Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

@joca89 , i ja bih voleo 8-9 h SOTA-a uz 2 dana korišćenja , ali teško (možda bez 120hz i sa isključenim AOD )... videćemo za nedelju dana kad "nauči obrasce upotrebe" - "slegne" kako treba
@NevisStarShine , mislim da uz 120hz , lokacijskim servisima ... (AOD koji abnormalno troši) , društvenim mrežama ... WIFI+4G , trebalo bi ceo dan bez problema da izvuče i uz veći SOT .

I da , zanimljivo da se telefon uopšte ne greje (kako su pričali za SD 888) .... Evo i par noćnih fotki (bez podešavanja) upravo sada ...

Poslednja izmena:
Nesto gledam svuda zar nije za Evropu Exinos verzija! Kao sto je bilo sa S20fe koji imam ? I razmisljam o zameni ako su svi snapdr.

@andramisko : za Evropu je SD verzija S21 FE , za Indiju i istok ...itd je Exy 2100 (to su ti što se prodaju po oglasima sa 8/128 Gb) .

I sta sad uzeti, = mislim na s21fe. Imam s2ofe za indijsko trz. sa exynosom i 8 gb i ok radi samo da je bat bolja.....Meni je realno i 6 gb dovoljno + ovih x gb virtuelno, i pre bi snapdr...

Evo ga i u MTS ponudi , uz tarifni paket Omorika 15 (1.999 din.) , doplata za Samsung Galaxy S21 FE je 89.400 din. na 24 rate .
( tarifni paket + telefon = 5.724 din. na 24 rate )

Pa jedino ako je neko mentalno zaostao da te pare za taj telefon 😂 138.000 din , za telefon koji realno vredi 550-600€ ako ne i manje

Sreca je sto za mesec dana dolazi S22 serija, pa ce cena morati ici dole !

Moje misljene, po komponentama u fonu, je da vredi do 600E, jer Xiaomi 11i je na akciji 475E ali ima losije kamere i SW !
Motorola mozda pomeri cenu na dole, kada dodju novi modeli kod nas...

I sta je sad bolja kupovina, s21fe ili s21 obican?
Uzimajuci u obzir cenu da se s20fe nalazi za 500e sa garancijom sa mreze, a s21 nema ispod 600.

I sta je sad bolja kupovina, s21fe ili s21 obican?
Uzimajuci u obzir cenu da se s20fe nalazi za 500e sa garancijom sa mreze, a s21 nema ispod 600.
Moje misljenje s21 fe, zavisi gde kupujes, preko operatera ne bih ni jedan kupio, a na kp s21 fe nov imas od 500 do 550e, za mesec dana to sve pada ispod 500. Veci ekran od s21, snapdragon naspram exynosa, na testu se kamere bolje pokazale, plus zum 3x opticki, jedino im je baterija tu negde ista, ali mislim da ce kroz apdejtove FE verzija dobiti malo unapređenje

Imam 2 ponude,
490e S21 fe star 10 dana telenor garancija,
540e S21 star 10 dana A1 garancija?
Tu mi je dilema jer slicno koštaju. Vise mi odgovara dimenzija s21, a opet možda je na fe malo bolja baterija

Imam 2 ponude,
490e S21 fe star 10 dana telenor garancija,
540e S21 star 10 dana A1 garancija?
Tu mi je dilema jer slicno koštaju. Vise mi odgovara dimenzija s21, a opet možda je na fe malo bolja baterija
FE bez razmisljanja, moje misljenje, 3x zum opcija za mene je presudna, jer su bas slicni uredjaji po ostalim parametrima, a opet taj s21 je exy verzija, dok je FE snapdragon.
Ako ces dati 540 e za s21, onda ti je po meni bolja opcija dati 580-590e za pixel 6

A 2gb rama manje i ekran koji nije dinamički?
Takodje koristio sam s7 koji ima 577 gustinu piksela, da li se primeti da je serija s21 oslabljena u tom pogledu u odmosu na prethodne modele?

Ne kupujem nista sem samsunga tako da mi ostali modeli nista ne znače, ne ulaze u poređenje :D

@darkonda : ekran na S21 FE - Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+
Ta 2Gb RAMA-a veruj nećeš ni osetiti ako baš nisi "super power user" tipa da 15-20 aplikacija stalno držiš otvorene u RAM-u (meni na ultri od 12 uek slobodno 4-5 Gb ) ... A imaš i FE sa 8Gb pa biraj . Ja sam moj S21 FE poklonio ženi a dok sam ga koristio nedelju dana nikakve ja tu razlike u radu (brzina/fluidnost ...) ne primetim u odnosu na sadašnji S21 Ultra ... al iskreno .

@darkonda : ekran na S21 FE - Dynamic AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+
Ta 2Gb RAMA-a veruj nećeš ni osetiti ako baš nisi "super power user" tipa da 15-20 aplikacija stalno držiš otvorene u RAM-u (meni na ultri od 12 uek slobodno 4-5 Gb ) ... A imaš i FE sa 8Gb pa biraj . Ja sam moj S21 FE poklonio ženi a dok sam ga koristio nedelju dana nikakve ja tu razlike u radu (brzina/fluidnost ...) ne primetim u odnosu na sadašnji S21 Ultra ... al iskreno .
Kada si već pomenuo da si ih upoređivao. Šta kažeš za kamere, osećaj u ruci itd...

Ja cu bas danas do usca da ih uporedim, posto mi vise odgovara dimenzija 6.2 inca, i ako je samo taj 3x zum prednost to je onda u redu za mene. (procesor necu uzeti u obzir jer igrice ne igram tako da za normalno koriscenje, mreze i dopisivanje stvarno nema smisla da vijam snap.)
Imam vec xiaomi od 6.47 inca i pored njega s7,kad uzmem s7 ruke mi se odmore, a xiaomi uzas koliko ga tesko koristim jednom rukom.
A to da je na fe kamera bolja, jeste u situacijama kad se zumira slika i onda na nekim detaljima se vidi da je malo oštrija, a ko to jos zumira slike? :D
Mislim da su nas yt kanali koji testiraju uredjaje malo opteretili jer za 90% korisnika ako mu neko ne pokaže nece ni videti razliku u fotografiji.

"The Samsung Galaxy S21 FE 5G can handle two nano SIM cards, but it doesn't support an eSIM. "

Ovo je sa notebookcheck review-a. Pisali smo vec da li ima esim, eto i definitivno nema. Takodje, "screen flickering" je oko 250Hz (relativno nizak), sto nekima moze da smeta.

Gde si iskopao podatak za Screen Flickering ?
Da pogledam za S20 FE i još neke modele...

Isto na notebookcheck, svaki review koji urade, urade i screen flickering...

S20 FE isto oko 250Hz, najgori koji sam video je Nord 2 samo 120hz i upravo zbog toga sam odustao od njega, da ne sj*bem oči.
Ne možeš naškoditi očima, može samo glava da te boli ako si osetljiv na PWM... Npr na Xiaomi Mi 9T modelu koji imamo se kreće između 122 i 245 hz kad se osvetljenje stavi na minimum. Ja sam primetio da me zaboli glava, i to neka specifična glavobolja kada koristim telefon u krevetu, na minimalnom osvetljenju, nekad zna i ceo sledeći dan da me boli tako da sam odustao od te varijante... Treperenje se ne javlja iznad minimalnog osvetljenja tako da samo uveče da se ne koristi sa baš minimalnim i sve je ok.

Da li je na nasem trzistu, legalno po radnjama, dostupna samo verzija sa 6GB RAM-a?

Mislim da da.

Sto se tice screen flickering, na šaomiju postoji opcija anti flickering i radi posao.
Testirao sam preko kamere drugog telefona koju uperim u ekran, kad je ugasena opcija vidi se treperenje.
Medjutim ja ne vidim ta treperenja kad gledam u ekran direktno.
Postoji li na samsungu ta opcija?

Ne verujem da Samsung ima, barem ja nisam nikada do sada našao. Jedino što ima je Eye Comfort Shield, ali nije to to.

Ne postoji na samsungu ništa slično. A inače samsung je najgori po pitanju pwm-a, godinama im pwm ne prelazi 250hz kod telefona, izuzev A72 koji ima oko 300 i nešto hz.

Nazad
Vrh Dno