Šta je novo?

Samsung Galaxy S21 FE

Telenor je uvek skup, ali ovo nije ovo prava slika.
Ako nekoga ipak interesuje da uzme ovaj telefon evo najjeftinije varijante preko Telenora:

Uz paket total 25 koji je 2949 dinara mesečno, cena telefona je nešto više od 65000 dinara.
Odnesete stari telefon na reciklažu i telefon vas izadje 55640 dinara. Ovaj iznos možete da podelite na koliko hoćete rata (max 24).
Čim otplatite ovaj iznos ne morate više da plaćate 2949 dinara paket (možete da pređete na pripejd, uzmete popust od 50% i sl.)

Ovo mi je krajnje nerealno, osim ako nisi radio pa pricas iz iskustva. Nize cene pakete povlace vise cene uredjaja, gde je njima logika da otpatis fon za "sicu" i da predjes na total 5 sa 50% npr.

Koliki je minimalan broj rata za otplatu telefona u tvom slucaju?

@kayy_
Naravno da sam radio i pričam iz iskustva, verovatno ima na ovoj temi još ko je kod Telenora pa će ti potvrditi.
Nema minimalni broj rata, bitno je da otplatiš telefon i slobodan si (ja sam stari korisnk, možda ukoliko si nov moraš 3 meseca da budeš na postpaidu).

*56000 dinara za ovaj mob nije sića. Recimo da ga za 6 meseci otplatiš, to je 56000 dinara + 6x3000 dinara (zaokružio sam cifre).

Poslednja izmena:
@Migrant isto je bilo i za 20FE, biće kroz update, pa eto ništa do sada.
21FE već ima problem da opravda svoje postojanje, pa ako već može da radi sa E-Sim, nema smisla da mu to ne puste odmah.

Poslednja izmena:
@Proday , 475 evra za S21 FE (SD) nov sa 24m garancije nije skupo :) ... evo i ja sam proverio u Telenoru i stvarno izađe toliko (sa starim telefonom za reciklažu) i uz paket Total 25 (2.949 din. mesečno na kojem moraš biti 3 meseca ili dok ne isplatiš telefon.)

Koliko telefon jeftino deluje u ruci ono je kriminal. Baš mi lepše deluje 20fe jedino što ima užasne bezele.
Ostalo manje više ok, ništa posebno telefon.

... S21 FE za 475 evra "ništa posebno telefon" , OK . Poštujem mišljenje .

Skoro pa isti S22 sa 6,1" ekranom / staklenim leđima sa cenom od 999 evra i onda ćemo reći WOW kakav premium / vrh / neviđeno .....

Čudni mi kriterijumi , al ajd .... nerazumem se u ta poređenja .

Снимак целог екрана 19.1.2022. 173251.jpg

@Proday , 475 evra za S21 FE (SD) nov sa 24m garancije nije skupo :) ... evo i ja sam proverio u Telenoru i stvarno izađe toliko (sa starim telefonom za reciklažu) i uz paket Total 25 (2.949 din. mesečno na kojem moraš biti 3 meseca ili dok ne isplatiš telefon.)
Reci mi još samo da je 8gb rama i ja ću ti reći da je stvarno odlična kupovina😇🙌 ...posebno je super jel će ih biti sve više (i sve jeftinijih) na oglasima.

S21 FE kosta 90k dinara u slobodnoj prodaji.
S21 obican kosta 86k dinara
Ja ne znam ko bi u ovoj situaciji izabrao fe model, koji je pritom "oslabljena" verzija (kamere, izrada, fingerprint) s21 modela.
FE ima smisla posmatrati kao alternativu Pixela 6, cijoj kategoriji pripada.
S21 FE se pojavljuje u veoma losem trenutku i lose cenovno pozicioniran.

... S21 FE za 475 evra "ništa posebno telefon" , OK . Poštujem mišljenje .

Skoro pa isti S22 sa 6,1" ekranom / staklenim leđima sa cenom od 999 evra i onda ćemo reći WOW kakav premium / vrh / neviđeno .....

Čudni mi kriterijumi , al ajd .... nerazumem se u ta poređenja .

Pogledajte prilog 332005
Legalno je skuplji od S21, a lošiji je.
U ruci deluje totalno neubedljivo, S21 deluje da je bolje izrade. Nisam fan ni S21 serije što se tiče materijala.
Takođe da biram na oglasima telefon do 600e ne bih se sigurno opredelio za ovog plastikanera. Kupio bih nešto drugo, tipa Oppo Find X2 Pro za 605e nov ili Oneplus 9 Pro (nisam fan) eventualno Pixel 6 (nisam fan ni ovoga, još manje oduševljen).

S21 ima bolji ekran, S21 FE pravi kvalitetnije fotografije (pogledati gsmarena recenziju). Ostalo je skoro pa identično. Ako pogledamo cene sa KP oglasa FE je 50-100 evra jeftiniji i mislim da je bolji izbor. Svakako ne vredi 90k rsd ali za nekih 65k je odličan.

Ima li smisla preci na s21 fe sa mi 10?
Pocele su bas da mi smetaju dimenzije, vidim da je s21 fe manji od mi10, kapiram plastikaner je al bas me briga za to. Ne prelazi mi se na IP, a ni Pixel me nesto ne privlači..

Ne isplati se. Isto sam razmišljao, ali da doplatim 200e za plastikanera sa lošijom baterijom, zvučnicima, 2gb rama manje i sporijim punjenjem, još i bez punjača u kutiji i sve to zarad manjih dimenzija i gramaže? Mislim da je suludo.
Bolje sačekaj 12X da se pojavi.

U CH je sad bio (sunrise.ch) na popustu od 52%. Ja uzeo crni za keš, 380chf ili ~350e. Stiže sledece nedelje. Hteo sam još jedan ali, ispalo na sreću, uzeo poslednji koji su imali na stanju u svim radnjama.

Odlična cena. Skroz realna za ovaj telefon. 👌🏻👌🏻

350e?
Druze ako ih bude jos kupi i meni jedan :)

Javi utiske, baterije, kamere, celokupnom iskustvu sa telefonom
@zoreli_
Javljaj utiske sto se tice baterije. 😁
Za bateriju još ne znam (prvih 7 dana ne komentarišem dok ne "slegne") , stavio u masku tako da mi zadnja strana staklo ili polikarbonat ništa ne znači, odličan ekran - isti kao na S21 , SD 888 na 120hz "melje" sve - izuzetno fluidan i brz , kamere odlične - u rangu s21 . Vodootporan , bežično punjenje , Android 12 .... stvarno ne znam koji model Samsunga (da nov kupiš u toj cenovnoj klasi) može da mu parira za cenu novog od oko 500 evra na oglasima . A cena će mu sigurno pasti izlaskom S22 serije ... tako da moji utisci su veoma pozitivni .Снимак целог екрана 30.1.2022. 012623.jpg

Ima da se nadje već za 500e što je ok cena. Procesorske snage neće faliti sigurno, ali 2022 6gb rama je malo tesno za neki duži period korišćenja.

Za bateriju još ne znam (prvih 7 dana ne komentarišem dok ne "slegne") , stavio u masku tako da mi zadnja strana staklo ili polikarbonat ništa ne znači, odličan ekran - isti kao na S21 , SD 888 na 120hz "melje" sve - izuzetno fluidan i brz , kamere odlične - u rangu s21 . Vodootporan , bežično punjenje , Android 12 .... stvarno ne znam koji model Samsunga (da nov kupiš u toj cenovnoj klasi) može da mu parira za cenu novog od oko 500 evra na oglasima . A cena će mu sigurno pasti izlaskom S22 serije ... tako da moji utisci su veoma pozitivni .Pogledajte prilog 333375
Super drago mi je da si zadovoljan, i vidi se da je bolja kupovina s21 fe na kp za oko 500e(ti si cak i najbolje prosao sto se tice cene) nego polovnih s21 i s21+ gde je + verzija cak i skuplja. Samo vidi kad prodje jos nekoliko dana javi za bateriju :)

S21 FE , baterija prvog dana korišćenja sa svim instalacijama i podešavanjima .

Prilozi

• received_626843665092279.jpeg
    received_626843665092279.jpeg
    25.4 KB · Pregleda: 102
  • received_2118004721699046.jpeg
    received_2118004721699046.jpeg
    24.7 KB · Pregleda: 95
  • received_458017759237752.jpeg
    received_458017759237752.jpeg
    25.2 KB · Pregleda: 75
  • 20220130_193427.jpg
    20220130_193427.jpg
    262.9 KB · Pregleda: 73
Mršava baterija. Mogu misliti kako će biti posle godinu i nešto korišćenja telefona.

Nazad
Vrh Dno