Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Promenio bih stock lockscreen koji dolazi sa Neat rom-om v6.3 Aroma. Ali me zanima da li (i kako) bih kasnije mogao da ga vratim? Nigde nisam uspeo da nadjem tu opciju.

Pa u lock screen / lock screen options :)

Nisam siguran da smo se razumeli... Ja sam mislio na pozadinu, tj sliku (onu sa slovom N u sredini).
Ja to nigdene vidim u lockscreen opcijama :(

Koristim NeatRom 6.3 sa kojim sam odusevljen.
Kupio sam i novu bateriju (Hinorx 1800mAh) i SOT mi je uvek sa tom novom baterijom iznosio 2h-2.5h. Kada sam prestao da koristim fb app SOT je poceo da izlazi na 3h-3.5h.
Da budem iskren.. ne ispustam telefon iz ruke (uglavnom WhatsApp po ceo dan, muzika u gradskom prevozu 30ak min., fb app, instagram app, GPS sa Endomondo app za trcanje) pa mi svega 10h traje baterija sa SOT-om od 2h-2.5h odnosno od 3h-3.5h ako ne koristim fb app i GPS sa Endomondo.
Inace posto sam citao po forumu da google location poprilicno trosi bateriju kada bih to iskljucio verujem da bi baterija jos duze trajala. A kada sam kod kuce uvek mi je na Wi-Fi-u.
Korisnik sam mts mreze (ne znam da li je do mreze ili ne) ali uglavnom mi je signal mreze jako slab iako je dolazak/odlazak sms-ova i poruka na WhatsApp-u, Viberu i email-u normalan.
Kada se pogleda u Settings/Battery vidi se da je linija za mrezu retko kada jako zelena, sve ostalo je ili zuta ili veoma bleda boja. A isto tako mi se u notifikacijama cesto smenjuju H+, 3G, G (u zavisnosti od toga tako i radi internet)

Takvo je stanje kod mene, pretpostavljam da kada bih prestao da koristim fb app, instagram, GPS i Endomondo i mozda jos neku, iskljcio google location i kada bih imao bolji signal mreze da bi baterija mnogo mnogo duze trajala. :D

A sada imam problem koji mi se sinoc desio.
Posto sada imam 2 baterije i kada idem negde na duze menjam ih u telefonu i punim obe.
Sinoc sam iskljucio telefon i stavio drugu bateriju u telefon da se napuni i kada sam ga ukljucio odjednom mi je izasla sledeca poruka: SIM network unlock PIN. Verovatno nema veze ali sam ipak otisao da proverim i u Settings-u je bila cekirana opacija za unosenje PIN coda za SIM (iako je ranije bila otcekirana). Nekoliko puta sam kucao PIN code (nisam nijednom pogresio) ali ne prihvata mi i izbacuje sledecu poruku: PIN disable not suported ali mi bez obzira na tu poruku odradi tu zadatu funkciju.
A kada pokusam da nadjem mrezu i da se konektujem onda mi izbaci: "Unable to connect. Try later."

Probao sam kao ranije sto sam radio u uspevalo je da otkljucam preko ove app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helroz.galaxysunlock ali ovoga puta nece.

Neki predlog kako da sto pre resim problem jer mi bukvalno telefon sada stoji za ukras? :D
Voleo bih kad ne bih morao ponoco da flashujem NeatRom 6.3. :)

Bojim se da cs morati ali to ti je bukvalno ne vise od 20min i nekoliko klikova. Uradi nandroid backup, instaliraj neat 6.3 ili stock rom, otkljucaj sim sa onom aplikacijom, flesujes kitkat recovery i restore nandroid-a.

za ono prvo probaj drugi modem mozda ti se popravi signal

Krenuo sam sve da backup-ujem i da spremim za ponovno fleshovanje. Odradicu full wipe i ubacicu opet NeatRom 6.3
Nisam nikada radio nandroid niti znam kako se koristi. Mogu da pokrenem i da sacuvam te fajlove za svaki slucaj da imam, inace sve rucno prebacim u komp, a app backup-ujem preko Titanium-a, contacts i bookmarks preko . Pa cu onda da odradim full wipe i da opet ubacim NeatROM 6.3 Lite. Samo ovo za "kitkat recovery" ne razumem i ne znam sta je to?
I da li se to flashuje preko NeatROM-a ili...?
I kako?
Posto ne zelim kitkat jos uvek. Ostajem jos uvek na NeatROM-u 6.3. :D
Hvala na munjevitom odgovoru!! :)

EDIT: Kada, kako i koji modem da probam?
Sta mi predlazes?

Poslednja izmena:
Kada budeš instalirao neatrom 6.3 imaćeš u settings Neatupdate i videćeš modeme. Probaj 1 po 1 pa vidi koji ti najbolje radi

Evo da se javim. Odradio sam full wipe, instalirao NeatROM 6.3 vratio sve sto sam backup-ovao (osim nepotrebnih stvari), sad sam uspeo da otkljucam telefon za mreze preko Galaxy S Unlock i sad sve radi ok.

Sale, probacu jedan po jedan modem samo... koji je postupak instalacije modema? Trenutno sam na XXMS4.
I... Opet da pitam jer nisam razumeo za "kitkat recovery" cemu sluzi, gde da ga nadjem i kako da ga instaliram?

Evo slika, obratite paznju na signal za mrezu:
screenshot2014-07-08-18-.png

screenshot2014-07-08-18-.png

Modem flešuješ iz recoveryja, zip fajl je.

Kitkat recovery ti treba ako ideš na kitkat rom, ako ne cepaj iz Philza ili šta već imaš

Ide li isti modem na kitkat i na neat. 6.3
Mislim na I9100XXLS8

Pozdrav svima na temi

Prvo cestitke saletu, jer jos od pojave Neat-a za S2 nisam imao ninajmanju ideju da ce iz nase zemlje jedan developer biti toliko uspesan, ali sam se prevario - Neat rom je u vecini top lista romova za Galaxy uredjaje, i sa veoma dobrim review-ima i ocenama i to zasluzuje svaku pohvalu. Svaka cast!

Imam par pitanja, uz napomenu da koristim Neat AOSP 6 na I9300 Galaxy S3

Postoji li mogucnost promene boje mreze, i wifi signala ?

Nije da mi je potrebno jer Slim verzija roma mnogo znaci za brzinu i iskustvo korisnika, zanima me ovako cisto - zasto nema Performance podesavanja ?

Playstore mi je promenio i ikonu, i boje (taman interfejs Playstore-a koji prvi put vidim) . Da li je za to odgovoran The Real Dark slim ON, ili je tvoj Gapps takav ?

Gde je PPI settings, i ako ga nema kako si resio Playstore na ovom PPI-ju ?

I da dam predlog da se pored Nova-e kao sytem app-a ubaci i google laucnher za potrebe sklanjanja Nove. jer sam pokusavajuci da stavim svoj placeni Nova Prime, dosao u situaciju da ostanem bez laucnher-a jer system Nova nije hteo na upgrade vec je morao remove + install. :) taman ekran, samo settings dostupan. Workaround je bio da sa PC-a posaljem ADW sa Playstore-a na "My devices" i cekam (bravo google za sync) 20ak minuta dok ga je poterao, onda stavim Nova Prime, i izaberem

imaš s3 neat temu samo je u podforumu softver

crn ti je play store jer su gapps modifikovane ali pocrne tek kad uključiš TRDS. znači obe stvari. imaj u vidi da nemaš autoupdate takvih gappsova.

ne zeza play store odavno sa nestandardnim DPIjem (DPI ne PPI)

moja greska, mislio sam da je ovo sve zajednicka tema, kao i greska u kucanju za DPI :)

prekopiracu post tamo

Sale :)

Opet ja sa istim problemom :) Pre par meseci sam svoj S2 dao bratu da koristi. I ostavio sam mu neki Neat AOSP. I nestao mu imei neki dan. E, sva sreća, za ovaj imam backup efs-a :) Kako da povratim to?

Sta je to uradio kada je nestao imei?
probaj neatefs aplikaciju sa playstore

Kaže ništa... Bio na Exit-u i u jednom trenutku vidi da nema signal.

Ok, probaću ovo kada dođem kući

Prvi put čujem da je neko iz cista mira izgubio imei pogotovo na aosp romovima koji nemaju ni Modem. Backup apps, full wipe I neka flesuje stock rom odinom

Šta da ti kažem... Nemam pojma. Ništa od radio nije jer nema pojam ni da može bilo šta da radi, niti da je aosp niti bilo šta drugo...

Tako da ja sada sve radim :)

Popizdeo sam... :mad:

Mislio sam da imam 3... I imam 3 koja sam napravio tokom nekoliko meseci. I sada gledam, sva tri prazna :confused:

Ne kapiram...

Znam da pravi... Zato nisam bio ni uznemiren. Ali nemam pojma šta je ovo.

Probaću sa ovim što si mi poslao

Nazad
Vrh Dno