Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

@PJ koje su mane kod s10e? Evo ja kao neko ko je promenio 15ak poslednjih samsung flegshipova skroz sam zadovoljan telefonom za ovo kratko vreme koje je kod mene...mislim čisto da me uputiš na šta da obratim pažnju!? Mogu da kažem da je baterija primetno lošija od nota9 i power dugme malo previsoko.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

Pre svega nedostatak led notifikacije, a ne svidja mi se ni ta rupica na ekranu. Na rupicu bih se navikao, za led postoji 3rd app, ali kao što je više ljudi ponovilo, na flagship se ne navikavaš, već očekuješ da je sve po volji.
Prednju kameru retko koristim, ali nekako sam očekivao unapređenje fokusiranja u odnosu na S7.

Što se neplanskih problema tiče, previše ljudi se žalilo na bateriju, WiFi. Možda je do korisnika, možda je do njihovih primeraka, ali i sada imam telefon koji mi jedva izgura dan. I zapravo, ta baterija je jedina stvar što mi na trenutnom telefonu smeta.

Predpostavljam da se tvoja I moja očekivanja od telefona razlikuju, evo ga moj time-line telefona od pojave Androida
Galaxy i7500 > Nokia E72 > S3 > S7 i sve vreme još po jedan nevažan telefon uz taj primarni (Nokia 6233, Lenovo A6000, Samsung A5). To mu dodje 2 ili 3 flagshipa? :)

Razumem...i meni su led i lošija autonomija poprilični nedostaci pored visokog power dugmeta, ali šta sad. Biće lakše kad se malo navikne ;)

Visoko power dugme, na onolicki telefon? Ja imam manje šake pa mi je skroz komforno bilo otključavanje na otisak palcem. Što se mana tiče, čini mi se da mu se staklo zadnje (a i prednje kamere) znatno više masti nego kod prethodnih flagshipova, vrlo često bi slike bile jako mutne ako ga prethodno ne uglancam majicom... :)

Upravo tako. Zamisli da je 2cm niže (probaj da pritisneš na to mesto otprilike) i uvidećeš da palac mnogo prirodnije pada na tu tačku.

Meni je S8+ imao problem sa blurovanom kamerom, rešenje je bilo da lupiš malo telefon.
S9+ je imao problem koji ej trajao tri meseca, niko me nije razumeo preko WhatsApp i Viber, a jeste preko običnog razgovora.
S10 nemam Probleme, ali realno baterija bi mogla malo duže da potraje...

Kupio ženi S10e i mnogo me više oduševio nego S10.

Pozdrav jel zna neko da li nilkin 3dmax staklo moze sa original silicon case za samsung s10 plus,Hvala

Hm , realno , genijalnost s10e modela je u tome , sto kad mu stavite medium power saving mode , i ostavite background service data , i stavite off za gmail za optimizaciju baterije , dobijate zverinu kojoj baterija traje veoma dugo i koja je brza od konkurencije , svi oni koji su se tako prilagodili telefonu znaju da je ovo izuzentan tel i pravi biser mali. Dosta ljudi nije umelo da podesi tel i kapiram ih sto pljulju bateriju koja je zapravo bolja mnogo mnooogo nego sto ljudi misle

Ja stvarno ne vidim sta fali bateriji.
Izdrzi ceo dan maltretiranja bez problema i napuni se ocas posla.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Izađeš malo iz kuće / kancelarije i videćeš magiju kako nestaju procenti baterije i da se greje ko grejalica.

Ajde Ivane nemoj sad i ti, kakvo grejanje i slicno...ni g od grejanja nema, a baterija meni 2 dana uz ~7-7,5h sota.

Послато са SM-G970F уз помоћ Тапатока

Izađeš malo iz kuće / kancelarije i videćeš magiju kako nestaju procenti baterije i da se greje ko grejalica.
Vrlo aktivno koristim telefon i izdrzi mi lagano ceo dan... Stari S8 sam morao da punim nekada i 2x dnevno..

Nije mi jasno da toliko pljujes telefon a koristis ga. Telefon izdrzi bez problema 2 dana sa 7h sota.
65a7791f802aa3232b8e8cb7d24955ba.jpg

Ne, na S10+.

Pa covjek je zapoceo pricu o s10e, Ivan se na to nadovezao, a i ovo kod tebe tel se i ne koristi ocigledno. Pretpostavljam wifi 95% vremena, 4g mozda malo. Bez igara, neko lagano koristenje?

Edit: cuj stavlja ga na ventilaciju u autu hahahaha, e ovo je stvarno previse. Koristim ga i ja, ali da gori ne gori toliko.

Poslednja izmena:
Vi sunca niste videli, automatika da odvrne osvetljenje malo. Ili ga držite u frižideru u kola kada se krećete kroz grad. Nema trika na ovoj temperaturi da se ne greje, greju se svi, dva telefona koristim u istim uslovima sa SD 855 i Exynos 9820. Exynos uvek vreo napolju, često Samsung stavim kod ventilacije gde duva klima da se ohladi u kolima, iako nemam ni jednu igricu ni na jednom telefonu, nemam ni FBi, ništa zahtevno korišćenje.
Definitivno Exynos najveća mana kada se krećete/putujete, odnosno menja bazne stanice, tada mi android sistem najviše divlja. Kući/kancelarija tj. mirovanje sa stabilnim signalom sve ok.

Nije mi jasno da toliko pljujes telefon a koristis ga. Telefon izdrzi bez problema 2 dana sa 7h sota.
Neće niko da kupi, stoji na oglasu :D

7 sati može da se izvuče, ali kući/kancelarija da ne mrdam, zamračeno roletnama da ne ulazi sunce, wifi. To da. Ali sve druge situacije gde izađete po hleb, da se prošeta te, bankomat, pijaca, piće, frizer, do posla, autobus, na Adu itd. baterija kanal.

Ivane lupas previse. Meni na 4g izdrzi cijeli dan, to sto imas falican uredjaj, ne mora znaciti da je i ostalima tako. 7h sota nema sanse na 4g sa exynosom. 4-5 max i to sa odlicnim signalom.

@vojo77 telefon se koristi 40% 4g i 60%wifi, od razgovora, vibera, surfovanja, slikanja... sto se tice igranja igrica na telefonu meni je glupost pored monitora od 27".

@ivankp telefon sam koristio na moru po suncu i bio je topao a ne vreo da treba klima da se ohladi, sto se tice prodaje vidim samo xiaomi bez samsunga na oglasima.

Ivane lupas previse. Meni na 4g izdrzi cijeli dan, to sto imas falican uredjaj, ne mora znaciti da je i ostalima tako. 7h sota nema sanse na 4g sa exynosom. 4-5 max i to sa odlicnim signalom.

Ma sve ok, tebi traje 5 sati na 4G napolju, meni ne. To je fantastika i u to ne verujem. Mene nije kupio telefon već ja njega. Tri sam promenio S10+ po bojama, sva tri isto trajanje baterije.

Kakva crna fantastika? Sa Snapdragonom ljudi na xda izvlace preko 8, 9h sot na 4g, a da ti ne mozes 5 sa exynosom.

Ja koji dolazim sa n9 razumem skroz čoveka šta priča...svaka čast vama sa 7h sot! Moguće da sam pogođen ovim google play service curenjem (daj bože da jesam) ali ovo je trenutni max (n9 30 i više % bolja autonomija trenutno...još sam tamo igrao igre)!Screenshot_20190812-214258_Settings.jpg

Instaliraj gsam pa vidi

Malo poranili ovaj mesec sa apdejtom. Kao kad nema ništa novo osim zakrpe za avgust.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Ja koji dolazim sa n9 razumem skroz čoveka šta priča...svaka čast vama sa 7h sot! Moguće da sam pogođen ovim google play service curenjem (daj bože da jesam) ali ovo je trenutni max (n9 30 i više % bolja autonomija trenutno...još sam tamo igrao igre)!Pogledajte prilog 273471

Nisi pogođen, vidi se, meni isto ne curi od GP servisa. Slabija je baterija i to je to. Ne može i manji telefon i 5k mah baterija :)

A i upaljen AOD, Holey light...to ti oduzme preko sat vremena ekrana dnevno...zavisi i od uslova u kojima se koristi.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Sve je to ok ali tako linearno da opada nije normalno. Kao da nema razlike jel koristim telefon ili stoji. I kad ugasim aod i holy loght, meni preko noći za 9h spavanja odale 14% baterije

Tih 14% je baš mnogo. Napuni telefon PRE spavanja, pa vidi sta vuče.

A ako upalis adaptive power saving? Pretpostavljam da bi on nocu trebao da smanji potrosnju bas..

Videću kad stignem. Što je najgore, trenutno mi više nije ni bitno koliko troši telefon, pokušavam maksimalno da se distanciram od istoga i koristim ga samo za posao i eventualno nemački kurs ili prevod reči. Bitno da izdrži od jutra dok se ne vratim sa posla a ovim načinom upotrebe to definitivno ima da bude. Probaću i ovu opciju što je čovek napisao da stavim power saver mod da vidim kako se ponaša.

Vrh Dno