Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Ja trazio u A1 da mi ukljuce volte, prvo su rekli da su ukljucili, ali su posle po novoj zalbi rekli da za 22u nisu jos u mogucnosti da puste, da testiraju jos uvek. Inace stigle slusalice i punjac bezicni, iako sam 29 dana cekao od dana preordera.

To mene nije briga sta samsung kaze, ip sertifikat je medjunarodno donesena konvencija, to kako ko tumaci, to je druga stvar. Samsung ce i reci da imaju 10h SOT na telefonu, sto ti neces nikad imati pri normalnim uslovima, ali ako iskljucis 5g, brightness na min, sve ostale procese, mozda izvuces jednom.
Malo bolje pročitaj sertifikat sto ti govori i Samsung. A to pod velikim pritiskom si izgleda ti a ne IP68.

• 8 nivo: U ovom slučaju mora držati u vodi na dubini od 1,5 metra najmanje 30 minuta. To je minimum, iako se proizvođači često razlikuju u tome koliko dugo može biti pod vodom.
  • 9 nivo: Ovaj nivo meri vodu pod pritiskom i visoku temperaturu, od 80 do 100 bara pritiska na 80 stepeni. Ekstremni nivo.

Videla sam to u podesavanjima, ali nisam cackala. Sad cu bas da probam.
Mnogo je bolje kad stavim skroz ukevo na plavo tj na Super Belo..nego da stiji onako na sredini,mnogo je prirodnije.Sta misle ostali?
Isto tako,idite u Napredne funkcije pa onda ovo sto sam stavio u prilogu i cekirajte svetlo...Mnogo su mocniji video zapisi na imdb,video playeru,tjubu..

Prilozi

• Screenshot_20220422-175015_Settings.jpg
    Screenshot_20220422-175015_Settings.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 192
  • Screenshot_20220422-175249_Settings.jpg
    Screenshot_20220422-175249_Settings.jpg
    97.3 KB · Pregleda: 142
Nije to Super belo već white balance. Skroz levo ćeš dobiti malo hladnije tonove boja i to je sve. Ako ti se tako više sviđa samo cepaj, ali je na pola neki realniji prikaz očima. Druga opcija ti je normalno ili svetlo. Ako izabereš svetlo sam poveća osvetljenost i živopisnije boje.

Nije to Super belo već white balance. Skroz levo ćeš dobiti malo hladnije tonove boja i to je sve. Ako ti se tako više sviđa samo cepaj, ali je na pola neki realniji prikaz očima. Druga opcija ti je normalno ili svetlo. Ako izabereš svetlo sam poveća osvetljenost i živopisnije boje.
Samo!
Vizuelno je mno lepse i bolje za video da je svetlo jer ocigledno su predvidjena poboljsanja za pojedine aplikacije.

Malo bolje pročitaj sertifikat sto ti govori i Samsung. A to pod velikim pritiskom si izgleda ti a ne IP68.

• 8 nivo: U ovom slučaju mora držati u vodi na dubini od 1,5 metra najmanje 30 minuta. To je minimum, iako se proizvođači često razlikuju u tome koliko dugo može biti pod vodom.
  • 9 nivo: Ovaj nivo meri vodu pod pritiskom i visoku temperaturu, od 80 do 100 bara pritiska na 80 stepeni. Ekstremni nivo.
Druze ne znam koji problem imas, poenta price je da se nekom nakvasio s22 i da je poceo da brljavi, a to NE SME da se desi, ako proizvodjac garantuje ip68. Pobogu, moj MI A3 je lezao u barustini , oko 30cm dubine, 2 minuta dok ga nisam nasao i nista mu nije bilo, a nema nikakvu IP zastitu. Ja samo branim ono sto sam ucio na faksu, a sad to sto se dubina definise sa proizvodjacem na kojoj moze da se nadje uredjaj, to je druga prica.

^ pa ti si počeo da pričaš o sertifikatu, to sto ti govoriš da IP68 može da trpi veliki pritisak si pogrešio pa sam te ispravio. A za par kapi kiše na ekranu su ti već kolege objasnile pa da ja ne pišem ponovo isto.

Tako je, pošto ih je neko tužio u vezi takve prodaje i dobio na sudu te je ista proglašena za lošu poslovnu praksu uz sasvim normalno i logično obrazloženje.

Pitam se šta bi se desilo kada bi neko to učinio ovde zbog poslednje prakse Applea i Samsunga (a već znam odgovor na to pitanje)...

Jel može neko da pojasni šta je VoLTE, čemu služi?

Kako da proverim da li operater nudi tu opciju (npr vodafone.de) za S22+ i S22U?
Jel zna neko kako se ova opcija kod njih aktivira?

Ja trazio u A1 da mi ukljuce volte, prvo su rekli da su ukljucili, ali su posle po novoj zalbi rekli da za 22u nisu jos u mogucnosti da puste, da testiraju jos uvek. Inace stigle slusalice i punjac bezicni, iako sam 29 dana cekao od dana preordera.
ti si jos i dobar, ja cekam s22+ vise od mesec ipo dana :D Boga pitaj koliko cu jos cekati na slusalice i evenutalni punjac. Prilikom potvrde porudzbine hteo sam da uzmem i punjac, ali me je prodavac posavetovao da ne kupujem jer cu 90% dobiti kao poklon.

Da li ce biti problem ako punim novi telefon starim samsungovim punjacem ?

Neće biti nikakav problem samo će sporije puniti ako nije 25w a ako je taj koji poseduješ već od 25w onda uživaj jer je pored njega 45w svakako nepotreban pošto ti donosi i bukvalno par minuta brže punjenje do 100%...

Ne, neće biti problem. Takođe punim S22U sa 25W punjačem koji sam dobio u kutiji sa S20 Ultra i radi savršeno. Napuni telefon za sat vremena.

VolLTE izgleda da radi na Snapdragon verziji uz A1 srpsku sim karticu. Ja nisam išao do operatera i slično a stoji mi na mreži od početka ta oznaka...sad da li to znači da stvarno radi ili ne, ne znam.

Gledao sam malo s22+ svoj i Ajfon 13...nekako.mi deluje da Ekran Ajfona ima.masniji prikaz ,ne znam u cemu je caka?

Možda ima neku lošiju foliju ili staklo na iphone pa mu se čini da je lošiji prikaz slike, generalno bi Samsung trebao imati bolji ekran. Ali to masnije i mene zanima?

Jel poredite i dalje sa "super belom" tj pomerenim balansom bele i kolornom shemom? Pa su saturacije boja i ostrina drugacije? (ako ste jos nesto menjali u izgledu displeja).

Jacih boja mi deluje Iphone 13,masnije boje kk na tvu maltene..znam da bi trebako da Samaung ima bokje al tako mi se ucinilo mozda..ne znam.kakav je to ekran kod Ajfona...

Sto se tice podesavanja na belo meni je mnogo lepse nego onako na sredini kad je pa ima malo"zutine"

Mozda zbohg oviga Ajfon ima masniji prikaz na ekranu...

Prilozi

• Screenshot_20220424-115604_Chrome.jpg
    Screenshot_20220424-115604_Chrome.jpg
    266.2 KB · Pregleda: 113
Nije zbog toga.
Cackao si ekran koji se generalno ne cacka jer je solidno tacan i onda ga poredio sa tacnim ekranom od ip13 koji nije cackan.

ti si jos i dobar, ja cekam s22+ vise od mesec ipo dana :D Boga pitaj koliko cu jos cekati na slusalice i evenutalni punjac. Prilikom potvrde porudzbine hteo sam da uzmem i punjac, ali me je prodavac posavetovao da ne kupujem jer cu 90% dobiti kao poklon.

Šta kukaš za mesec ipo dana, ja nemam telefon od 31.11.
Čekam da dobijem s22 u. Pisao i mejlove i zvao ali koliko vidim biće tužba

Je
Šta kukaš za mesec ipo dana, ja nemam telefon od 31.11.
Čekam da dobijem s22 u. Pisao i mejlove i zvao ali koliko vidim biće tužba
Jel si platio telefon ili samo uradio preorder pa cekas?

Pitanje za vas koji ste radili preorder, da li u ponudi za preorder ste imali kupovinu preko Gigatrona? Pitam da vidim da li cu moci mozda u nekoj buducnosti za kasnije modele moci da iskoristim tipa Gigatron bodove na preorder kada izađe neki S23, S24, verovatno cu trenutno uzeti A52s preko Gigatrona za brata, pa da ne koristim sakupljene poene za popust.

Pitanje za vas koji ste radili preorder, da li u ponudi za preorder ste imali kupovinu preko Gigatrona? Pitam da vidim da li cu moci mozda u nekoj buducnosti za kasnije modele moci da iskoristim tipa Gigatron bodove na preorder kada izađe neki S23, S24, verovatno cu trenutno uzeti A52s preko Gigatrona za brata, pa da ne koristim sakupljene poene za popust.
Ako ces koristiti preorder verovatno ti nece dati da koristis bodove... Uglavnom je takva politika nasih firmi.

Nazad
Vrh Dno