Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Znaci ko je uradio rezervaciju, isporuke tek od 11. Marta?

@ICE, da nažalost te od 11. marta ćemo dobti telefon. Tu informaciju sam proverio i u Samsung store-u i kod operatera.

ja ne brinem oko baterije na S22. za pocetak nisam veliki potrosac, ne vrti mi se dan oko koriscenja telefona. baterija je manja 7-8%, cipset je stedljiviji sigurno 20-30%, ekran je mrvicu manji, spusta se do 10Hz dok je S21 isao do 48Hz, mislim da ce se to kompenzivati i da ce biti baterija ista kao na S21 ako ne i bolja. mada opet razumem i kome to nije dovoljno, meni ce gotovo sigurno biti dovoljno za jedan dan sto mi je ok. uvek bih pre izabrao jednodnevnu bateriju i nekoliko desetina grama laksi i tanji telefon nego da drzim 5000maAh powerbank ciglasti telefon u ruci. takodje me ne zanima Exy vs. Snap derbi, ali razumem ako nekome to jeste bitno.

Ma baterija je ok... S9 sa 3000mAh gurao ceo dan, gurace i ovo sa 3700...

ja ne brinem oko baterije na S22. za pocetak nisam veliki potrosac, ne vrti mi se dan oko koriscenja telefona. baterija je manja 7-8%, cipset je stedljiviji sigurno 20-30%, ekran je mrvicu manji, spusta se do 10Hz dok je S21 isao do 48Hz, mislim da ce se to kompenzivati i da ce biti baterija ista kao na S21 ako ne i bolja. mada opet razumem i kome to nije dovoljno, meni ce gotovo sigurno biti dovoljno za jedan dan sto mi je ok. uvek bih pre izabrao jednodnevnu bateriju i nekoliko desetina grama laksi i tanji telefon nego da drzim 5000maAh powerbank ciglasti telefon u ruci. takodje me ne zanima Exy vs. Snap derbi, ali razumem ako nekome to jeste bitno.
Ekran je isti kao i kod S21, do 48hz ide.

Pa zar nisu rekli da ce ici izmedju 10-120Hz za obicne i 1-120 Hz za Ultru? Mozda o tome prica Marques Brownlee, ili su lagali iz Samsunga ili pokusavaju da isprave update-om...

@hsv.stoned moguce da je i vise nisam znao,meni je samo krivo sto onaj nemac ne radi vise recenzije tj radi ali samo na nemackom,ne mogu da se setim kako se zove ali covek je jako realan i ne laxira testove. Imamo i Flosija ali on ne radi poredjenja na zalost. Ubedljivo najgori i najpristrasniji je Mrwhostheboss ,njega ne mogu nikako da svarim. Slaxem se da yreba odgledati ali ne treba verovati
Damir Franz, čovek zbog koga mi bilo drago što sam naučio Nemački...mada u zadnje vreme je više orijentisan na audio opremu nego na mobilne telefone.
Btw ovo što Markez reče ne sluti nikako na dobro...posebno što on ima snapdragon na testovima! Mada opet sa druge strane, ja sam imao s20 koji je na zaključanih 120hz i qhd imao super battery life. Čekam baš iskustva da čujem nekoga ko bude kupio (posebno snap modela), pošto je ovo jedini telefon koji mi je trenutno zanimljiv od strane android ponude...ako mi pukne, odoh posle svega na ios i ip 13 pro, ma koliko bežao od istog i nedostatka usb-c.

@Proday
Damir F. je ok, oduvek se bavio testovima raznih gedžeta, na neki specifičan način, obraćao pažnju na neke sitnice, bitne (ili manje bitne) karakteristike uređaja . I upravo zbog toga je vredelo pratiti sve to, iako generalno ima boljih tech YT-era.
Ali su ga napadali u komentarima (možda i najviše Huawei fanovi), a i počeo je da se ponaša kao pahuljica pa je prestao da snima testove na ENG.

Da čujemo malo šta tech propast ima da kaže :D

Malo pre ih video u ušću i malo koristio, definitivno s22 obični najbolje deluje i leži u ruci, kakva šteta što su mu osakatili bateriju. Ali ako bude ok za oko 5h Sot na dan, biće dosta dobra priča. Sada se čekaju ruski testovi, jedini realni na YouTube.

Ne kapiram kako moze telefon da bude predmet spora ako vl ugovora ne placa rate.. Telefon vredi 20% manje cim zatvoris vrata prodavnice. Valjda su bitne cifre na papiru. Nece da mu traze da vrati mob sigurno. Drugo je kad kupis kraden mob..
Pleni se sve što se vodi na dužnika i dalje se prodaje. Javni izvršitelji rešavaju stvar.

@Proday jeste,on je u pitanju. Jednom prilikom sam ga i kontaktirao bas u vezi nekih sluski covek mi momentalno odgovorio i sve ovjasnio,steta sto ne radi vise na engleskom.
I naravno opet snap

Peošle godine su telefoni solidno kasnili u odnosu na obećan datum isporuke...
Nadamo se da će ove godine krenuti kada su najavili. Čekati mesec dana je puno, više od toga je previše.
U Hrvatskoj kaze Toni da isporuka Ultre krece od 25.02.
Pa bilo je reči i ovde od tome, međutim info koji imam od Samsung store u Srbiji i operatera je da kreće od 11. marta.

Pričao sam sa prijateljem iz CH koji koristi telefon već 2 dana, Exy verziju...
U odnosu na S21U koji koristi zadnja 3 meseca, prenosim utiske
  • Ne vidi značajnu razliku u bateriji ili je tek malo bolja (mada telefon prvih par dana ima onaj mod da "uči od korisnika"), i dalje iPhone 13 Pro Max mnogo bolji. Moguće da će Samsung pustiti update pa tu poboljšati nešto, jer telefon još nije zvanično među korisnicima.
  • Duže mu vremena treba da se zagreje, bez sumnje ima bolje hlađenje, ali se zna zagrejati isto kao S21U no manje se prenosi na ekran. Ne igra igre pa ne može reći o throttling-u.
  • Video bolji, ali ne kao na IP13Pro Max pošto je i njega koristio, fotke tu i tamo slične.
  • Najviše je oduševljen SPen-om, da li što se odvikao ili što je stvarno bolji odziv, kao što jeste, nemam pojma.
  • Ono što nisu rešili od prošle godine - 4G signal, identičan je, možda je čak i modem isti. SD verzija sigurno ima bolji, po pravilu.

Isto tako, ono što sam pregledao od recenzija, iako su mnoge njih bile od manje poznatih jutjubera, rekao bih da kamera neće fascinirati kao što smo mislili nakon prezentacije i nekih prvih objava na društenim mrežama, isto tako i u vezi baterije, potajno sam se nadao da će biti barem blizu iPhone 13 Pro Max, ali to nije slučaj. Ni Snapdragon verzija ne odiše nekim većim performansama, ne mislim da će biti neke veće razlike.
Verujem da ću dobiti ovaj telefon kroz par dana pa ću preneti i svoje utiske, možda ga i uzmem na leto kada krenu one promocije, prvenstveno zbog olovčice i dizajna, jedino me odbija dizajn kamera, ali ionako ide u masku.

Hvala za ovo 4G signal. Sad znam da ga 101% necu kupiti. Cekam HK cene..

Hvala za ovo 4G signal. Sad znam da ga 101% necu kupiti. Cekam HK cene..
Ako dobijem neke detaljnije info i brojeve u db, postaviću ovde.

Imaj na umu da sam i lično video da dva ista S21U imaju različit prijem signala, moj je iz februara prošle godine, prijateljev iz jula i moj je uvek jači, ne nešto puno ali kada je signal slab i to dosta znači, a sve to utiče na bateriju, naravno ista mreža, ista lokacija, isti sw. Ne kažem da ima veze kada je napravljen, sam govorim da sam lično uočio razlike.

Kamera nista vau u odnosu na s21u ,ima boljitka naravno ali nista vau,u nekim situacijama bolji s21u ,po meni smesna razlika ,mozda i gresim ali ovo sto vidim kod mene nije ostavilo vau efekat . Proslogodisnji modeli su bili skok u odnosu na one od pre 2 god bar po pitanju kamere a ovo sad je apsolutno smesno sto ne znaci da ga necu uzeti ali nisam fasciniran ,ovo je definitivno note 21 ultra po svemu sto vidimo,pojesce ih apple ove godine

Kamera nista vau u odnosu na s21u ,ima boljitka naravno ali nista vau,u nekim situacijama bolji s21u ,po meni smesna razlika ,mozda i gresim ali ovo sto vidim kod mene nije ostavilo vau efekat . Proslogodisnji modeli su bili skok u odnosu na one od pre 2 god bar po pitanju kamere a ovo sad je apsolutno smesno sto ne znaci da ga necu uzeti ali nisam fasciniran ,ovo je definitivno note 21 ultra po svemu sto vidimo,pojesce ih apple ove godine
Mene ne bi cudilo da ovaj note izgled bude zastupljen svake druge godine, jer nemaju sta toliko novog da ponude, pa da izbacuju i klasicnu ultru i note ultru svake godine. A sve to bi moglo da im poveca broj korisnika koji bi svake godine menjali telefon.

Komentarisao sam dizajn zadnje strane, konkretno kamera bump-a. Ali treba pohvaliti i prednju stranu telefona, konacno simetricni bezeli. Odlicno! 🙂

Da je samo 2 puta bilo bi dobro :D Ko zna koliko puta, ali posle se malo primirio u tom smislu. U principu lik je YT tech cirkuzant, kao i većina tih mega popularnih i $ponzori$anih YT-era.
Ne kažem da striktno ne treba gledati takav sadržaj, samo ne treba uzimati previše ozbiljno i ratovati po netu na osnovu viđenog.
Jel moze neki dokaz toga da je varao, stalno slusam o ovome a nigde dokaza?
Ne kazem da nije istina ali hocu da vidim jel nije prvi put da to cujem.

Sta ce ti veci dokaz od linkova za kupovinu u opisu klipa :)

Realno svi koji rade recenzije "malkice" više hvale proizvode pošto su plaćeni za to, pogledajte unbox therapy. Čovek je dobio sve moguće od Samsunga i to u svim mogućim bojama, koliko je to $?. Po meni je realnije saslušati nekog kolegu sa foruma tipa @Proday ili @dule2303 koji stalno imaju flegship i često ih menjaju, po meni oni će reći realnije razlike nego YT gospoda.

Ako hoćete iole objektivnu recenziju sačekajte onog lika techtablets, čovek kupuje uređaje, ne dobija ih na recenziju od proizvođača, samim tim nije dužan da im se uvlači...

@Lemaja veruj mi da je ovo prvi samsung koji ne bih uzeo da ne izgleda kao note, Jos se razmisljam iskreno mada znam sta ce biti na kraju. Bilest ne bira na zalost . Jedino sam prosle godine stvarno video razliku pogotovo u ex2100, sve ostalo je vise manje isto ili u najboljem slucaju za 10% bolje. Mene iskreno fascinira kako tel koji kosta skoto 3 puta manje negi s serija radi bukvalno identicno. To ne sme da se desi nikako ,S serija mora da radi najbolje najbrze da ima najbolji prijem,najvecu autonomiju,najbrze punjenje itd a to na zalost nije tako a mi kao potrosaci to gutamo i jos ih opravdavamo . Meni licno je zao sto su upropastili Huawei jer je on terao sve ostale da guraju ozbiljno napred.

Nazad
Vrh Dno