Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Imam problem mada ne znam da li je vezan za NEAT.

Elem, trenutno sam u Austriji i stavio sam A1 karticu. Telefon se lepo butovao ali je se prebacio na nemački jezik. Kada sam ga vratio na engleski (koji redovno koristim), počele su da se javljaju razne greške ali najčešće "Maps stopped working" i tako svakih 10 sekundi. Na kraju sam morao da ga vratim na nemački da bih mogao da ga koristim.

Ima li mu leka, da koristim telefon u Austriji ali na engleskom jeziku kao do sada?

Imam problem mada ne znam da li je vezan za NEAT.

Elem, trenutno sam u Austriji i stavio sam A1 karticu. Telefon se lepo butovao ali je se prebacio na nemački jezik. Kada sam ga vratio na engleski (koji redovno koristim), počele su da se javljaju razne greške ali najčešće "Maps stopped working" i tako svakih 10 sekundi. Na kraju sam morao da ga vratim na nemački da bih mogao da ga koristim.

Ima li mu leka, da koristim telefon u Austriji ali na engleskom jeziku kao do sada?

Otvori customer.xml u system/csc sa text editorom i obriši ovo zatamnjeno, save, reboot

unuvugu7.jpg

Nema csc foldera u system ili ni ja ni Total Commander ne umemo da ga nađemo :(.

Zaboravio sam da pomenem da koristim AOSP 5.9.

Aaa pa sto ne kažeš :) Nemam pojma, kod mene radi nemački, sad sam probao. A ti probaj da prebacis na nemački pa Wipe oba cache. Ako ne pomogne Reflash roma i gapps bez wipe

Sale, nisi me razumeo, telefon mi se prebacio na nemački jer sam ubacio austrijsku karticu a ja sam želeo da ga vratim na engleski i tu su nastali problemi.

Sada radi - shvatio sam da sam napravio grešku jer sam umesto "normalnog" engleskog odabrao neku opciju Developer accented English. Kada se odabre neka druga varijanta engleskog, sve radi kako treba.

ja imam i tek kakav problem :D upao mi s2 u wc solju ,bio je tamo 3 sekunde mozda i jace :( radiooo foru sa pirincem i susenjem nije upalilo ko sto sam i ocekivaoo,oteran je kod servisera,posto nece da se upali,kontam da ce me oleshiti,a mozda je i skroz riknuo...

Da li je moguće da ruter utiče na potrošnju baterije? Da budem precizan, koristio sam dugo Asus wl-520g i pre neki dan sam ga zamenio TP-Linkom wr-740n koji sam dobio od Radijus vektora. Osim što se povećala brzina wi-fi prenosa, što sam i očekivao, primetio sam da mi telefon troši više bateriju u stand-by režimu. Wi-fi mi je uvek uključen i sada i ranije. Ranije je linija bila skoro pa horizontalna kad se telefon ne koristi, a sad primetno pada i skratilo mi se moguće screen on vreme u danu za nekih 30 minuta. Gledao sam BBS i tu se pojavljuju wlan wakelockovi.

E da, IP adresa telefona je fiksirana, ali je na ruteru aktivan DHCP. Dok sam koristio asus, nisam na telefonu podesio statičku IP adresu, nego je uvek koristio DHCP. Da li je možda u tome problem? Nekako mi je logično da statički IP manje troši bateriju, ali nisam siguran...

Rom je Neat lite 6.3.

Jeste u tome problem!
Krajnje naopako i nelogično ali tako je.

Jel mi moze neko reci kako da onemogucim da mi stize poruka za konfigurisanje neta od Telekoma? Bez obzira da li je instaliram ili obrisem,opet stize na svakih 20-30min,postaje prilicno iritantno:)

I da,koji kernel koristite na poslednjem Neat?Nekako se dosta greje telefon i to u gornjem delu,tu oko kamere..

Apolo + smartass v2 gov + undervolt. Ako te mrzi da se cimaš sa ispitivanjem stabilnosti udari samo regular ili extreme 0 preset za napone, svakako su dosta niži od default.

Extreme v0 ima solidan undervolt, slican regular verziji... Extreme v2 ili v1, preveliki undervolt... Kod mene v1 radi odlicno.

Nije isto kada menjate preko aplikacije napone i kada menjate u cwm-u verzije kernela.

Iskreno, PhilZ je brzi od Apolo regular kernela, na extreme v1 touch mi je manje osetljiv, nesto slicno i na v0.

Apolo kernel za gaming I bateriju, PhilZ za fluidnost sistema.

Koja je razlika?
Ja sam flešovao regular i podesio napone ovako, ne može ispod

Philz mi uvek nekako loše radi + mi se dosta greje tel.

To za touch sam primetio i na regular apolu.

ydynurav.jpg

Poslednja izmena:
E bravo za touch... Barem neko da se slozi.

Jesi li primetio da ekran ima vecu ostrinu PhilZ-u?
Ima tu omogucenu opciju, pa je sve ostro, bolje nego na Apolo-u.

Pa razlika je u tome sto extreme verzije imaju I drugi undervolt. Ne samo ARM undervolting. Znaci I ostale napone na ploci promenjene, koje ne mozes da podesavas u aplikaciji.

Iskreno, ovo za touch, to je zbog velikog undervolt-a... Sto mi bas ide na zivce... Skrolovanje je dosta bolje na PhilZ-u, jeste da se greje zato sto su stock naponi.

Na Apolo Light nema problema sa touchom.
Evo u mracnoj sam sobi, toliko je lose osvetljenje ekrana i sve je bledo. Kada sam flesovo Neat I Philz... Sve je letelo..

Poslednja izmena:
Ne znam dal mislimo na isto... ja mislim na ono što čudno radi dok se puni, par puta fliknem da skrolujem a on pomeri jedva po par redova, a onda jednom samo pipnem ekran a on odskroluje tri ekrana. E to mi se nekad desi i kad nije na punjaču, retko ali desi se.

Nisam ništa primetio na Philzu, koristio sam ga možda par sati, radio mi je baš loše, kao i dorimanx. Apolo je jedini koji mi iole normalno radi. Još Philz sa default naponom i ondemand governor... uh, furuna :)

Ne.... veruj mi. Kad bi samo poredio dva telefona... Jedan philz, drugi Apolo.

A mozda je to I do mog telefona.

E to je. Na to mislim... Los je nekad skrol. Ne vredi, hocemo istu frekvenciju, cpu koristi malo energije, mucenje cpu-a.

Poslednja izmena:
Sto se tice ostrine, mozda je na Apolu iskljucen *mDNIe ili drugacije podesen.

*mobile Digital Natural Image engine, or mDNIe

Jeste tako je. Tu opciju sam video u DorimanX-u. Kako je developer Apolo kernela naglasio, ta opcija donosi lose performanse.

Je l' je probao neko od vas hiroX 5.8 (medium) kernel? Ja ga koristim vec neko vreme i imam skoro priblizne rezultate kao sa Apolo regular kernelom... Nisam isprobavao ostale verzije hiroX-a, pa cisto da pitam kakva su vas iskustva sa njim. ;)

Prvi put da cujem za taj kernel hahah. Hvala na preporuci, mozda ga i probam ;)

Poslednja izmena:
Ko prati odavno scenu na S2, to je bio speedmod kernel, pa je bio phenomenal, pa onda hirox, valjda je source isti, samo za razlicite verzije su menjali imena. Bile su tri verzije verovatno po undervoltu poredjane.

Sada ima cetiri, Light, Medium, Intensive i Extreme. :) Intensive: CPU & GPU-Values are the same as in "Medium". Screen/Memory-Voltages are the same as in "Extreme".

Jel se zna mozda kada ce nova verzija AOSP roma? Na XDA pominju nesto da samo sto nije, pitam jer bih hteo da probam AOSP, pa da ne flesnem trenutnu verziju, a sutra izadje nova :)

Ako neko nije vec proverio xda vreme je,sutra je stiglo,flesnuto,lepo radi,malo su zezale gapps al se sredilo......hvala Sale sto se jos uvek igras sa s2......

Sale sto kaze to i ucini. Svaka cast, pored toga sto je bolestan on je pustio update. Za pohvalu. Rom radi perfektno.

Taj problem sa gapps-om nisam imao... Jedino ako mislis sto nije htelo da se skine... To je bilo zbog browser-a.

Drugari presao sam juce sa AROME na novi AOSP i pojavio mi se problem. Nakon normalne instalacije Titaniuma i pokusaja da uradim restore (zaglupio se prilikom restore-a FB-a) ne mogu vise nista da instaliram, dobijem poruku insufficient storage available i to je to. Guglao sam sinoc i nasao vise potencijalnih resenja, ali na zalost meni nije pomoglo nista.
Jel ima neko ideju sta da uradim?

Nemoj da se patiš, dok nisi namestio idi opet full wipe pa install. Meni je jedino to jednom pomoglo.

Nazad
Vrh Dno