Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Ok, resio sam problem novim full wipe-om, ali sad imam drugi cudan problem. Uradio sam sms backup sa SMS backup&restore, aplikacija uradi restore, udjem u Handcent, vidim poruke, ali nakon izlaska iz aplikacije i ponovnog ulaska, prepiska sa osobom cije sms-ove sam citao nestane?!?

To je dobra fora. Zena pogleda u telefon, aha koja ti je ovo Milica, Jelena, Jovana, ti kao ko? Ona udje ponovo u poruke, a ono tamo nema nicega :d

Probaj da restartujes telefon ili vidi jel je stock sms aplikacija vidi? Mozda handcent da instaliras od pocetka, a ne da vracas titaniumom ni data.

Svaka čast. Jedno pitanje, da li je malo smanjena potrošnja? Ja sam zbog problema sa potrošnjom (vrlo često baterija prazna u 3 popodne) vratio na aromu.

Meni je bolja nego na samsung romu, zato i koristim aosp

Poslednja izmena:
Sale,da li mozes da postavis default modem za Neat 6.3? Isprobavao sam druge modeme,ali mislim da je onaj prvi najbolje radio:)

Imas modeme u NeatRom aplikaciji. Odnosno u podesavanjima pa u NeatRom controls... Ako se dobro secam.

XXLS8 je po mom misljenju najbolji za Srbiju. XXMS4 je uz NeatRom 6.3, ako se ne varam...

LS8 najbolji, taj je i meni dok sam imao S2 šljakao najbolje

A ima i najbolji GPS lock.

Ne znam,bio par dana na LS8,ali mi se cini da mi ovaj default bolje radi...

Inace,ne uspevam da izvucem vise od 1:50 SOT..Apollo regular,smartass v2 governor i cfq svheduler..jel ok ta kombinacija?na philzu se telefon bas grejao..a i nekako mi se cini da se i u "stand by-u" brzo trosi batt..da odradim onaj log iz BBS?

Poslednja izmena:
pa možeš, to je dosta malo. pogotovo ako ti u idle troši onda ima neki zez sigurno.

Eo ga BBS log,ali **** ga,preracunah se nesto pa nije bas 4h,vec 20ak min manje:S Ako je problem odradicu opet nije nikakav problem...

Prilozi

• BetterBatteryStats-2014-07-04_141618019.txt
    22.2 KB · Pregleda: 1,021
idi u google settings pa location pa isključi location reporting. ako je već isključeno moraćeš skroz da gasiš lokaciju.
mada vidim u drugim temama pominju da je bio update GP servisa. često tako zeznu.
ovaj uccw ti isto budi telefon dosta.
google search aplikaciju obriši

Poslednja izmena:
Iskljucih to sad..a uccw prvi put posle ko zna koliko koristim,ocajan je ovaj default weather widget,tako da moze i preporuka za neki widget:)

E da,jos jedno pitanje...Nervirala me je default galerija,prikazivala mi je sve moguxe slike,a nema opcije kao na htcu da se odredjene galerije sakriju...Instalirao sam quickpic,i isao na hide za pojedine albume,medjutim tu se javljaju problemi..Iz nekog razloga mi sad music player ne vidi skoro svu muziku?!Postoji li nacin da se taj proces obrne nekako?

Ja sam flešovao regular i podesio napone ovako, ne može ispod

ydynurav.jpg

I koliki SOT imas sa ovim naponima? Ja sam na extreme v0.. Pegasusq+row... Za sada je ok.

To ti je prevelik undervolt :)

Iskljucih to sad..a uccw prvi put posle ko zna koliko koristim,ocajan je ovaj default weather widget,tako da moze i preporuka za neki widget:)

E da,jos jedno pitanje...Nervirala me je default galerija,prikazivala mi je sve moguxe slike,a nema opcije kao na htcu da se odredjene galerije sakriju...Instalirao sam quickpic,i isao na hide za pojedine albume,medjutim tu se javljaju problemi..Iz nekog razloga mi sad music player ne vidi skoro svu muziku?!Postoji li nacin da se taj proces obrne nekako?
znači bio je uključen location reporting? biće bolje onda
probaj chronus widget

ima ona fora da napraviš .nomedia fajl u folderu koji ne želiš da se vidi u galeriji... probaj tako

I koliki SOT imas sa ovim naponima? Ja sam na extreme v0.. Pegasusq+row... Za sada je ok.

To ti je prevelik undervolt :)

zavisi od upotrebe kao i uvek. od 2 do 4.5h :D
ovaj smartass mi se sviđa, ne diže frekvenciju bez potrebe za svaku glupost pa pretpostavljam da se tu nešto uštedi.

nije prevelik, radi stabilno, nijednom nije zabo otkad sam postavio ove napone za svaku frekvenciju.

Pa to je odlican SoT. Meni je nekako pegasusq dobar a u kombinaciji sa row scheduler-om daje izvrsne performanse. Nekad koristim stednju i ne primecujem da je nesto spor. Tako da i to doda malo SoT-a.

Resio sam problem osvetljenjem, nisam ni video screen tab u apolo aplikaciji. Pojacao sam min na 3.

da se ne lažemo preko 4h sam imao mislim 2x u životu na S2 :D ali eto oba puta su bila otkad koristim ovaj setup pa možda ima veze sa tim.
sad ću u editu da okačim shotove sa telefona.

edit: okačio u spoileru pošto kod edita mora kao IMG tag da ide... stavio sam i CPU states da se vidi kako smartass šalta frekvencije za laganu upotrebu

6ytaty3y.jpg

yge7yvut.jpg

a9a4arer.jpg

nisam ni izvalio da ono što si pisao o svetlu pišeš kao problem. ja držim min i max po defaultu 0-24 a onaj prvi slajder isto na 0. lux autobrightness mi podešava svetlo, imaš mnogo više kontrole.

Poslednja izmena:
Ipak ja drzim na 3 ;)
A lux aplikacija bolje menja osvetljenje.
Ova 2 slika razbija... Neverovatno...

Vecinom je na 200mhz

znači bio je uključen location reporting? biće bolje onda
probaj chronus widget

ima ona fora da napraviš .nomedia fajl u folderu koji ne želiš da se vidi u galeriji... probaj tako

Da,iskljucih ga pa cemo videti..Obrisah i uccw,pa cemo videti;)

Pa quickpic pravi taj .nomedia file,ali onda telefon ne vidi muziku,jer uglavnom su album coveri to sto zelim da sklonim iz galerije..Tako da resenje trazim i dalje:)

Da,iskljucih ga pa cemo videti..Obrisah i uccw,pa cemo videti;)

Pa quickpic pravi taj .nomedia file,ali onda telefon ne vidi muziku,jer uglavnom su album coveri to sto zelim da sklonim iz galerije..Tako da resenje trazim i dalje:)

U QuickPic idi na exclude folders a ne na hide. To ce rešiti tvoj problem.

Provalio sam zašto mi jede bateriju novi ROM. BBS mi pokazuje da mi proces MediaScannerService (u Partial Wakelocks) stoji do 95% upaljen dok mi telefon radi i nikako mi zbog njega telefon ne može da "spava". Stalno mi stoji status telefona Awake 100%. Čitao sam po internetu da Media Scanner Service skenira telefon tražeći muziku, slike i video klipove i da je jedno od rešenja ručno pregledanje svih ovih materijala na telefonu i brisanje onih koji su "iskvareni". U application manageru mogu manuelno da isključio ovaj proces i tada mi telefon radi OK, ali čim ga resetujem opet isto. Jel imao neko sličnih problema ili stvarno moram da idem na ručni pregled svih slika, video klipova i muzike?

Provalio sam zašto mi jede bateriju novi ROM. BBS mi pokazuje da mi proces MediaScannerService (u Partial Wakelocks) stoji do 95% upaljen dok mi telefon radi i nikako mi zbog njega telefon ne može da "spava". Stalno mi stoji status telefona Awake 100%. Čitao sam po internetu da Media Scanner Service skenira telefon tražeći muziku, slike i video klipove i da je jedno od rešenja ručno pregledanje svih ovih materijala na telefonu i brisanje onih koji su "iskvareni". U application manageru mogu manuelno da isključio ovaj proces i tada mi telefon radi OK, ali čim ga resetujem opet isto. Jel imao neko sličnih problema ili stvarno moram da idem na ručni pregled svih slika, video klipova i muzike?

Možda da uradiš check disk preko PC-a? Pre toga odeš u recovery pa mount USB. Ili da formatiras sd

Nazad
Vrh Dno