Šta je novo?

Samsung Galaxy S10/Plus

Kad se snima direktno iz Instagrama video je očaj, fazon 360p kvalitet. Nešto je bolji kad se upload-uje već snimljen video. Ali idalje je očajan kvalitet.
Koristite inShot aplikaciju da resize-ujete sliku za story i biće mnogo boljeg kvaliteta. Instagram kad radi taj resize uništi sve detalje. Ne znam da li pomaže i za video, nisam probao

Koliko na obicnom S10 izvlacite duzinu trajanja baterije i Sot nakon ovih zadnjih nadogradnji sistema?

U svakom slučaju koliko god da se izvuče, ovih dana dosta mobitela je pogođeno od Google play services da vuče bateriju, ja sam probao za sada factory reset, zatim update na beta verziju play servisa ali isti vrag i dalje je u pozadini non stop i vuče bateriju. Valjda će srediti to kroz koji dan.

U svakom slučaju koliko god da se izvuče, ovih dana dosta mobitela je pogođeno od Google play services da vuče bateriju, ja sam probao za sada factory reset, zatim update na beta verziju play servisa ali isti vrag i dalje je u pozadini non stop i vuče bateriju. Valjda će srediti to kroz koji dan.
Čitav jedan dan je bilo to, nećemo sad po svim temama spamovati. Izašla je nova verzija.

Pogodjeno bilo 10-ak ljudi na forumu koji uvek imaju problem sa Google servisima, tako da priča je završena.

Vrati ga na osnovnu verziju blokiraj background data, možda malo pomogne
Jel ima neko preporuku za neki dobar providan tj. clear case za S10 plus? Ja uzeh originalni clear view kao i originalni clear case, koji jeste ok i lepo izgleda na telefonu, ali bi mi mozda trebalo nesto sto ima malo bolji grip i nudi malcice bolju zastitu :) Mozda ovako nesto: https://www.spigen.com/collections/...ase-slim-armor-crystal?variant=12073431105583
Spigen je odličan

Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk

Proday;5885734Spigen je odličan [/QUOTE je napisao(la):
Za 45 $ mora biti . Nisam ga probao ali verujem da teško može biti puno kvalitetniji od Ringke Fusion .

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Proday
@bongec

Hvala puno na odgovorima i preporuci :) Ringke do sada nisam nijednu imao, al`mi deluje skroz ok, a i cena je bas extra. Spigen imam kuci jedan (Tough Armor valjda), izmedju ostalih za S9+ i odlican je case, a ovaj konkretan za S10+ jeste malko :d skuplji, ali deluje zaista dosta robusno i kvalitetno. Samsungov clear case koji upravo koristim nije los i skroz fino izgleda na telefonu, ali su mogli barem malo neku teksturu da stave po ivicama, da bolje cuci u ruci.

Spigen generalno pravi za klasu bolje kejsove od Ringke-a.

Znam jer sam za praktično svaki model u zadnjih par godina uzimao uporedo i jedne i druge.

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

A odakle si uzimao, narucivanje preko sajta proizvodjaca direktno ili negde po inostranstvu? Ja bas skoro bio do Austrije i Italije i nije mi ni palo napamet :wall: da pogledam za case, a pokupovao brdo drugih gluposti...

A odakle si uzimao, narucivanje preko sajta proizvodjaca direktno ili negde po inostranstvu? Ja bas skoro bio do Austrije i Italije i nije mi ni palo napamet :wall: da pogledam za case, a pokupovao brdo drugih gluposti...

Imaš čak i preko Alija .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Spigen direktno sa sajta, Ringke sa njihovog zvaničnog Ebay store-a.

Nemoj sa Alija nikako ,99% su kopije,poredio original i taj sa alija,nisu isti uopste tj nije isti materijal. Uradi kao sto ti je @Exodusbgd rekao,Ringke stize mnogo brzo a Spigen sam malo vise cekao

Sent from my phone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Onda bolje ipak provereno sa zvanicnih sajtova :) da ne eksperimentisem bas nepotrebno :D,)

Ima na ebayu spigen uk store. Ja sam odatle naručio Tough Armor. Original 100% i odlično leži. Oko 40 eura me izašao sa onim standom
Bez standa je nešto jevtinije. Sad čak imaju i noviju verziju sa nekom penom unutra.

Iskreno ja za spigen nikad preko 20e nisam dao (i to kad sam uzimao davno sa alientech stora sa aliexpresa). Tough u USA i Nemačkoj je 15 (dolara ili eura zavisno od regiona); pre tri dana sam poručio Rugged za s10e 9eura. Obožavam spigen i samo njih koristim, ali kada bi već morao da dam 40-50e za kućište to bi bili ili tech21 ili uag monarch, bukvalno ništa treće!

Ringke proizvodi imaju odlican odnos cena-kvalitet ali Spigen nudi veci izbor za razne uredjaje.

Imate li problema sa notifikacijama nekih aplikacija? Ja najvise sa WhatsApp i Outlook. Nekada poruke prestanu da stizu. Onda kada ih otvorim, naidje sve sto sam propustio. Kao da prestanu sa radom. Disable-ovao sam optimizacije i iskljucio Adaptive battery, ali mi se i dalje cini da se to desava.

Ovo mi se ranije desavalo na OnePlus sa Slack. Ovde Slack radi super, ali WhatsApp zeza, sto mi je jos gore.

Imate li problema sa notifikacijama nekih aplikacija? Ja najvise sa WhatsApp i Outlook. Nekada poruke prestanu da stizu. Onda kada ih otvorim, naidje sve sto sam propustio. Kao da prestanu sa radom. Disable-ovao sam optimizacije i iskljucio Adaptive battery, ali mi se i dalje cini da se to desava.

Ovo mi se ranije desavalo na OnePlus sa Slack. Ovde Slack radi super, ali WhatsApp zeza, sto mi je jos gore.
Nije samo whatsapp, viber isto, instagram, haos..

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Bez problema sa notifikacijama.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Bez problema sa notifikacijama.

Mozes li da pogledas podesavanja optimizacije/adaptive, sta vec? Jesi menjao nesto u developer options? Neverovatno je da sa istim telefonom razlicitim ljudima radi drugacije. Doduse, ja imam Snapdragon verziju, G975U1, vas dvojica Exynos.

Druže imao sam Note9 exynos i nikada za 8 meseci ni jedan problem sa notifikacijama; na s10e za mesec dana par puta se desilo mada zadnjih 7 dana nemam problema...moguće kako sam vratio google play services na fabrički, kad vratim film otprilike i to vreme je prestalo da se dešava.

Poslednja izmena:
Druže imao sam Note9 exynos i nikada za 8 meseci ni jedan problem sa notifikacijama; na s10e za mesec dana par puta se desilo mada zadnjih 7 dana nemam problema...moguće kako sam vratio google play services na fabrički, kad vratim film otprilike i to vreme je prestalo da se dešava.

Kako mislis, kako si vratio google play services na fabricki?

@WebWolf lepo, uninstalirao sve nadogradnje, vratio na verziju koja je došla sa telefonom i blokirao pozadinske prenos podataka. Deki @alfaunits je pisao u nekoj temi skoro

Ja zaista nisam primetio probleme sa notifikacijama, a Google Play Services mi je verzija 18.7.19 (100400-262610125) tj. poslednja koja ima.

Danas mi se desilo da kad se prikacio na wifi izbacuje mi notifikaciju na sa ig koju sam sinoc vec vidio i otvorio, a poruku na viber sam otvorio sasvim slucajno jutros, stigla sinoc oko jedan, ni traga ni glasa od notifikacije, sta mi je cinjet, ima li ko da posavjetuje drugara u nevolji [emoji2371][emoji16]

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

@webwolf Onemogucio sam pozadinsko koristenje aplikacijama koje ne koristim (rucno ulazio u svaku app). Stavio par aplikacija u sleeping apps, tj koje ne koristim. Nista nisam dirao u developer osim animacija. Baterija je solidna, ali nista pretjerano dobra. Beta play servise koristim, a konstantno koristi senzore.
b8675661d1b889211524cc0098805aad.jpg

0b10078e9f7f5f85121f36876e061465.jpg

Poslednja izmena:
Izasla druga avgustovska zakrpa.

Ja još ne dobih ni prvu...

Vrh Dno