iphone i samsung uglavnom "tu negde". I moj utisak je upravo takav.

Slazem se, citam poslednje stranice i pitam se sto imam s23 a ne xiaomi i njegove magije. U telefonu od hiljada slika, nemam 50 slikanih u nocnom modu, ultra wide itd. Sve je u kadru, prilici, i trenutku. Ali zato bih ludeo sa bagovima softvera, ili nemogucnostima ios operativnog sistema... Ispade s23 najgora od svih, sto svakako nije tacno. U zadnjih godinu dana isao sam sa s21 na iphone 13 pro, pa na s23, i apsolutno tu iphone magiju kamere nisam video u svakodnevnoj upotrebi. Neke slike secam se iz kafane, takodje sumovite, cesto brljave... Pricamo o kamerama telefona, ne o profi fotografskoj opremi. Koji god opis da se pogleda na yt moj zakljucak je da su iphone i samsung uglavnom "tu negde". I moj utisak je upravo takav.
Pogodio si suštinu! Tačno je - Samsung S23 Ultra nema najbolje kamere ali je, generalno, najbolji telefon u Android svetu! Ove godine sam koristio nekoliko flagship telefona. Opširno sam pisao o tome na ovom forumu. Samsung S23, Samsung S23 Plus, Pixel 7 Pro, Honor Magic5 Pro i sad Samsung S23 Ultra. Pixel i Honor imaju bolje kamere za fotografisanje od svih Samsungovih modela. E sad tu ima caka - bolji su ali samo u teškim uslovima za fotografisanje. Pri normalnim ili poluteškim uslovima, u kojima se pravi najveći broj fotografija, te kamere su veoma slične. Sve će dati odlične rezultate. Sve se svodi na šta se kome više sviđa. Honor u 95 posto slučajeva pravi vrhunske fotke! Ali uslikati zalazak sunca ovim telefonom skoro je nemoguće zbog svetlećih tačkica koje se javljaju kad Honor usmeriš ka iole jačem izvoru svetla. Zalazak sunca će češće slika nego, na primer, mračna ulica sa veoma malo svetla.
Pixel je tu bolji - on pravi slike ujednačenog kvaliteta u svim uslovima.
Video - tu Samsung dominira ali to kritičari ne pominju. Honor je tu najslabiji - opet se muči sa jakim izvorima svetla a bogami mi i sa promenom fokusa sa jednog objekta na drugi. Pixel je tu prilično dobar ali ipak lošiji od Samsunga.
Onde gde Honor dominira su slike objekata u pokretu. Za te fotke kapa dole! Pošto imam malu decu to mi najviše nedostaje na Ultri.
Generalno, po meni, Pixel ima najbolje kamere. Najujednačenije. Ali zar se telefon koristi samo za slikanje?
Samsung, što se softvera tiče, za klasu ispred svih. I na Honoru i na Pixelu su se ponekad dešavali bagovi, nekoliko puta sam morao da restartujem Honor iz neobjašnjivih razloga. Pixel ima problem sa brisanjem slika iz Galerije koji nije rešen još od Pixel 5 modela. Na Honoru, kad je Volte upaljen, slanje poruka traje čitav minut.
Baterija je na Pixelu veoma loša kad si na mobilnoj mreži. Punjenje mu je presporo
Honor ima problema sa Google Feedom.
Ima i Iltra bubica ali se one javljaju puno ređe.
Sve u svemu kao celina Ultra je najbolja baš zbog tog softvera koji je za klasu bolji od softvwra ostalih proizvođača. Kamere mu nisu najbolje ali su u većini scenarija odlične, ekran mu nije najbolji (bolji je na Honoru) ali je među najboljima, baterija mu je bajbolja, zvuk mu je bolji od zvuka na Honoru i Pixelu...
Ne znam kakva je situacija na Iphone-u pošto ga nisam a i ne nameravam da ga koristim. To je suviše zatvoren sistem za mene. Čitao sam na Dxomark-u da ima vrhunske kamere i ja verujem da je tako. Ali n8je baš sve u kamerama.

Ljudi cesto nismo svesni da su telefoni odnosno svaki proizvodjac po na osob kompromis dakle svakom nesto fali i svaki ima neku falinku kao i automobili, savrsen telefon nikad nece napraviti, ni ovi ni oni ni bilo ko drugi jer sta bi onda radili svake iduce godine. Ja moram da priznam slozio se neko sa mnom ili ne ali moje misljenje je da kad vec izdvajam neku vecu sumu novca i kupujem neki premium uredjaj hocu da to bude ipak da se izdvaja od ostali a ne da bude isto ili priblizno ili ne daj boze gore, ja recimo mrzim to da kad upalim kameru da moram da namestam pola sata sta i kako da bi ispala slika dobro, jednostavno hocu da cim upalim kameru skljocnem u datom momentu i to je to ne razmisljam dao sam pare kupio sam premium bas iz tog razloga a ovako opet neki osecaj neispunjenosti razocaranosti a kao imas nesto "dobro". Ja posle Ultre koliko izvuce izvuce ali definitivno uzimam A seriju (za mene i vise nego dovoljno) i vise prestajem da se zamlacujem ovim ne bitnim stvarima koje su smesne u zivotu a preporucujem i drugima da u telefonima srecu naci nece.

Stigao S21 FE. Telefon kupljen prodli petak.

Nazad
Vrh Dno