Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Sta me kopiras? :d Da si otvorio linkove video bi da sam mu ja to rekao :p

Koristite li ART na Neatu i da li ima neka fora da se manje greje telefon kod prvog podizanja roma?

ja sam na dalviku a grejanje zavisi od broja aplikacija koje se pokrecu zajedno sa sistemom

isto preko PC-a, nemoj zaboraviti da kopiras ono sto ti treba na pc prvo. I kad vracas vracaj samo ono sto ti je bitno i znas za sta sluzi

isto preko PC-a, nemoj zaboraviti da kopiras ono sto ti treba na pc prvo. I kad vracas vracaj samo ono sto ti je bitno i znas za sta sluzi

Sale kad si vec ti da te priupitam jos nesto:

1. Jer ne mogu nikako da brikujem telefon ako bih morao i internu karticu da formatiram? Jel na taj nacin ne mogu da formatiram recovery funkciju?
2. Sam ROM se nalazi na posebnoj internoj memoriji od 2 Gb, pa me zanima da li se formatiranjem interne SD kartice (12 Gb) desava nesto sa ROM-om?
3. Instalirao sam CWM recovery 2.0.4.7 i tvoj AOSP ROM 6.0, medjutim nakom prvog reseta telefona, umesto CWM pojavi mi se TWRP recovery? Jel to treba tako ili ne?
4. Da li mi preporucujes da formatiram i internu i eksternu karticu u isto vreme ili da to ne radim?

Pozdrav i hvala puno.

Sale kad si vec ti da te priupitam jos nesto:

1. Jer ne mogu nikako da brikujem telefon ako bih morao i internu karticu da formatiram? Jel na taj nacin ne mogu da formatiram recovery funkciju?
2. Sam ROM se nalazi na posebnoj internoj memoriji od 2 Gb, pa me zanima da li se formatiranjem interne SD kartice (12 Gb) desava nesto sa ROM-om?
3. Instalirao sam CWM recovery 2.0.4.7 i tvoj AOSP ROM 6.0, medjutim nakom prvog reseta telefona, umesto CWM pojavi mi se TWRP recovery? Jel to treba tako ili ne?
4. Da li mi preporucujes da formatiram i internu i eksternu karticu u isto vreme ili da to ne radim?

Pozdrav i hvala puno.

1.) Ne možeš. Ako sam dobro razumeo šta si pitao.
2.)Ako formatiras internu karticu odnosno /sdcard particiju rom ostaje netaknut.
3.)Sigurno si prilikom instalacije ROM-a preko arome izabrao da ti instalira i TWRP.
4.)Kako hoćeš. Ali prvo prebaci na komp sve sto ti treba.

1.) Ne možeš. Ako sam dobro razumeo šta si pitao.
2.)Ako formatiras internu karticu odnosno /sdcard particiju rom ostaje netaknut.
3.)Sigurno si prilikom instalacije ROM-a preko arome izabrao da ti instalira i TWRP.
4.)Kako hoćeš. Ali prvo prebaci na komp sve sto ti treba.

Pa nema Aroma instaler za AOSP rom. Ovo mi nije jasno kako mi se uvek pojavi TWRP umesto CWM-a. TWRP ima u Aroma instaleru za obican NeatROM 6.3 koji sam imao pre ovog.

Ako si instalirao prvo CWM 6.0.4.7 pa instalirao ROM normalno je onda da ce rom da preslika svoj recovery preko postojeceg... Koliko vidim AOSP NeatRom dolazi sa TWRP-om.

Ako si instalirao prvo CWM 6.0.4.7 pa instalirao ROM normalno je onda da ce rom da preslika svoj recovery preko postojeceg... Koliko vidim AOSP NeatRom dolazi sa TWRP-om.

Pa jesam, tako i stoji i Saletovom uputstvu --- Ful wipe, CWM Kitkat compatible, reboot recovery, ROM pa Gaps?!

ok je to. kod S2 recovery je u kernelu pa čim promeniš kernel menja se i recovery. a kernel dolazi sa romom...

Pa normalno... NeatRom AOSP ima u sebi TWRP.

Isto se desava kada flesujes custom kernel. Dobices novi recovery, odnosno recovery tog kernela.

Jel moze neko da mi pojasni kako najpravilnije da formatiram internu i externu SD karticu? Podatke koji mi trebaju sam sacuvao na PC-u. Muci me problem sa MediaScannerService koji mi jede bateriju. Ako neko ima dobar predlog za resenje ovog problema neka napise (Djilkoshe probao sam prvi tvoj predlog, sad mi preostaje ovaj drugi - format).

odes u recovery, povezes sa pc-em, mounts and storage, mount usb, formatiras obe sd, kopiras rom na internu ili externu, instaliras i to je to

odes u recovery, povezes sa pc-em, mounts and storage, mount usb, formatiras obe sd, kopiras rom na internu ili externu, instaliras i to je to

Cekaj Sale, kad formatiram internu karticu, jer se tada brise i ROM? Na prethodnoj strani mi je Pablo napisao da ROM ostaje netaknut a ti mi kazes da ga moram instalirati opet?

Cekaj Sale, kad formatiram internu karticu, jer se tada brise i ROM? Na prethodnoj strani mi je Pablo napisao da ROM ostaje netaknut a ti mi kazes da ga moram instalirati opet?

Rom ostaje netaknut. Niste se razumeli, pošto ti je Sale napisao upustvo kako da odradis ako želiš apsolutno sve da radiš od nule.

Poslednja izmena:
ja sam ti napisao za bas cistu instalaciju. formatiras sve sto postoji u mounts and storage, kopiras rom i instaliras

ja sam ti napisao za bas cistu instalaciju. formatiras sve sto postoji u mounts and storage, kopiras rom i instaliras

Ok hvala ti. Obe kartice sam formatirao i evo krecem sa ful wipe-om i ponovnom instalacijom. Valjda cu resiti problem koji sam imao na ovaj nacin. ROM ti je super. Koristio sam i Cyanogen 11 ROM i tvoj mi je bolji. :)

Imam i ja problem sa media scannerom, provalio sam da mi je probem sa externom sd karticom na kojoj se nalaze samo slike i muzika i nista vise. Isproveravao sam karticu na vise nacina, nije bilo nikakvih problema.
Ostaje mi da iskopiram sve na hdd, formatiram karticu pa vracam polako sve nazad?

Ja sam davno imao taj problem sa Media Scanner servisom i rešio sam ga tako što sam iz total commandera na kompjuteru pristupio kroz FTP telefonu (bilo mi tako lakše), išao kroz foldere i brisao sve što mi je delovalo kao nepotrebno. Sad se više ne sećam, ali mislim da sam čak našao i tačno u čemu je bio problem - neke sličice zaostale od instalacije neke aplikacije su bile oštećene i nisu mogle uopšte da se prikažu, iako su u jpg formatu. Nisam siguran, ali pretposavljam da je u tome bio problem.

Nego, moj battery drain problem sa zamenom rutera se nastavio iako sam sklonio fixnu IP adresu u podešavanjima na telefonu. Ok, ne troši više isto kao kad je bila fiksna adresa, ali i dalje troši više nego što je to bilo sa starim ruterom. U BBS imam wlan_ctrl_wake i wlan_rx_wake, svaki po sat i nešto, a na wi-fi sam od dolaska s posla, negde od 16:30...

Potrošnja je recimo 3-4% baterije na sat u stand by, a ranije nije prelazilo 1-2%.

Tražio sam po netu i vidim da ima sličnih problema, ali nijedno od ponuđenih rešenja kod mene nije dalo rezultat. Zapravo, izgleda da je promena beacon i DTIM intervala imala uticaja, ali je takođe i net radio daleko lošije nego sa default (100 i 1) podešavanjima. Ruter je tp-link wr740n.

Ima li neko iskustvo sa sličnim problemom, ili ideju šta da mu radim?

Imam i ja problem sa media scannerom, provalio sam da mi je probem sa externom sd karticom na kojoj se nalaze samo slike i muzika i nista vise. Isproveravao sam karticu na vise nacina, nije bilo nikakvih problema.
Ostaje mi da iskopiram sve na hdd, formatiram karticu pa vracam polako sve nazad?
da. kao sto roadracer napisa mozda je i neka od tih slika ostecena

Ja sam davno imao taj problem sa Media Scanner servisom i rešio sam ga tako što sam iz total commandera na kompjuteru pristupio kroz FTP telefonu (bilo mi tako lakše), išao kroz foldere i brisao sve što mi je delovalo kao nepotrebno. Sad se više ne sećam, ali mislim da sam čak našao i tačno u čemu je bio problem - neke sličice zaostale od instalacije neke aplikacije su bile oštećene i nisu mogle uopšte da se prikažu, iako su u jpg formatu. Nisam siguran, ali pretposavljam da je u tome bio problem.

Nego, moj battery drain problem sa zamenom rutera se nastavio iako sam sklonio fixnu IP adresu u podešavanjima na telefonu. Ok, ne troši više isto kao kad je bila fiksna adresa, ali i dalje troši više nego što je to bilo sa starim ruterom. U BBS imam wlan_ctrl_wake i wlan_rx_wake, svaki po sat i nešto, a na wi-fi sam od dolaska s posla, negde od 16:30...

Potrošnja je recimo 3-4% baterije na sat u stand by, a ranije nije prelazilo 1-2%.

Tražio sam po netu i vidim da ima sličnih problema, ali nijedno od ponuđenih rešenja kod mene nije dalo rezultat. Zapravo, izgleda da je promena beacon i DTIM intervala imala uticaja, ali je takođe i net radio daleko lošije nego sa default (100 i 1) podešavanjima. Ruter je tp-link wr740n.

Ima li neko iskustvo sa sličnim problemom, ili ideju šta da mu radim?
ja stvarno nemam ideju. mozda neko iskusniji ima neki predlog? jel se to desava sa ruterom koji nije tp?

rešio sam ga tako što sam iz total commandera na kompjuteru pristupio kroz FTP telefonu (bilo mi tako lakše), išao kroz foldere i brisao sve što mi je delovalo kao nepotrebno. Sad se više ne sećam, ali mislim da sam čak našao i tačno u čemu je bio problem - neke sličice zaostale od instalacije neke aplikacije su bile oštećene i nisu mogle uopšte da se prikažu, iako su u jpg formatu.

Jel RomNuke skripta moze da pomogne? Znam da ona ima moguconst da obrise neka cuda kes fajlove itd, pa cak obrise I ceo Andrpid folder samo sto ga pre toga backup-uje.

@roadracer
Na koliko si stavljao te vrednosti? Na defaultu i moj ruter ubija S2 :D
Držim 50 i mislim 4

Mnogo je 30, već oko 15-20 kreće da baguje WiFi. Negde dotle možeš da ideš ali nema razloga jer već oko 5 potrošnja pada na normalu.

Ja sam rešio moj problem sa mediascanner procesom. Formatirao obe kartice, pa instalirao rom ponovo i evo mi baterija drži bolje nego na običnom NeatRomu 6.3.

Vrh Dno