Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

ako je 6% to je ok posle flesovanja. obrati paznju na to danas i sutra. ako se bude smanjivalo nije potrebno da formatiras sd

Jedno pitanje, google + je upravo počeo da divlja, telefon mi se lepo zagrejao, potrošio 10% u battery stats, ja udarim disable i force stop, posle 5 minuta pogledam njegov procenat skočio na 22% i još topliji telefon. WTF?

obrisi data od g+, obrisi je iz system/app, restartuj i skini sa g play ako ti treba

Previše mi se greje telefon na kitkat rom-u. Uradio full wipe i greje se nenormalno, jos sam uradio wipe preko nuke scripte, formatirao sve i neće da opadne temperatura. 2 puta sam full wipe probao. A na neatrom 6.3 telefon hladan, bas lepo optimizovan. Izgleda da je vreme za apolo v7.0b

I dalje mi se dešava na AOSP, da mi ponekad nešto nenormalno srče bateriju, a ništa nema u battery. Sad sam instalirao BBS ali dobijam poruku "batteryinfo service could not be contacted". Doduše sad je na punjaču, ne znam da li to ima veze

Au koliko je NeatRom 6.3 mocan. Obrisao sam skoro sve aplikacije koje sam mogao da obrisem sa sigurnoscu. Izabrao apolo. Podesio extreme v0, a cpu governor stavio na pegasus. Ostalo nisam dirao, a postavio sam stednju napajanja jer telefon nije toliko sporiji kao, ne vidim razliku. Ono sto mogu da kazem da je SOT odlican. Evo 17% po satu sa wifi-om(yt, tapatalk, browser). 35%=2h screen on time. Napominjem da je ovo prvi ciklus, tek sam flesovao rom, nisam punio telefon. Ocekujem 5h SOT. Jos da sam postavio na row umesto cfq bilo bi jos bolje. Telefon se uopste ne greje. Svaka cast Saleee!!!

Poslednja izmena:
koristim neat aosp 5.0, medjutim os monitor pokaze s vremena na vreme da je downloadmanager proces u zombie stanju. pri tome koristi cpu sa 30-40% i naravno telefon pocinje da se greje. jedino pomaze restart.radio clear data u app sekciji medjutim nije dalo rezutata. jel jos neko primetio ovakvo ponasanje? koristim aosp od samog pojavljivanja.

To se meni desilo pre par dana. Svaki minut procenat dole. Toliko zdere bateriju, neverovatno. Bezim od kitkat romova. U apolo kernelu v7 sam nasao privremeno resenje, nesto bolja baterija a I manje se greje.

Pa ne može, koristio si telefon...

Ali koliko se nešto tamo vidi, malo lokacije, onaj RILJ - to je valjda povezano sa fast dormancy, tako da bi trebalo i fd da isključiš.
Onda bi mogao i nlp da isključiš.
Ja ovako samo mogu da nagađam kad nisi ispoštovao kako se koristi BBS...

Pa koristio sam 5 minuta, bio mi je na stolu i grejao se. Sam od sebe. Stoji da je imao procesor na 800MHz jedno sat vremena, a nemam pojma zašto, nisam ga dirao uopšte

Tamo piše "screen on" - 39 minuta i 39 sekundi...

i to mi baš nije jasno, mada moguće ad mi se otključvao nešto u džepu, zaboravio sam da stavim patern :( Uglavnom šta je to RILJ i kako da ga ubijem, recimo juče sam isto upotrebljavao tel (čak i više možda) i imao sam 50% baterije u ovo vreme, a sad imam 5%

Ne znam ja da li je RILJ glavni krivac za drain kod tebe...
On je povezan sa lokacijama, tačnije sa location reporting-om, a viđao sam da se pominje i kod fast dormancy-ja...
Jesi restartovao telefon za početak?
Jesu li ti upaljene lokacije?
I ne bi bilo loše da isključiš nlp.

Nema na čemu.

Ako slučajno opet bude problema (nadam se da neće :d) napravi još jedan BBS log, ali kako je Đilkoš napisao da treba u onoj njegovoj temi. :)

Sad ću da probam ono kako je Đilkoš napisao. Problem je što se ovo nekad dešava a nekad ne. Sad opet vidim da mi CPU stoji na 800MHz a ne znam zašto :(

Nije nlp i lokacije... To nije toliko strasno... Wifi je bio ukljucen, mada on se i ne vidi. FD=fast dormancy znaci 3G i onda je verovatno bio i los signal...

BBS je iz boot-a ocitavao = nije dobro ocitavanje = ne moze sa sigurnoscu da se kaze sta je problem :)

Da pitam da nije možda do alarma, jutros sam pustio alarm na snooze i pogledam pre 15 min, 70% baterije, skoro sve vreme procesor radio na 800MHz. Resetujem telefon, sad telefon nije ni prišao 800MHz :smash:

NeatRom 6.3
Preporuka:
Apolo Extreme v0
Governor: Pegasusq
I/O Scheduler: row
Baterija, SOT nikad bolji.

Duze vreme nisam pratio nista o ovom telefonu. Koliko gurate SOT sada? Ima li boljitka u odnosu na one starije Neatove (4.8 cini mi se da je poslednji koji sam koristio).

4h-6h zavisi od koriscenja, stednje napajanja, baterije itd. Odlican rom!

Ja pevam kad je 3.5h, i to wifi 2g i 20-25% svetlo... Balanced profile u Apolo Regular kernelu. Sad sam stavio ovaj governor i scheduler koje si napisao pa ću videti.
Aj okači screenshot tvojih napona?

Pogledaj post #4248 ovde.
Mislis na ss sto je postavio bestboy. To je odlicno.
Jos bolja varijanta:
zzmove+row ali na extreme v0

Zzmove uspori telefon. Obrisao sam sistemsku aplikaciju pa moram opet da flesujem rom. Posle nekoliko ciklusa punjenja cu postaviti ss. Napone nisam menjao, stock je sve.

Vrh Dno