Šta je novo?

Samsung Galaxy S22

Predlog za Admine:
Ne bi bilo lose da se naprave podforumi unutar tema za Preordere i generalnu nabavku telefona za price o cenama, kasnjenju porudzbina itd. (Samsung, Apple, Xiaomi... Svaka za sebe)
Konkretno pratim ovu temu vec dugo posto imam ideju da svoj S10e zamenim za S22 u nekom trenutku, pa me zanimaju utisci, testovi, iskusta. Ali toga ima jako malo pored sve priče o preorderima.
Sto razumem, problem je, ljudi daju pare, obavezu se, ima tu razloga za pricu i kuknjavu ali bi valjalo to odvojiti na posebno mesto gde ce svi sa slicnim problemima nabavke svih Samsung telefona moci da podele utiske i muke.
Pozdrav

Oni koji jesu dobili mogu 😉. Znalo se da će kasniti, pisalo se javno o tome.

Tu verujem da je u nekom delu Exy morao da napreduje. Nisu baš toliki duduci, mada...

Kada ste već kod kuknjave, odradio sam preorder na početku negde, kao sto sam i napisao, a Ultra i mali s22 su stigli 8. marta. Nisam još stigao da ih otpakujem i probam.

Oba uzeta preko domaćeg, nacionalnog provajdera i to bez avansa.

Lično, ništa više ne verujem recenzijama, testiranjima i pljuvanju po sintetičkim testovima.

Koji je to nacionalni provajder davao bez bilo kakvog avansa i jesi li kupio na 12/24 rata ili za keš?

Neko neke utiske o bateriji, kameri? Svelo se poslednjih par postova na preorder samo.
Ja imam običan s22, jedno 7 dana. Baterija, još uvek loša. U početku je bila katastrofalna, kako vreme prolazi, tako šalju i neke update-e, već 2 ili 3 su bila, malo je i bolja baterija. Ali i dalje nema šanse dan da izgura. Kamera je dobra, i za nju je bio neki update i može se reći da je bolja od tada. Na kraju će ispasti da sam se žestoko zaje..o što sam prodao S21 sa SD procesorom i pazario ovaj. Generalno sve šljaka kako treba, osim te baterije. Verujem da će biti neke optimizacije baterije, *** morali su ovi telefoni da prođu neko testiranje. Nije realno da ostane ovako, šta god uzmem da radim procenti samo spadaju.

Koji je to nacionalni provajder davao bez bilo kakvog avansa i jesi li kupio na 12/24 rata ili za keš?
Verovatno misli na mts.
Ja sam poručio kod mts-a i yettel-a na 24 rate bez ikakvog avansa, čekam da mi stignu telefoni. A1 je tražio neki nenormalni iznos, koji nisam prihvatio pa sam ih otkačio.

Nope, u Yettelu (pod svim imenima) sam sa ovim brojem od 1998. godine, na postpaidu od 2001. godine i sve vreme bez ikakvog kasnjenja u placanju racuna (nikad usao u naredni mesec sa neplacenim racunom) i opet su za Ultru prilikom narucivanja preko njihovog sajta trazili obavezan avans od 30.816 dinara!

Bez cekiranja opcije da prihvatam takvu kupovinu, sa tim avansom, nisam mogao da predjenm na sledeci korak.

Za S22 i S22+ smo i ranije utvrdili da je moglo bez avansa (valjda zbog nize cene) ali za Ultru tek sada cujem...

Mts, ko je drugi nacionalni provajder… Yettel može bez avansa ako si 2+ godine. To sam 100% siguran. No, ako nikada nisi imao neki kredit ili telefon na rate kod njih, možeš da deluješ “sumnjivo” i da traže avans. Ali uvek mogu pravila da se zaobiđu.

Moze neko kome je stigla ultra iz mtsa da mi kaze id porudbine, cisto da vidim kada mogu svoj da ocekujem

Na postepejdu, u Yettel-u, sam manje od 2 godine, tačnije od aprila 2020. godine, krajem aprila, te godine, sam uzeo i uređaj kod njih. Koristim najjači paket TotalData+, uzimao sam i dodatnu opremu, na 24 rate, u vrednosti do 60k dinara. Početkom marta sam prevremeno otplatio prvi uređaj, naručio Ultru bez ikakvog učešća.
Nikada nisam dizao nikakve kredite, osim taj za uređaj, preko Mobi banke, a i ovako plaćam dosta Yettel-u, tako da mislim da kreditni biro i istorija kredita igra najveću ulogu u tome da li će biti učešća ili ne.

Mts, ko je drugi nacionalni provajder… Yettel može bez avansa ako si 2+ godine. To sam 100% siguran. No, ako nikada nisi imao neki kredit ili telefon na rate kod njih, možeš da deluješ “sumnjivo” i da traže avans. Ali uvek mogu pravila da se zaobiđu.
IMa kakvo sumnjivo, poslednjih osam godina uzimam telefone na rate preko njih i nikad nisam imao kasnjenje.

Naposletku, oni su avans trazili po automatizmu dok jos nisam ni kliknuo dugme za narucivanje, vec prilikom popunjavanja obrasca kad ne znaju ni ko sam ni sta sam... Daleko smo bili od kreditnog biroa a tamo imam savrsenu istoriju sa mali milion otplacenih kredita, bez kasnjenja ili bilo kakvog kredita.

@zduhac E bzvz. Ja nešto pikiram kao drugi telefon S22+, ali sve nešto više vijam po glavi da ću da se zeznem. Duboko u sebi želim novu S seriju, ali moram da dobro razmisllim.

Ako ti je isporuka na daljinu onda imaš 15 dana rok da uredjaj vratiš bez ikakvog objašnjenja, ukoliko si ga uzeo u poslovnici pretpostavlja se da si ga pogledao i da si utvrdio da nema neispavanosti pa samim tim ne možeš da vratiš uređaj i tražiš novac nazad.

Edit: Da bi vratio uređaj potrebno je da imaš izjavu o odustajanju od ugovora koju si dobio uz telefon, a ako je nemaš onda je možeš naći kod njih u poslovnici ili im jednostavno napisi mail i objasniće ti. Šta god da ti kažu da ne možeš da vratiš sada, otpakovao si uređaj bla bla...nisu u pravu, ako ništa nije oštećeno možeš da ga vratiš bez objašnjenja.

@NecaBG
Yettel bez avansa samo ako si više od 2 godine u mreži.
U mts-u sam od 2007, u Yettelu od 2013, a u A1 od 2014te. Kod mts-a imam najviše usluga, te su mi računi bili oko 15 hiljada mesečno, i uvek uzimam kod njih Note seriju telefona. U Yettelu mi je ovo prvi put da uzimam telefon, inače sam uvek na 50% popusta bio do sada. A kod A1 takođe nisam nikada uzimao telefon, samo eto oni imaju neku svoju politiku i većini traže avans, iako sve račune redovno izmirujem.

Isporucen na adresu, koja je procedura i sta je razlika u ta dva nacina isporuke?
Jednostavno zakon je tako propisao.
Kod online porudžbina prodavac je u zakonskoj obavezi da ti izvrši povraćaj novca ukoliko, u roku od 14 dana, vratiš proizvod nekorišćen i neoštećen.
Kod kupovine u prodavnici su u obavezi da ti omoguće zamenu tog proizvoda nekim drugim, a povraćaj novca zavisi od njihove dobre volje.

Isporucen na adresu, koja je procedura i sta je razlika u ta dva nacina isporuke?
Ja sam vratio iphone 13pm u oktobru u mts, procedura je sledeća. Ode se u bilo koju mts poslovnicu i podnese se zahtev za odustanak od ugovora u pisanoj formi, obično taj papir dostavljaju uz ugovor i garanciju. Nakon toga se čeka par dana da zahtev bude odobren, zatim stigne sms, i onda se ode sa uređajem u poslovnicu. Nakon toga sam čekao još 10ak dana da pregledaju telefon i utvrde da li je bez oštećenja, pa da me vrate na tarifu koju sam imao, i to je to.

Najverovatnije ga daju u delove. Ne znam šta bi drugo mogli sa njim

Kao nov.

Nazad
Vrh Dno