Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Jel ima neko problem sa proximity senzorom? Desava mi se zadnje vreme kad zavrsim razgovor ekran ostane crn par sekundi, ili se uopste ne upali. Kad ga udaljim od glave ofc..

E moguce da je pocelo sa A12...

Jeste A12. I meni je pored ovog S21U krenulo da zeza na A72.

Na 11 nije zezalo.

S21 serija će imati 4 Android update-a umesto 3 kao što su pre najavili.

Dobre vesti, ako je istina. Na Redditu sam iskopao.

Prilozi

• B05C295E-FC64-4035-A620-D49971E8C8DE.jpeg
    B05C295E-FC64-4035-A620-D49971E8C8DE.jpeg
    46.3 KB · Pregleda: 30
Ali koliko vidim ovo je security deo.

Meni je bas poceo sa stuca s21u.. Da mogu da mu vratim nekako A11 i novembarski update... Uradim clean iz Guardian-a, ali to ga sredi na pola dana.

Da li si uradio FR (vraćanje na fabrička podešavanja - tada ti obriše sve. Mislim, prvo sačuvaj bitne stvari sa fona, da l na komp ili na oblak.) ?

@nidzakv Probaj da startuješ prvo telefon u SafeMode-u. Mislim da je Power+Volume Down i onda ako sve prođe kako treba, imaš u uglu SafeMode. Vidi kako ti se tako ponaša, da isključimo mogućnost da nemaš neki hardware issue. Ako ga je software baš toliko unakazio onda SmartSwitch pa full backup na komp, ili na neki cloud pa se igraj, mada meni je tako mrsko sve posle da podešavam od nule. Nikada ne prebaci sve kako sam podesio i ako uradim export i backup svih postavki.

Jao mrzi me da radim sve ispocetka, nemam kad.. Mada znam da bi trebalo posle A12.. Neka ga ovako za sad 🙂

Razumem te, ali ako te nervira, moraćeš kad-tad (osim ako nisi stavio neku apk koja možda radi problem).

Bog me, ovo je dobra vest. Samo ne znam kako im se isplati da toliko ljudi drže telefone dugo, ali dobro.

Pa neće da drže :) evo kao što se da videti, svaki update je lošiji od predhodnika. Ko bude dovoljno zaludan da mu stavi A13 kad dođe, ima da mu radi kao mrtav konj. O A14 da ne pričamo. Klasična Samsung navlakuša.

Ja sam na svom N20U još na A11, i junskom security patch (takav je bio kad sam ga kupio), ne pada mi napamet da diram ništa. 7-8 sati SOT na 4g, 120 Hz, hladan, sve radi kao prvog dana, aj zdravo, a ko želi da bude zamorac za njihovo testiranje živaca, samo napred.

Poslednja izmena:
Za sada kod mene sve radi kako treba, ali videćemo kako će posle da podese sve sa novim verzijama. Baterija neminovno prva strada, ne verujem da će baš namenski da ubiju sam hardware software-om, jer ako to urade, onda ima džabe i 10 godina update-a.

Bateriju ako puniš normalnom brzinom (ništa fast, ultra fast) trajaće barem 4 godine bez ikakvih problema, i biće SOT minimum 5 sati (ako je sada 8), što je i dalje vrlo upotrebljivo. A software je svakim update-om sve glomazniji, šareniji, itd, a i plus Korporacija mora nekako da te natera da kupiš noviji mob... Šta oni imaju od tebe ili mene koji koristimo telefone stare 3, 4 godine i još smo zadovoljni njima? Mi smo im čist trošak.
Uostalom, planned obsolescence je davno utvrđeno pravilo koje stvara profit.

Nikad fast, nikad super fast i ako kažu i tvrde iz Samsunga da ne degradira bateriju.

Da li samsung ima opciju sporog punjenja koja je bila na samsungu s7?
Da ne moram da biram punjace koristim 33w i u opcijama odaberem brzinu punjenja.

Imaš opciju da NE izabereš fast niti super fast charging, samim tim će da puni normalnom brzinom.

Odlična je vest ovo za 4 android verzije i 5 godina sigurnosnih zakrpa (meni važnije)
Na A52s kod brata 12 radi bez ikakvih problema.

Što se tiče punjenja, mene stvarno mrzi da da se stresiram tri godine sa razmišljanjem kojom jačinom punim, do koliko %, da bih dobio sat vremena sot-a više, kada je baterija 50 e.

Da li samsung ima opciju sporog punjenja koja je bila na samsungu s7?
Da ne moram da biram punjace koristim 33w i u opcijama odaberem brzinu punjenja.
Najbolje je da odradiš Bixby rutinu, tipa da od 22h do 6h ujutru NE koristi brzo punjenje, tako ćeš imati regularno preko noći a brzo preko dana i to je to. Ne verujem da bilo kome treba brzo punjenje ako se telefon puni noću dok spava.

Tako sam bio uradio pre A12, i lepo je radilo.
Sad koristim 1A, 5V punjač preko noći i zadovoljan sam, imam od 6,5 do 8h SoT-a na S20FE 5G

Preko dana KAD se desi da zatreba, stavim na njegov punjač.

Ma brate koliko kosta baterija, 50-60€ u Promobiju, zamenis posle godinu ipo dana i cao. Dajemo 1000e a problem je par desetina € da koristis uredjaj u punom potencijalu.

Nekako mi je ovako lakše, da ga punim preko noći i ne razmišljam ako gde zaginem posle posla...
Ugasio sam i procente na bateriji.

Ne vidim poentu kupovine Premium premium uređaja ako ti ne koristiš sve što ti on daje. Ok, možda nećeš svaku sitnicu iz kamere ili možda čak i olovku koristiti ali da toliko razmišljamo o baterijama i koliko i kad je puniti, koristiti power saving opcije ograničavati cpu, smanjivati rezoluciju itd itd, onda realno ne treba kupovati Ultra telefone nego jače A serije ili FE varijante i to ti je to.
To ti je kao kad bi uzeo 11T Pro gde mu je najveći adut 120w punjenje a ti ga puniš sa 10w punjačem. To je sve testirano, a da se baterija degradira vremenom, degradira se, ali dok imamo te telefone koristimo te funkcije po kojima se izdvajaju. Svi pričaju o nekom produženju veka baterije, ekrana itd a velika većina ljudi promeni telefon za godinu i po dve.

Slažem se, ali imaš i onaj deo gde odvojiš dosta para za telefon (svesno ili ne), i gde ipak podsvest radi da ga čuvaš. Recimo, meni su do sada menjali baterije na 2 Samsung uređaja u ovlašćenom, i svaki put po zameni je išao na oglase jer nisam mogao da se pomirim sa tim da mi je neko otvarao telefon, pa makar to bio i Samsung ovlašćeni servis koji sve mora da uradi po standardima. Do glave i do nas samih je 90%. Isto tako ne verujem u priče da brzo punjenje ne šteti bateriji , jer je više greje dok se puni recimo. To je kao da teraš motor na 6000-7000 obrtaja, a u oglasima staviš nov nov.

Ja sam cekirao onu Battery Saver opciju u meniju i sad mi puni samo do 85%. Ne zato sto ja sad nesto kao pazim na bateriju, vec zato sto ne zelim da je degradiram, ako ne moram...

Nazad
Vrh Dno