Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

Sale, evo tek sad stižem da ti kažem, a već recimo nedelju dana imam tvoj rom v5.0, da si ga iskidao k'o siroma' gibanicu. Koristio sam og Gingerbread-a (koji je bio stabilan, prilično brz i ok generalno) do ovog v4.8 kojim i nisam bio previše zadovoljan (radio je ali su bili manji lagovi). Međutim kad sam prešao na v5.0, razlika je bila toliko vidljiva da me sad strah da uradim update na v5.0.1....Sve radi brže i kako treba, zaista sam prezadovoljan.
Hvala. Ma to je samo update za par problema, nista drasticno, tako da neces primetiti razliku

Da li sa 4.7 može na 5.0.1 bez wipe?
Trebalo bi. Uradi nandroid prvo

Može li da se otključa telefon bez hom tastera, povlačenjem po dnu ekrana.. Pročitao sam to negde, da postoji mod za tu radnju. Spremam se za NEAT LITE.

Treba ti kernel koji podržava slide2wake, tj.koji ima tu opciju. Dori i Apolo sigurno imaju a mislim da i Siyah ima, pročitaj u opis kernela.
Ubaci Apolo regular za 4.1.2 (v 4.11)za početak i teraj.

Poslednja izmena:
Radi li aroma na 5.0.1?

Treba ti kernel koji podržava slide2wake, tj.koji ima tu opciju. Dori i Apolo sigurno imaju a mislim da i Siyah ima, pročitaj u opis kernela.
Ubaci Apolo regular za 4.1.2 (v 4.11)za početak i teraj.
Koristim Apolo regular ali na RevolutionROM BUILD4. Tražim li Mod za kernel ili ROM ili je mogućnost Slide2Wake u podesavanju
Ako sam lupio izvini nemam iskustva ..
Koliko drži baterija na Neat ROM pa da pređem na njega? Hvala.

Pa ako koristis Revolution ROM sta ces ovde? Postoji tema za S2 obicna, a ovo je Neat tema.

Ako ti je telefon isključen iz nekog razloga, kada ga uključiš i primiš poruke koje su u međuvremenu poslate, piše ti vreme kada si ih primio. A ne znaš kada su poslate. Ovaj mod ti pokazuje vreme kada je poruka poslata.

Taj SMS mod mi se čini kao veoma koristan. I ja bih ga instalirao, ako radi na JB 4.1.2 NeatROM-u Lite XWLSW 4.9.1. Samo, da li se instalira pomoću CWM - instal.zip? Rekao bih da je tako.

OVDE može dosta da se nauči a inače imam nameru da pređem na NEAT ROM. Probao sam prvo one koji bi eventualno otpali (2) pa konačno na neki koji bi se zadržao (Neat). Prednost je što je tema posvećena samo ovom ROM-u na našem jeziku (slabo znam Engleski a i nedavno sam video ovu temu). Na nekim forumima je "ja u klin ti u ploču". U svakom slučaju hvala, nastavljam da čitam.

OVDE može dosta da se nauči a inače imam nameru da pređem na NEAT ROM. Probao sam prvo one koji bi eventualno otpali (2) pa konačno na neki koji bi se zadržao (Neat). Prednost je što je tema posvećena samo ovom ROM-u na našem jeziku (slabo znam Engleski a i nedavno sam video ovu temu). Na nekim forumima je "ja u klin ti u ploču". U svakom slučaju hvala, nastavljam da čitam.

Problem dolazi do nekompatabilnosti izmedju ROM-ova. Ko zna sta je ovaj drugi napravio, pa mozda ne bude isto kao na NEAT-u. Zato sam ti to i rekao. Naravno vidim nisi skontao.

P.S. I na onoj drugoj temi (S2 glavna tema) sve pise na srpskom.

Koristim Apolo regular ali na RevolutionROM BUILD4. Tražim li Mod za kernel ili ROM ili je mogućnost Slide2Wake u podesavanju
Ako sam lupio izvini nemam iskustva ..
Koliko drži baterija na Neat ROM pa da pređem na njega? Hvala.

Skini ovo https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pedestre.confapolo pa kartica bln-s2w pa štikliraj opciju slide2wake pa "save at boot" pa restart telefona.

A sad skini Neat i uživaj u romu i podršci na Srpskom :)

Poslednja izmena:
Već sam skinuo V5.0 ali ću skinuti V5.0.1 Lite.
Hvala majstore!

da li nekako mogu da iskljucim long press menu to kill apps na lsz 5, da long press menu bude samo za search?

Citiram korisnika: milirad
Taj SMS mod mi se čini kao veoma koristan. I ja bih ga instalirao, ako radi na JB 4.1.2 NeatROM-u Lite XWLSW 4.9.1. Samo, da li se instalira pomoću CWM - instal.zip? Rekao bih da je tako.

Da

E sad ste me lepo prešli. Ja instalirao taj LS8_SMSMod. Kad ono sad nemam uopšte poruka. Kad hoću da pokrenem messaging izbaci mi upozorenje da nemam tu aplikaciju instaliranu na telefonu. Pošto sam pre instalacije uradio backup, probao sam restore bez ikakvog čišćenja ali nije pomoglo. Sada sam uradio ćišćenje svega - clear data )factory reset, clear cache i dalvik pa restore, ali ništa ne pomaže. Šta da radim?

nije ok tvrditi da te neko prešao
meni mod radi odlično
flešni rom

Pa dobro izvinjavam se. Sam sebe sam prešao.
Šta znači flešni rom? Imao sam JB 4.1.2 NeatROM-u Lite XWLSW 4.9.1 šta da uradim pre flešovanja i koji sad da stavim LSZ 5.0.1? Jer vidim da i ti i srdjav kažete da vama radi na LSZ. A u prethodnom postu sam napisao šta sam uradio i nije pomoglo, a kad sam uradio taj restore to je kao da sam flešovao novi ROM, zar ne?

Sta je fora sa satom i datumom? Menjam im boju ali se ne pojavljuju u status bar-u.

Pa dobro izvinjavam se. Sam sebe sam prešao.
Šta znači flešni rom? Imao sam JB 4.1.2 NeatROM-u Lite XWLSW 4.9.1 šta da uradim pre flešovanja i koji sad da stavim LSZ 5.0.1? Jer vidim da i ti i srdjav kažete da vama radi na LSZ. A u prethodnom postu sam napisao šta sam uradio i nije pomoglo, a kad sam uradio taj restore to je kao da sam flešovao novi ROM, zar ne?

Flesuj 5.0.1, probaj bez wipe. To sto ti se nije vratio nandroid je zato što nisi stiklirao preload da bekapuje

Meni ne puca gmail, ali zna da mu kad udjem u play prodavnice da me izbaci iz po 10 sekundi tj vrati me na pocetni ektran ko da sam stisnuo dugme home, pa se vratim u play i ostane tamo gde sam ostao. A za torch bi i ja da izvrsem jer me nervira kad je upalim posle nekog vremena se ugasi a pokazuje da je ugasena pa je ugasim pa upali. Bolja su mi druge baterijske

A jel vi samo gazite sistem ili ste radili onaj clean wipe ili kako se vec zove iz philiz recovery-a?

Ponavljao sam ja par puta, cuj par puta, barem jedno 1000 puta, da se odradi wipe, a ne da se gazi, ali ne vredi pricati ljudima.

Polako Djilkos :D, znaci svaki put kad menjam rom, radim brisanje svega i format svega, i brisanje kernela i wipe za novi rom pa posebno formatiranje svake stavke. Ovo se desava na 4.9.1 znaci nisam stavljao novi, a ovo za torch mi se desava od ne znam kog roma. Kad iz statusa pa prevuces dole pa izaberes torch radi recimo 30 sekundi i posle se ugasi, a na tom dugmetu stoji kao da je upaljen. Za sve ostalo neat rom radi ko sat :D pa cak i do dva dana baterije :)

Zato sto znam sta ljudi rade :) Nikad mi nije pukla aplikacija ni na jednom neatu, bas ono nikad, a ti si sad bio kolateralna steta medju njima, jer vidim da im puca svasta :) Dobro ti to radis, pa je u redu, zato i nemas ostale probleme. Ovo za GPlay nemam pojma, jako slabo ga koristim, cisto da odradim update i to je to, mada verovatno bih video da pukne...

Sto se tice torch-a, on ne radi kao aplikacija klasicna, jer je u ROM-u, pa kad ti se ugasi ekran, ugasice se i ona, a ostace ti upaljeno u toggle-u, jer ti je nisi fizicki ugasio.

Ovu built-in ako hoces da koristis morace ekran da bude upaljen, ali imas i na Gplay-u, pa skini sta ti odgovara, toga bar ima na gomile :)

Edit: Setio sam se za pucanje GPlay-a... To se desava od 4.3.10 i 4.3.11 update-a. Skontao sam, a mozda i nije tako, desava se kad odem preko linka nekog ko je ostavio i onda pukne ili ako aplikacija nije podrzana za telefon ili zemlju, znam da je tako nesto bilo, pre nije pucalo.

Poslednja izmena:
to je to za edit kad ima link i kad zemlja nije podrzana. A ovo za torch sam i predpostavio da je tako podeseno, zato sam i mislio mozda da ga izvadim iz roma jer mi kao takav ne treba a koristim drugi. Vidis da brzo mi se resavamo :D kad se uradi flesh :D

Vrh Dno