Može li preporuka za neki noviji a dobar ROM? Imam odavno Tiramisu sa APOX launcherom (Android 4.0.4) koji su neki ovde tada preporučivali i generalno sam bio zadovoljan sa njim ali mi je telefon dosta usporio vremenom (kažu mi da je tako i sa SGS3 i sa bilo kojim telefonom, vremenom to sve uspori), pa sam mislio reinstalirati sistem i zanima me šta sada ima dobro, tu prije svega mislim da nema nekih (ozbiljnih) bugova a da radi brzo i stabilno, ako pri tome lijepo izgleda onda još bolje. I ako može link ka tim ROM-ovima koje biste preporučili da vidim kako se instaliraju pošto nisam puno puta instalirao ROM, više volim staviti nešto dobro i gurati tako neko duže vrijeme.
Bug koji imam sa sadašnjim sistemom je što često ne mogu uključiti GPRS/3G bez da prvo resetujem telefon. Uz to ne mogu ništa snimiti na svoju micro SD karticu, telefon zaglavi pa ga moram resetovati, a koliko sam vidio nije do kartice. I već neko vrijeme čim telefon "probudim" prvih 5-10 sekundi skoro da ništa ne mogu pokrenuti a i njegov neki Task Manager uvijek prikazuje da je CPU tada na 100% što frustrira, uvijek moram čekati da bih bilo šta uradio.