Šta je novo?

Samsung Galaxy S20/S20+/S20 Ultra

Kukamo uglavnom mi što izmenjamo 10 telefona za period dok drugi jedan...isto toliko nam je bitna i ta garancija i softverska podrška [emoji6][emoji2772]

Sent from my SM-G770F using Tapatalk
Samo tako možeš da vidimš razlike, promenom više modela različitih brendova. Onaj ko večito koristi jedan te isti brend ne može da uporedi.

Što se tiče prodaje kod nas Ultre, razočarenje. Istina je da naruče 1 - 2 kom igrači koji naručuju po 100 kom. istog modela.

Ja sam stavio na Natural i uključen Blue Light Filter (always ON).
Nbogo manji zamor očiju, a žućkasta nijansa se prestane primjećivati nakon 2 sata..

Sent from my SM-N9700 using Tapatalk

Meni nije ni to pomoglo, verovatno sam osetljiviji nego ti. NotebookCheck ima listu uredjaja laptopova, tableta, telefona rangiranih prema PWM frekvencijama. Moze se u pretrazi uneti naziv proizvoda ili proizvodjac i pogledati.
https://www.notebookcheck.net/PWM-Ranking-Notebooks-Smartphones-and-Tablets-with-PWM.163979.0.html
Samsung se pravi lud na to pitanje, i zvanicni odgovori na Samsung forumu su da se podesi osvetljenost i sl. mada su sigurno to testirali i znaju zasto se to desava.
Za razliku od njega, Apple tiho krece u resavanje problema. Displej ima PWM samo do 50% osvetljenosti, i onda su dodali u iOS opcije da se osvetljenost drzi preko te granice : https://blog.elcomsoft.com/2018/10/iphone-xs-pwm-demystified-how-to-reduce-eyestrain-by-disabling-iphone-xs-and-xs-max-display-flicker/ .

Poslednja izmena:
Znam o čemu pričaš...
Ja sam zato uzeo Huawei Matebook X Pro 2018.
On uopšte nema PWM i to je jšdan od razloga kupovine.

Moj Note 10 nema u tabeli, ali prerpostabljan6da je isti ekran kao u Note 10+ što je oko 250 i to na svakom osvjetljenju od 0 do 100.

Nije mi jasni kako je moguće da Redmi 8a bude na 600 a Honor 8a na 0.
0 je idealna [emoji41]

Key2 je na 2000

Idelano je da PWM bude 0, a kada vec nije 0, onda da bude sto veca frekvencija. Npr na MacBookPro je preko 10KHz i to mi uopste ne smeta, najgore je izgleda izmedju 0 i 1000 Hz.

Još gore... 236 [emoji2957]
I dalje mi nije jasno kako ženin Honor 8A ima 0...
Nerealno za tu cijenu

Zato sto Honor ima IPS display, PWM je uglavnom problem sa OLED display-ima. U formatu za telefon ne mogu to efikasno resiti kao na vecim uredjajima.

Pozdrav drustvo. Kako da podelim zvuk tj da napravim da mi se preko slusalica cuje samo You tube iako imam ukljucenu i igricu neku npr. Pre sam to na S10+ radio preko separate sound opcije a sad i kad ubodem slusalice i stavim aplikaciju koju zelim da se cuje samo, meni se cuju obe. Upalim jednu i cim upalim drugu, cuje se zvuk i na drugoj. Hvala

Stigao apdejt sa One UI-em 2.5. Nisam nesto previse cackao, ali jedno sto mogu da kazem je da je telefon jos fluidniji.Za sada ne zasecka tu i tamo kao sto je znao. Videcemo ostalo i kako ce se ponasati vremenom.

I ja upravo skidam. Telefon je sa VIP-a. Nadam se samo da ce sa ovim update-om biti reseno preterano grejanje telefona.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

I ja upravo skidam. Telefon je sa VIP-a. Nadam se samo da ce sa ovim update-om biti reseno preterano grejanje telefona.

Za sada koliko ga koristim, a igrao sam i igrice, cini mi se da se greje manje vise isto. Mislim da im i nije bio fokus da ovim apdejtom nesto specijalno sredjuju, samo su ubacili One UI 2.5 i neke funkcije sa Note-a. Prave promene bi trebalo da budu sa One UI 3.0. Videcemo...

Imam Note 10+ i S20+. Note hladan kao led, a S20+ kao ringla, na obican surf, novine i tapatalk. I to na 60Hz, na 120Hz jos gore, to ne smem ni da probam...

Je l' to ovaj update od ~1GB?!

Evo i ja upravo uradio update na One UI 2.5 i cini mi se da telefon jos fluidnije radi i ako je na 60 Hz. Jeste se zagrejao dok je radio update, ali mislim da je to normalno. Ja nisam imao tih nekih velikih problema oko pregrevanja, sem kad sam prebacio na 120 Hz, pa sam primetio da je za nijansu telefon topliji (nista drasticno). Ali moram da napomenem, da ne igram igrice, vec koristim telefon u neke "normalne" svrhe, surfovanje i to.

Jos uvek se nisam usudio da telefon koristim u potpunosti na 120 Hz, da li ga neko koristi i da li je velika razilka u praznjenju baterije? U pitanju je S20.

Odličan update. Dex savršeno radi!
Animacije u meniju su malo doterane, fluidnije, i to je to što sam ja primetio.

Moj je iz Vip-a, još nema update.

Послато са SM-G980F уз помоћ Тапатока

Ni na telenoru

Послато са SM-G980F помоћу Тапатока

Ko beše u temi ima S20 G9810?

Sent from my SM-G770F using Tapatalk

Moj S20+ je iz Telenora, sa Mts karticama.

I meni se čini da malo tečnije radi, videćemo u narednim danima kakva je baterija, i da li se greje više/manje :d

Ja ga koristim stalno na 120Hz.

Moj je S20 iz MTS-a, sa Telenor (primarnom) i Mts ( sekundarnom) karticom, kao sto rekoh, danas odradio update.

^Nije bitno koje se sim kartice koriste.

Послато са SM-G980F уз помоћ Тапатока

Iskreno mislio sam da vecina preteruje sa informacijama oko pregrevanja, medjutim donela mi koleginica S20, da joj podesim malo telefon, prebacim podatke sa starog i sl. Dok sam instalirao poslednju verziju sw i dok sam ga malo cackao, poprilicno se zagrejao. Nekome to mozda ne smeta, ali bas sam se negativno iznenadio.

Evo kako se kretala tempetatura poslednih 6 dana. Napominjem, niti igram igrice, niti koristim FB, Instagram, Youtube i slicno. Obican surf, dnevna stampa, Polovni automobili i Tapatalk...
3ca37ddefec21e0f83c5d7b178ab8556.jpg

Vrh Dno