Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Zato i kazem, pain in the ass je posle fr da se vrati sve kako je bilo. Sredi se za sat vremena, ali nervira.

Jel velika razlika u Exynos i Snapdragon verziji? Bateriji i obradi slika?

To zavisi kako ti gledaš na stvari :). Većina ih je Snap 888, uvek je bilo razlike i uvek će je verovatno biti. Snap je uvek bio bolji chip generalno. Baterija je na strani Snap-a kao i sam processing. Nekom ni Exynos ne smeta.

Znam da ne na S20 fe bas bila razlika, imao sam obe varijante :)

@zaree
Ja imam Exynos verziju (verzija sa 8GB memorije).

Odlično radi fon, nikakvih problema za ovih dva i kusur meseca korišćenja. SOT je 6-7 sati, nekad bude i oko 8 sati kad je non-stop na WiFi.

Takodje, telefon se ne zagreva mada ja ne igram igre. Što se tiče kamere tu nisam merodavan jer je maltene i ne koristim. Što se mene tiče Exynos me je baš prijatno iznenadio.

@zaree

Odlično radi fon, nikakvih problema za ovih dva i kusur meseca korišćenja. SOT je 6-7 sati, nekad bude i oko 8 sati kad je non-stop na WiFi.

Takodje, telefon se ne zagreva mada ja ne igram igre. Što se tiče kamere tu nisam merodavan jer je maltene i ne koristim. Što se mene tiče Exynos me je baš prijatno iznenadio.
Hvala za pomoc

@zaree

То је одлично време SOT-a, ја имам SD и на сваких дан, дан и по морам да пуним батерију шта год да радим, висио - не висио на телефону, што доста смара. SOT не мерим и није ми нешто битан. Не играм игре. Телефон имам скоро месец дана.
Свим аспектима телефона сам врло задовољан осим аутономије.

Realno ko god dosta korsiti telefon mora da puni telefon 1x dnevno :)
I meni sa SD870 isto traje dan iako je štedljiv procesor i baterija 5000 mAh

Na to smo već trebali da oguglamo :). Jedna dan, i punjač, nema tu ničeg lošeg, a i postajemo tj. postali smo odavno robovi ovim malim stvarčicama, pa i kada nešto hoćemo da pogledamo na blic, to bude po 30 minuta jer nam se uvek nešto novo otvara. Meni je povratak na S21 FE sa flagship-ova bio kao odmor. Sve glatko radi, nema štucanja, kočenja itd. Napravili su nešto slično S10e modelu iz ranijih edicija, ako mogu da ih poredim na neki način.

@zaree

Da, ali wi-fi nikada i nije bio problem. Uvek je loša baterija bila dok je telefon na mobilnom internetu. Ne kažem da tvoj isto ima taj problem nego 8h na wifi može svaki telefon.

Amin to that. Wifi je druga priča u odnosu na mobini internet, i to poređenje nije ni realno. Ovde imaš konstantnost, a kod mobilnog interneta imaš relativno dobar switch između baznih stanica, pa juriš dobar signal, da li ima pokrivenost, da li nema, itd.

Zato sam i napomenuo da je SOT najbolji kad je mi je telefon non-stop na WiFi.

Al da, i meni koji radim od kuće i na mobilnom netu sam samo ~3-4 sata dnevno (većinu tog vremena uključen Spotify maltene bez korišćenja telefona sa uključenim ekranom) baterija traje oko dan i po. Dva dana i 8 sati SOT dobijem ponekad, kad jedan od ta dva dana provedem ceo kod kuće.

Amin to that. Wifi je druga priča u odnosu na mobini internet, i to poređenje nije ni realno. Ovde imaš konstantnost, a kod mobilnog interneta imaš relativno dobar switch između baznih stanica, pa juriš dobar signal, da li ima pokrivenost, da li nema, itd.
Tako je , a na sve to i ako si na mobilnom internetu verovatno si negde napolju u putu, pa je i osvetljenje ekrana verovatno jače i kada se sve sabere može da bude baš drastična razlika, ali da ne skrecemo previše sa teme.

Da li vam je pristigao oktobar azuriranje? Prica se da ima dosta problema nakon istog.

Da li Vam se desava da susti slusalica poziva kada ukljucite kameru?Cim se iskljuci kamera sustanje nestaje

if(ukljucena_kamera && razgovor_u_toku)
slusalice = nemoj_da_sustis;

Ово парче кода решава проблем, то је печ :D
Он-топик: нисам испробао, док разговарам, немам потребу за камером. Али не би било лоше да постоји сајт где може такав баг да се пријави.

Kako ste zadovoljni kamerom na ovom telefonu?
Presao bih na njega samo zbog kamere, trenutno imam Realme gt neo 2
Zadovoljan sam extra sa telefonom, kostala bi me zamena oko 200e doplate

Ne znam kakve su kamere na Realme, ali ovo je sasvim OK. Prešao sam sa P30PRO, čija kamera i danas važi za odličnu. Ovo je veoma slično.

Često fotografišem sitne stvari ili sitne anomalije na nekom elementu. Nedostaje mi macro mod.

Jedino kad ima bas dosta svetla liči na nešto, ostalo slabe.
Realno nisam ni ocekivao za telefon od 300e da budu vrhunske s obzirom na 67w punjac, odlican ekran, odlican procesor...ne može sve :)

Da li ukloniti folije sa rama telefona, citao sam da ume boja da se ljusti iako je u kvalitetnom silikonu, ili bolje ostaviti?

Ostavi.

Ja sam to prvi dan skinuo, ništa se nije ogulilo ni na moru pesak nije izgrebao...

Vrh Dno