Naravno da nemam problem da narpavim in-depth review za telefon

Da si to odmah trazio ne bi bilo nikakvih daljih polemika...
Dakle...
Moje iskustvo sa fabrickim firmware-om je u svakom smislu pozitivno. Jako retko se pojavi neki lag. Naravno, na 2.1 je to vidljivije nego na 2.2. Ali moje iskustvo sa fabrickim firmware-om je bilo kratko. Mozda nedelju dana. Jer cim sam se oslobodio od straha da ne zeznem novi telefon odmah sam root-ovao i flashovao custom room

Svaka igrica ide bez problema uz minimalni retki lag u graficki intezivnim igricama. Ali to se obicno desi kada stigne poruka ili mail.
Sto se tice baterije to je jedan dan. Najvise curi kada sam na internetu i ako pisem puno poruka. Sto je i normalno jer display najvise i trosi bateriju. Naravno, kada se flashuje neki custom uv kernel onda se dobije jos "soka"

Najvise sto sam izvukao iz njega sa custom ROM-om i uv kernelom je 40 sati. Ali sam ga slabo koristio. Sa normalnom upotrebom (30 poruka, 30 min razgovora, sync za dva mail-a, malo internet..) izdrzi 20-30 sati. Opet zavisi koliko je to "malo" interneta i da li sam mozda ubio vreme sa nekom igricom. Ali recimo za razgovor od 10min mi ode 1-2% dok mi na 10 poruka ode 10% baterije.
3G mi radi normalno kao i na SGS. Ali cim sam flashovao bolji modem odmah sam dobio vece data brzine. Ja sada na speed testu uvek imam preko 5MBps dok sam sa stock imao 2-3. I cak sta vise ona ikonica mi stalno stoji n "H" i jako retko ode na 3G.
GPS... Znam da je mnogo galame dizano oko GPS kod Samsunga ali ja nisam imao problema.
Sto se tice poziva, sve je super. Nema death gripa ni u kakvom scenariju. Ni jedan droped call (osim sa Cyanogenmod-om 7. Ali to je posebna prica).
Ekran kao i na SGS tu nema sta puno da se prica. Osim da je na SGS2 stvarno primetno bolji

Kada ih drzis jedan pored drugog stvarno se vidi razlika. Iako je ista rezolucija a i SGS2 ima veci ekran, mnogo je ostrija slika na SGS2.
Isprobao sam nekoliko ROM-ova. I DALEKO najlosije iskustvo mi je sa CyanognenMod-om. Imam iskustva sa njim na jos dva telefona i ja stvarno ne znam zasto je takva halabuka oko njega. Ja ne znam da li je samo kod mene. Ali performans je nezadovoljavajuc. I vise ga necu ni na jedan telefon stavljati. Trenutno sam na nekom custom ROM-u koji je baziran na oficijalnom 2.2.1 uz neke dorade radi boljeg performansa. Ima u ponudi nekih 15ak 2.3 ROM-a ali sam se vratio na 2.2 jer ima dva ROM-a koja su bas dobra. Ja cim vidim i najmanji problem odmah skidam ROM. Imam flashovan TouchWiz 4.0 tako da mi je to super. Mogucnost pomeranja aplikacija gde zelis i pravljenje foldera je za mene kljucno. Zato i ne volim HTC. A podrska na XDA-u je stvarno dobra. I developeri su mnogo pristupacniji i ljubazniji nego za druge telefone. Za razliku od spomenutog Nexus-a.
A kada sam kod Nexus-a, nije opravdao moja ocekivanja. Pored toga sto snima samo u WVGA, i sto nema native video player i codec-e, podrska na XDA je mnogo slabija od Vibranta (bar je onda bila. Ne pratim od tada da li se nesto promenilo. Ali ne znam zgob cega bi bio magican preokret. No, mozda i jeste..). A pritom ja ni ne volim stock built Androida koji je tamo prisutan. Za mene je to pojam neupotrebljivosti u svakodnevnim operacijama. Znam da jako puno ljudi to voli i trazi ali ja nisam medju njima...
Najvise sto sam overclockovao Vibrant je na 1.5GHz... Ali to nije stabilno. Na 1.4GHz je poslednja granica stabilnosti. Tu nema nikakvih problema. Naravno, to zavisi od uredjaja do uredjaja. Neki i na 1.4 pucaju dok znam da nekima 1.5 ide potpuno normalno. Trenutno sam na 1.2GHz, uv, i super sam zadovoljan. Ide glatko, baterija dovoljno drzi.
Sa Browser-om sam zadovoljan. Pogotovo na custom ROM-u. Brzo ucitava i nema nikakvih problema. I dok se ne ucita stranica vrlo lako ide "pinch to zoom". Flash takodje bez problema pusta. Citam kako ljudi koriste Firefox, Dolphin, Operu a ne stock Android browser ali mnogo brze i lakse ucitava stranice nego na pomenutim.
Eto, ako ima jos nesto, pitaj