Šta je novo?

Samsung Galaxy S I9000

Kako ce to meni da pomogne da imam bolji signal?
Situacija je sledeca. Posto sam 2G ceo dan evo sedim i cudim se kako ovde signal. Odavno vec mi ovde prekida signal ali sam krivio ometac signala ali izgleda da je 3G ipak bio kriv. Cim je 3G ukljucen bez obzira sto nije nakacen na 3G vec na Edge signal je losiji.
Obraticu paznju na to ovih dana.

Sad se istripovao, vise ne zna ni sam :D

Ne odustaj:D, -87dBm i 13asu kakav je to signal?

Što je vrijednost dBm bliža nuli (0) to je signal jači. Što je ASU veći preko kojeg se izražava jačina primljenog signala samim tim i dBm teži nuli. :d

Za 2G važi dBm = 2 × ASU - 113, a za 3G dBm = ASU - 116 :)

***. овде у Вишњићеву нема 3г:(

Ne odustaj:D, -87dBm i 13asu kakav je to signal?

Solidno loš ... :D

Slika 3G signal
3km od centra vip

2G mi je oko - 55

Edit: ja sam mislio da mu je to 3G signal :D autu ako je 2G, baš je loš... Mislim zavisi i od operatera...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1369073682873.jpg
    uploadfromtaptalk1369073682873.jpg
    33.5 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Dobro je to sve nije Bluetooth. Ne mozes ocekivati +-10 decibela :D

Ma nema meni pomoći dok ne odem iz ove selendre:D

dBm Snaga

21 dBm 125 mW Maximum output from a UMTS/3G mobile phone (Power class 4 mobiles)

24 dBm 251 mW Maximum output from a UMTS/3G mobile phone (Power class 3 mobiles)

27 dBm 500 mW Typical cellular phone transmission power
Maximum output from a UMTS/3G mobile phone (Power class 2 mobiles)

33 dBm 2 W Maximum output from a UMTS/3G mobile phone (Power class 1 mobiles)
Maximum output from a GSM850/900 mobile phone

Kod Djiklosa je klasa 3 :D

Poslednja izmena:
Koliko vam traje baterija?? Meni ne moze vise od 10h da izgura od toga nekih 1.5h display, 20ak min. mobile data non-stop ukljucen ali na 2g (zbog baterije)..

Naruci od kineza novu bateriju za 6-7$. Duplo duze traje. Stare su nam propale vec.

pa, pre dva dana sam menjao bateriju, al nema nekog velikog pomaka. Uzeo sam original njegovu, koja se u servisima prodaje za 1000, samo je ja naravno nisam platio po toj ceni,, vec nabavnoj...

Ako si je u servisu platio 1000 din orginal onda su te zeznuli :) Orginal baterija kosta najmanje 25e nabavna cena.

Onda ti nešto jede bateriju. Skini Better Battery Stats i videćeš gde curi.

To je po meni normala trajanje baterije. Sve zavisi i od osvejtljenja, rada CPU-a itd. Nema veze sto je 1.5h ekran ako si ga mucio tih 10 sati :D

Ako uzimas bateriju uzmi da valja, nego neko smece od 3$ ;) Bolja je stara original od te od 5$ nove! :)

Poslednja izmena:
Od te sto je on kupio original za male pare je sigurno bolja.
Btw, ser isi nekada prodaju nove baterije iz telefona koje rasture za delove. Ja sam uzimao tako za Nokiju i stvarno je ludacki drzala. Te baterije iz telefona su bolje od bilo koje druge koje mozete da kupite pa makar bila i original. Nisu istog kvaliteta.
E sad, pitanje je sta su njemu uvalili. Ako je dobio neku polovnjacu onda je ista kao ta njegova. Ja poznajem dobro iz ovog servisa tako da meni nebi uvalili krs neki.

Da li je iko ikada naruchivao ekrane sa dalekog istoka? Moj je, nakon shto je pozeleneo, pocheo da odbiva vizuelnu saradnju skoro pa nachisto. :) Naime, sad ne vidim nishta dok ga ne pritisnem u gornjem delu, u predelu prednje kamere. Shta li mu tu stishcem, pojma nemam, ali chujem da digitajzer prihvata komande, ali se nishta apsolutno ne vidi na ekranu dok, kao shto rekoh, ne pritisnem spomenuti deo ekrana.
Interesuje me da li je neko naruchivao ekran sa digitajzerom. Ja sam na e-bay-u naleteo na neke od ~50$, ali ne znam kojeg je to kvaliteta. Opet, da dam 90e ovim hoshtaplerima u Nishu i nemam. I da li iko ima ideju koliko bi koshtala zamena, jer nemam fen da razlepim sve kako valja? Ostalo bih i umeo sam da izvedem...

Ma ja mislim da ti se samo olabavilo nesto. Nisam 100% siguran ali cim posle stiska to radi znavi da nije za zamenu. Ja bih to opravio sam majke mi. Ja sam i svoj rasturao u najsitnije delice da zamenim okvir, posle toga mislim da nema sta nebih mogao da zamenim.

Otvori ga, nije komplikovano i pogledaj gde gubi kontakt. Nemas fen? Pozajmi od komsike :)

Nego, ko bese kupovao sa neta neke skroz ok baterije i progledao?:)

Poslednja izmena:
Ma ja mislim da ti se samo olabavilo nesto. Nisam 100% siguran ali cim posle stiska to radi znavi da nije za zamenu. Ja bih to opravio sam majke mi. Ja sam i svoj rasturao u najsitnije delice da zamenim okvir, posle toga mislim da nema sta nebih mogao da zamenim.

Otvorio sam ga ja malo pre, misleci da je konektor na matichnoj malko popustio, pa da ga prEtisnem, da bolje nalegne. Al ne lezi vraze, konektor je dobro bio stisnut uz matichnu. A kad pritisnem po ekranu, chuje se onaj specifichni zvuk razlepljivanja, pa se plashim da su displej i digitajzer pocheli da se "razvode", pa ce jedino reshenje biti zamena celog sistema (digitajzer + displej). Ne znam kako bih mogao da prilepim digitajzer i displej. Ako imash ideju, prosvetli me, pa cu da javim kako sam proshao... :)

Otvori ga, nije komplikovano i pogledaj gde gubi kontakt. Nemas fen? Pozajmi od komsike :)

Nego, ko bese kupovao sa neta neke skroz ok baterije i progledao?:)

kupio sam ovde preporucenu kinesku sa DXa i dobio sam oko 3.5 screen on. stara je izvlacila oko 2 sata.

Polovnjaca nije sigurno, jer me ovaj decko sigurno ne bi zeznuo, mnogo dobar drugar. Dao mi je bateriju po nabavnoj ceni... Moguce je da nesto ejde bateriju, a i primetio sam da mi anddroid OS stoji na oko 25%...

Nazad
Vrh Dno