Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Instalirao sam 5.9 beta gaps. Mislis da je to problem?

Ipak sam se vratio na 6.3 neatrom. Radi kao doxa. Probaću ovo što si mi predložio drugi put.

Probaj da koristis nuke wipe skripte. Sredi, obrisi nepotrebne stvari tim skriptama. Ako nece, flesuj neki drugi kernel. DorimanX radi odlicno posao, jos kad ga podesis na 1.4ghz, 400mhz...

Znaci RomNuke instaliras pa flesujes rom, zatim rom clean skriptu instaliraj i reboot system. Vratis se u recovery, odradis opet romclean i flesujes gapps. Nista lakse.

Samo pažljivo sa tim skriptama ko ne zna.

Ne treba posle flesovanja roma skripta. Ide wipe, rom, gapps, reboot, to je to.

Druze sve jedno je da li je prvo rom pa reboot pa opet u recovery I zatim dalvik pa cache I flesovanje gapps-a. To je isto kao i flesovanje gapps odmah posle rom-a.

Ide jedna skripta posle rom-a. Nisam rekao NukeScriptu, rekao sam romclean skriptu, sama automatski uradi samo wipe cache I dalvik cache I obrise LOST.DIR foldere I rom je spreman ;)

Inace ko hoce mogu da uploadujem dorimanx performance skriptu 1.4Ggz I 400mhz, potrosnja kao stock rom, 1.4Ghz na 1275mV. Radi odlicno uz Neat, procesorska grupa 3, stabilno je sve za sada.

To je nepotrebno.

Edit:

Ustvari ne, ajde objasni zasto posle flesovanja roma brisanje dalvik cache i cache-a? Taman uz kafu da se nasmejem malo.

Ne znam da li jeste ili nije, meni su rom-ovi tako najpravilnije radili.
Svi pisu na xda... Jao uradio sam full wipe, stalno dobijem neki FC...

Ali hteo sam da kazem da nema razlike, rom pa gapps pa reboot, ili rom reboot, pa recovery pa gapps. ;)

Ali hteo sam da kazem da nema razlike, rom pa gapps pa reboot, ili rom reboot, pa recovery pa gapps. ;)

Pisao si o skriptama pre roma dve skripte (?!) pa rom, pa opet skripta, pa gapps.
Napisao si ovo:

Znaci RomNuke instaliras pa flesujes rom, zatim rom clean skriptu instaliraj i reboot system. Vratis se u recovery, odradis opet romclean i flesujes gapps. Nista lakse.

Pa sam rekao da se to ne mora, jer je nepotrebno. Da bi ti napisao:

I zatim dalvik pa cache I flesovanje gapps-a

I ja pitam zasto? To mi nisi odgovorio. ;)

Da bi obrisali dalvik I cache koji je rom napravio svojim built-it in aplikacijama. Obrise kes fajlove svih aplikacija I lepo flesnes gapps I kad se boot-uje rom on optimizuje sve aplikacije celokupno.

Razumem ja sta hoces da kazes.... Bolje je da se radi rom pa gapps pa reboot... Jeste ok je to. Ja kako kad radim tako.

Sve si lepo citirao da je to nepotrebno, tako da ja nisam lepo shvatio sta da odg. Nista mala zabuna.

Svejedno oba nacina su ispravna... Ko cita nece pogresiti. ;)

Da bi obrisali dalvik I cache koji je rom napravio svojim built-it in aplikacijama.

Ovo je greska, jer nema sta da brise... Ti si vec obrisao to full wipe-om. Zato kazem pravi se nepotreban korak. Ne dizes sistem i stedis vreme, a ne dobijas nista vise, a ni manje sa dodatnim koracima i dodatnim brisanjem. :)

Ok za ustedu vremena si ubpravu.

Ja uradim full wipe, flesujem rom, pa reboot. Zasto mu je potrebno vise vremena da se podigne? Jel on pravi neki kes fajl I slicno?

Mhm, upravo to. Pravi putanje i pravi dalvik cache sve sta mu treba za rad sistema. Svaki put kad obrises dalvik cache on radi rebuild i uvek mu treba mnogo da digne sistem, jer radi sve ispocetka.

E sad me zanima...Ja recimo nisam flesovao gapps. Podigne se sistem, napravi dalvik cache. E sad se ja vrarim u recovery i zelim da flesujem gapps.

Da li je potreban wipe dalvik cache i cache da bih flesovao gapps? Da li ce taj dalvik cache koji je vec stvorio sistem smetati posle flesovanja gapps-a i podizanja sistema?

Nije potreban wipe dalvik cache.

Dalvik cache i cache je potreban samo kad se menja rom pogotovo baza (naravno sve potpada pod full wipe (/data,/system itd itd)), kada je ista baza pozeljno je odraditi, nije must have, ali ja kao neko ko je imao pomesana iskustva sa dirty flesovanjem, jos od prvih verzija androida, rekao sam uvek radim full wipe, jer necu da ja budem kriv sto nesto ne radi, a onda ne mozes ni da prijavljujes greske ROM developeru, jer je on npr napravio sve savrseno, a ti kazes ne radi ovo, FC ovo itd itd.

Hvala. :eek:

I ja uvek radim full wipe. Zelim da mi sve radi bas kako treba.

Pa dalvik i cache se brišu kad radiš dirty, tj uvek. Samo data ne diraš tad. Dirty ftw :p

Jesi siguran? Jako me mrzi sad da trazim, ali mislim da radi samo c/p kad radis dirty, SEM u slucaju ako nema skripta u samom romu da brise.

Nemoj mi se vise onda zaliti na bateriju :p

možda se nisam lepo izrazio, ne radi SE bukvalno sam od sebe, nego kad kažeš dirty uradiš wipe dalvik i cache i onda pukneš rom :) poenta je da ti ostanu aplikacije i podešavanja a to je sve na data particiji koju tad ne diraš.

To nikada nisam voleo da radim. Full wipe je keva.
Bekapujem sve sto imam i samo odradim full wipe i flesnem rom.

možda se nisam lepo izrazio, ne radi SE bukvalno sam od sebe, nego kad kažeš dirty uradiš wipe dalvik i cache i onda pukneš rom :) poenta je da ti ostanu aplikacije i podešavanja a to je sve na data particiji koju tad ne diraš.

Pa nisi se lepo izrazio, al vazno cim si ustao da si priskocio nesto da kazes, umesto sto mi nisi odgovorio na onu sliku sto sam ti poslao :p

Primetio sam da mi kamera sada daje slike losijeg kvaliteta nego pre instalacije NEAT-a (bio sam na stock-u). Poredio sam i sa bratovim istim telefonom, S2, i istom verzijom NEAT-a 6.3 i moje su boje nekako bele, isprane, nemaju tu saturaciju... Sva podesavanja su nam ista. Da li to moze nekako da se sredi? Ili imate predlog za bolju aplikaciju za kameru?

Da li mogu/smeju da se izbace sledece aplikacije: Music player, Play Music, Video Player, SNS (ikonica kao Facebook, pise Samsnung mobile social chat tools), Picasa Uploader?

I da li moze nekako da se podesi da je onaj Torch iz notification bar-a konstantno upaljen kada se pritisne to dugme a ne na 5 sekundi pa se ugasi?

1. mozda da uradis camera firmware update?
2. moze
3. posle koliko ti se display gasi?

1. Kako da to uradim?
2. Jel mogu preko CleanMastera ili ima neki bolji nacin?
3. Sad kad si pomenuo, gasi se torch cim se ugasi ekran (15sec podesen i toliko traje i lampa). Da li postoji nacin da namestim da Torch kada uoalim radi sve dok je ne ugasim?

P.S. Ala brzo odgovaras! Svaka cast :)

1. preko samsung apps/account. Davno to bese kada sam radio, mozda je neko skoro pa ce ti pomoci
2. ne znam sta je clean master ali bilo kojim root explorerom mozes ili titaniumom
3. tako je kako je, nema pomoci. Ili da aktiviras torch on home button pa da drzis home koliko ti treba

PS ;) Zove fudbal

1. Mislim da nemam Samsung apps account. Nisam uspeo da ga nadjem...
2. Imam ES File Explorer i Titanium. Trazio sad u oba i nisam video nigde opcije za uninstall. Gde se nalazi ta opcija?
3. OK. Ako treba uradicu to za Home button sto predlazes. Xposed mi je vec instaliran...

2. obično brisanje uradiš

3. ne treba ti xposed, imaš u romu tu opciju.

Da tebi I bratu nisu mozda razliciti senzori u telefonima? Dve verzije su ugradjivali

Poslednja izmena:
2. u preload pa teraš skroz do kraja folder i u system/app. možeš i hangouts

3. lock screen / lock screen options

Nazad
Vrh Dno