Šta je novo?

Samsung Galaxy S Vibrant

Zar ne beše on samo za T-Mobile mrežu rađen? Isti hardver kao GS, samo malo drugačiji izgled?

Nije isti hardver... Ima isti procesor i kameru ali ostalo nije isto. Pa samim tim nista od SGS-a nije kompatibilno sa Vibrantom. A interesuje me da li sam ja jedini u Srbiji sa tom verzijom :) A ako nisam da razmenim iskustva oko custom ROM-ova i ostalog.

Naravno da si jedini ovde, svi drugi imaju galaxy s.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Više je tvoj, jer tebi ne radi 3g nigde van usa. Druge frekvencije.

---
desire + oxygen 2

Više je tvoj, jer tebi ne radi 3g nigde van usa. Druge frekvencije.

---
desire + oxygen 2

Ne znam odakle ti takva ideja ili informacija... Brzina download-a mi je uvek preko 5Mbps. Pa nisam budala da uzmem nesto sto nece funkcionisati ovde :) On podrzava sve odgovarajuce frekvencije koje su ovde u upotrebi.

Ako je tako da li si siguran da je sa tmobile. Teoretski je nemoguće da ti imaš 3g kod provajdera koji ne koriste aws.

---
desire + oxygen 2

Pise gore TMobile :) A Telenor radi na 900MHz za 2G a 1900/2100 za 3G, a to je upravo ono sto Vibrant podrzava. Sve sam se ja bio raspitao pre nego sto sam uzeo.

Da, ali t-mo radi na 1700MHz, to je aws.
edit: Sada videh da u vibrant stvaljen i čip za "standardni" 3g. Ok, zato i radi. :D

:) Ja sam ga platio 180eura pre par meseci kada su se Galaxy S prodavali za 300.. Zato sam i uzeo njega a ne Galaxy S. A u istom momentu sam kupio i Nexus S za 200 ali sam se njega oslobodio :)

meni se vise svidja vibrant. gde su te cene ako nije tajna?

meni se vise svidja vibrant. gde su te cene ako nije tajna?

I bolji je Vibrant... Zato je Nexus i otisao kod nekog drugog :) A cene su u Americi :) Neki poznanici mi zive tamo pa sam preko njih kupio i oni mi doneli da ne placam carinu i ostale dazbine :)

I bolji je Vibrant... Zato je Nexus i otisao kod nekog drugog :) A cene su u Americi :) Neki poznanici mi zive tamo pa sam preko njih kupio i oni mi doneli da ne placam carinu i ostale dazbine :)

Gde u USA uzeli?Gde uopste tamo uzeti najjeftinije telefon bez ugovora? Izvini ako je hijack teme :)

Pa ne vidim razlog zasto bih lagao niti na koji nacin je to sto imam Vibrant "show off"... A ako imas durgare u Amerikama ne znam zasto ti ne donose telefone. Da imam nekog ko cesto dolazi ovde, pa samo od toga bih ziveo. Telefoni su kupljeni u Des Moines-u ako to nesto znaci.

Radnja i cena. Taj podatak bi nam znacio da ti ljudi u USA, mogu da odu na lice mesta da kupe ili jos bolje da naruce preko neta da im stigne na adresu. Show off bi morao da izguglas sta znaci a to sam namerno rekao zbog tvoje konstatacije da su ljudi u gubitku koji nemaju "tvoj" model telefona. Takav komentar zaista moze dosta da kaze. Na primer zakljucio sam da sam tu i tamo na gubitku sto ga nemam, ali bih zaista bio i smorio bih se da imam GS a ne bash taj.

Radnja i cena. Taj podatak bi nam znacio da ti ljudi u USA, mogu da odu na lice mesta da kupe ili jos bolje da naruce preko neta da im stigne na adresu. Show off bi morao da izguglas sta znaci a to sam namerno rekao zbog tvoje konstatacije da su ljudi u gubitku koji nemaju "tvoj" model telefona. Takav komentar zaista moze dosta da kaze. Na primer zakljucio sam da sam tu i tamo na gubitku sto ga nemam, ali bih zaista bio i smorio bih se da imam GS a ne bash taj.

Stvarno nemam nameru da se raspravljam sa tobom oko budalastine. To sto sam rekao da su ljudi koji imaju SGS u gubitku u odnosu na Vibrant je bila cista sala i zato sam i stavio "namigujuci" smajli. Moj cale ima SGS i potpuno su isti. Ja ne znam u cemu je tvoj problem ali pretvaranje mog pitanja da li mozda neko ima Vibrant da razmenim iskustva oko custom ROM-ova u ovakvu raspravu je totalna budalastina.

Cene sam rekao, a gde su oni tacno i od koga kupili nemam pojma i nije mi ni padalo na pamet da pitam. Meni je bilo dovoljno sto su mi rekli da mogu da mi donesu po tim cenama i stvarno se nisam bavio dalje bilo kakvim detaljima.

A ono sto znam je da tamo radnje prave kojekakve promocije za neke praznike ili iz nekih drugih razloga i tada spustaju cene na svim ili odredjenim proizvodima. Poslednje sto je bilo je da si mogao uzeti Nexus S za 1 dolar pre dve nedelje na ugovor od dve godine. I to je trajalo samo jedan dan. Mislim da je upitanju bio "Best buy". To sam procitao na phonedog.com. A sada su akcije "back to school" u mnogim radnjama gde opet spustaju cene i uz ugovor i bez.

Poslednja izmena:
To je dovoljan odgovor i hvala. Dakle ne znas i to je ok, dobio si ga 180e i tu se prica zavrsava. Slazem se da je budalastina nacin na koji se salis, kao i upravo ta konstatacija da je odlicno sto si ga uzeo za 180e dok su ljudi placali 300e za "isti" telefon [Nije isti hardver... Ima isti procesor i kameru ali ostalo nije isto. ]

:wave:

ps: nadam se da ces naci nekoga da ti pomogne sa rom-ovima, da ne budem hejter :d

To je dovoljan odgovor i hvala. Dakle ne znas i to je ok, dobio si ga 180e i tu se prica zavrsava. Slazem se da je budalastina nacin na koji se salis, kao i upravo ta konstatacija da je odlicno sto si ga uzeo za 180e dok su ljudi placali 300e za "isti" telefon [Nije isti hardver... Ima isti procesor i kameru ali ostalo nije isto. ]

:wave:

ps: nadam se da ces naci nekoga da ti pomogne sa rom-ovima, da ne budem hejter :d

A zasto ne procitas moje postove? Odmah sam bio na jedan komentar rekao da su procesor i kamera isti a da je ostalo razlicito i da zato nisu kompatibilni. I naravano da je odlicno sto sam ga uzeo za 180 eura. Ne vidim u cemu je problem zbog toga. Ako se ti osecas pogodjenim zbog toga, to stvarno nije moj problem sto si tako osetljiv.

Osecam se k'o CAR. Nisam ja osetljiv, nego tvoj nastup je kada se sve sabere i oduzme u stvari chist show off a ne pitanje za pomoc. Puno srece u nalazenju romova. Inace si mogao slobodno da napises da li sada koristis neki i kako si uradio setovanje telefona itd itd

Posto je "unikat" mogao si i barem da ga fotkas pa da vidimo te slicnosti/razlike. Da das neki komentar a ne da se registrujes pre par dana i bum tras treba mi rom i ha ha platio sam ga 180e.. jel ti sada mozda jasnije zbog cega ovako zvucim?

Dakle daj nesto komuni i verujem da ces dobiti neki smislen odgovor ili savet kako da unapredis uredjaj....

ps: nasa pitanja vezano za cenu i gde ima da se kupi su zaista u totalno drugom planu.. bilo bi korisno kada bi se znalo i to ali ako to vec nemamo, ne bi bilo lose da se barem malo iscimash i zaista dash svoj komentar o telefonu.

Poslednja izmena:
Da li sam ja i u jednom momentu trazio bilo kakvu pomoc oko ovog telefona niti da mi treba ROM? Nisam. Ja sam samo pitao da li neko ima ovaj telefon. Mnogo si napadan i nabusit i to jako smara... To sto si odavno clan a ja od tek par dana bas jako puno govori. Uf, sav si bitan CARE. Nikakvih problema nije bilo dok ti nisi poceo da da ih pravis tamo gde ih nema. Cim sam dobio par odgovora video sam da nema niko ovaj telefon i nikom nista. Ne znam zasto od misa pravis slona. Slobodno ne moras vise da se javljas u ovoj temi jer je vec prvi dan dosla do svog kraja i ne znam zasto imas potrebu da seres po drugima.

A to sto toliko forsiras da je moje pitanje "show off" zbog ****nog telefona iz Galaxy S serije mi stvarno nije jasno. ***, da sam pitao da li neko ima Nexus Prime pa i da covek pomisli nesto.. Ali zbog ****nog Vibranta...

Ali ako budem imao prilike da kupim iPhone 5 odmah po izlasku ili Nexus Prime, ili sta vec, znam kome cu prvom da se pohvalim :)

ps: nasa pitanja vezano za cenu i gde ima da se kupi su zaista u totalno drugom planu.. bilo bi korisno kada bi se znalo i to ali ako to vec nemamo, ne bi bilo lose da se barem malo iscimash i zaista dash svoj komentar o telefonu.

Ali telefon je upotpunosti isti kao SGS osim sto nema dugme po sredini i nekih aplikacija koje je T-Mobile ubacio... To govorim za fabricki firmware i fabricka podesavanja

Super, samo josh uradi par fotografija i reci nam svoje iskustvo sa fabrickim romom i kako si generalno zadovoljan. Nije mi jasno tvoje ponasanje stvarno? Jel ti glupo da pises o tome ili sta?

Ja sam odmah otisao na sajt samsunga da bih se upoznao sa ovim modelom ali mi to ne znaci puno koliko rec "iz prve ruke" tj od zivog coveka..Ne vidim razlog zbog cega se svadjas i govoris da serem po drugima, to mi nikada nije bila namera a mozes uostalom i da pogledas po ostalim postovima, pogotovo onima gde sam objasnjavao neke stvari recimo za laptopove [svoja iskustva] kada sam se uclanio :(

Kada otvoris temu sa nazivom koji ne postoji na forumu, red je da spomenes nesto korisno. Ako treba da ti crtam nije mi ni to problem - dakle koliko mu traje baterija, kako ti generalno radi 3g da li imash "death grip" da li si zadovoljan sa prikazom i samim ekranom, da li mozes da ga uporedis sa Nexusom.. jel shvatas koja paleta pitanja postoje na koja bi mogao da odgovoris kao neko ko ima prilike da koristi taj uredjaj??????

Ako te to smara da pises, onda...

Naravno da nemam problem da narpavim in-depth review za telefon :) Da si to odmah trazio ne bi bilo nikakvih daljih polemika...

Dakle...

Moje iskustvo sa fabrickim firmware-om je u svakom smislu pozitivno. Jako retko se pojavi neki lag. Naravno, na 2.1 je to vidljivije nego na 2.2. Ali moje iskustvo sa fabrickim firmware-om je bilo kratko. Mozda nedelju dana. Jer cim sam se oslobodio od straha da ne zeznem novi telefon odmah sam root-ovao i flashovao custom room :) Svaka igrica ide bez problema uz minimalni retki lag u graficki intezivnim igricama. Ali to se obicno desi kada stigne poruka ili mail.

Sto se tice baterije to je jedan dan. Najvise curi kada sam na internetu i ako pisem puno poruka. Sto je i normalno jer display najvise i trosi bateriju. Naravno, kada se flashuje neki custom uv kernel onda se dobije jos "soka" :) Najvise sto sam izvukao iz njega sa custom ROM-om i uv kernelom je 40 sati. Ali sam ga slabo koristio. Sa normalnom upotrebom (30 poruka, 30 min razgovora, sync za dva mail-a, malo internet..) izdrzi 20-30 sati. Opet zavisi koliko je to "malo" interneta i da li sam mozda ubio vreme sa nekom igricom. Ali recimo za razgovor od 10min mi ode 1-2% dok mi na 10 poruka ode 10% baterije.

3G mi radi normalno kao i na SGS. Ali cim sam flashovao bolji modem odmah sam dobio vece data brzine. Ja sada na speed testu uvek imam preko 5MBps dok sam sa stock imao 2-3. I cak sta vise ona ikonica mi stalno stoji n "H" i jako retko ode na 3G.

GPS... Znam da je mnogo galame dizano oko GPS kod Samsunga ali ja nisam imao problema.

Sto se tice poziva, sve je super. Nema death gripa ni u kakvom scenariju. Ni jedan droped call (osim sa Cyanogenmod-om 7. Ali to je posebna prica).

Ekran kao i na SGS tu nema sta puno da se prica. Osim da je na SGS2 stvarno primetno bolji :) Kada ih drzis jedan pored drugog stvarno se vidi razlika. Iako je ista rezolucija a i SGS2 ima veci ekran, mnogo je ostrija slika na SGS2.

Isprobao sam nekoliko ROM-ova. I DALEKO najlosije iskustvo mi je sa CyanognenMod-om. Imam iskustva sa njim na jos dva telefona i ja stvarno ne znam zasto je takva halabuka oko njega. Ja ne znam da li je samo kod mene. Ali performans je nezadovoljavajuc. I vise ga necu ni na jedan telefon stavljati. Trenutno sam na nekom custom ROM-u koji je baziran na oficijalnom 2.2.1 uz neke dorade radi boljeg performansa. Ima u ponudi nekih 15ak 2.3 ROM-a ali sam se vratio na 2.2 jer ima dva ROM-a koja su bas dobra. Ja cim vidim i najmanji problem odmah skidam ROM. Imam flashovan TouchWiz 4.0 tako da mi je to super. Mogucnost pomeranja aplikacija gde zelis i pravljenje foldera je za mene kljucno. Zato i ne volim HTC. A podrska na XDA-u je stvarno dobra. I developeri su mnogo pristupacniji i ljubazniji nego za druge telefone. Za razliku od spomenutog Nexus-a.

A kada sam kod Nexus-a, nije opravdao moja ocekivanja. Pored toga sto snima samo u WVGA, i sto nema native video player i codec-e, podrska na XDA je mnogo slabija od Vibranta (bar je onda bila. Ne pratim od tada da li se nesto promenilo. Ali ne znam zgob cega bi bio magican preokret. No, mozda i jeste..). A pritom ja ni ne volim stock built Androida koji je tamo prisutan. Za mene je to pojam neupotrebljivosti u svakodnevnim operacijama. Znam da jako puno ljudi to voli i trazi ali ja nisam medju njima...

Najvise sto sam overclockovao Vibrant je na 1.5GHz... Ali to nije stabilno. Na 1.4GHz je poslednja granica stabilnosti. Tu nema nikakvih problema. Naravno, to zavisi od uredjaja do uredjaja. Neki i na 1.4 pucaju dok znam da nekima 1.5 ide potpuno normalno. Trenutno sam na 1.2GHz, uv, i super sam zadovoljan. Ide glatko, baterija dovoljno drzi.

Sa Browser-om sam zadovoljan. Pogotovo na custom ROM-u. Brzo ucitava i nema nikakvih problema. I dok se ne ucita stranica vrlo lako ide "pinch to zoom". Flash takodje bez problema pusta. Citam kako ljudi koriste Firefox, Dolphin, Operu a ne stock Android browser ali mnogo brze i lakse ucitava stranice nego na pomenutim.

Eto, ako ima jos nesto, pitaj :)

Zahvaljujem se na iscrpnom review-u ovog telefona i sada preostaje samo da se kontaktiraju drugari od preko i da probaju da nabave ovu spravu za te/slicne novce :wave:

Hvala jos jednom na ovom iskustvu.

Nazad
Vrh Dno