Šta je novo?

Samsung Galaxy S21

Snimam ja i sa GoPro i DJI ali znam kad snimam s tim kamerama, kad idem na planinarenje, vozim bicikl i sl. Telefon imam uvijek sa sobom, šta sad trebam uvijek nositi i GoPro okolo...šta ako hoćeš snimljeni materijal da podijeliš, editiraš i sl. samo sa GoPro to ne ide tek tako. GoPro i telefon su dva različita svijeta kad je kamera u pitanju. Dapače, samsung je to baš tako zamislio, telefon sa vrhunskom kamerom, po pitanju fotografije i videa i to mu je uspijevalo manje više ali sa ovom serijom je nešto pogrešno napravio po pitanju video kvalitete. Apple ima svojih prednosti ali i mana u odnosu na Samsung ili druge androide, niti jedan nije savršen.
Ukratko...zašto se toliko priča o tome?
Zato što su korisnici samsunga naviknuti na kvalitetu multimedije i onda ove godine to nije tako pa se ljudi čude i naravno da će se pisati i govoriti o tome!

Msm da gresis, svaki Exy je imao isti problem i to traje godinama. Nije kamera kriva vec Procesor, ploca, mem, sta god da je na SD se to ne desava znaci ukupno je Exy kao i milion godina u nazad u banani. GoPro je velicine pola paklice cigata te ne vidim gde je problem poneti ga... instant dizanje na drustvene mreze? Vecinu stavi moras editovati ako radis kvalitetan sadrzaj, pa stoga je opet bolje prebaciti na racunar i editovati kako valja. Da je Samsungu to "bitno" ti , a i ostali godinama u nazad ne bi pisali o tome. Vidis da ih aspolutno ne zanima sto se Exy pregreva, sto topi ruke i bateriju, sto nema signala, i sta god sve ide uz njega.

Meni nije najjasnije zasto za snjimanje ne koristite GoPro? Jel imate neki odredjeni razlog za to, ili....? Samsung nikada nije bio brend koji na tom polju brilijira, niti ce... kontam da ako imate 1k za tel imate i za GoPro. Siliti telefon na nesto sto mu nije namena ( samsung to nije zamislio tako ) je bezsmisleno. Apsolutno se slazem sa Vama da za te pare on mora da isporuci to, ali evo to vec pricamo 3 godine i ne isporucuje... Ako bas treba telefon za snjimanje Apple tu nema premca i mirna glava, u suprotnom GoPro. Ne pricam ovo da bi se sad nesto zavadili, nego vidim koliko se mucite s tim i objasnjavate, a ja bi ga 10x prodao do sad i uzeo nesto drugo...
Telefoni danas imaju nikad bolje mogućnosti za snimanje, više žižnih daljina, live hdr i sl. i sad jos treba i go pro da se nosi, pa po toj tvojoj logici zašto ne kupe ljudi i neki mali prosumer aparat pa sve rade sa njim. Moderan telefon je sve ono što prosečnom turisti treba, samo treba da funkcioniše onako kako je obećano.

Ali ako to " ne fungcionise " a upravo je tako, sta onda? Nositi ga i mjaukati u bradu na svakih 10min kad ti prstici izgore? Dzaba teorije sta i kako treba, koje su mu opcije napucali kad to ne radi.

I GoPro se zagrje i ugasi nakon 30tak minuta snimanja 4K sadržaja...i šta sad...plus(tj. minus) ima najmanje 5x kraće trajanje. Kvalitettan sadržaj možeš napraviti i bez PC...naravno ako znaš...nekome možeš dati i Hollywoodski Studio pa neće ništa napraviti tako da ti ta tvrdnja nema nikakvo značenje.
Zna se kad i zašto se koristi GoPro i za mene je tu rasprava završena.

Poslednja izmena:
Samsung NE treba braniti i opravdavati. TELEFON je zamišljen da bude PAKET svega najboljeg, a ne da se tu ja j..em sa nekim dodatnim elementima, a za 1500dolara, bolje bi mu bilo da sve isporuči. Znači telefon kod koga se svaka 3 osoba žali na nešto, a kosta 1k plus evra je FEJL ( ne kao telefon, sam uređaj, već sveukupno ).

Upravo tako, zato ga preskocis. To ja i pricam, mane koje on isporucuje za taj novac su nedopustive. Ok , ima ljudi koji kameru upale jednom u pola godine, imaju lovu i uzmu tel eto samo da ga imaju...ali ljudi na ovom forumu koji pored svih saveta godinama uzimaju opet i opet Exy telefon, i sa svakim novim raspredaju identicne price godinama...e to ne razumem.

Hoce ljudi da za 1000e imaju sve, mobilni telefon, pravi fotoaparat, pravu video kameru i jos kojesta ali nece da moze. To sto veruju u sve sto im se kaze govori vise o njima a ne o onima koji pokusavaju da ih navuku na tu pricu. 😁

Do sada je nervirala činjenica da samsung pravi dva različita telefona sa istim nazivom (sa exy i snap); sada imamo i dodatnu podelu, tj. taj exy ima koji radi normalno i ima koji ne radi normalno...znači cirkus!

Било би занимљиво ако има неко са 512gb моделом да подели искуства, колико видим овај са 256 има разне проблеме у односу на 128...

Ako sam dobro shvatio od ova tri models, najmanji s21 je best buy? Ultra je svakako najbolja ali skupa.
Trenutno koristim iphone 11 pro, imam neku mogucnost da predjem na s21 obicni. Sta mislite da li downgrade ili ?

edit: Galaxy je nov, 3 god garancija, moj iPhone 4 mjeseca star, ja novog kupio.

Poslednja izmena:
Ako sam dobro shvatio od ova tri models, najmanji s21 je best buy? Ultra je svakako najbolja ali skupa.
Trenutno koristim iphone 11 pro, imam neku mogucnost da predjem na s21 obicni. Sta mislite da li downgrade ili ?

edit: Galaxy je nov, 3 god garancija, moj iPhone 4 mjeseca star, ja novog kupio.
To eventualno ako menjaš za onaj snap/duos 256gb iz HK što se pojavio na KP

@eborko
Hardverski neces nista dobiti, pa ako ti odgovara iOS onda nemoj menjati. Jedino ako bas zelis Android...

Tako nešto ne možeš reći, obzirom da već prelaskom sa 60hz na 120hz apsolutno puno dobija ;)

Najvise mi mastu pali taj displej 120hz.
i kamera mi je jedna od bitnijih stavki.

120hz,qhd rezolucija

65% na 4g,35% na wifi

3 sata poziv na Viber

Prilozi

• Screenshot_20210403-140639_Device care.jpg
    Screenshot_20210403-140639_Device care.jpg
    58.1 KB · Pregleda: 54
Tako nešto ne možeš reći, obzirom da već prelaskom sa 60hz na 120hz apsolutno puno dobija ;)
Ja tih 120Hz primetim samo kad skrolujem pored telefona sa 60Hz... 😄 Mozda sam previse subjektivan, ali meni to osvezavanje nije neka revolucija sto se tice ekrana. Sledeci telefon ce mi biti sa 120Hz, mozda promenim misljenje kad ga budem koristio duze vreme.
SoC je na strani jabuke iako je stariji od Exy2100, a kamere su tu negde... Baterija veca na S21, ali na 11 Pro malo duze traje - sudeci po GSM Bugarima...
Ako bas odlucis da predjes na S21, uzmi u vidu da imas Snapdragon verziju za 700e, koju je spomenuo @Proday (copy sa oglasa: S21 5G dual 256gb Snapdragon 700 eura). Taj iz BG koji ga prodaje sa navodne 2 godine garancije naravno ne daje fiskalni, ali cini se kao ok trgovac (kupovao sam od njega).

Hoce ljudi da za 1000e imaju sve, mobilni telefon, pravi fotoaparat, pravu video kameru i jos kojesta ali nece da moze. To sto veruju u sve sto im se kaze govori vise o njima a ne o onima koji pokusavaju da ih navuku na tu pricu. 😁
Za 1000e kažeš kao da je 250e, pa ono, hoću ja mnogooo za te pare... Normalno da za 1000 plus evra hoću da sve bude kako treba, jer su tu cenu stavili JER navodno telefon obuhvata sve to za šta ga predstavljaju. Da ne spominjem kako telefon i ne vredi toliko ni sa SVIM TIM stvarima koje su naveli, a koliko tek vredi kad ni te stvari koje su naveli, ne rade kako treba.

Koliko besmislena rečenica, šta to govori o ljudima koji veruju, pa praktično na zvanične informacije o tome šta uređaj treba da donese ? Da su glupi i naivni ? Pa ovo nije kampanja političara o tome šta će da urade za XY godina. već uređaj čija vrednost i funkcionalnost se da proveriti u 24h, kao što su ovde ljudi i činili, gde se svaki "drugi" telefon od 256gb pregreva, gasi, prazni, cima u videima, i šta već ne, teško da je to cilj i politika kompanije, da *****u što više ljudi lažnim infromacijama, već jednostanvni fejl koji im prolazi zbog potrošača koji ih ne kažnjavaju.

Međutim slažem se sa jednom stvari, a to je da to što ljudi iz godine u godinu kupuju EXY koji je do sad bio krš, umesto da kažnjavaju Samsung na tržištu kupovinom drugog uređaja, makar to bio i Iph, govori o nerazumevanju politike prodaje, dok im prolazi, guraće ti, kad kažeš dosta, ima da stanu i da se razmisle i nešto izmene. Umesto što ljudi OPRAVDAVAJU debilne stvari ( je.b. android od 100e ima sd karticu, punjač i šta sve ne, a Ultra od 1000 nema ) treba da mućnu glavom i ne budu ovce. Primer je kako je izgledao Note SD do pre koju godinu, PREMIUM PREMIUMA, sve dobijaš što postoiji na tržištu. Sve funkcijje i nove te godine izmišljene i stare i novi hardver i korisno i nekorisno, sve što se da ponuditi, ti dobijaš, a sad.. Sad ti kao oni SELEKTIRAJU ( jedno ide u S seriju, jedno u A jedno u Note jedno u Š, Đ itd ), šta ti je kao za premium važnije šta ne, pa ti mora da biraš. Neću da biram, stavi 2k evra uređaj ok, platiću, ali da ima sve, a ne da Šaomi od 300e bude stabilniji po performansama od uređaja koji je 5x skuplji.

Da ne ispadne da pljujem po S21U, ne, Ultra je fantastičan telefon, kada radi kako je zamišljeno, sa onim što ima, ali neke stvari su nedopustive kada govorimo o tome šta PREMIUM treba da donese kao paket.. Daš 1000 E i što neko reče, igraš ruski rulet je l radi ili ne.. Sramota.

Da dodam samo da je sramno da se software pegla pola godine po izlasku. To je tek smejurija. Dok dobijes skroz funkcionalan uredjaj koji radi kako moze i treba da radi cena mu padne za 20%...

I onda već krenu da skrnave taj isti softver i usporavaju performanse jel eto, izlazi novi model koji valja da se kupi

Bilo je dosta slučajeva kada su korisnici imali šteta i sam sam u više navrata pisao o tome pa da se ne ponavljam...u svakom slučaju i samsung počinje sve više da pilićari što mi se nikako ne dopada.

Ja se evo dva meseca razmisljam sta da uzmem i da budem miran 2 godine, uvek se vratim na s21u, ali uvek nekako zaboravim pa se setim da za 1000e ne daju ebeni punjac i to me toliko smori da odustanem jos na neko vreme. Kapiram da je npr baterija od grafena i da je 100w+ punjac preskup, pa ili koristi obican koji imas kuci ili iskesiraj za ovaj originalni par hiljada. A ovi traze da kupis usrani punjac od 25w, i nema ga ispod 20€ original.. Ma idi..

I ja sam jos na S10+ najviše iz principa, ne dam im preko 1000 a da ne dobijem punjac, nisam lud. Pre cu kupiti Xiaomi.

Neki operater mislim da je davao punjac gratis. Naravno, ovi lesinari ga prodaju bez..

Nazad
Vrh Dno