Šta je novo?

Samsung Galaxy S2 - NEAT ROM

I mene zanima ali, Ovo možda nije baš
najdirektnije pitanje za ovu
temu al' ipak...

Hvala Sale!
Ako te put nanese na Zvezdaru ili Vračar, a vala i bilo gde u Bgd-u, javi se. Od mene si zaslužio nekoliko piva za svu logistiku kpju si mi pružio. To je najmanje što mogu da se odužim:)
zizibuba, 16mdell: s obzirom da sam ja načeo, ajde i da zatvorim ovu temu. Na žalost ne mogu da pomognem puno, a rado bih. Poslao mi je prijateĺj iz Londona. Koŝta 18£ (oko 22€). Tih 350mAh razlike je jedino što ovom telefonu nedostaje. Probajte nekako da naručite iz inostranstva. Sa sve poštanskim troškovima - vredi svaku paru.
Pozdrav!

Pozdrav svima.

Juče sam instalirao MS3 NeatROM v5.9 Aroma Lite verziju. Za ovo vremena koliko sam imao da testiram i isprobam ROM, deluje dosta brže u odnosu na Stock ROM (kretanje kroz meni, otvaranje aplikacija...) i to mi se jako sviđa. Ali imam jedan problem, koji ne smeta toliko pri korišćenju telefona, ali ipak zna da dosadi. Dešava mi se često da, kad prevučem prstom po ekranu da bih otključao telefon, se ekran ugasi ali se telefon otključa tako da moram da pritisnem power taster da bih uključio ekran.

Uradio sam Full Wipe pre instalacije ROM-a.

Je l' imao još neko sličan i problem i kako ste ga rešili?

Hvala :)

Dešava se i meni. Čak neki put umre skroz nakon toga pa moram da ga restartujem držanjem power dugmeta 10ak sec. 5.7 koristim.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru Vojkane.

Samo sam hteo da proverim da li sam ja jedini kome je ovako, tj. da li sam možda negde pogrešio prilikom instalacije ROM-a. Nadam se da će se pojaviti neko rešenje što se ovog tiče.

Meni se još uvek nije desilo da "umre", uvek uspem da uključim ekran pritiskom na power dugme.

Instalirah ovaj AOSP, i kad sam prebacio na ART, pucaju mi sve google apps? I stoji da imam 8 MB slobodno, a nisam instalirao ni pola aplikacija od ranije.

P.S. sad imam 0 slobodno :smash:

Poslednja izmena:
Hm odradio sam ponovo proceduru s tim što nisam instalirao Gapps i sad imam 1.7Gb slobodno.

Pozdrav svima!
Da li je bitno kojim redom se odrađuje full wipe?
Hoću ponovo da odradim instalaciju 5.9, ali hoću da sve bude po ps-u...

5.9 vs 3.10?

Za i protiv? :D

Ja sam čovek srednjih godina koji je svoju S2-jku "provozao na svim stock i custom romovima od GB do KitKata-a i posle svih eksperimentisanja došao sam do zaključka da mi najviše leži stock JB. Ne volim razne "egzibicije" koje se koriste na custom romovima, tj. najviše mi prija kombinacija koja dolazi u spoju oficijelne Android platforme i Samsunga. Međutim, pre par nedelja sam "došao" ovde i upoznao se svim onim što nudi Saletov Neat 5.9. Naravno, instalirao sam ga posle svih pročitanih stranica. Zaključak: to je to! Sve ono što mi treba je tu, sve ono što mi je smetalo je ispravljeno i sve ono što može da se ubaci od S3 i S4 je takođe - tu! Uz eve to, izgled je kao da "vozim" stock JB (što mi, da ponovim, odgovara), mogućnosti su naravno povećane...
Dakle, ja nisam možda najmerodavniji da vršim poređenje između 5.9 i 3.10 (jer 3.10 nisam nikada isprobao), ali sve što je moglo da se pročita i vidi na YT sam odgledao. Jednostavno, sam izgled KitKat-a mi ne odgovara, a pri tom uopšte ne sumnjam da i on (3.10) fercera sjajno.
Zaključak: kome odgovara JB, neće naći bolji od 5.9! Za zaljubljenike u KK, moraće neko drugi da iznese svoje mišljenje.
Pozdrav!
PS: dzidza_bidza, odlično si pitanje postavio! I mene jako zanima šta će reći neko koje koristio oba, prednosti/mane i za koji se na kraju odlučio.

Još jednom, veliki respekt i zahvalnost za Saleta!

Hvala puno.
Ako ja treba da uporedim onda bi to bilo ovako:
Mnoooogoooo brzi je kitkat ali je baterija slabija. S obzirom da ih imam 3 to mi ne predstavlja problem ali je i kamera slabija a tu ne možemo učiniti ništa. E to mi je bitno jer imam 2 klinca I u takvom su dobu da se svaki čas mogu zabeležiti lepe fotografije. Prosto mi je žao da one ne budu snimljene Samsung stock aplikacijom

Sve ostalo je na kitkat strani tj aosp

Kamera je slabija na AOSP jel tako (mutnije slike koliko mi se čini)? Jel postoji neko rešenje za to?

Jeste slabija i nema rešenja...

Ja sam čovek srednjih godina koji je svoju S2-jku "provozao na svim stock i custom romovima od GB do KitKata-a i posle svih eksperimentisanja došao sam do zaključka da mi najviše leži stock JB. Ne volim razne "egzibicije" koje se koriste na custom romovima, tj. najviše mi prija kombinacija koja dolazi u spoju oficijelne Android platforme i Samsunga. Međutim, pre par nedelja sam "došao" ovde i upoznao se svim onim što nudi Saletov Neat 5.9. Naravno, instalirao sam ga posle svih pročitanih stranica. Zaključak: to je to! Sve ono što mi treba je tu, sve ono što mi je smetalo je ispravljeno i sve ono što može da se ubaci od S3 i S4 je takođe - tu! Uz eve to, izgled je kao da "vozim" stock JB (što mi, da ponovim, odgovara), mogućnosti su naravno povećane...
Dakle, ja nisam možda najmerodavniji da vršim poređenje između 5.9 i 3.10 (jer 3.10 nisam nikada isprobao), ali sve što je moglo da se pročita i vidi na YT sam odgledao. Jednostavno, sam izgled KitKat-a mi ne odgovara, a pri tom uopšte ne sumnjam da i on (3.10) fercera sjajno.
Zaključak: kome odgovara JB, neće naći bolji od 5.9! Za zaljubljenike u KK, moraće neko drugi da iznese svoje mišljenje.
Pozdrav!
PS: dzidza_bidza, odlično si pitanje postavio! I mene jako zanima šta će reći neko koje koristio oba, prednosti/mane i za koji se na kraju odlučio.

Još jednom, veliki respekt i zahvalnost za Saleta!

Evo neka probaju ovo na KK mozda da radi nisam siguran, barem ce da imaju izgled samsugovog roma :)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2236937

flesujes zadnji philz, reboot recovery, wipe data, flesujes neat. ukratko :)

A je l' može ona lgcamera app da zameni stock kameru na aosp-u, da to bude neko rešenje? Ja je koristim uporedo sa stock kamerom već neko vreme i čini mi se da pravi bolje slike. Ne znam da li je neko od vas probao i da li može to da potvrdi... :)

Da li se nekom dešava na AOSP da se zamrzne i da ne reaguje, jedino uspevam da ga odglupim tako što ga zaključam pa otključam i onda je sve ok? Desilo mi se par puta.

meni ni jedanput; na aosp-u sam od kada ga je sale izbacio, ustvari, jedanput sam se vratio ali brže bolje vrnuo aosp neat slim kk (kako li se već zove)

Htio sam da se vratim sa AOSP-a na Neat Aroma 5.9. Skinuo sam Philz i odradio sta je trebalo, kad sam htio da instaliram ROM, pise da je instalacija prekinuta i da ne moze da otvori fajl. Telefon ne mogu da ukljucim, sem u recovery da udjem.

Sta da radim?

instaliraj KK recowery (pretpostavljam da imaš fajl) pa rebot recowery i ponovo instaliraj AOSP. Možda nije bio dobar fajl od 5.9
Treba uvek da imaš neki rom i recowery fajl na SD.
Uključi telefon na punjenje da ti ne iscuri baterija,
Posle ponovo skini 5.9 pa instaliraj

Vrh Dno