Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Koliko je bila bombasticna najava rekao bih da nije nista spektakularno cena ce biti naravno astronomska .Ima poboljsanja na dizajnu,kameri,ali nista revolucionarno prirodno da ce ga proglasavati trenutno najboljim..Led not nema nikakvu bitnost vise neznam ko je to mnogo i koristio mozda jedino oni koji ne diraju fon pola dana..Ostaje videti neki detaljan real review cekacu da Floss objavi svoj..Ali ceka se p30 ili mate 30 odmah ce s10 pasti u drugi plan..

Mislim da i kod nas ide earbuds. Ostaje nam da vidimo kako će se sve ovo što su rekli oko kamera i oko brzine pa i tog novog ekrana pokazati u praksi kada se upogoni mašina. Cena mi se za + model čini realnom, jer malo po malo podižu lestvicu, što će isto uraditi i drugi proizvođači.

Hm... Za 10e nema poklona? Pa ispada da sam onda magarac ako uzmem 10e a ne 10... kad cena izađe ista.

Takođe me zanima da li su modeli koji stižu kod nas Dual sim ili ne?

S10 + 128gb u Telenoru uz total 5(2299} 106350 dinara, u Vip-u uz neo 4(2399) 87840 dinara. Mts Omorika 2(2699) 90600

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Po cemu je pravi izbor za Evropu? Evropljani zasluzuju losiji cipset od kineza i amera???

Zašto misliš da je lošiji chipset? Po čemu je to lošiji? Ako igraš igrice čak ni tu ne zaostaje ne znam ni ja koliko. To sve postaje više stvar prestiža. Imam Snapić umesto Exynos-a. Mož' misliti. Exynos mi na S9+ ni jednom nije zaštucao a baterija gura jedan dan bez ikakvih problema, tako da sirova snaga i napumpani radni takt ne znače ništa osim za sintetičke testove.

Ja nisam više hteo da pišem na temu procesora da ne trolujem, ali svako ko ima Exynos od drugara i društva apsolutno niti jedan jedini problem sa performansama i baterijom. Prestajem :).

Ja nisam imao tako loša iskustva sa Exynos a koristim samo 4G.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Super ako je ovo istina.. da krug oko kamere predstavlja not led. Verovatno savršeno rešenje sa njihove strane

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Iluminantno led svetlo mi je bolje. Ovo kao da kreće gospodar prstenova.

Note 9 sa sd845 =mnogo veca autonomija i mnogo bolji kvalitet signala,iz licnog iskustva pricam

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Naravno da je Exynos inferiorniji SoC u odnosu na Snapdragon.
Niko ne kaze da je slabiji ili da je nedovoljno jak za takav mob ali je cinjenica da Exynos i 4G ne idu u istoj recenici.
Autonomija je losija od SD verzije milion %, da li razlika bila pola sata ili 5 min nebitno, losija jeste.
I zasto onda uopste postoje 2 verzije istog moba?
Ni Kirin nije nista bolji ali Huawei, Xiaomi i ostali su ludi sto za sva trzista daju iste cipsetove, ne kapiram?
Mozda na prvu loptu deluje bezazleno ali ovom tematikom bi se trebalo pozabaviti.

Polako sa time da ne dobiješ perma ban :)
Ja već godinama pišem o tome , na stranu što svi viđeniji YouTuberi rade review snap verzije.
Kakva je to obmana na delu , platis lošiji a skuplji mobilni u odnosu na Kineze i USA .. i svi ćute već godinama.
Najgore od svega je to što exynos verzija sigurno manje košta za proizvodnju jer ne moraju da kupuju snap of Qualcomma.

Stvarno šteta , neko ko hoće top unutrašnjost mora da se okreće xiaomiju , lg i sličnima .

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Exynos je napredovao u odnosu na prethodnu generaciju. Ispravite me ako grešim ali SD845 ne podržava 120fps u 4K, dok Exynos recimo to podržava?! Kako sam pročitao, Samsung je potpisao sa Snapom ugovor na 25 godina da prave modele za US tržište.

Poslednja izmena:
^^ Za sta ban, za cinjenice i istinu? [emoji3]
Meni je pre delovalo bezazleno ali izmedju ostalog i zbog tvojih postova sam poceo da razmisljam na tu temu.
U krajnjoj liniji nemoguce je da njih Exynos i SD kostaju isto, jedan prave a drugi nabavljaju.
A o cenama tek ne vredi komentarisati.
A u pravu si za jutjubere. MKBHD npr retko kad i spomene Exynos kada radi review novih Samsunga, tj mozda ga i ne spomene uopste u smislu da kaze za nase trziste je SD verzija a postoji i Exynos. Samo SD i cao.
Krivo mi je sto nisam lovio pre neki dan na KP Note 9 sa 845, to je zver u najavi, vrlo verovatno bolja autonomija i od M20P. [emoji4]

Poslednja izmena:
Ma nema tu rasprave ko hoce kupice s10 ko nece neka preskoci i to je to,pa da li mislite da vecina korisnika zna koji je cipset u telefonu?

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Aspolutno se slazem. Ja prvi kazem da su desetke odlicne, jako lepo zaokruzeni uredjaji i defitivno predstavljaju sam vrh ponude.
Ali ta prica nema veze sa ovom o kojoj mi pricamo. [emoji4]

Oni koji žele da znaju, pitaće :). Fensiće to ne zanima, bitno je da se metne na astal i da šljašti :). Za sada je samo najavljen earbuds ali ne i sistem staro za novo? Vidim da Huawei cepa PS4 u preorder-u za novu P seriju.

Mece se i Jabuka na astal pa svaka ima isti cipset. [emoji23]
No da ne idemo u off vise, lepo bi bilo da se otvori neka posebna tema za to. [emoji4]

Prvo, moram da priznam da su s10-ke lepote, kostaju bubreg naravno, ali kad tad ce se pazariti :)
Moj prvi pik je manji s10, najvise zbog samo jedne kamere napred pa ne upada toliko u oci kao na s10+
s10e je takodje odlican, sd 855 u kombo sa manjom rez na ekranu i eto top performanse.
E sad, sto se verzija proca tice, tacno je da na sd generalno bolje radi 4g, ali izvrteo sam sve verzije samsunga od s1 na ovamo, imao verzije i sa ex i sa sd, pa mi je i misljenje podeljeno. Recimo na s7 se ex pokazao mnogo bolje u svemu na duzi period od sd verzije (imao sam obe) Na s8 i dalje, razliku jedino osetim sto sd bolje drzi bat kad se tel koristi veci deo dana na 4g, inace ovako je neprimetna razlika.
Nego necu da idem u off, tema su ove lepote od s10 :)

Ko kupi Galaxy S10/S10+ između 21.02 i 07.03 dobija Galaxy Buds na poklon :) I ko ono rece da garantuje da nece biti poklona? :)

Ova bela boja me je malo razočarala. Najlepša boja po meni koju je Samsung napravio je bila na N4 modelu. Skroz bela je bila. Kada bi ponovili takvu istu, ne bih razmišljao o kupovini i zameni S9+. Ne kažem da je boja presudna, vreme i testovi će pokazati šta je bolje a šta je isto, ali da je samo drugačija nijansa bio bi pravi bombon.

Ko kupi Galaxy S10/S10+ između 21.02 i 07.03 dobija Galaxy Buds na poklon :) I ko ono rece da garantuje da nece biti poklona? :)

Daće oni uvek sada nešto, ali daju poklon od 150 evra, dok je sat bio ipak skuplji kod S9 serije.

Poslednja izmena:
Jeste, ali su sat davali pri kraju 2018te, a ovo daju odmah. Ja sam i rekao da ce zbog Huawei morati da pocnu da dele odmah, i poceli su :) Sat su svi podobijali za S9, a sad ce ti da predju na S10 i eto i odlicnih sluski.

Si, ali si napisao lepo u drugoj temi ko dominira marketingom, i potpuno se slažem sa tobom ;).

Ali opet se pravi razlika između kupaca.Zašto kupac u UAE uz verziju s10 + 512 gb ili 1 tb dobija galaxy watch a ovde samo bežične sluške?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Mora da se pravi razlika kad nisu isti kupci ni tržišta. Sasvim normalno.

Slažem se.Tamo je jeftiniji telefon i veća je platežna moć pa logika nalaže da dobijaju skuplji poklon[emoji49][emoji49][emoji49]

Setimo se samo kako je izgledao preorder za Note 9(i ja sam bio među njima).
Jedno veliko ništa,da bi samo posle mesec dana davali sat.Telefoni jesu brutalni i to stoji, ali ih već Huawei šije sa poklonom uz preorder.Da ne idem više u off,izvinjam vam se.

Vrh Dno