Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

lici, ali ne pise da je za i9000

Obratite paznju, nasi smradovi su poceli da carine svu robu koja stize iz inostranstva, do duse za te jeftine proizvode(do 50e) ne ide carina ali racunaju PDV(+20%) + troskove carinjenja(110 din +-). I znaju nekad da racunaju PDV po njihovoj ceni a ne po ceni koja pise na paketu. Moj brat je pre neki dan dobio paket sa DX-a koji je platio 2.1 dolar a oni su ga carinili na 5$ a paket NEOTVARAN! I kad je pitao za to ona sluzbenica mu kaze da je danas stiglo 100 paketa i oni su otvorili prvi i sve su ostale carinili na isti iznos, kao ne mogu oni sad sve da otvaraju... Mislim razlika je 20 din ali opet nervira bezobrazluk.

Pa sve ove namete da platis dodje ti isto kao da si platio carinu :) paypal nas ubio..

da, to je ta.

I ja se razmisljam da kupim drugu bateriju pošto originalna lagano izdaje.. Da li ima ove zamenske baterije negde kod nas da se kupe (nisam još otvorio paypal :smash: ) - ne daje mi se 25E za original :)

Može li preporuka za neki noviji a dobar ROM? Imam odavno Tiramisu sa APOX launcherom (Android 4.0.4) koji su neki ovde tada preporučivali i generalno sam bio zadovoljan sa njim ali mi je telefon dosta usporio vremenom (kažu mi da je tako i sa SGS3 i sa bilo kojim telefonom, vremenom to sve uspori), pa sam mislio reinstalirati sistem i zanima me šta sada ima dobro, tu prije svega mislim da nema nekih (ozbiljnih) bugova a da radi brzo i stabilno, ako pri tome lijepo izgleda onda još bolje. I ako može link ka tim ROM-ovima koje biste preporučili da vidim kako se instaliraju pošto nisam puno puta instalirao ROM, više volim staviti nešto dobro i gurati tako neko duže vrijeme.

Bug koji imam sa sadašnjim sistemom je što često ne mogu uključiti GPRS/3G bez da prvo resetujem telefon. Uz to ne mogu ništa snimiti na svoju micro SD karticu, telefon zaglavi pa ga moram resetovati, a koliko sam vidio nije do kartice. I već neko vrijeme čim telefon "probudim" prvih 5-10 sekundi skoro da ništa ne mogu pokrenuti a i njegov neki Task Manager uvijek prikazuje da je CPU tada na 100% što frustrira, uvijek moram čekati da bih bilo šta uradio.

Može li preporuka za neki noviji a dobar ROM? Imam odavno Tiramisu sa APOX launcherom (Android 4.0.4) koji su neki ovde tada preporučivali i generalno sam bio zadovoljan sa njim ali mi je telefon dosta usporio vremenom (kažu mi da je tako i sa SGS3 i sa bilo kojim telefonom, vremenom to sve uspori), pa sam mislio reinstalirati sistem i zanima me šta sada ima dobro, tu prije svega mislim da nema nekih (ozbiljnih) bugova a da radi brzo i stabilno, ako pri tome lijepo izgleda onda još bolje. I ako može link ka tim ROM-ovima koje biste preporučili da vidim kako se instaliraju pošto nisam puno puta instalirao ROM, više volim staviti nešto dobro i gurati tako neko duže vrijeme.

Bug koji imam sa sadašnjim sistemom je što često ne mogu uključiti GPRS/3G bez da prvo resetujem telefon. Uz to ne mogu ništa snimiti na svoju micro SD karticu, telefon zaglavi pa ga moram resetovati, a koliko sam vidio nije do kartice. I već neko vrijeme čim telefon "probudim" prvih 5-10 sekundi skoro da ništa ne mogu pokrenuti a i njegov neki Task Manager uvijek prikazuje da je CPU tada na 100% što frustrira, uvijek moram čekati da bih bilo šta uradio.

Probaj CM 10.1 (JB 4.2.2), odlican je. Ali neka i drugi kazu svoje favorite. :)

Baš sam nekidan gledao taj Cyber-SGS IV Style V7, lijepo izgleda. Koliko ga dugo imaš? Da li je brz, radi tečno? Da li ti usporava vremenom? Baterija? Svi oni rade fino odmah nakon instalacije ali kasnije uspore a i bugovi izlete na površinu.

Ista pitanja i za ove koji imaju CM 10.1 :). Koliko vidim zadnja verzija je cm-10.1.0-RC2.

Meni cm10.1 s novim verzijama sve gore radi.
Neka od verzija pre 2 meseca je sljakala brutalno. Posle toga kamera se gasila. Pa zabadaju aplikacije ponekad, pa nece da pusta video nekada... sve neke gluposti.

Baš sam nekidan gledao taj Cyber-SGS IV Style V7, lijepo izgleda. Koliko ga dugo imaš? Da li je brz, radi tečno? Da li ti usporava vremenom? Baterija? Svi oni rade fino odmah nakon instalacije ali kasnije uspore a i bugovi izlete na površinu.

Ista pitanja i za ove koji imaju CM 10.1 :). Koliko vidim zadnja verzija je cm-10.1.0-RC2.

Nemam ga nesto dugo.Radi lepo,relativno brzo.Svidja mi se sto je okruzenje kao na S4,baterija - evo danas:20 poziva,3G oko 30min,WiFi oko 1h,malo zezanja sa GPS,par slika i podesavanje imenika (ubacivanje slika i tako to) jos 15% (skinut sa punjaca jutros u 6h).Koliko tebi izdrzi baterija?

Poslednja izmena:
Meni drži oko 2 dana ali ga malo koristim za pozive :)

Jesi li probao kako ti GPS radi? Meni on inače radi slabo ali valjda je do onog poznatog hardverskog problema sa GPS na SGS :(

Poslednja izmena:
Meni radi OK sve na CM10.1 i posle duze vremena. Po prv put da nema random reboot-a.:thumbup:

Meni drži oko 2 dana ali ga malo koristim za pozive :)

Jesi li probao kako ti GPS radi? Meni on inače radi slabo ali valjda je do onog poznatog hardverskog problema sa GPS na SGS :(

Gps je lose radio dok nisam otvorio telefon i resio problem - sada u kuci nalazi 7-8 satelita:D

Kako si riješio problem?

Ima nekoliko fora koje mozes da probas za to. I ja sam svoj gps sredio hardverski i od tada stvarno radi kao sat.

Kupio sam "pisen" bateriju koju su preporucili clanovi i baterija je odlicna!!! stara je jedva izgurala 12 sati a ova tri puta vise :)

Kupio sam "pisen" bateriju koju su preporucili clanovi i baterija je odlicna!!! stara je jedva izgurala 12 sati a ova tri puta vise :)

Sve zavisi koliko koristis. Sa "normalnim" koriscenjem (screen on oko 3 sata) stvarno je tesko izgurati duze od 1 dana (od ujutru do uvece), koja god da je baterija! :)

Mislim da je 3h mnogo za "normalno" koriscenje ali nebitno je.
Kod mene Pisen traje duplo duze od stare i jos mi se nije desilo da mi prigusti baterija. Tj. Jeste jednom ali su bile izuzetne okolnosti.

Treba drugaru da flesujem novi CM. E sad zanima me koji dal stable ili neki nightly? Samo koji nightly od kog dana? I koji kernel preporučujete uz sve to?

Hteo bih da budem miran neko vreme da ne flesuje svaki mesec. On je već na nekom CM-u, ali kaže da mu nešto usporilo...

Ja sam stavio pre 2 dana 10.1 RC5, za sad sve radi, mozda bih samo promenio modem.

Onda ću RC5... Znam da je pre bilo ono radi dobro mesec dana i onda uspori, zato mi treba provereni neki...
Koji beše ono modem JVU? JVT?

Edit: Pod kojim imenom je S1, ja ne mogu da ga nadjem na get.cm ? To je ovo jel galaxysmtd?

Poslednja izmena:
Svi uspore posle nekog vremena

Nije problem tu smo da se pomazemo. A sto se tice usporenja, istina je, ponasa se kao HDD na kompu prilikom defragmentacije. Svojevremeno mi je najuocljivije ubrzanje imao neki ROM sa aroma instalerom, ne secam se vise imena, davno je bilo, ali bio je medju prvima tog tipa.

Posle hvaljenja slim bean-a na Nexus temi i kod mene na S2, razmisljam se to da mu grunem... Sad ne znam, jel neko probao slim na S1?

Nazad
Vrh Dno