Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Pa i ako nije, ali opet nije ništa skuplji od S21 Ultra prošle godine u isto vreme i trentuno bez popusta je nešto skuplji od S21 Ultra LEGALNO.

Ko kaže da S21 Ultra ne košta toliko. Cena S22 Ultra za keš u preorderu je 149.990 dinara, po današnjem kursu evra 117, 58 to je 1275 evra (a ne 1500 evra). Cena S21 Ultra LEGLANO u radnji npr. Tehnomanija je 134.990 dinara, a to je po današnjem kursu 1148 evra.
Dakle, prodajte sada na oglasima S21 Ultra star 8-9 meseci za 700-750 evra i vi morate za isti takav LEGALNO kupljen da dodate oko 400 evra.

S22 Ultra će na oglasima koštati u maju-junu oko 900-950 evra, pa tada poredite cene na oglasima, ovako poredite baba i žabe.
Postoje prodavnice koje se bave iskljucivo prodajom telefona, tako da Tehnomanija nije jedini izvor LEGALNE prodaje. Cena koju si naveo je za preorder, pored nje imas precrtanu cenu od 180k, ako cemo se vec baviti cenama u tehnomaniji.

Ako ćemo iskreno, onda ne samo da je S22U neopravdano skup, već i S21U neopravdano i bezobrazno drži prevodili cenu.

@ msi993

Generalno, nebitno je da li je Tehnomanija ili neka druga radnja sve dok se cene porede u istoj radnji i u momentu kupovine. Ako ja bilo koji uređaj mogu da kupim po nekoj ceni, nebitno jel preorder, akcija proizvođača ili prodavca ili nešto treće, realno mi je nebitna precrtana cena sve dok se ne vrate na istu tu precrtanu cenu.

Poslednja izmena:
Ako ćemo iskreno, onda ne samo da je S22U neopravdano skup, već i S21U neopravdano i bezobrazno drži prevodili cenu.

@ msi993

Generalno, nebitno je da li je Tehnomanija ili neka druga radnja sve dok se cene porede u istoj radnji i u momentu kupovine. Ako ja bilo koji uređaj mogu da kupim po nekoj ceni, nebitno jel preorder, akcija proizvođača ili prodavca ili nešto treće, realno mi je nebitna precrtana cena sve dok se ne vrate na istu tu precrtanu cenu.
Pa nije nebitno. Isla je ultra i za 870e letos u legalnoj prodaji. U Tehnomaniji pune cene nemaju dodira sa realnoscu. I sada bi trebalo da uzimamo cenu od 1150 za s21u iz Tehnomanije kao relevantnu za bilo sta.

Nisam rekao da se uzmu cene iz Tehnomanije kao relevantne za bilo šta već da se poredi cena S21U iz Tehnomanije sa cenom S22U iz Tehnomanije, cena S21U iz recimo Logic Shopa sa cenom S22U iz Logic Shopa etc jer je tako najrealnije a ne da se porede cene jednog telefona (nebitno kog) iz Tehnomanije a drugog recimo iz Viktor Moba... Razlozi su između ostalih prvo to što si ti naveo a drugo pošto svi znamo kakva se "garancija" daje u recimo istom tom Viktor Mobu, te da i to utiče na cenu.

Takođe i realno je da godinu dana stariji uređaj dobije neku nižu i akcijsku cenu kada se pojavi njegov naslednik, kao i da cene tog naslednika počnu da padaju tek nakon nekoliko meseci...

Postoje prodavnice koje se bave iskljucivo prodajom telefona, tako da Tehnomanija nije jedini izvor LEGALNE prodaje. Cena koju si naveo je za preorder, pored nje imas precrtanu cenu od 180k, ako cemo se vec baviti cenama u tehnomaniji.
Nije tačno, precrtana cena za S22 Ultra 12/256GB je 164.999, a precrtana cena za S21 Ultra je 152.999 za 12/128 GB. Dakle, LEGALNO, u bilo kojoj radnju u Srbiji S22 Ultra je svega 100 evra skuplja od S21 Ultra.
Pa nije nebitno. Isla je ultra i za 870e letos u legalnoj prodaji. U Tehnomaniji pune cene nemaju dodira sa realnoscu. I sada bi trebalo da uzimamo cenu od 1150 za s21u iz Tehnomanije kao relevantnu za bilo sta.
Kako nebitno, pa ićiće i S22 Ultra na leto na 900 evra. Mani oglase, jedine relavatne cene su legalne cene. S22 Ultra je po malo unapređena u svakom segmentu u odnosu na S21 Ultra i definitivno vredi 100 evra više u LEGALNOJ prodaji od S21 Ultra.

Nema smisla uzimati u obzir cene u tehnomaniji, posebno ne za starije modele. Pa tamo je s10 na popustu 80.000 dinara 😂.Pa ko ce to dati za model od pre koliko vec godina.

Nemanja, nema potrebe za tim spinovima. Ja uopste nisam pominjao cene na oglasima. Ako se neko registruje kao preduzetnik i prodaje telefone, ne znaci da nelegalno posluje ako su mu cene znatno nize od Tehnomanije, koja po tvojoj analogiji jedina izgleda legalno posluje.

Opet se ne razumemo. Zaboravi uopšte Tehnomaniju, ja govorim da uopšteno ima smisla poređenje cena samo u istoj prodavnici za oba (ili više modela), Tehnomanija je uzeta samo kao primer. Može i Gigatron ili neka treća, sasvim nebitno.

Što se tiče legalnog poslovanja, ni tu Tehnomanija hvala Bogu nije jedina ali probaj da kupiš telefon u Viktor Mobu i videćeš kakav račun i garanciju daju... I sve je to lepo i OK, znatno niža cena etc sve dok ne daj Bože zatreba da se ostvari ta garancija a onda nastaju problemi. A svedoci smo da problema ima i u nazovi ih legalnim radnjama, sa fiskalnim i garantnim listom - zamisli sad ove druge...

Poslednja izmena:
@msi993, pa taj koji se registruje kao preduzetnik, neka ti proda S21 Ultra nov po ceni od 850 evra ali sa FISKLANIM RAČUNOM, pa onda možemo da pričamo o toj ceni. Taj koji prodaje za 850 evra nema garanciju legalnu, ne plaća porez na taj telefon i zato kada ga kupiš imaš toalet papir garanciju i nemaš fisklani račun, pa poravka istog ti zavisi od dobre volje tog preduzetnika.

Uopšte se ne radi o vrednosti nekog telefona i o tome da je garancija merilo vrednosti telefona, naročito pošto sam ja (i ne samo ja) pričao o istom telefonu i tome zašto ga neko prodaje po 850 a drugi po 1000€ i to ti govorim iz iskustva, kao neko ko je kupovao i kod jednih i kod drugih.

Da uprostim - garancija nije merilo vrednosti telefona ali između ostalog jeste merilo razlike u ceni istog telefona u dve prodavnice.

Ne upirem ni na koga, ali kad se piše u bilo kojoj temi svima je taj famozni fiskalni račun kao najbitnija stavka kod kupovine telefona...no dobro, neka svako radi po svom nahođenju. Meni lično, apsolutno nebitna stavka, nit ih uzimam, nit ih čuvam poslednjih 10ak godina.

''Ajde malo bolje pogledaj da li je vecina kritika od IP korisnika ili od nas koji godinama koristimo N i S seriju'' Negativno kritikovati i biti nezadovoljan a koristiti tu istu stvar? Definitivno ta stvar nije za Vas, ne postoji pravi način da se uradi nešto loše, fenomen imam nešto i pričam loše o tome je veoma zanimljiv, obično čovek ako je nezadovoljan nečim u životu on to menja... Pokušao sam da koristim V seriju LG telefona samo da bih probao njihov quad DAC, ali sam ubrzo postao nezadovoljan i vratio se S modelu Samsunga - kraj. Kakav loš komentar o punjaču i zumu - potuno besmisleno...

@ S.O.A.D.

Možda je nebitna, svako ima pravo na lično mišljenje, ja jednostavno više nemam ni živaca ni vremena da se jurim prvo sa ovim što daju 10-15% jeftiniju cenu baš na konto te "garancije" a potom i sa inspekcijom, tim pre što je to postalo teško natezanje i tamo gde postoji fiskalni račun.

A ovo pričam iz iskustva jer sam se zadesio u napred pomenutoj radnji baš u trenutku kada je jedan lik pokušao da ostvari svoje "pravo" na reklamaciju posle nekog perioda a manje od dve godine od kupovine. Iako sam prethodni telefon kupio tu i nisam imao nikakvog problema sa njim, nakon toga sam sebi rekao nikad više kod takvih legalnih - jbš 100€...

Super ako vam fiskalni nije merilo. Onda recimo kupite bez fiskalnog, npr. pojavi se burn-in ili želite da zamenite bateriju pred kraj garantnog roka (koji je inače zakonski 2 god.) odnesite u ProMobi (koji je ovlašćne servis od strame Smasunga) uređaj kupljen kod preduzetnika bez fiskalnog i vidite da li ćete moći da zamenite bateriju ili bilo koji drugi deo besplatno.

Ranje pre 10 godina i više, sam i ja kupovao telefone po tim radnjama i sl. Sada ni blender neću da kupim bez fiskalnog i zakonske garancije, a kamo li uređaj kao što je S22 Ultra koji košta 1200 evra.

Jebote, zamisli odes i iskesiras 150k za mobilni telefon.. Jezivo...

Ako mi se nešto pokvari, onda mi nije ni suđeno :D
Verovatno imam sreće pa mi se ne kvare stvari, burn in ne znam ni da li bih primetio na nekom fonu, iskreno me i briga za takve stvari, jednostavno ne vodim život gde mi je tehnika najbitnija, zato nikad ni masku nisam stavljao na fon.
Da ne idemo u off zbog drugih, svako radi po svom nahođenju i onako kako misli da treba :)

Nema tu suđeno ili ne, garnacija je nešto što je apsolutno normalno u pravnim državama i nezamislivo je da neki uređaj nema garanciju. Pre nekih 15 godina u WinWin radnji kupim HDD, tri puta se kvario (na kraju ispalo da je zbog napajanja), međutim u servisu su utvrdili da HDD ne radi i sva tri puta sam dobio novi.

Garancija je nešto što je po mom shvatanju apsolutno potrebno i korisno i ne moraš da budeš opterećen tehnikom, da bi imao garanciju, jednostavno to je pravo koje zakon garantuje.

@msi993, pa taj koji se registruje kao preduzetnik, neka ti proda S21 Ultra nov po ceni od 850 evra ali sa FISKLANIM RAČUNOM, pa onda možemo da pričamo o toj ceni. Taj koji prodaje za 850 evra nema garanciju legalnu, ne plaća porez na taj telefon i zato kada ga kupiš imaš toalet papir garanciju i nemaš fisklani račun, pa poravka istog ti zavisi od dobre volje tog preduzetnika.
Pa ti im pustaj krivicne prijave onda, sta cekas :D

Smorili ste sa pričama o ceni telefona, a godinama su cene takve kakve jesu. Ja ne znam šta vam je tu uopšte čudno. Tehnika košta toliko koliko košta. I dobro je što nije još skuplja, s obzirom na celu situacijom sa virusom.
I skontajte već jednom da će ovaj uređaj da kupuju korisnici starijih modela, a ne nužno oni koji imaju S21U.

Pa ti im pustaj krivicne prijave onda, sta cekas :D
Zašto bih ja to radio, postoji inspekcija čiji je to posao, a to što taj posao inspekcija očigledno ne radi, pitaj vrhovnog respiratora 😀

Pa daju i mnoge druge radnje koje prodaju telefone garanciju, samo sto je na godinu dana, a ne na 2, pa su samim tim telefoni jeftiniji. Ja sam recimo kupila telefon u Telekoplus, S9, 2 god je bio kod mene, nije se nikad kvario, posle sam ga prosledila, radi normalno i dalje.
Kad vec poredite cene i kad vec pomenuh Telekoplus, kod njih je cena za S21 Ultra 985e, mislim da je to akcijska cena, inace se krece oko 1100e, a za S22 Ultra 1320e.

Smorili ste sa pričama o ceni telefona, a godinama su cene takve kakve jesu. Ja ne znam šta vam je tu uopšte čudno. Tehnika košta toliko koliko košta. I dobro je što nije još skuplja, s obzirom na celu situacijom sa virusom.
I skontajte već jednom da će ovaj uređaj da kupuju korisnici starijih modela, a ne nužno oni koji imaju S21U.
Po Pecinoj rezenziji ovo je, zapravo, Note 21 (da je izašao).

Skoro sve isto kao S21 Ultra, malo brzi, pa i baterija kraće traje + S-Pen.

Iskreno me iznenadio krajnje negativnom recenzijom, ali stvarno je teško naći prave reči kada je realno, S21 Ultra jako sličan . Probao, dao sve od sebe, ali činjenice su činjenice.

Ovo bi bio Note 21 da je izašao prošle godine. Eto, imamo P50 Pro, defakto model iz 2021. i sada Note 21.

Tuzna vremena.

Pa i zavisi, kao i u mnogim drugim slučajevima kada su u pitanju i ovi mali prodavci ali i veliki lanci poput Tehnomanije, Gigatrona, Win-Wina etc i tada mali čovek mora zajedno sa inspekcijom da isteruje svoja prava.

Ali o tome već postoji tema na Benchu i ko je nije pročitao ne bi bilo zgoreg da bar odokativno baci pogled na istu i da vidi sa čim se sve potrošači susreću...

Toni je porpilicno nahvalio bateriju na S22+

Nazad
Vrh Dno